Doğrudan Satış Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Doğrudan Satış Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

15 Ocak 2023 Doğrudan satış firmaları Doğrudan satış yöntemi 0
Ticaret Disiplini

Sponsorluk Hedefleri

Sponsorluk ve etkinliklerin iletişim aracı olarak kullanılması yeni bir şey değil. Tarih, olayların Roma İmparatorluğu döneminde siyasi amaçlar için kullanıldığını, gladyatör yarışmalarının popülerlik kazanmak ve sosyal statü ve makam elde etmek için varlıklı yönetici sınıf tarafından yazıldığını gösteriyor.

Gerçekten de, seçim zamanında bir “Eksi” (oyun) tutulmasının ardındaki siyasi niyet o kadar büyük bir sorun haline geldi ki, MÖ 63’te Roma Senatosu, seçime kadar iki yıllık bir süreçte herhangi birinin bu oyunları sahnelemesini yasakladı. Daha sonraki bir noktada, ikinci seviye yargıçlar (praetorlar), görev süreleri boyunca her biri en fazla 120 gladyatör içeren iki oyunla sınırlandırıldı.

50.000 kişilik Colosseum ve 250.000 kişilik Circus Maximus gibi zamanın mekanlarının kapasiteleri, birçok etkinliği güçlü iletişim araçları haline getirdi. Antik Yunanistan’da da, sponsorların sosyal konumlarını iyileştirmek amacıyla düzenlenen hem spor hem de sanat festivalleri vardı.

Daha yakın zamanlarda, modern sporlardaki en eski etkinlik sponsorluklarından biri, İngiltere kriket takımının 1861 Avustralya turu olarak kaydedildi ve ilgili sponsorlar yemek şirketi Spiers ve Pond oldu. Coca-Cola, 1896’da Atina’da düzenlenen ilk modern Olimpiyat Oyunlarında sponsor olarak listelendi.

Onlar da dahildi, ancak her ikisinin de katılımı esasen resmi programdaki reklamlarla sınırlıydı. Bununla birlikte, Amsterdam’daki 1928 Olimpiyat Oyunlarında, Coca-Cola ürün örnekleme haklarını elde etti ve o zamandan beri, daha yakın zamanda Atina’daki 2004 Oyunlarında sahip olduğu sponsorluk düzeyine ulaşmak için her Oyunda ilişkisini geliştirdi.

Salt Lake City’deki 2002 Kış Oyunlarında, Coca-Cola alkolsüz içeceklerin sponsorluk haklarına sahipti, Torch Relay’in sunucu sponsoruydu, Coca-Cola radyosunu üretti ve bir pin ticaret merkezi işletti. Bugün bir pazarlama iletişimi aracı olarak görmeye başladığımız şekliyle kurumsal sponsorluk, ancak 1970’lere kadar gelişmedi. Ancak o zamandan beri sponsorluk, pazarlama hedeflerine ulaşmak için kullanıldı.

Sponsorluğun geçerli bir iletişim aracı olup olmadığına karar verirken, sponsorların kararı kolaylaştıracak gibi görünen bir dizi ulaşılabilir hedefi vardır. IOC’nin kendisi, marka değeri ve bilinirliği oluşturma, markanın yeniden konumlandırılması, gelirin artırılması, iç ilişkilerin geliştirilmesi, ürün ve hizmetlerin sergilenmesi, diğer sponsorları dışarıda tutarak rekabet avantajının korunması ve fedakarlık gösterilmesini ‘EN İYİ’ sponsorlarının nedenleriyle ilişkilendirdiğini sıralıyor. Olimpik Hareket.

Bu listeye reklam, şirket bilincinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi. Diğer hedefler arasında birleşme sonrası kimlik oluşturma ve finans sektörü güvenini artırma yer alır. Milne ve McDonald, kısa ve uzun vadeli satış geliri hedefleri arasında ayrım yapıyor ve hem şirketin hem de markaların görünürlüğünü ve imajını güçlendirmeyi içeriyor.

Bazı yorumcular, sponsorluk hedefleri için sınıflandırmalar sağlar. Örneğin, iki ana kategorizasyon olduğunu savunur. Birincisi, satışları artırmaya odaklanarak tüketim davranışı üzerindeki kısa vadeli etkiyle ilgilenen doğrudan sponsorluk hedefleri.

İkincisi, atfedilmesi daha zor olan yöntemlerle satışları artırmaya yönelik arzu edilen hedeflere götüren dolaylı sponsorluk hedefleri. Buna karşılık, kurumsal, pazarlama ve medya tarafından yönlendirilen ve yönetim çıkarlarının sponsorluğu üstlenmek için yeterli neden olabileceği kişisel hedefler olan dördüncü bir alan olmak üzere üç kategori düzeyinde hedef sağlar.

Oldukça haklı olarak, bireysel kişisel nedenlerin kurumsal olarak gerekçelendirilemeyeceğini savunuyor. Erken dönem kurumsal sponsorluğun kökenleri bu tür kararlardan kaynaklanmaktadır ve bazı çağdaş durumlarda duyulmamış olmasalar da, hedefler artık daha genel olarak yatırımın geri dönüşü için tasarlanmaktadır. Ulaşılabilir kabul edilen çeşitli sponsorluk hedefleri aşağıdaki gibi kategorize edilebilir.


Doğrudan satış firmaları
Doğrudan satış Nedir
Doğrudan satış yöntemi
Doğrudan Satış ürünleri
Doğrudan satış yasası
Satış modelleri nelerdir
Shopier satış modeli
Doğrudan satış Network Marketing


Doğrudan Satış Geliştirme

Daha çağdaş ve önemsiz olmayan bir etkinlik sponsorluğu hedefi, satışları artırmaktır. Etkinlikler, satış için pratik mekanizmalar sunar ve değerlendirme, etkinlik nedeniyle yapılan satışların muhasebeleştirilmesi için basit bir süreç olduğu için, bu hedef artan sayıda sponsor tarafından uygulanmaktadır. Bu nedenle, sponsorluğa doğrudan atfedilebildikleri için doğrudan satış olarak kabul edilirler. Etkinliğin sponsorluğu olmasaydı satışlar gerçekleşemezdi.

Çeşitli tüketim ürünleri, özellikle eş zamanlı tüketim söz konusu olduğunda, etkinlik ortamlarına çok uygun olabilir. Örneğin, yiyecek ve içecek üreticileri uzun süredir her türlü etkinlikte resmi tedarikçiler olarak standartları belirliyorlar; en çok da belirtildiği gibi, şu ya da bu türden altı resmi içecek sponsoruyla ilgilidir.

Yeterli izleyici sayısıyla, etkinliklerde doğrudan satış önemli olabilir. Örneğin, İskoçya’daki en eski ve bir numaralı bira olan Tennents bira markası, 1994’ten beri ‘T in the Park’ın isim sponsoru olmuştur. bu müzik hayranlarına özel olarak bira satabilecektir.

Marka Bilinirliği Geliştirme

Buna karşılık, marka bilinirliği geliştirme hedefleri daha az somuttur. Örneğin, satışların farkındalığın artmasından kaynaklandığını ve bu nedenle doğrudan bir etkinlik sponsorluğuna atfedilebileceğini doğrulamak zordur. Bir sponsorluk uygulanabilir, pazar payı izlenebilir ve arttığı görülebilir, ancak başka değişkenler olduğu için, artış en iyi ihtimalle sponsorlukla yalnızca dolaylı olarak ilişkilendirilebilir.

Örneğin, geçmiş reklam ve promosyonların devam eden etkileri, değişen ekonomik koşullar ve rakip işletmelerin pazara girişi veya çıkışı gibi diğer faktörlerin müdahalesinin tümü değişken bir etkiye sahip olabilir.

Bununla birlikte, pazar araştırmasının kullanılması daha net bir tablo ortaya çıkarabilir. Örneğin, tüketici anketi araçlarının kullanılması, daha güvenilir bir değerlendirme için sponsorluk odaklı olup olmadığı ve satış davranışıyla hangi bağlantıların olabileceği gibi farkındalık algısının derinliğini yakalayabilir.

Pazara giriş için sponsorluk, bir markanın mevcut hedef pazarlarda tanınmasını artırmak ve mevcut müşterilere ve/veya yeni müşterilere daha fazla satış geliştirmek için kullanılır. Aynı müşterilerin daha fazla hacimde satın almalarını sağlamayı hedeflemek aynı zamanda tüketici sadakatini artırma girişimidir; bu, sponsorluk mülklerinin değerini değerlendirirken kurumsal karar vericiler arasında üst sıralarda yer alan bir hedeftir.

IEG/Sponsorluk Araştırması kurumsal sponsorluk karar alıcılarının yıllık anketinde, yanıt verenlerin yüzde 79’u ve yüzde 71’i, sponsorluğu üstlenmenin en önemli iki nedeni olarak sırasıyla farkındalık ve artan marka sadakati gösterdi.

Coca-Cola, 2003 Houston’s Livestock Show ve Rodeo sponsorluğunda, distribütörlere ve tüketicilere ‘itme ve çekme’ tarzı satış promosyonlarında teşvikler sunarak artan mağaza mevcudiyeti ve satış hacmi elde etti. Faaliyetler arasında, Coca-Cola’nın “18’li paket” temalı 400.000 kuponu, ortak sponsorların mallarında fiyat indirimi sağladı.

Satışlar, 2002 satışlarına göre yüzde 67 arttı. Ancak bu satışlar, başarısının boyutunu belirlemek için diğer faaliyetlere karşı bir ölçü olarak kullanılsa bile doğrudan sponsorluğa atfedilemez.

Puma 1984’te sadece 15.000 tenis raketi sattı, sporunun zirvesine tırmanırken Boris Becker ile sponsorluk şartları üzerinde anlaştı ve oyuncu daha sonra 1985’te şampiyonasını kazandığında üreticinin satışları 150.000 rakete çıktı. Bu örnekler, sponsorluğun cazibesini gösterirken, satış performansının artmasının doğrudan bir nedeni olduğunu tam olarak açıklamamakta veya doğrulamamaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir