Blog Pazarlama – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Blog Pazarlama
Milyonlarca insanı, müşterilerinizi, çalışanlarınızı, rakiplerinizi, ortaklarınızı ve medyayı, işiniz, pazarlama süreciniz, reklamlarınız ve ürünleriniz hakkında konuşurken duvardaki bir sinek gibi dinleyebildiğinizi hayal edin. Şimdi, müşterilerinizin ne istediğini, nasıl istediğini, nihayetinde ne satın alacaklarını ve bunun için ne kadar ödemeye istekli olduklarını belirlemek için bu güncel bilgileri kullanabileceğinizi hayal edin. Bu blogun gücüdür.
İş kararlarınızı müşteri geri bildirimlerine ve pazar zekasına dayandırmak, muhtemelen yapabileceğiniz en akıllı iş hamlesidir. Blog olarak da bilinen web günlükleri, şirketlerin tam da bunu yapmasına izin veriyor.
Aslında, bloglar yalnızca müşterilerle iletişim kurma şeklinizi değiştirme, görünürlüğünüzü artırma ve doğrudan müşteri geri bildirimi alma potansiyeline sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketinizin dahili iş yapma şeklini de değiştirebilir.
Blogları kullanmak, aşırı e-posta yüklemesini azaltmanıza, yeni fikirleri daha hızlı üretmek için beyin fırtınası sürecini kolaylaştırmanıza ve çeşitli proje yönetimi görevlerini basitleştirmenize yardımcı olabilir. Bloglar o kadar güçlüdür ki, işinizde devrim yaratacaklarını söylemek yetersiz kalır. Blogların iş kurma, siyasi tarihin gidişatını değiştirme ve ana akım medyanın kendisine bakışını değiştirme gücü vardır.
Her büyük iletişim aracı gibi, bloglar da şirketlerin faaliyet gösterme ve nihayetinde büyüme, ürün geliştirme ve kalite kontrol için tamamen yeni fırsatlar yaratma becerisini genişletir. Ancak bloglar, kitlesel pazarlamanın en iyi yönlerini ortaya çıkararak ve bunları tek yönlü iletişimden iki yönlü diyaloğa dönüştürerek bu iletişimi bir adım öteye taşıyor.
Ben bu kitabı 2005 yazında yazarken, 50 milyon ile 100 milyon arası blog yazarına göre, 200 milyon ile 500 milyon arasında tahmin edilen blog okuyucu sayısıyla, internette aktif olarak iletişim kuruyor.
Bu sayıları tespit etmek zordur, çünkü esas olarak tek kesin araştırmalar Kuzey Amerika içindir; yine de blogların, blog yazarlarının ve blog okuyucularının sayısı çok fazladır. BusinessWeek dergisi 2 Mayıs 2005 tarihli sayısında, her gün yaklaşık 40.000 yeni blogun bilgi yayınladığını tahmin ediyor.
Bloglama, tabandan gelen bir çaba olarak sıfırdan büyüdü. Birkaç kişinin gerçek zamanlı İnternet gönderileri aracılığıyla ortak ilgi alanları hakkında konuşmasıyla başlayan şey, milyonlarca blogcu ve okuyucu arasında sürekli bir sohbet haline geldi.
Blog yazmanın en güçlü yanı teknoloji değildir; blog dünyasını yöneten bu devasa topluluktur. Milyonlarca blog yazarının düşüncelerini, deneyimlerini ve öğrendikleri bilgileri ilgi alanlarına göre ifade etmesiyle bu mecra dünya çapında bir forum haline geldi.
Bu konuşmanın bir kısmı şirketiniz hakkında olabilir, bu iyi haber veya kötü olabilir. Ancak en kötü haber, dışarıdaki milyonlarca sesin hiçbiri şirketiniz veya ürünleriniz hakkında konuşmuyorsa olur.
İLETİŞİM FAKTÖRÜ
Gerçek şu ki, bloglama bir ortamdır. Bloglama aynı zamanda bir içerik stilidir. İlk bloglar otantik bir ses, dürüstlük ve otorite ilkeleri üzerine inşa edildiğinden, çoğu blogun bu niteliklere sahip olması beklenir ki bu, kurumsal blog için daha da geçerlidir.
Blog okuyucuları (yeni olanlar bile) bloglarda kişisel bir ses okumaya o kadar şartlandırılmışlar ki bunu şirketlerden de bekliyorlar. Şeffaflık ve özgünlük kavramları genellikle kurumsal iletişim uygulamalarıyla ilişkilendirilmediğinden, bu, blog yazmayı anlamak isteyen iş liderleri için benzersiz zorluklar sunar.
İnternette herkese açık olduklarından, bloglar tamamen açıktır ve tüm müşterilerinizle etkileşime girmeye hazırdır. Bloglar, müşterilerin aklınızdan geçenleri duymasını sağlar ve müşterilerin size tam olarak ne düşündüklerini söylemeleri için bir alan yaratır. Bloglar, müşterilerinizin her birinin evine veya ofisine kapı kapı dolaşmaktan sonraki en iyi şeydir; size ve şirketinize gerçek insanlarla gerçek ilişkiler kurmanın ve sürdürmenin bir yolunu sunarlar.
Geçmişteki pazarlama çabaları her zaman, reklamlar, İnternet’teki açılır pencereler ve benzerleri gibi, mümkün olduğunca geniş bir izleyici kitlesini hedefleyen şirketlerin tek yönlü iletişimlerinden yapılan aktarımlardı.
Bununla birlikte, her okuyucu kendi seçimiyle blogunuzu okuduğundan, her okuyucu işletmenizle etkileşimde bulunmayı seçtiğinden ve her okuyucu sizden daha fazla şey duymak istediğinden, bloglarla müşterilerinizle etkileşime geçersiniz. Bu güçlü yeni iletişim yolu, bloglar var olmadan önce neredeyse imkansız olan yollarla müşteri misyonerleri yaratır ve güçlendirir.
İçerik pazarlama türleri
Dijital İçerik pazarlaması Nedir
Viral pazarlama Nedir
En iyi içerik pazarlaması Örnekleri
İçerik pazarlamanın 4 temel amacı
İçerik PAZARLAMA Örnekleri
İçerik pazarlaması Kaynakları
İçerik pazarlama stratejileri
BLOGLAR NELER YAPABİLİR?
Şirketinizin içinden yetkili bir ses tarafından yazılan açık ve dürüst bir genel blog, işletmenizin siz ve müşterileriniz arasında farklı türde bir deneyim yaratmasına olanak tanır: daha önce çevrimiçi olarak mümkün olmayan meşru konuşmalar oluşturmanıza olanak tanır.
Blog yazmak, şirketinizin artık geri bildirim almak için kullanılan pahalı odak gruplarına, geri bildirim formlarına, e-postaya ve diğer zaman alıcı ve sıkıcı yöntemlere bağımlı olmayacağı anlamına gelir. En son ürününüzün neden satmadığını öğrenmek istiyorsanız blogunuzda müşterilerinize sorabilirsiniz; sana gerçeği söyleyecekler.
Yakın zamanda bir şirket skandalı nedeniyle bir yönetici kovulduysa, sorunu blogunuzda açık bir şekilde ele alabilirsiniz. Böyle bir dürüstlük, müşterileriniz üzerinde konuyla ilgili neredeyse tüm medya makalelerinden daha gerçek bir izlenim bırakacaktır.
Daha da önemlisi, blogunuzu okuyan herhangi bir kişinin bunu kendi seçimiyle yapıyor olması, o kişinin blogunuza ne söyleyeceğinizi görmek için gelmesidir. Bloglar, bunun doğru olduğu tek pazarlama aracıdır.
Şirketlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, bloglara aynı eski pazarlama mesajını vermenin başka bir yolu olarak bakmaktır. Kimse bir blogda bu tür şeyleri okumak istemez.
Blog yazmak gerçekten üç şeyle ilgilidir:
• Bilgi Müşterilerinize ne yaptığınızı anlatmak ve ne düşündüklerini öğrenmek.
• İlişkiler Müşterilerinizle, onları sıradan eski tüketicilerden şirketiniz ve ürünleriniz için müjdecilere dönüştüren sağlam bir olumlu deneyimler temeli oluşturmak.
• Bilgi yönetimi şirketinizdeki engin bilgi depolarının doğru zamanda doğru kişiler tarafından kullanılabilmesi.
Dijital İçerik pazarlaması Nedir En iyi içerik pazarlaması Örnekleri İçerik PAZARLAMA Örnekleri İçerik pazarlama stratejileri İçerik pazarlama türleri İçerik pazarlamanın 4 temel amacı İçerik pazarlaması Kaynakları Viral pazarlama Nedir