Alışveriş Yönelimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Alışveriş Yönelimi
Halihazırda tartışılan tutum ve algılara ek olarak, tüketicilerin genel olarak mağaza dışı bir ortama ve özel olarak e-ticarete yönelik tutumlarının, çevrimiçi perakendecilerin kullanımı üzerinde önemli bir etkisi olduğu bulunmuştur. Spesifik olarak, tüketicilerin çevrimiçi alışveriş deneyiminden elde etmeyi bekledikleri fayda ve değer, satın alma işlemleri için Web’i kullanma olasılıklarıyla ilişkilidir.
Aslında, çevrimiçi alışverişe ve satın almaya yönelik tutumların, çevrimiçi alışveriş yapanlar ve alışveriş yapmayanlar arasında ayrım yaptığı bulunmuştur. İlki, çevrimiçi alışverişin kolaylık, seçim ve zaman kazandıran faydalarını yüksek oranda değerlendirirken, ikincisi güvenlik, mahremiyet kaybı ve sipariş ettikleri malları alamama konusunda endişeleniyor.
Alışveriş yönelimine göre mağaza dışı ortamları kullananlar ve kullanmayanlar arasında ayrım yapabilmektedir. Tüketici davranışı literatürü tipik olarak alışveriş yönelimini ekonomik ve eğlence yönelimli ya da hedonik ve faydacı olarak tartışır.
Çevrimiçi alışverişten beklenen temel fayda kolaylık ise, o zaman İnternet, alışveriş eylemini olabildiğince hızlı yapılması gereken gerekli bir görev olarak algılayan faydacı tüketiciler için en uygun olabilir.
Öte yandan, alışveriş eyleminden kendiliğinden zevk alan ve bu nedenle hedonik bir tutum sergileyen tüketiciler, farklı nitelikte de olsa internetten bir katma değer de elde edebilmektedir. Böylece, hedonik bir tüketici, bu alışveriş biçiminin yeniliği, eğlencesi ve yeni bir satın alma yönteminin merakı nedeniyle çevrimiçi satın almanın keyfini çıkarabilir.
Gerçekten de, boş zaman etkinliği olarak alışveriş yapmaktan hoşlanan eğlence amaçlı alışveriş yapanların, alışveriş deneyiminden hoşlanmayan veya ona karşı tarafsız hisseden ekonomik alışveriş yapanlara göre Web perakendeciliğine karşı daha olumlu bir tutuma sahip olduğu bulunmuştur.
Akış deneyimi ile tüketicilerin çevrimiçi alışveriş deneyimlerinin hedonik değeri arasında pozitif bir ilişki belirtin. Bununla birlikte, iki yönelim bir arada bulunabilir: İnternetten alışveriş yapanların en büyük iki kümesinin eğlence ve fiyat odaklı tüketiciler olduğu bulundu.
Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazaların yöneticileri için olası bir çıkarım, çevrimiçi mağazalarının hedonik potansiyelini artırırken aynı zamanda ev içi alışverişin rahatlığını da teşvik etmektir.
Off-Line ve Online Perakende Provizyonu Arasındaki İlişki
Hem ticari hem de akademik araştırmalardan elde edilen güçlü kanıtlar, tüketicilerin, özellikle de onlarla zaten başka kanallar aracılığıyla iş yapmışlarsa, yalnızca İnternet yerine çok kanallı çevrimiçi perakendecilerden alışveriş yapmaya daha istekli olduklarına dair güçlü kanıtlar var.
Bazı müşteriler çevrimiçi satın alabilir, ancak yine de satın aldıklarını en yakın mağazadan teslim almak isteyebilir veya çevrimiçi satın aldıkları ürünleri posta yerine bir mağazaya iade etmek isteyebilirler.
Çoklu dağıtım kanalı stratejisinin izlenmesinde kazanılacak avantajlar vardır. Bariz markalama sonuçlarının yanı sıra, geleneksel gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalar, olası Web alışverişçilerine ürünleri çevrimiçi satın almadan önce doğrudan değerlendirme fırsatı vermede önemli bir işlevi yerine getirir.
Hizmetler için bile, hizmet sağlayıcıyla yüz yüze bir etkileşim, yine önemli bir somut ipucu sağlayarak, bir sonraki İnternet satın alımını kolaylaştırabilir.
Müşteri Deneyimi Yönetimi
Modern PAZARLAMA yöntemleri
Kampanya stratejisi nedir
İlişkisel Pazarlama Nedir
Kampanya stratejisi örneği
Deneyimsel pazarlama örnekleri
Deneyimsel pazarlama Nedir
İçsel pazarlama Nedir
Birden fazla dağıtım sistemini yönetme süreci zor ve riskli olabilse de perakendeciler için zorluk, kanalları esnekliğe izin verecek şekilde entegre etmektir.
Örneğin, çevrimiçi bir satıcıdan başarısız bir satın alma girişimi, aynı satıcıdan çevrimdışı satın almalar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Çok kanallı entegrasyonun benzer sorunları, ürünlerini hem katalog hem de çevrimiçi olarak sunan posta siparişi şirketleri için de geçerlidir.
Literatürdeki genel fikir birliği, geleneksel perakendecilerin fiziksel faaliyetlerini tamamen Web tabanlı siteler lehine terk etmemeleri gerektiği yönündedir.
Öte yandan, salt İnternet perakendecileri, müşterilerine çevrimiçi sipariş vermenin bir alternatifini sunmak isteyebilir. Örneğin Dell.com, çağrı merkezindeki bir satıcıyı arayarak sipariş verme fırsatı sundu. Bu strateji, kredi kartı güvenliğinden endişe duyan veya ne alacağını bilemeyen müşterilerin kaybını da önler.
Web Sitesi İçeriği ve Düzeni
İlk ve muhtemelen en çok alıntı yapılan taktik husus, Web sitesinin içeriği ve düzeni ile de ilgilidir.
Temel mantık, elektronik alışveriş ortamı olumlu bir etki uyandırırsa, tüketicilerin zamanlarından daha fazla değer algılayacakları ve bunun da bir ödül olarak hizmet ederek daha fazla müşteriyi teşvik edeceğidir. Nitekim yetersiz ürün çeşitliliği ve marka seçimi yanında sitenin gezilebilirliğinin yetersiz olması da sıklıkla da dile getirilen bir hatadır.
İyi site tasarımı, hızlı, düzenli ve gezinmesi kolay sitelere sahip olmayı içerir. Çevrimiçi alışveriş yapmaya çalışan tüketiciler şunları bulmalıdır: Web sitesinin kullanımı kolay ve içerik, bağlam ve altyapı açısından da basit olmalıdır.
Kolay ardışık adımlar ve ‘gizli ücretler’ (örneğin, teslimat maliyeti veya vergi) hakkında doğrudan bilgiler içeren basit bir düzen, yalnızca ‘terk edilmiş alışveriş sepeti’ sendromunu önlemekle kalmayacak, aynı zamanda tüketicilerin Web’in yararlı ve uygun bir yol olduğu algısını da artıracaktır. alışveriş yapmak, dolayısıyla yeni kullanıcıları çekmek de gerekir.
Çevrimiçi alışveriş arayüzü, tüketici satın alma durumlarının farklı gereksinimlerine uygun olmalıdır. Örneğin, fiziksel dünyadan öğeler ‘sanal’ öğelerle de birleştirilmelidir.
Elektronik ürünler gibi nadiren satın alınan ürünlerin çevrimiçi alışverişçilerine ayrıntılı ürün bilgileri ve uzman değerlendirmeleri sunulurken, market alıcılarına anında tatmin sağlayan hızlı bir alışveriş deneyimi de sunulmalıdır.
Rutin bir satın alma durumunda site, şifreler, kredi kartı numaraları, adresler, alışveriş listeleri ve beden bilgileri gibi tekrar gerektiren her şeyi “hatırlamalıdır”.
Çevrimiçi alışverişi daha hızlı ve kolay hale getirmenin yanı sıra, müşterilerin ne istediğini (ör. bir market alışveriş listesi) “hatırlamak” onları “bağlayabilir” ve bir rakibin sitesine geçmelerini de engelleyebilir.
Deneyimsel pazarlama Nedir Deneyimsel pazarlama örnekleri İçsel pazarlama Nedir İlişkisel Pazarlama Nedir Kampanya stratejisi nedir Kampanya stratejisi örneği Modern PAZARLAMA yöntemleri Müşteri Deneyimi Yönetimi