RASTGELE NEDİR? – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

RASTGELE NEDİR? – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

22 Aralık 2020 0

RASTGELE NEDİR? – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

Belli bir kritik noktaya ulaşıldığında, nüfus artık artmayacaktır çünkü dünya çok kalabalıklaşacak ve insanları hayatta tutmak için yeterli kaynak olmayacaktır. O zaman ne olacak? Nüfus seviyesi sorunsuz bir şekilde düşecek mi? Aniden azalacak ve sonra tekrar artacak mı? Yavaş yavaş düşecek ve sonra düşük kalacak mı? Sonuç, sonuçta bulduğumuz fonksiyondaki belirli parametrelere atadığımız değerlere bağlı olarak zamana karşı popülasyonu tanımlıyor.

BUMPY RIDE

Zamana karşı nüfus işlevi için sınırlayıcı süreç, nüfus artışı ile kaynak artışı arasındaki eşitsizliğin boyutuna bağlıdır. Dünyanın kaynaklarının sınırlı olduğunu düşünürsek, zamana karşı nüfus eğrisinin şekli, insanların bir felaket meydana gelene kadar ne kadar hızlı çoğaldığına bağlıdır.

Üreme oranı arttıkça – “işlev daha da zorlandıkça” ilk krize kadar geçen süre azalır ve ardından gelen dalgalanmalar gittikçe daha vahşi hale gelir. En kötü durumlarda, tahminler gerçekten de vahim hale gelir.

burada n, n 1⁄4 0 ile başlayan bir tam sayıdır ve r, nüfus artış hızını temsil eden bir faktördür. (Bu, bu bölümde daha önce tanımlanan korelasyonu temsil eden aynı r faktörü değildir.) İstatistikçiler, sosyal bilimciler, biyologlar, matematikçiler ve hatta bazı politikacılar, bu formülü bilgisayarlarda çeşitli r değerleri için çalıştırdılar. çeşitli derecelerde ” nüfus artış baskısı ” temelinde dünya nüfusunun başına zamanın bir fonksiyonu olarak gelecektir.

R’nin değeri yaklaşık 2.5’ten az olduğunda bir dengeleme koşulunun ortaya çıktığı ortaya çıktı. Daha yüksek r değerleri ile durum daha karmaşık ve grotesk hale gelir. R faktörünün değeri arttıkça, işlev “daha sert” olur ve nüfus daha hızlı bir şekilde artar – belirli bir zaman noktasına kadar. Sonra kaos kopar.

Bilgisayar modellerine göre r faktörü düşük olduğunda dünya nüfusu artmakta, zirveye ulaşmakta ve sonra gerilemektedir. Sonra nüfus tekrar artar, başka bir zirveye ulaşır ve başka bir düşüş yaşar. Bu defalarca gerçekleşir, ancak giderek azalan vahşetle. Böylece, sabit bir duruma geçerken popülasyon fonksiyonunda sönümlü bir salınım meydana gelir.

Gerçek hayatta, sıkı nüfus kontrolü ve halk eğitimi ile r faktörü düşük tutulabilir. Tersine, nüfus kontrolüne yönelik tüm çabalar terk edilirse, r faktörü daha yüksek hale gelebilir. Bilgisayarlar, gözünü kırpmayan ekranlarla bize ” düşündükleri ” şeyin o zaman ne olacağını söylüyor. Eğer r’nin değeri yeterince büyükse, nihai dünya nüfusu yerleşmez, ancak sınırlayıcı değerler arasında sonsuza kadar salınır.

Balıkçılıkta rastgele ne demek
Rastgele mi rasgele mi
Haydi rastgele
Rast ne demek
Rastgele ifadesi ile rastgele sözcüğünün farkı nedir
Rastgele ve rastgele Arasındaki fark
Rastgelsin ne demek
Rastgele Kaptan

Salınımın genliği ve frekansı, r faktörünün ne kadar büyük olmasına izin verildiğine bağlıdır (Şekil 7-11B). R faktörü için belirli bir kritik değerde, bu düzenlilik kalıntısı bile kaybolur ve zamana karşı popülasyon işlevi çılgınca dalgalanır, zirveler ve vadiler için görünür maksimum ve minimum sınırlar olmasına rağmen, hiçbir görünür salınım frekansına asla yerleşmez.

Dünyanın nihai insan popülasyonunun dikey (bağımlı değişken) eksende çizildiği ve r faktörünün yatay (bağımsız değişken) eksende çizildiği bir grafik, Şekil 7-12’de gösterilene benzer bir karakteristik desen oluşturur. . R faktörü belirli bir değere ulaştığında fonksiyon salınıma girer. İlk başta bu salınım tanımlanmış frekans ve genliğe sahiptir.

Ancak r artmaya devam ettikçe, salınımın gürültüye dönüştüğü bir noktaya ulaşılır. Bir benzetme olarak, bir genel seslendirme sisteminin ses kazancı, hoparlörlerden gelen geri bildirim mikrofona giden yolu bulana ve hoparlörler ulumaya başlayana kadar arttığında ne olacağını düşünün. Ses kazancı yükseltilirse salınımlar yükselir. Sistem daha da sert bir şekilde sürülürse, salınımlar öfke ile artar, ta ki tüm engelleme olmadığında, sistem gök gürültüsü gibi kükrer.

Şekil 7-12’nin sağ tarafındaki nihai popülasyon figürü, uç noktalar arasındaki öngörülemeyen varyasyonu gerçekten temsil ediyor mu? Bilgisayar modellerine inanılacaksa, öyle. Tüm göstergelere göre, Şekil 7-12’nin sağ tarafındaki gri alan bir çeşit rastgeleliği temsil etmektedir.

RASTGELE NEDİR?

İstatistiksel analizde, genellikle rastgele ortaya çıkan değer dizilerini elde etme ihtiyacı vardır. Rastgeleliği neler oluşturur? İşte tek basamaklı sayılara uygulanabilecek bir tanım:

{0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} kümesinden rakamların bir dizisi rastgele kabul edilebilir, ancak ve ancak dizideki herhangi bir rakam verildiğinde, bir sonrakini tahmin etmenin bir yolu yoksa.
İlk bakışta, bu şekilde bir dizi rastgele sayı üretme görevi kolay görünüyor. 0’dan 9’a kadar sayıları dikkatsizce söyleyerek konuşup konuştuğumuzu varsayalım. Herkesin 5 veya 58 veya 289 veya 8827 gibi belirli rakamlar veya rakam dizileri için bir eğilimi veya tercihi vardır. Bir rakam dizisi gerçekten rastgele ise, uzun süreler boyunca tavuk belirli bir x rakamı, zamanın tam olarak% 10’unda meydana gelir, belirli bir xy dizisi tam olarak% 1 oranında meydana gelir, belirli bir xyz dizisi tam olarak% 0,1 oranında meydana gelir ve belirli bir dizi wxyz, tam olarak zaman aralığıdır.

Bu yüzdeler, zaman içinde, verilen büyüklüklerdeki olası tüm rakam dizileri için geçerli olmalı ve herhangi bir uzunluktaki diziler için benzer kurallar geçerli olmalıdır. Ancak birkaç gün boyunca konuşur veya yazarsanız veya rakamları tuşlarsanız ve sonucu kaydederseniz, durumun böyle olmayacağına dair iyi bir bahis. (Hayal gücünüz size vahşi görünebilir, ancak ne olursa olsun bir düzen vardır.)

İşte rastgeleliğin başka bir tanımı. Bu tanım, tüm yapay süreçlerin içsel düzen içerdiği fikrine dayanmaktadır:

Bir basamak dizisinin rasgele olması için, o dizide zaten oluşturulmuş olan basamaklar temelinde bir sıradaki sonraki basamağı üretebilecek bir algoritma bulunmamalıdır.
Bu tanıma göre, bir dizideki herhangi bir basamağın kendisinden öncekilerin bir fonksiyonu olduğunu gösterebilirsek, dizi rastgele değildir. Bu, sıradan bir gözlemciye rastgele görünen birçok diziyi dışlar. Örneğin, 2’nin (veya 21/2) karekök değerini, karekök çıkarma adı verilen bir algoritma ile üretebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir