Araştırma Yöntemi – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Araştırma Yöntemi – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

14 Temmuz 2021 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Araştırma yöntem ve Teknikleri Nelerdir Araştırma Yöntemleri Ders Notları Bilimsel araştırma yöntemleri PDF Makalede araştırma yöntemi nedir Ödevcim Akademik 0
Web Sitesi Sunucusu – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Kontrollü araştırmalarla ilgili olarak, çoğu zaman psikoloji öğrencilerinin katılımları için çalışmaları için kredi alan denekler olduğu bir laboratuvar ortamında dile getirilen güçlü endişe, bu tür literatürün, herhangi bir gerekçe sunulmadan, genellikle görgü tanığını, görgü tanığı olarak ele alması nedeniyle anlaşılabilir bir durumdur.

Aslında, polisin cezai soruşturmalarının bir parçası olarak görüştüğü tanıkların sayısı ve türü göz önüne alındığında, adli bağlamlarda bir suçun etkilenmemiş görgü tanığı oldukça nadir görülen bir durumdur.

Ayrıca, bir etkinliğe katılan kişilerin gözlemcilerden daha fazla ayrıntı hatırladığına dair ekolojik olarak geçerli araştırmalardan elde edilen kanıtlar vardır. Deneysel psikologların, sonuçlarını genelleştirmek istedikleri sosyo-hukuki bağlamda gerçek dünya çalışmaları da yaparak simülasyon çalışmalarını doğrulamaları zorunludur.

Bruck ve Ceci (1995), çocukların önerilebilirliği ile ilgili olarak Michaels vakasındaki amicus özetlerinde laboratuvar çalışmalarının dış geçerliliği konusunu tartışırlar. “Bir fenomen hakkında asla mükemmel bilgiye sahip olamasak da, çıkarımlarımızı elimizdeki en bilimsel olarak kesin kanıtlara dayandırmalıyız” sonucuna varıyorlar.

Görünen o ki, psiko-hukuk araştırmacılarının bu konuda benimseyebilecekleri en savunulabilir konum, en iyi şekilde Yuille ve Wells tarafından ifade edilmiştir, yani ‘kontrollü araştırmadan gerçek dünya bağlamlarına genelleme yapılırken dikkatli olunmalıdır… Mümkün olduğunda, bir deneysel araştırma ve alan bağlamlarının karşılaştırılması yapılmalı ve bunların görünen benzerlikleri ve farklılıkları dile getirilmelidir.

Gerçek şu ki, elbette: (a) tanık ifadesi araştırmalarında ikiden fazla metodoloji kullanılmıştır; ve (b) ‘hiçbir araştırma yöntemi tek başına mevzuat veya savunuculuk için güvenilir bir veri tabanı sağlayamaz.

Bunun yerine, sorunların birkaç açıdan ele alınması gerekir. Yalnızca bu farklı çalışma türlerinin sonuçlarını bir araya getirerek, muhtemelen ortaya çıkması muhtemel güvenilir bir görgü tanığı psikolojisi elde edilebilir. Böyle bir görüş, bazı metodolojilerin belirli konular için a priori daha iyi olmadığını varsayıyor gibi görünmektedir. Aşağıdaki beş farklı araştırma yönteminin tartışılması, ağırlıklı olarak Davies’den alınmıştır.

Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Araştırma Yöntemleri nelerdir
Araştırma Yöntemleri Ders Notları
Bilimsel araştırma yöntemleri PDF
Bilimsel araştırma Yöntemleri
Nitel araştırma yöntemleri
Araştırma yöntem ve Teknikleri Nelerdir
Makalede araştırma yöntemi nedir

 Kullanılan Araştırma Yöntemi Türleri

 Slayt Sunumu

Seksen beş yıldan fazla bir süre önce, Stern (110), bir yöntemin a priori daha iyi olduğuna inanarak, sahnelenen olayların, tanık ifadelerini incelemek için onları statik fotoğraflarla sunmaktan daha verimli bir yöntem olarak kullanılmasını şiddetle savundu. Bir olayı gösteren slaytları göstermek, deneklerin yüz tanımasını araştırmak için de faydalı olmuştur.

Bununla birlikte, Clifford’un (1978) işaret ettiği gibi, deneklere gösterilen bir dizi slayt, yalnızca ceza gerektiren bir suçun dinamik doğasını değil, aynı zamanda bir olaydaki ayrıntı zenginliğini ve çoğu durumda tanıkların verilmediği gerçeğini de göz ardı eder. bir suçun meydana gelmek üzere olduğunu fark eder ve dikkatlerini buna göre de odaklarlar.

Ek olarak, gerçek hayatta şüphelilerin yüzleri vücutlarının geri kalanıyla birlikte gelir ve psikoloji laboratuvarından farklı olarak, bir tanıktan bir suç zanlısını tanımlamasının istenmesi oldukça uzun bir zaman alabilir. Araştırmacılar, aşamalı olaylara kıyasla slayt sunumlarında daha düşük bir yanlış tanımlama oranı ve daha düşük tanıma oranları da bulmuşlardır.

 Bir Etkinliğin Düzenlenmesi

Münsterberg (1908), orada bulunanların (bilimsel bir toplantıya katılan hukukçular, psikologlar ve doktorlar) akıllarında silinmez bir hatıra bırakmış olması gereken sahnelenmiş bir olayda, aniden renkli giysiler içinde bir palyaçoyu ve ardından tabancalı bir Afrikalı-Amerikalıyı tanıttı. . Orada bulunanları şaşırtacak şekilde, bağırışlar ve başka vahşi sahneler de yaşandı.

Tüm bölüm 20 saniyede bitti. Normal bir deneyci gibi Münsterberg, bilimsel deneklerinden tanık olduklarını yazmalarını istedi. Teslim edilen kırk rapordan sadece biri ciddi eksikliklerin yüzde 20’sinden daha azını içerirken, tanığın otuz dördü kesinlikle yanlış beyanlarda da bulundu.

Son olarak, yazılı ifadelerin dörtte birinde yapılan ifadelerin yüzde 10’undan fazlası yanlıştı. Bu erken deneyi daha dikkate değer kılan şey, tanıkların bir grup akademisyen, sözde zeki gözlemciler ve dürüst ve düzgün vatandaşlar da olmalarıydı.

Örneğin, sahte atışlar gibi sahnelenmiş olayları kullanan araştırmalar, laboratuvar deneylerinde genellikle gördükleri hakkında soru sorulmasını bekleyen psikoloji öğrencisi deneklerin aksine, şüphelenmeyen tanıkların şok ve panik yaşadıklarını, titreme yaşadıklarını, ağız kuruluğu yaşadıklarını bulmuştur.  Soğuk ter ve nefes almada zorluk yaşamıştır.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, belki de bu koşullar altında tanık olarak performansları olumsuz etkilenir. Bu tür “olay testleri”, karmaşıklık ve ilgili şiddetin derecesi bakımından farklılık gösterir. Daha önce de belirtildiği gibi, bazı yazarlar bu metodolojiyi de tercih etmektedir.

Davies, bu özel yöntemin bir takım sınırlamalarına dikkat çeker: örneğin, şiddet içeren bir olayı izleyen denekler, kendilerini bundan pekala ayırabilirler; etik hususlar, deneklerin böyle bir çalışmaya katılmaya rıza göstermelerini, daha sonra sağlayacakları verileri sınırlayan bir faktör olarak belirler; ve son olarak, suçlu olarak kullanılan denekler neredeyse her zaman üniversite öğrencileridir.

Bu bağlam, örneğin, kar maskesi takmış silahlı bir soygun gerçekleştiren ve bir el silahı veya kesilmiş av tüfeği savuran sert, kariyer suçlusu tarafından hayatı ciddi şekilde tehdit edilen bir banka veznedarından veya servis istasyonu görevlisinden çok farklıdır. ya da okuldan eve dönerken birinin onu kaçırmaya çalıştığını bildirmek için bir polis karakoluna gözyaşları içinde gelen bir genç kız ya da nihayet gecenin bir yarısı uyananlar da vardır.

Davies’in (1992) belirttiği eksiklikler, bu metodolojiyi kullanan çalışmalardan elde edilen tanık ifadelerine ilişkin bulguların haklı olarak genelleştirilebilme derecesini önemli ölçüde sınırlandırmaktadır. Laboratuvar üzerinde çok fazla kontrole izin veren ve aynı zamanda adli olarak ilgili olan araştırmaların arzu edilirliği aşırı da vurgulanamaz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir