Çıkarım – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çıkarım – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

12 Şubat 2021 Çıkarım nedir Türkçe bilgi Çıkarım yapmak İngilizce çıkarım cümleleri Saptama nedir Saptama ve çıkarım cümleleri 0
Bilimsel İçerik Analizi – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Çıkarım

Çıkarım terimi, veriler ve hipotezler temelinde sonuç çıkarmak için kullanılan herhangi bir süreci ifade eder. En basit anlamıyla çıkarım, aklın, sağduyu ve mantığın uygulanmasıdır. İstatistikte çıkarım, mantığın özel yollarla uygulanmasını gerektirir.

İstatistiksel çıkarım için kullanılabilecek iki araç gördük: güven aralıkları ve anlamlılık testi. Bu araçların her ikisi de bize sayısal çıktı verir. Ancak nihayetinde, bu tür verilere dayanarak belirli bir sonuca varmamızın gerekip gerekmediği öznel bir yargı meselesidir. Bazen yargılamak kolaydır. Bazen zordur.

Bazen ” soğukkanlılıkla ” çıkarımlar yapılabilir ve sonuçlar çıkarılabilir çünkü önemli hiçbir şey bizim kararımıza bağlı değildir. Bazen muhakememizi gölgeleyebilecek duygusal veya yaşam ve ölüm faktörleri vardır. Yargılamamız kötü olduğunda, yapmamamız gerektiğinde bir çıkarımda bulunabiliriz ya da yapmamız gerektiğinde bir çıkarımda bulunamayabiliriz.

Tekrar ‘ABD kasırga senaryosunu’ düşünün. Okyanus kıyısında yaşıyorsanız ve bir kasırga yaklaşıyorsa ne yapmalısınız? Pencereleri kaplamak mı? Barınağa gitmek mi? Sizinkinden daha iyi inşa edilmiş bir evde yaşayan bir arkadaş mı buldunuz? Arabana bin ve kaç? İstatistikler ne yapacağınıza karar vermenize yardımcı olabilir, ancak optimal bir hareket tarzını tanımlayabilecek rakamlar yoktur. Hiçbir bilgisayar size ne yapmanız gerektiğini söyleyemez.

“Kanada dondurma senaryosunda”, 12 kişiyle röportaj yaparak bir anket yaptığımızı varsayalım. Bunlardan üçü (bu% 25) vanilyayı tercih ettiklerini söylüyor. Bu, boş hipotezimiz olan H0’ın doğru olduğu anlamına mı geliyor? Çoğu insan hayır derdi, çünkü 12 kişi yeterince büyük bir örnek değil.

Ancak 12.000 kişiyle görüşürsek (yaşların, etnik kökenlerin ve diğer faktörlerin Kanada nüfusunun tarafsız bir kesitini oluşturmasına dikkat ederek) ve bunlardan 2952’si vanilyayı tercih ettiğini söylerse, makul bir şekilde H0’ın geçerli olduğu sonucuna varabiliriz çünkü 2952 12.000’in% 24.6’sı ve bu da% 25’e oldukça yakın. 1692 kişi vanilyayı tercih ettiğini söylerse, H0’ın geçerli olmadığı sonucuna varabiliriz, çünkü 1692, 12.000’in sadece% 14.1’i ve bu% 25’e yakın değil.

Anketimizin sonuçlarını ciddiye almak için ne kadar büyük bir örneklem almalıyız? Bu öznel bir karardır. Bir düzine insan yeterli değil ve 12.000 kişi bol; birkaç kişi buna itiraz edecek. Peki ya 120 kişi?

Veya 240? Veya 480? Böyle bir durumda genel kural, makul ölçülerde olabildiğince büyük bir örnek almaktır.

Saptama ve çıkarım cümleleri
Paragrafta çıkarım nedir
Kişisel çıkarım nedir
Saptama nedir
Çıkarım NE DEMEK
İngilizce çıkarım cümleleri
Çıkarım yapmak
Çıkarım nedir Türkçe bilgi

PROBLEM 6-1
Bir erkek olduğunuzu ve 1.000.000 nüfuslu bir kasabada yaşadığınızı hayal edin. Son zamanlarda, sigara içen çok kadın görüyorsunuz. Kasabanızda sigara içen erkeklerden daha fazla kadın olduğundan şüphelenmeye başlıyorsunuz. Bunu bir arkadaşınla tartışıyorsun. Arkadaşınız ” Yanılıyorsunuz. Kadın ve erkek sigara içenlerin oranı 1: 1’dir. ” Diyorsunuz ki, ‘Bu kasabada sigara içen kadın sayısının sigara içen erkeklerin sayısıyla aynı olduğunu mu söylüyorsunuz?’ Arkadaşınız, “Evet, ya da en azından oldukça yakın.” Karşıyasın, “Sigara içen kadın erkeklerden çok daha fazla. Her akşam görüyorum.

Görünüşe göre hemen hemen her gördüğüm kadının ağzında bir sigara var. ” Arkadaşınızın hızlı bir cevabı var: ” Bunun nedeni, sigara içen kadın sayısının orantısız olduğu gece kulüplerinde çok zaman geçirmenizdir. genel nüfustaki kadın sigara içenlerin sayısı. Bunun yanı sıra, eğer seni tanıyorsam, tüm zamanını kadınlara bakarak geçirirsin, bu yüzden erkeklerin sigara içip içmediğini fark etmezsin.

Siz ve arkadaşınızın bir deney yapmaya karar verdiğinizi varsayalım. Kasabanızda sigara içen erkeklerden daha fazla kadın olduğunu kanıtlamayı planlıyorsunuz. Arkadaşınız, erkek ve kadın sigara içenlerin sayısının aynı olduğu hipotezini sunuyor. Burada iyi bir boş hipotez nedir? Eşlik eden alternatif hipotez nedir? Kimin haklı olduğunu bulmak için nasıl bir test yapabiliriz?

ÇÖZÜM 6-1
Arkadaşınızın önerdiği makul bir boş hipotez, şehrinizdeki kadınların sigara içen erkeklere oranının 1: 1, yani “50 -50” olduğu fikridir. O halde önerdiğiniz alternatif hipotez şudur: kadın sigara içen erkeklere göre çok daha fazla. Kimin haklı olduğunu bulmak için bir test yapmak için, şehrinizin nüfusunun tarafsız bir örneğini seçmeniz gerekecek. Örnek eşit sayıda kadın ve erkekten oluşmalı ve olabildiğince büyük olmalıdır. Tüm deneklere sigara içip içmediklerini sormalı ve sonra size karşı dürüst olduklarını varsaymalısınız.

PROBLEM 6-2
Şimdi, tartışma uğruna, H0’ın aslında yukarıda açıklanan senaryoda doğru olduğunu hayal edin. (Bunu bilmiyorsunuz ve arkadaşınız da bilmiyor çünkü henüz anketi yapmadınız.) 100 kişi, 50 erkek ve 50 kişiden oluşan sözde tarafsız bir ankete katılarak bir deney yapmak üzeresiniz. KADIN. Doğrulanan boş hipotezin göreceli olasılıklarını tek taraflı alternatife göre gösteren basit bir grafik çizin.

ÇÖZÜM 6-2
Eğri normal bir dağılımdır (Şekil 6-7). Olası tüm sonuçlardan en olası olanı, erkeklerle aynı sayıda kadının sigara içtiğini söylediği 1: 1’lik bir bölünmedir. Bu, bu kesin sonucun kesin veya hatta muhtemel olduğu anlamına gelmez; bu sadece olası tüm sonuçların en az olası olmadığı anlamına gelir. Örneğin 20 kadının sigara içtiğini, 22 erkeğin sigara içtiğini iddia etmelerinin bir sonucu olabileceğini varsaymak mantıklı. Ancak anket, 40 kadının sigara içtiğini söylerken, sadece 10 erkeğin söylediğini söylerse şaşırmalısınız.

PROBLEM 6-3
Boş hipotezin açıkça doğrulandığı yukarıda açıklanan deneyin birkaç farklı olası sonucunu adlandırın.

ÇÖZÜM 6-3
50 erkek ve 50 kadına anket yapıldığını hatırlayın. 20 erkek sigara içtiğini ve 20 kadın içtiğini söylüyorsa, bu boş hipotezin makul olduğunu gösterir. Aynısı 15:16 veya 25:23 gibi oranlar için de geçerlidir.

PROBLEM 6-4
Boş hipotezin açıkça doğrulandığı, ancak sonuçların oldukça şüpheli olması gereken yukarıda açıklanan deneyin iki sonucunu adlandırın.

ÇÖZÜM 6-4
Erkeklerin ve kadınların hiçbiri sigara içmediğini söylemezse, birçok insanın yalan söylediğinden şüphelenmelisiniz. Benzer şekilde, 50 erkeğin tamamı ve 50 kadının hepsi sigara içtiğini söylerse, aldatma da beklemelisiniz. 2: 3 veya 48:47 oranları bile şüpheli olacaktır. (Bunun gibi sonuçlar, bu kasabadaki insanların karakteriyle ilgili başka deneyler yapmamızı önerebilir.)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir