Akışların Zamanlaması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Yön
Bu, bir ağ içindeki iletişimin yatay ve dikey hareketini ifade eder. Her ağ, başkalarına bağımlı üyelerden oluşur, ancak bağımlılık seviyesi değişecektir, bu nedenle gücün dağılımı eşit değildir.
İletişim, yalnızca bir yönde aktıkları için tek yönlü olabilir. Bu, bir güç kaynağından alt üyelere (örneğin, Cisco gibi büyük bir BT sistem sağlayıcısından küçük ve orta ölçekli distribütörlere veya bayilere) olabilir.
İletişim aynı zamanda çift yönlü olabilir, yani eşit derecede güçlü kuruluşlara ve kuruluşlardan olabilir. Herhangi bir iletişim planı oluşturulmadan önce üretici/üretici ve satıcının göreceli güç konumlarının belirlenmesi ve anlaşılması gerekir.
Birçok küçük ve orta ölçekli kuruluş, daha büyük, daha güçlü kurumsal müşterilerin gelen iletişimi görmezden geldiği ve pazarlama kanalı ortaklarına uygun şekilde yanıt veremedikleri tek yönlü mesajlardan muzdariptir.
Modalite
Modalite, bilgiyi iletmek için kullanılan yöntemi ifade eder. Mohr ve Nevin, bilgiyi iletmek için kullanılan yöntemlerin çok çeşitli yorumlarının olduğu konusunda hemfikirdir. İletişimin toplantılar ve yazılı raporlar gibi resmi ve düzenlenmiş olabileceği ya da genellikle bir kuruluşun resmi yapılarından ve ortamından uzakta gerçekleştirilen koridor konuşmaları ve ağızdan ağza iletişimler gibi gayri resmi ve kendiliğinden olabileceği anlamında kipliği kullanırlar.
İçerik
Bu söylenenlere atıfta bulunur. Doğrudan ve dolaylı etki stratejilerini ayırt edin. Doğrudan stratejiler, davranışı belirli bir taleple (tavsiyeler, vaatler ve yasal yükümlülüklere itirazlar) değiştirmek için tasarlanmıştır.
Dolaylı stratejiler, alıcının amaçlanan davranışın istenmesi hakkındaki inançlarını ve tutumlarını değiştirmeye çalışır. Bu, kaynağın alıcının tutumlarını etkilemek için genel ticari konular hakkındaki tartışmaları kullandığı bir bilgi alışverişi şeklini alabilir.
Kanal yapıları
İletişim yönleri, üç özel kanal koşulunun ışığında görülebilir: yapı, iklim ve güç.
Buna göre kanal yapısı, mübadele ilişkisinin doğasına göre ayırt edilebilir. Bunlar ilişkisel ve ayrık ilişkilerdir. İlişkisel değiş tokuşlar uzun vadeli bir bakış açısına ve yüksek karşılıklı bağımlılığa sahiptir ve ortak karar almayı içerir. Ayrık veya piyasa değiş tokuşları, aksine geçicidir ve bu nedenle karşılıklı bağımlılığın düşük olduğu kısa vadeli bir yönelime sahiptir.
Kanal iklimi
Örgütsel iklimin tanımlanmasında kullanılan güven ve hedef uyumluluğu ölçütleri. Bu da kanal üyeleri arasında var olan karşılıklı desteğin derecesi olarak yorumlanabilir.
Güç
Bir kanal içindeki güç koşullarının simetrik (üyeler arasında güç dengesi ile) veya asimetrik (güç dengesizliği ile) olabileceğini gösterdi. İletişim yönleri ve kanal koşulları arasındaki ilişkileri gösterir. Bu, yukarıda tanımlanan unsurların birleşimidir.
İki özel iletişim stratejisi biçimi tanımlanabilir. Birincisi, “işbirlikçi iletişim stratejisi” olarak adlandırılan ve daha yüksek frekans, daha çift yönlü akışlar, resmi olmayan modlar ve dolaylı içerik içeren bir kombinasyondur. Bu kombinasyonun ilişkisel yapıların kanal koşullarında, destekleyici iklimlerde veya simetrik gücün oluşması muhtemeldir.
İkinci kombinasyon “otonom iletişim stratejisi” olarak adlandırılır ve daha düşük frekans, daha tek yönlü iletişim, resmi modlar ve doğrudan içerik içerir. Bu kombinasyonun, piyasa yapılarının kanal koşullarında, destekleyici olmayan iklimlerde ve asimetrik gücün ortaya çıkması muhtemeldir.
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar örnek
Kar amacı güden kuruluşlar
Vakıflar kar amacı güder mi
türkiye’de kar amacı gütmeyen kuruluşlar
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar nasıl kurulur
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar ne demek
Kar amacı gütmeyen dernekler
Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Web Sitesi
Bu nedenle iletişim stratejisi, belirli bir ağda her bir organizasyonun karşı karşıya olduğu durumun özellikleri üzerine inşa edilmelidir. Tüm ağlar aynı koşulları paylaşmaz ve hepsi aynı derecede yakınlığa veya ilişkisel beklentilere sahip değildir.
Kanal koşullarının doğasını göz önünde bulundurarak ve ardından bunları tamamlayan iletişim stratejileri geliştirerek, odak organizasyonun ve diğer üyelerin performansı önemli ölçüde iyileştirilebilir ve çatışma ve gerginlik önemli ölçüde azaltılabilir.
Kanal koşullarının iletişim stratejisiyle eşleştiği yerde, sonuçların artması muhtemeldir. Aynı şekilde, iletişim stratejisi kanal koşullarına uymadığında, sonuçların iyileştirilmesi pek olası değildir.
Gölgeli alanlar, gelişmiş sonuç seviyelerini veya iletişim stratejilerinin kanal koşullarına uyduğu yerleri temsil eder. Gölgelenmemiş alanlar, geliştirilmemiş sonuç seviyelerini veya iletişim stratejilerinin kanal koşullarına uymadığı yerleri temsil eder.
Akışların Zamanlaması
Mesaj akışları eşzamanlı veya seri olabilir. Eşzamanlı akışların meydana geldiği durumlarda, bilgilerin yaklaşık olarak aynı anda alınması için mesajlar tüm üyelere dağıtılır.
İş seminerleri ve bayi toplantıları, doğrudan posta promosyon faaliyetleri ve seviyeler arasında entegre BT sistemlerinin kullanılması (gece sipariş prosedürleri) bu tür akışa örnektir.
Seri akışlar, mesajların iletilmesini içerir, böylece önceden seçilmiş sayıda ağ üyesi tarafından alınırlar ve bunlar daha sonra mesajı ağ içinde daha düşük seviyelerde diğerlerine iletir. Seri akışlar, stok seviyeleri ve üretim ile ilgili olanlar gibi ağın yönetimi ile ilgili sorunlara yol açabilir.
Akışların Kalıcılığı
Bir mesajın kalıcılık derecesi, iletişim sürecinde kullanılan teknoloji tarafından belirlenir. Esasen, bir mesaj içeriğinde fiziksel bozulma olmadan ne kadar çok hatırlanabilirse, akış o kadar kalıcı olur.
Bu, mesaj içeriğini kaydetmek için makinelerin kullanılmasının, bir satış toplantısında iletilen kişiden kişiye mesajlara göre bir avantaja sahip olacağını gösterecektir. Toplantıyı bir teyp ile kaydederek veya konuşmayı kağıda dökerek ve broşürler ve satış literatürü kullanarak kalıcılık artırılabilir.
Bu nedenle, işbirliğinin doğası ve biçimi ile değişimlerden gelişen örgütler arası ilişkiler, kullanılan pazarlama iletişimi faaliyetlerinin doğasını etkiler. Kuruluşlar arasındaki işbirliğinin derecesi değişiklik gösterecektir ve pazarlama iletişiminin rolünün bir kısmı, ortak kuruluşlar arasında var olan ilişkileri geliştirmek ve desteklemektir.
Bu sektörde kuruluşlar ürün ve hizmet satın alırlar ve çok sayıda insanı içerebilecek süreç ve prosedürleri kullanırlar. Bu özellikler hakkında daha fazla ayrıntı bulunabilir.
Bununla birlikte, merkezi olan karar verme birimi ve örgütsel satın alma kararlarının alınmasında yer alan insan ve süreçlerin çeşitliliği ile ilişkili karmaşıklıklar ve iletişim karmasının ve mesajların süresi ve doğası açısından tedarikçiler için çıkarımlardır. Bu durumların doğasında var olan risk düzeylerini azaltmak için gereklidir.
Kar amacı güden kuruluşlar Kar amacı gütmeyen dernekler Kar amacı gütmeyen kuruluşlar nasıl kurulur Kar amacı gütmeyen kuruluşlar ne demek Kar amacı gütmeyen kuruluşlar örnek Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Web Sitesi türkiye'de kar amacı gütmeyen kuruluşlar Vakıflar kar amacı güder mi