Çevrimiçi Pazarlama – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çevrimiçi Pazarlama – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

15 Kasım 2022 Online Pazarlama Eğitim Online pazarlama Nedir ? 0
Pazarın Doğası

Çevrimiçi Pazarlama

Yeni bir ürünün farkına varan potansiyel müşterilerin birkaç olası tepkisi vardır. Birincisi, eylemi geciktirebilirler. Yayılma teorisi, tüketicileri yeni bir ürünü denemeyi ne kadar geciktirdiklerine bağlı olarak beş benimseyici tipine ayırır: yenilikçiler, erken benimseyenler, erken çoğunluk, geç çoğunluk, geride kalanlar.

Yenilikçiler en hızlı benimseme süresine sahiptir ve en yavaş olanlardır. Ceteris paribus, bu teori bir noktada tüm potansiyel müşterilerin yeni ürünü denediğini varsayar. Bu denemeye dayanarak, ürünü aktif olarak reddedenler haline gelebilirler. Bunun nedeni, ürünün ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamaması olabilir, bu nedenle başka bir şey ararlar.

Yeni ürün tatmin edici veya mevcut ürünlerden üstün ise, onu benimsemeye karar verebilir ve sahip/kullanıcı olabilir. Daha sonra, bu benimseyenlerden bazıları yeni ürüne sadık kalabilir; bu durumda, sadık olacaklar ve tekrar alıcı olacaklar.

Bu süreç e-ticaret bağlamında gerçekleşirse, müşteriler Web sitesinden sadık alıcılar haline gelir. Web sitesinden memnun kalmamaları ve bir daha oradan alışveriş yapmaktan kaçınmaları da mümkündür; bu nedenle Web sitesinden duyulan memnuniyetsizlik, ürünün kendisiyle ilgili memnuniyetsizliğe dönüşebilir.

Bu nedenle, bir çevrimiçi tüccarın ilk görevi, potansiyel alıcıları Web sitesine çekmektir. Alternatif kanallar mevcutsa bir müşteri neden çevrimiçi sipariş vermeyi seçsin? Hem B2B hem de B2C alıcılar için bu alternatifler arasında perakende mağazaları veya satış temsilcileri, telefon, diğer elektronik ortamlar veya postayla sipariş vermek için bir katalog kullanmak yer alabilir.

Çevrimiçi pazar alanı, aşağıdakiler dahil birçok avantaj sunar:

• 7/24 ürün mevcudiyeti
• daha geniş ürün seçimi, niş ürünlerin mevcudiyeti
• düşük fiyatlar
• hızlı teslimat
• müşteri hizmetlerine erişim
• kişiye özel tedavi
• iki yönlü iletişim fırsatları
• evde veya ofiste alışveriş kolaylığı
• mahremiyet
• satış görevlilerinin baskısı yok
• arama ve karşılaştırma kolaylığı
• düşük anahtarlama maliyetleri
• işbirliğine dayalı filtrelemenin faydaları

Bununla birlikte, potansiyel dezavantajlar da vardır:

• mahremiyet veya kişisel bilgilerin kaybı
• yavaş teslimat nedeniyle gecikmiş memnuniyet
• siparişin yerine getirilmesindeki hatalar
• dolandırıcılık potansiyeli
• çevrimiçi satıcıyla olumsuz etkileşimler
• ürünü satın almadan önce inceleyememe veya deneyimleyememe
• çevrimiçi alışveriş deneyiminin düşük sadakati
• bilgisayar sahipliği ve ağ bağlantısı maliyeti
• yavaş modemler ve site yükleme süreleri

Potansiyel müşteriler, denemeye karar vermeden önce çevrimiçi satın almayla ilişkili yararları ve riskleri değerlendirmelidir. Bu sorunların doğası, B2B ve B2C pazar alanları için biraz farklıdır. Daha önce belirtildiği gibi, ticari müşteriler, gereksinimleri verimli bir şekilde karşılamaya ilişkin pratik faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.

Öte yandan, çevrimiçi tüketici davranışı araştırmacıları, kullanışlılık ve kullanım kolaylığı ile ilgili olanlar ve aynı zamanda deneyimden keyif alma ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere tüketicileri çevrimiçi satın almayı denemeye yatkın hale getiren çeşitli faktörleri incelediler. Bireysel tutumlar ve kişisel eğilimler, Web üzerinden sipariş verme olasılığına ve Web deneyiminin kendisine verilen tepkileri etkileyebilir.

Örneğin, güvensiz olan ve soru sorma ihtiyacı hisseden müşterilerin çevrimiçi alışveriş yapma olasılıklarının daha düşük olduğunu gözlemleyin. Bu tür müşteriler, geliştirilmiş tutarlılık ve rahatlık potansiyeline rağmen, telefonla sipariş verirken mevcut olan insan temasını İnternet’in anonimliğine tercih ettiklerini bildirmektedir.

Ayrıca, erkeklerin kadınlardan daha fazla insan temasını bırakmaya istekli olduklarına dair bulguları, erkeklerin de çevrimiçi sipariş verme olasılığının daha yüksek olduğunu öne süren diğer araştırmalarla tutarlıdır.


Online pazarlama Nedir
E pazarlama Örnekleri
Online Pazarlama Eğitimi
e-pazarlama pdf
Dijital PAZARLAMA
E pazarlama Nasıl Yapılır
E PAZARLAMA dersi
E-Ticaret pazarlama Bölümü


Satın Alma İşlemleri

B2B müşterilerinin satın alma işlemlerini Web’e taşıma motivasyonunu tartışmadan önce, ticari satın almanın tüketici satın alma işleminden bazı farklılıklarını düşünmek faydalı olacaktır. Bireysel bir tüketiciyle karşılaştırıldığında, ticari alıcılar daha büyük hacimlerde satın alma eğilimindedir ve satıcılar daha az ama daha büyük müşterilere sahip olma eğilimindedir.

Kitlesel medya reklamcılığına ve tüketici pazarlarına uygun büyük ölçekli promosyonlara kıyasla promosyon faaliyetlerinin kişisel olmayan ve tek yönlü olmaktan ziyade kişisel ve etkileşimli olma olasılığı daha yüksektir.

Satın alma seçenekleri, uzun süreli müzakere, karşılıklılık veya kiralama olasılığını içerebilir; bu nedenle, tipik tüketici satın alımlarından daha karmaşıktırlar. B2B satın alımları geleneksel olarak bu tür yaklaşımları kullandığından, bireysel tüketicilerin aksine, işletmeler kanalları yönlendirmeye oldukça alışkındır. Bu nedenle İnternet, 800 numara, katalog ve doğrudan satış ekibiyle birlikte tedarik zincirini kolaylaştırmak için başka bir mekanizmayı temsil etmektedir.

Ticari alıcılar, genellikle, minimum hedeflere ulaşılmasına bağlı olarak, satın alma sorunlarına en düşük maliyetli çözümler bulmaya motive olurlar. Aynı ürünler için tekrar tekrar sipariş verdiklerinde ve bunlar standart bir süreçle doldurulduklarında, satın alma kararı vermek için siparişi alan kişi veya satış temsilcisi ile etkileşime girmeye gerek kalmaz.

Bu tür kişisel etkileşim bazı alıcılar için eğlenceli olsa da, firmalar verimliliği artırma baskısı ile karşı karşıyadır ve sürekli olarak israfı azaltmanın yollarını aramaktadır. Elbette, iki firma otomatik e-ticarete girmeyi kabul etmeden önce bir dizi kişisel satış karşılaşması gerekebilir.

Ancak bu durumda, rutin bir yeniden satın alma, hem zaman gereksinimlerini hem de insan hatası olasılığını azaltan, otomatik olarak tamamlanabilecek bir satın alma türü olarak kesinlikle işaretlenir.

Bu nedenle, B2B alıcıları, rutin satın alma işlemleri için rutin olmayan satın alma işlemlerine göre daha kolay çevrimiçi hareket etme eğilimindedir. Bir extranete bağlı envanter yönetimi yazılımının yardımıyla, bu rutin siparişlerden bazıları tamamen otomatik bir şekilde verilebilir ve bu da çalışanların zamanının kullanılması ihtiyacını ortadan kaldırır.

Yeni bir satın alma türü düşünüldüğünde, hikaye farklıdır. Pazarda bir yeniliğin ortaya çıkmasının ardından potansiyel B2B müşterileri, firmalarının buna olan ihtiyacını düşünmeye başlar. Muhtemelen bir veya daha fazla Web sitesinde bulunan bilgilerin yardımıyla araştırma ve değerlendirme sürecini başlatırlar.

Bununla birlikte, özellikle ürün büyük bir yatırım gerektiriyorsa (sermaye ekipmanı gibi), satın alma temsilcilerini, satış temsilcilerini, mühendisleri ve diğer personeli oldukça karmaşık bir satın alma sürecine dahil etmek gerekebilir.

Firmanın çevrimiçi etkileşimi, bilgi sağlayabildiği, arama maliyetlerini azaltabildiği ve ilgili iletişim ve satış sonrası takip faaliyetlerini kolaylaştırabildiği için sürecin bir parçası olmaya devam edebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir