Dijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Dijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

11 Nisan 2023 Dijital pazarlama örnekler Dijital pazarlama Teknikleri 0
Dijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev YaptırmaDijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Dijital Pazarlama Tanımı

Dijital pazarlama tam olarak nedir? Ve eğer yeniyse, neyin yerini alıyor? Bahsedilenlerin her biri kendi başına değerli yeni bir pazarlama becerisi olsa da bu, İnternette pazarlama, e-posta pazarlaması, viral teknikler ve kullanılabilirlik uygulamaları hakkında başka bir kitap değildir. Önemli olan nokta, birlikte tüm pazarlama faaliyetleri için en iyi uygulamayı değiştirmeleridir.

Dijital pazarlama, TV reklamlarına bir Web sitesi adresi eklemekten veya müşteri hizmetleri metin mesajları göndermekten daha fazlasıdır. Dijital ağlar müşterilerin bilgisayarlarını televizyonlarına, telefonlarına ve oyun konsollarına bağlamaya başlıyor.

Ticari müşteriler, şirketleri, tedarikçileri ve müşterileri arasında serbestçe akan bilgilerin kârlılık açısından faydalarını görüyorlar. Yeni gelişen dijital ağların son on yılında pazarlamacılar, müşterileriyle iletişim kurmak ve satış yapmak için bu yeni kanalları kullanmanın en etkili yollarını denediler.

Muhteşem başarılar oldu ve bilge ve maceraperestler hatalarından ders aldılar. Alınacak en büyük ders, geleneksel pazarlama ilkelerinin değişmesi gerektiği ve bu değişikliklerin geleneksel, dijital öncesi düşüncenin kalbine inmesi gerektiğiydi.

“Geleneksel” pazarlama düşüncesi “yukarıdan aşağıya” olmuştur: şirketten dağıtım ağı aracılığıyla müşterilere. Örneğin, analog televizyon, izleyicilere az sayıda kanalda sabit programlar sağlar (ancak izleyiciler, izleme sürelerini değiştirmek için bir video kaydedici ve belki de ekrandaki metin hizmetleri kullanabilirler).

Reklamverenler, reklamları bir programın demografisine hedefleyebilir ve reklamları ilgili programlara bağlayabilir. Bu analog ortamdaki ağ oluşturma fırsatları sınırlıdır ve bireysel müşteriler hakkında pazarlama bilgisi akışı neredeyse yoktur.

Şimdi dijital ortamı analogla karşılaştırın: dijital televizyon etkileşimlidir ve izleyiciler istedikleri zaman programları başlatabilir veya durdurabilir, e-postalarını kontrol edebilir ve banka hesaplarına bakabilir. TV kendi ev ağında olduğundan, TV, internet ve oyun, e-posta ve telefon, müzik ve video arasında oturma odası, mutfak veya yatak odası arasında diledikleri gibi geçiş yapabilirler.

Ve her adımda, pazarlamacıların kendileriyle iletişim kurmasına izin verme seçeneğine sahipler (her ne kadar herhangi bir pazarlama materyalini görüntülememeyi tercih etseler de). Dijital müşteriler, ihtiyaç duydukları tüm bilgileri kendilerine satış yapan şirketlerden ziyade ağlarındaki diğer müşterilerden alabilirler.

“Analog” pazarlamadan dijitale geçiş teknik bir değişiklik değil, kültüreldir: Bir pazarlamacının hedef kitlesinin medyayı tüketme şekli değişti. Geleneksel pazarlama iletişimi çağını geride bıraktık ve dijital pazarlama çağına girdik.

Geleneksel olarak pazarlamacılar tarafından yapılan varsayımların çoğu gereksiz hale geldi. Yayın ve doğrudan medya kanalları arasındaki ayrımların yeniden tanımlanması gerekir, çünkü herhangi bir etkileşimli elektronik kanal, müşteri isterse yayından doğrudan ve kişisel pazarlamaya geçebilir.

Müşteri bilgilerini elde etmek artık yavaş ve pahalı değil, gerçek zamanlı olarak yakalanıp pazarlanabiliyor. Segmentasyon analizi, geçmiş işlem verilerinden ziyade, iletişimlere tepki verirken potansiyel müşterilerin ne düşündükleri üzerinde gerçekleştirilebilir. Dijital pazarlamacının sadece yeni becerilere değil, tamamen yeni bir zihniyete ihtiyacı var.


Dijital pazarlama örnekleri
Dijital pazarlama alanları
Dijital pazarlama Maaşları
Dijital pazarlama Teknikleri
Dijital pazarlama ve satış
Dijital PAZARLAMA ders Notları
Dijital pazarlama Nedir, nasıl yapılır
Dijital PAZARLAMA Eğitimi


PAZARLAMANIN DEĞİŞİMİNDE İNTERNETİN ROLÜ

İlk yıllarında, birçok gözlemci İnternet’in “sadece başka bir iletişim aracı” olduğunu öne sürdü. Bununla birlikte, diğer dijital ağların paralel gelişimi, onun sadece bir iletişim ortamından daha fazlası olmasını sağlamıştır. ‘İnternet devrimi’nin ilk aşaması geçti.

Sorgulayan bir azınlık Web’i keşfetti. Birçok Batılı şirket, ya e-posta kullanarak ya da İnternet varlığına sahip olarak birbirine bağlıdır. Ancak şimdiye kadar “çevrimiçi olmaya” nispeten az bağlılık gösterdiler.

İnternetin gelişiminin bir sonraki aşamasında, insanlar ve şirketler çevrimiçi hizmetlerden daha fazla yararlandıkça mevcut alışkanlıklarının ve uygulamalarının değişeceğini görecekler. Özellikle şirketler, iç uygulamalarının dijital ağlara olan bağlantılarından etkileneceğini keşfedecek ve köklü pazarlama uygulamalarının sona erdiğini görecekler.

Ürün ve hizmet satın alan kişi ve kuruluşlara kârlı iletişim için yeni fırsatlar sunulacaktır. Dijital pazarlamayı karlı hale getirmek için yeni yaklaşımlar ve uygulama standartları gerekecektir.

Geleneksel pazarlamacılar, müşterilerinin aldıkları iletişimler üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olduğunu görünce şok olacaklar. Geçmişte müşterilerin şirket pazarlama programlarına katılımları üzerinde çok az kontrolleri varmış gibi görünüyor.

Alıcılar, yollarına gönderilen tanıtım mesajlarını gördüler veya duydular ve ilk başta tek yanıt seçenekleri, onları görmezden gelmek veya ürün hakkındaki görüşlerini, belki de gerçekten satın alma derecesine kadar değiştirmekti. Doğrudan yanıt teknikleri, müşterilere ilgilerini tanıtılan şirkete iletmelerine veya bir mağazayı ziyaret etmeden reklamı yapılan ürünün bir kısmını satın almalarına olanak tanıyan daha fazla seçenek sunuyordu.

Bununla birlikte, geçmişte müşteriler, mevcut medya ve teknoloji göz önüne alındığında, gönderenin en iyi yeteneğini hedefleyen bir iletişim fırtınasının alıcı tarafındaydı. Yayın medyası, nüfusun geniş kesimlerine ulaştı, ancak en “kişiselleştirilmiş” iletişimler bile nadiren talep edildi.

Müşteriler genellikle, bir şirketin ilgilenebileceğini düşündüğü nüfus kümelerini “hedefleyen” kampanyalara dahil edildi. Bu tür iletişimlere ilgi göstermeyenler, gelecekte şirketten gelecek promosyonlardan hiçbir şekilde korunmadı. Alıcılar herhangi bir şekilde yanıt verirlerse, şirketten daha fazla iletişim almaları muhtemeldi.

Bu iletişim yöntemi, genellikle bir satın alma işleminin ne zaman yapıldığını ve iletişim penceresinin ne zaman kapandığını anlamakta başarısız oldu. Alternatif olarak, birçok pazarlama bütçesi yeni müşteri edinmeye yönelik olduğundan, bir satın alma işlemi satın alınan marka hakkında daha az iletişim olmasına karşın kardeş ürünlerden bir akın gelmesine neden olabilir.

Alıcılar, aldıkları iletişimleri azaltmak veya durdurmak için nispeten güçsüzdü. Müşteriler, başka bir kanal yerine bir kanalı seçerek, reklamlarını nasıl aldıkları üzerinde biraz etki sahibi olmuş olabilir.

Yayın medyasının parçalanması ve düşen gazete tiraj rakamları, pazarlamacıların hedef kitlelerine ulaşma görevini zorlaştırdı, ancak tüketicilere aldıkları reklamlar üzerinde gerçek bir kontrol sağlama konusunda hiçbir şey yapmadı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir