DEVLET BAŞARISI – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Bir yetişkinin mahkemelerden yardım talep etmesi durumunda ortaya çıkabilecek bir başka durum da, bir kişinin hastalık veya yaralanma nedeniyle geçici veya kalıcı olarak iş göremez hale gelmesi ve meydana gelmeden önce iş göremezlik durumunda bu tür bir yardıma izin vermek için yeterli belgelere sahip olmamasıdır.
Mahkemeye, fiziksel veya ruhsal durumu veya her ikisi nedeniyle yasal gözetime muhtaç bir reşit olmayan veya bir yetişkin sunulduğunda, bir dilekçe verilir ve mahkeme, kişi için bir tür vesayet kurar. Bu vesayetin şartları ve kapsamı, büyük ölçüde ehliyetsiz bireyin koşullarına bağlıdır.
Mahkeme, ehliyetsiz kişi adına hareket etmek üzere banka gibi bir kişi veya kuruluşu görevlendirir. Ayrıca, vasinin kim olması gerektiği veya vasilik şartları konusunda herhangi bir anlaşmazlık ortaya çıkarsa, vasi vekil olarak bir avukat atanabilir.
Koruyucu reklam öğesi, anlaşmazlığa karşı tarafsız olmalı ve durumu, söz konusu bireyin çıkarları açısından en iyi şekilde gözden geçirmelidir.
Vasi reklam metni daha sonra mahkemeye, engelli kişinin yararına olduğunu düşündüğü şeyler hakkında tavsiyelerde bulunur. Sorunlar, fiziksel velayet ve yaşam düzenlemeleri, sağlık bakımı alternatifleri ve ehliyetsiz kişinin varlıklarının yönetimini içerebilir.
Vesayet kurulduktan sonra vasi, vesayet ve ehliyetsiz kişinin durumu hakkında mahkemelere düzenli olarak rapor vermek zorundadır. Raporların sıklığı genellikle bireyin yaşına ve durumuna ve ayrıca denetlenen herhangi bir mülkün boyutuna bağlıdır.
Bazı durumlarda engellilik ortadan kalkabilir veya reşit olmayan bir kişinin tüm bakım ve velayetine geri verilmesi durumunda vesayet sona erer. Diğer durumlarda vesayet, mahkemenin gözetimi altında engelli kişinin doğal yaşamının geri kalanı boyunca devam edebilir.
Mülkler hukuku toplumun her yönünü etkiler. Tabii ki, bir başkası öldüğünde mirasçı olmaya devam edenler var. Ancak aynı derecede önemli olan, ölen kişinin ölümden önce mali ilişki içinde olduğu hemen hemen her varlık etkilenir.
DEVLET BAŞARISI
Vasiyetname dışında ölen bir kimse, bilinen geçerli bir vasiyet bırakmamıştır. Çoğu zaman, önemli varlıkları olan kişiler, bu varlıkların ölümden sonra dağıtılmasına ilişkin hükümler koymazlar. Geçerli bir vasiyet bırakmamanın bariz dezavantajı, devlet tarafından yapılan dağıtımın hiç de ölen kişinin istediği gibi olmayabileceğidir.
Bununla birlikte, devletlerin ölen bir kişinin mal varlığını dağıtmak için çeşitli yöntemler tasarladığı sık görülen bir durumdur. Bunun yapılma şekline eyaletler arası ardıllık denir. Kelimenin tam anlamıyla bu, geçerli bir vasiyet olmadan ölen bir kişinin mal varlığına kimin geçeceğine devletin karar vermesi anlamına gelir.
Mülklerin dağıtımına ilişkin yasalarda artık nadiren uygulanan bir yöntem, burada karşılaştırma amacıyla tartışılan kişi başına dağıtım olarak adlandırılmaktadır. Kişi başı oldukça basit bir yöntemdir. İlk görev, ölen kişinin yaşayan tüm akrabalarını belirlemektir. Mirasın vasiyetinden sonra kalan merhumun varlıkları, hayatta kalanların sayısı arasında eşit olarak bölünür.
Örneğin, merhumun hayatta kalanları olarak iki çocuk, bir torun, üç teyze ve dört kuzenin kaldığını varsayalım. Tüm mülk on eşit paya (toplam hayatta kalanların sayısı) dağıtılacaktı.
Başarısız devletler
Başarısız devlet kavramı
Başarısız devlet örnekleri
Başarısız devletler listesi
Kırılgan ya da çökmüş devlet
Başarısız devletler pdf
Çöken devletler
Failed state
İkinci yöntem ve eyaletlerin çoğunluğu tarafından kullanılan yöntem, stirpes dağılımına göre bilinir (stirpes “dal” anlamına gelir). Bu yöntemde, kişi başına olduğu gibi, hayatta kalan tüm akrabalar belirlenir. Ancak, terekeden herhangi birini alma hakkı ve alınan yüzde, ilişkinin yakınlığına bağlıdır.
Örneğin, ölen kişinin çocukları yaşıyorsa ancak hiçbir eş hayatta değilse, ölen kişinin birçok kuzeni ve kardeşi hala yaşıyor olsa bile, çocuklar ölen kişinin doğrudan torunları olduğu için çocuklar tüm mülk üzerinde hak sahibi olacaktır.
Kişi başına dağılıma ilişkin önceki örnek, hayatta kalan hiçbir torun bırakmayacak şekilde değiştirilseydi, o zaman yükselenler (teyzeler ve muhtemelen kuzenler) mülkün bir kısmını alacaktı. Eyaletlerin çoğunluğunun harcırah başına dağılımı kullanmasının bir başka nedeni de adil doğasıdır.
Bir stirpes yargı yetkisinde, belirli bir derecedeki akrabalık veya neslin üyeleri eşit olarak miras alacaktır, böylece örneğin bir torun, bir çocuktan veya başka bir torundan daha fazlasını miras alamaz.
Perçin yöntemini kullanan her eyalet, mülkün tam olarak nasıl dağıtılacağını belirlemek için belirli yöntemlere sahiptir. Ortak nokta, bir kişinin miras alıp almamasının, kişinin ölen kişiyle olan ilişkisine ve aynı ilişkiye sahip başka kaç kişinin sahip olduğuna bağlı olmasıdır.
Genel olarak, mülk torunlara dağıtılır. Eğer yoksa, ana-baba gibi üstsoy ve karşıdan kardeşlere (kardeşler) ve sonra da kardeşlerin soyundan gelenlere dağıtılır.
Bu seviyelerde yaşayan akrabalar yoksa, o zaman halalar ve amcalar gibi üstsoylara ve onların soyundan gelenlere (yani kuzenler) ilerler. Devlet tüzüğü tarafından belirlenen sınıra bağlı olarak, bu, birkaç dereceli aile ilişkisi için devam edebilir.
Aşağıdakiler, hayatta kalanlara dayalı olarak uygulanan daha yaygın kurallardan bazılarıdır.
1. Hayatta kalan bir eş ve hayatta kalan eş ve ölenin tüm çocukları varsa, o zaman eşe toplu miktarda para ve terekenin ek bir yüzdesi verilir. Çocuklar, kalan yüzdenin tamamını eşit olarak dağıtılmak üzere alırlar.
2. Hayatta kalan eş ve çocukları varsa, bunların bir kısmı veya tamamı sağ kalan eşin çocukları değilse, eş ve çocukların her biri mirasın yarısını alır. Birden fazla çocuk varsa, ikinci yarı çocuk sayısına eşit olarak bölünür.
3. Hayatta kalan bir eş, çocukları, hayatta kalan ebeveynler veya kardeşleri veya kardeşlerin çocukları yoksa, hayatta kalan eş, nakit ve terekenin yarısını alma hakkına sahiptir. Ebeveynler ve kardeşler, mirasın kalan yarısından eşit olarak pay alırlar. Bir kardeş vefat etmiş ancak çocukları bırakmışsa, o zaman çocukların her biri, kardeşin payına düşenden eşit pay alır.
4. Hayatta kalan anne, baba, kardeş ve kardeşlerin çocukları varsa, terekenin tamamı 3. maddede belirtilen şekilde dağıtılır.
Başarısız devlet kavramı Başarısız devlet örnekleri Başarısız devletler Başarısız devletler listesi Başarısız devletler pdf Çöken devletler Failed state Kırılgan ya da çökmüş devlet