Bütçeleme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Bütçeleme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

22 Mart 2023 Bütçe planlama örnek Satış Bütçesi nasıl hazırlanır 0
Ticaret Disiplini

İçerik Oluşturma İçin Bütçeleme

İçerik oluşturan medya şirketlerinde iki tür içerik oluşturma bütçesi vardır: devam eden projeler ve tek seferlik projeler. Benzer şekilde, pazarlama çabaları, şirketin sunduğu ürün ve hizmet türlerini yansıtır: Pazarlama, devam eden ürün ve hizmetleri destekleyebilir, yüksek viteste başlayabilir ve düşük seviyeli desteğe düşebilir veya başlayıp tamamen durabilir.

İçerik üreten medya şirketleri ve iş birimleri, diğer birçok sektördeki şirketlerin özellikle zaman içinde benzer içerikler oluştururken yaptığı gibi, üretim maliyeti için bütçe oluşturur.

Örneğin, bir televizyon dizisinin izleyici kitlesi ve yapım maliyeti makul bir şekilde tahmin edilebilir. Benzer şekilde yöneticiler, köklü, popüler bir müzik icracısı veya grubu tarafından üretilen takip albümlerinin yaratılmasındaki olası maliyet ve fırsatlar hakkında iyi tahminlerde bulunabilirler.

İçerik oluşturma bütçeleri, daha önce de belirtildiği gibi, genellikle çizgi üstü maliyetler ve çizgi altı maliyetler olarak ikiye ayrılır. Çizgi üstü giderler, üretim başlamadan önce yapılanları ifade eder.

Yazarlar, yapımcılar, yönetmenler, oyuncular ve diğer oyuncular için hikaye hakları ve maaşları gibi maliyetleri ve diğer ilgili maliyetleri içerir. Diğer her şey, işçilik, yönetim, ekipman, hizmetler, konum ücretleri, gardırop ve aksesuarlar, setler, ofis kirası ve sarf malzemeleri çizgi altı giderler kapsamına girer.

Genel olarak, filme alınmış eğlence üretimi emek yoğundur, bu nedenle bütçenin en büyük kısmı emeğe harcanır. Kilit yeteneklerin (özellikle oyuncuların) maliyeti, tipik bir film için bütçenin önemli bir bölümünü oluşturur. Çizgi üstü yetenek genellikle bir prodüksiyon bütçesinin yüzde 50’sini temsil edebilir ve filmlerinin maliyetlerinin fırlamasının temel nedenlerinden biri olarak tanımlanır.

Tek Seferlik Projelerin Finansmanını Planlama, Bütçeleme ve Yönetme

Birçok içerik ürünü yalnızca bir kez oluşturulur; genellikle tek seferlik projeler olarak adlandırılırlar. Tek seferlik projelere örnek olarak televizyon programları, videolar, kayıtlı müzikler, paket eğlenceler, video oyunları ve sinema filmleri verilebilir. İçerik bir hit ise, bir devam filmi veya bir ön bölüm olabilir, ancak bunlar bile tipik olarak ek tek seferlik projeler olarak ele alınır ve devam eden projelerin beklentilerindeki istikrara sahip değildirler.

Tek seferlik projeler için bütçeleri yönetmenin bazı yerleşik yolları vardır. Malzeme şirket içinde üretildiğinde, giderler genellikle doğrudan kuruluşun muhasebe departmanı tarafından yönetilir. Bazen kendi defter tutma ve muhasebe birimi ile şirket içi bir üretim birimi oluşturulur.

Dışarıdan yapımcılar videolar, filmler ve televizyon programları oluşturmak için sözleşme yaptıklarında, genellikle üçte bir oranında para alırlar: üçte biri başlangıç için, üçte biri ana çekimin tamamlanmasından sonra ve kalan bakiye son versiyonun sunulmasından sonra. Sözleşmeli üreticiler tipik olarak projenin açıklamasını, bir bütçeyi ve günlük gazeteler, kaba kurgu, dijital ara ve bitmiş içerik gibi teslimatların son tarihlerini içeren bir programı içeren bir teklif sunar.

Birlik İçi ve Birlik Dışı Projeler için Bütçeleme

Hem sendika hem de sendika dışı yapımlar var ve her birinin avantajları var. Sendika çalışanları, hem sektör hem de uzmanlık alanları hakkında iyi eğitimli ve bilgilidir. Sette ve post prodüksiyonda geçerli olan resmi ve gayri resmi çalışma kurallarını bilirler.

Genellikle etkileyici bir kredi listesine sahiptirler ve sektördeki en iyi insanlarla çalışmışlardır. Sendikalı işçi alımını daha cazip hale getirme çabası içinde, birçok lonca ve sendika, yapım sinema filminin türüne, temel kabloya, prime time ağına, multimedyaya, internete ve internetin boyutuna bağlı olarak kayan bir ücret ölçeğine ve farklı kurallara sahiptir. bütçe, 500.000 ABD Doları veya daha az, 500.000 ABD Doları ila 1.500.000 ABD Doları ve 1.500.000 ABD Doları’nın üzerinde.

Üreticilerin tüm işe alınanlar için maaş bordrosu yan ödemeleri yapması gerekmesine rağmen, sendikasız işçiler genellikle önemli ölçüde daha az para kazanıyor. Fazla mesai için ödemeler daha azdır (veya hiç yoktur) ve sendika cezası yoktur. Üreticiler, bir pozisyondan diğerine hareket ettirilebildikleri için, sendikasız işçiler konusunda daha fazla esnekliğe sahiptir.


Bütçe planlama örneği
Bütçeleme nasıl yapılır
Yıllık bütçe hazırlama Excel
Yıllık bütçe planı örneği
Şirket bütçe planlama Excel örneği
Bütçeleme süreci
Satış Bütçesi nasıl hazırlanır
Kişisel bütçe planlama Excel


Aylık Mali Raporlar

Finans yönetimi, genellikle aylık veya üç aylık ve elbette yıllık olarak raporlarda sağlanan bilgileri gerektirir. Birçok kuruluş, tahmini ve gerçek performansı karşılaştırmak için yıllık bütçeye atıfta bulunarak gelir ve giderlerin devam eden bir kaydını sağlayan bir Aylık Bütçe Raporu veya İncelemesini yöneticilere dağıtır. Bu raporlar genellikle bir bütün olarak şirketin ve bireysel iş birimlerinin ne durumda olduğunun ilk göstergeleridir.

Bazı şirketler aylık resmi mali tablolar da hazırlar ve dağıtır. Halka açık şirketlerin üç ayda bir 10-Q raporunu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna sunması gerekmektedir.

Bu rapor, şu bölümde daha önce belirtilen temel mali belgeleri içerir: Faaliyet Tablosu (Kar ve Zarar Tablosu), Mali Durum Tablosu (Bilanço), Nakit Akış Tablosu ve Özkaynak Tabloları. Ayrıca, 10-Q, finansal kontroller ve prosedürler ile yasal işlemler ve şirketin değerini etkileyebilecek diğer risk faktörlerini tartışır.

Spesifik belgeler ve adları bir kuruluştan diğerine değişebilir, ancak genel olarak ve her birim için işletme hakkındaki bilgiler yöneticilere benzer bilgiler sunar:

■ Genel olarak ve birim bazında gelir, alacaklar, borçlar ve stok seviyelerindeki değişiklikler
■ Yıllık bütçedeki değişiklikler – gelir, giderler, kalan fonlar

Bütçeyi izlemeye ek olarak, yöneticiler, stratejik planın hedeflerine ulaşma yönünde kaydettikleri ilerlemeyi göstermek için belirli performans ölçümlerine tabi tutulur. Bu tür ölçülere genellikle performans ölçütleri veya yalnızca ölçütler denir. Mali performansın ve operasyonel performansın ölçüleri vardır. Finansal performans ölçümleri, nakit akışı marjlarını, likidite oranlarını ve varlıkların getirisini içerir.

Operasyonel performans ölçümleri genellikle yayın, kablo, abone tabanlı işletmeler veya çok ürünlü işletmeler gibi medya endüstrilerinin bir bölümüne özgüdür:

■ TV, radyo, kablo sistemleri: Güç oranları
■ Kablo: Aylık yinelenen gelirin paket indirim yüzdesi
■ Abone tabanlı işletmeler
■ Kayıp oranı
■ Net kazanç/kayıp
■ CMPUL: Birim başına katkı marjı

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir