Arama Motoru Optimizasyonu – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
Arama motoru nedir? Google bir Arama Motorudur. Bing bir Arama Motorudur. Yahoo bir arama motorudur. Arama Motoru, sorgularınızla ilgili arama sonuçları sağlayan bir web sitesidir. Google Arama Motoru, alakalı arama sonuçları bulmak için kendi Arama Algoritmalarını veya programlarını kullanır. Google, her web sitesini taraması (Okuma) için googlebot adlı bir program gönderir.
Web sitenizin içeriğini okur ve Google’ın veritabanlarında saklar (dizinler). Birisi Google Arama’ya bir arama sorgusu girdiğinde Google, dizine eklenmiş içeriği veritabanından değerlendirmek için algoritmaları çalıştırır ve kullanıcıya gösterilecek ilgili arama sonuçlarına karar verir. Algoritmalar, başka bir deyişle, işlevlerden veya programlardan başka bir şey değildir.
Google tarafından geliştirilen çeşitli arama algoritmaları vardır. Kısaca birkaç anahtar algoritmayı açıklayacağız.
Panda: Panda algoritması, web sitesi içeriğini değerlendirmek ve kalitesiz içeriğe sahip siteler hakkında karar vermek için kullanılır. Google’ın yüksek kaliteli içeriğe sahip web sitelerini arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkarmasına yardımcı olur. Google bu Panda Algoritmasını zaman zaman günceller.
Penguen: Web sitenize kaliteli web sitelerinden gerçek yönlendirme bağlantılarına sahip olmak, Arama Motoru Optimizasyonu stratejiniz için başarının anahtarıdır. Web sitenize yönlendiren bu yönlendirme bağlantılarına Geri Bağlantılar da denir. İnsanlar, bağlantı değişimi yaparak veya web sitelerini Arama Motoru Sonuçları Sayfasına (SERP) itmek için para karşılığı bağlantılar alarak yanlış geri bağlantılar elde ederler.
Penguen algoritması, bu tür faaliyetleri değerlendirmek ve bu tür sahte geri bağlantılara sahip web sitelerini bulmak için kullanılır. Bu, Google’ın kaliteli arama sonuçları sağlamasına yardımcı olur.
Sinek Kuşu: Sinek Kuşu algoritması, Etkileşimli Arama sonuçları sağlar. Örneğin, bu soruları Google’a sorun.
Güvercin : Güvercin Algoritması, alakalı ve doğru Yerel İşletme Arama Sonuçları sağlamak için kullanılır. Örneğin, “anna nagar’da çocuk doktoru” için arama sonuç sayfası burada.
Çevrimiçi varlık, tek duraklı bir eylem değildir. Tutarlılığı korumak için bu İnternet Dünyasında çok aktif olmak son derece gereklidir. Sadece bir web sitesine sahip olmak size trafik getirmeyecektir.
Tek başına sürekli olarak tanıtmak, web sitenizi arama sonuçlarında daha da yukarılara çıkarır. Bu nedenle, arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için web sitenizi optimize etmek, işletmenizin daha iyi performans göstermesi için gereklidir.
Sayfa optimizasyonu, kullanıcı deneyimini ve site performansını iyileştirmek için web sitenizi ayarladığınız süreçtir.
Örneğin: Google Arama’da anlamlı bir web sitesi açıklamasına sahip olmak için daha iyi bir Başlık ve Meta Açıklamaya sahip olmak önemlidir.
Performansı artırmak için Flash ve Komut Dosyası sorunlarını azaltmak önemlidir. Kodlama hatalarını azaltmak için W3C Standartlarına uyulması önemlidir.
Markanız hakkında bir farkındalık yaratmak, insanların web siteniz hakkında nasıl bilgi sahibi olduklarıdır. İnsanların işinizi ve sunmanız gereken artıları duyması önemlidir. Örneğin: Katkıda bulunmak için çevrimiçi topluluklar ve forumlar oluşturabilirsiniz.
Yerel işletme dizinlerine kaydolmak isteyebilirsiniz. Çeşitli sitelerde işinizle ilgili makaleler yazarak katkıda bulunmak ve bu alanda yeni olanları eğitmek isteyebilirsiniz. Çeşitli yollarla katkıda bulundukça, işletmeniz daha geniş bir kitleye ulaşacak ve katkılar iyi yapıldığında işletmeniz hakkında viral bir his elde edilecektir. Bu, web sitenizin Google’daki sıralaması için ek bir avantajdır.
Google genellikle bu bilgileri web sayfasındaki Başlık ve Meta Açıklama etiketlerinden alır ve arama sonuçlarında görüntüler. Başlık ve Meta Açıklamasında benzersiz satış noktalarınızdan, markanızdan, harekete geçirici mesajınızdan ve temel anahtar kelimelerinizden bahsetmeniz önemlidir.
arama motoru optimizasyonu (seo) nedir
Seo Nedir
Arama motoru optimizasyonu makale
SEO açılımı
Seo Optimizasyonu Nedir
SEO Örnekleri
SEO Eğitimi
Google SEO Nedir
Kullanıcının dikkatini çekecek her web sayfası için benzersiz ve çekici olmalıdır. Bu, izlemeniz gereken önemli sayfa içi etkinliklerden biridir. Bu belirli sayfayı açarak Flipkart’ın sayfasını daha ayrıntılı inceleyelim. Bir not almak ve en iyi uygulamayı takip etmek isteyebilirsiniz.
Flipkart’ta Samsung Galaxy S5 web sayfasındayız ( Snapshot 5.1.2). Benim tarafımdan aranan anahtar kelimelerde (samsung galaxy s5 satın al) daha üst sıralarda yer almalarına yardımcı olan sayfa içi stratejilerine ve ayrıca ziyaretçileriyle nasıl etkileşim kurduklarına daha yakından bakalım.
Birkaç şeye bakıp gözlemleyeceğiz:
1. Anahtar Kelime Varlığı: “samsung galaxy s5 satın alın”
2. Ziyaretçilerin bu sayfada kalmasını ve harekete geçmesini sağlamak için etkileşimli bileşenler. 3. Sayfanın HTML Kaynağından Etiketler Analizi
URL: URL, bu özel “samsung-galaxy-s5” anahtar kelimesini içerir. URL’niz kullanıcı dostu ve arama motoru dostu olmalıdır. Anlamlı URL kullanın. Klasörünüzü ve dosyalarınızı Ürün/Hizmetinize göre adlandırın. Klasörlerinizi uygun kategori adlarıyla yapılandırın.
İçerik Stratejisi: “Samsung Galaxy S5’in Temel Özellikleri” bölümündeki anahtar kelimenin varlığına bakın ve bu başlığı, bu anlık görüntüde belirtildiği gibi ilgili içerik açıklamasıyla destekliyorlar.
“Samsung Galaxy S5 Özellikleri” için de benzer bir strateji izleniyor.
Ürün ve Hizmetleriniz için yeterli içerik açıklaması sağlamaya çalışın. Ayrıca, temel anahtar kelimelerinizden bahsetmeyi artırmanıza yardımcı olur. İçerik, sayfa etkinliğinizin ana anahtarıdır.
İncelemeler ve Derecelendirmeler
İnsanlar ürünlerinizi ve hizmetlerinizi incelemeye başladığında, ürün veya hizmetle ilgili deneyimlerini paylaşmaları içerik stratejisine yardımcı olur. Ayrıca ilgi uyandırmaya ve güven oluşturmaya yardımcı olur.
İpucu: Web geliştiricinizden, İnceleme Derecelendirme programınız için Zengin Parçacıkları uygulamasını isteyin. Google, Zengin Snippet’leri anlar ve derecelendirmelerinizin Google Arama Sonuçlarında gösterilme şansını artırır.
“Tarama geçmişinize dayalı öneriler” bölümü, görüntülenen sayfalara dayalı öğeler göstererek Flipkart’ın kullanıcı etkileşiminde yardımcı olur. Ayrıca, ürünlerini veya hizmetlerini Yeniden Hedefleme veya Yeniden Pazarlama konusunda onlara yardımcı olur.
Altbilgi sayfası, web sitenizdeki önemli web sayfalarına dahili bağlantılara sahip olabileceğiniz yerdir. Flipkart’taki bazı önemli bağlantılara dikkat edin: Gizlilik, Şartlar, İptal, SSS, Ödemeler, vb. Sisteminizde güven oluşturur.
Güven oluşturmak için sertifikalarınızdan, ilişkilendirmelerinizden ve diğer önemli bilgilerden bile bahsedebilirsiniz.
Güven, kullanıcının web sitenizde beklenen eylemi gerçekleştirmesini sağlamak için oluşturmanız gereken ana faktördür. Çevrimiçi işletmelerin çoğu, güven oluşturmada başarısız oldukları için başarısız oluyor. Yeni bir çevrimiçi işletme için güven oluşturmak zaman alır.
arama motoru optimizasyonu (seo) nedir Arama motoru optimizasyonu makale Google SEO Nedir SEO açılımı SEO Eğitimi Seo Nedir Seo Optimizasyonu Nedir SEO Örnekleri