Araştırma ve Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Araştırma ve Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

29 Temmuz 2022 PAZARLAMA Araştırması ders notları PDF PAZARLAMA Araştırması dersi PAZARLAMA araştırması örnek ödev 0
Piyasalar ve Ticaret

Araştırma ve Geliştirme

Tüm bu nedenler, yüksek teknoloji ürünü bir ürünün dördüncü özelliğinin araştırma ve geliştirmeye yüksek yatırım gerektirmesi olduğu gerçeğine dönüşüyor. Bu yatırımlar, çok maliyetli olan, başarılı ve bilgili araştırmacılardan oluşan büyük ekipleri finanse etmektedir. 2002 yılında dünya çapında, endüstrinin araştırma ve geliştirmeye yılda 500 milyar dolardan fazla harcadığı tahmin ediliyordu.

En büyük 100 özel Ar-Ge harcaması, 45’i ABD’den, 22’si Japonya’dan ve 11’i Almanya’dan olmak üzere OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) şirketleridir. Büyük Ar-Ge harcaması yapanların sıralamasını sağlar.

Ancak toplam harcama, yeni teknoloji geliştirmek için yapılan yatırımların göreceli yoğunluğunu tam olarak yansıtmamaktadır. Gerçekten de en çok Ar-Ge harcaması yapan dört şirket, ileri teknoloji olarak kabul edilmesi güç olan otomobil şirketleridir. Ar-Ge harcamalarının satış rakamlarına oranı, ileri teknoloji ürünler üreten bir firma için kesinlikle toplam harcamadan daha önemli bir göstergedir.

Bu oran Ulusal Bilim Vakfı tarafından kullanılan orandır [29]. OECD benzer bir oranı dikkate almakta ve yüksek teknoloji firmalarını Ar-Ge yoğunluğu seviyelerine göre tanımlamaktadır (katma değere kıyasla Ar-Ge harcaması) [31]. Bir şirketi ileri teknoloji ürünleri üreticisi olarak sınıflandırırken hangi araştırma yatırım rakamının kullanılacağı konusunda görüşler farklılık göstermektedir, ancak ortalama yüzde %4 ile %5 arasında değişmektedir.

Ar-Ge yoğunluğunu değerlendirmenin bir başka yolu, yüksek teknoloji firmalarını belirlemek için araştırmacı ve teknoloji odaklı çalışanların sayısını dikkate almaktır. Örneğin, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu için, yüksek teknoloji yoğun endüstriler, bin işçi başına en az 15 araştırma ve geliştirme işçisi ve bin işçi başına 190 teknoloji odaklı işçiye sahip olanlardır. Bu oranlar, tüm endüstriler için ortalamanın en az beş katıdır. Bu perspektifte, endüstri tarafından Ar-Ge’ye harcanan ciro yüzdesini gösterir.

Bu sıralamayı göz önünde bulundurduğumuzda, altı farklı yüksek teknoloji endüstrisi biyoteknoloji, telekom ve bilgi teknolojileri, elektrikli ekipman, otomotiv ve havacılık ve bazı kamu hizmetlerini belirleyebiliriz. Birincisi ilaç ve biyoteknoloji endüstrisidir. İlaç endüstrisi bir asırdan daha eski olmasına rağmen, biyoteknoloji çok daha genç. Biyoteknoloji, ürünler geliştirmek veya teknolojik çözümler yaratmak için biyolojik süreçlerin kullanılmasıdır.

Biyoteknolojinin ilk kullanımları bira yapımı, şarap yapımı, peynir yapımı ve ekmek üretimiydi. Günümüzde biyoteknoloji antibiyotikler, insülin ve interferon oluşturmak için kullanılmaktadır. Biyoteknoloji, lizin ve glutamat gibi basit kimyasal bileşiklerin veya antibiyotikler (mikrobiyologlar antibiyotik aktiviteleri olan 5.000’den fazla madde keşfettiler), enzimler, vitaminler veya hormonlar gibi daha karmaşık bileşiklerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Biyoteknoloji, yeni tarım kimyasalları veya tohum kategorileri tasarlamak için kullanıldığı için tarım endüstrisinin de büyük bir parçası haline geliyor.


PAZARLAMA Araştırması ders notları PDF
PAZARLAMA araştırması örnek ödev
PAZARLAMA araştırma süreci aşamaları
Pazar araştırması örneği pdf
PAZARLAMA araştırması PDF
PAZARLAMA Araştırması dersi
PAZARLAMA araştırması problem örneği
Pazarlama ikincil veri kaynakları


Biyoteknoloji, 10 yıl önce bir teknoloji olarak neredeyse hiç olmasa da, son zamanlarda dünya ekonomisinin son derece önemli bir parçası olarak hayata geçti. 2001 yılında, Ar-Ge’ye 15.7 milyar dolar yatırım yapan 1.379 biyoteknoloji şirketinde 179.000 kişi istihdam edildi.

Ernst and Young anketine göre, Avrupa’da 1999’da Ar-Ge’ye 1,33 milyar dolar harcayan yaklaşık 800, daha az şirket var. 2001’de Birleşik Krallık hükümetinin bir raporu, biyoteknoloji pazarının büyüklüğünü 30 milyar sterlin (yani 51 milyar dolar) olarak tahmin ediyordu. Sadece Amerika’da biyoteknoloji endüstrisi, 1992’de 8 milyar dolardan 2001’de 27,6 milyar dolara yükselen gelirlerle, 1992’den beri üç kattan fazla büyüdü.

Telekom ekipmanı ve bilgi teknolojileri (donanım, yazılım ve hizmetler dahil BT) kesinlikle tüm yüksek teknoloji endüstrilerinin en görünür olanlarıdır. BT harcamalarının ABD’de 436 milyar dolar ve Asya’da 161 milyar dolar olduğu tahmin edilirken, 2002’de dünya çapındaki toplam BT harcamasının yaklaşık 981 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Küresel telekomünikasyon pazarı, küresel BT pazarı ile hemen hemen aynı boyuttadır.

Bu rakamlar, daha bol, daha esnek ve daha uyarlanabilir iletişim ve bilgiye yönelik artan talebi yansıtıyor. Birçok şirket, bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımı, yapay zeka (AI) uygulamaları ve ilişkisel veritabanları (RDB’ler) çalıştıran büyük veya küçük birbirine bağlı bilgisayarlar kullanır.

Bu bilgisayarların çoğu, sonunda robotlarla, programlanabilir araçlarla ve karmaşık ölçüm aletleriyle iletişim kuracak ağlara bağlıdır. Aynı zamanda, birbirini izleyen teknolojik devrimler, fiyat-performans oranında sürekli iyileştirmelere yol açmıştır.

Giderek artan bir şekilde, teknoloji iş dünyasının ötesine geçiyor ve daha sonra göreceğimiz gibi, birçok BT firmasının pazarlama stratejisinde önemli değişikliklere neden olan tüketici pazarlarına ulaşıyor. Bugün genel halk, kişisel bilgisayarlar, lazer diskler, kablolu televizyon ve taşınabilir telefonlar kadar çeşitli teknoloji ürünlerine sahiptir.

Elektrikli ekipman endüstrisi, esas olarak elektrik motorları, jeneratörler, elektrik iletim veya dağıtım ekipmanları, şalt cihazları, transformatörler veya diğer elektrikli makine, ekipman, malzeme veya bileşenlerin imalatıyla uğraşan firmalardan oluşur.

Programlanabilir Mantık Denetleyicileri (PLC’ler) ve Endüstriyel Kontrol ve Otomasyon Sistemleri gibi akıllı sistemlerin artan kullanımıyla birlikte, endüstri çok fazla teknoloji kullanıyor. 

Ar-Ge’ye yaptığı yatırımın göreli ve mutlak değerinin de yansıttığı gibi, otomotiv endüstrisi giderek daha fazla yüksek teknoloji arenasında hareket ediyor. Günümüz otomobillerine “akıllı otomobiller” deniyor. Mevcut model araçlarda bir veya daha fazla yerleşik bilgisayar ile otomobiller, SUV’ler, kamyonlar ve kamyonetler çok karmaşık ekipman parçaları haline geldi.

Elektronik cihazlar artık yakıt yönetimi, ateşleme, elektrikli vites şanzımanları, ABS frenler ve klima kontrolü de dahil olmak üzere tüm araç fonksiyonlarının %85’ini kontrol ediyor.

Avrupa’nın önde gelen yarı iletken üreticilerinden biri olan STMicroelectronics’in bir yöneticisine göre, VW Golf 1990’ların ortalarında yaklaşık 70 $’lık yarı iletken içeriyordu, 2003 yılına gelindiğinde ise 220 $’dan fazla, üç kat daha fazlaydı ve yarın, direksiyon ve frenleme tamamen elektronik olacak. , kablolu uçak kokpitlerinde öncülük edilen teknikleri kullanarak.

Ayrıca, daha çevre dostu otomobillerin geliştirilmesiyle birlikte, tüm büyük otomobil üreticileri, yörüngedeki uzay istasyonunda kullanılanlar gibi yakıt hücreleri gibi yeni teknolojiler geliştirmeye giriştiler. 2001 yılında havacılık endüstrisi için tahmini çıktı, yaklaşık 500.000 kişiyi istihdam eden Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 142 milyar dolardı. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir