Evliliğin Feshi Sebepleri – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Yargı Yetkisi
Fesih davalarında önemli bir yargı sorunu, bir evliliğin çocuklarına ilişkin haklar ve görevler üzerinde mahkemenin yetkisi ile ilgilidir. Başlangıçta, medeni mülkün hak, görev ve mallarının bölüşümü konusunda yetkili olan mahkeme, küçük çocukların velayeti, ziyareti ve nafakasına ilişkin tespitlerde bulunma yetkisine de sahiptir.
Ancak, genellikle değişiklikler olarak adlandırılan bu bulgularda daha sonra yapılacak düzeltmeler, hangi mahkemenin yetkili olduğu konusunda ciddi sorunlar doğurabilir. Neyse ki, bu meseleler büyük ölçüde, Desteklemenin Tekdüzen Karşılıklı Yürütülmesi Yasası (URESA), Tekdüzen Çocuk Velayeti Yargı Yetkisi Yasası (UCCJA) ve daha yakın tarihli Tekdüzen Çocuk Velayeti Yargı Yetkisi ve Uygulama Yasası da dahil olmak üzere bir dizi tek tip yasa ile çözülmüştür ( UCCJEA).
Devletlerin çoğu, boşanmış tarafların çocukları ile ilgili konularda hangi mahkemelerin yargı yetkisine sahip olduğunu açıkça belirten yasalara bağlıdır.
Evliliğin Feshi Sebepleri
Yargılamanın gereklilikleri farklılık gösterse de, eyalet kanununda belirtilen boşanma için kabul edilebilir gerekçeler genellikle oldukça benzerdir. Küçük farklılıklar olsa da, çoğu eyalette evliliğin sona ermesi için temel öncül aynı kalır. Evlilik bağının onarılamaz bir şekilde koptuğunu kanıtlayacak türden yeterli kanıt olmalıdır.
Devlet yasalarında evlilik ilişkisinin sona ermesi için yeterli olduğu en yaygın olarak belirtilen gerekçeler, bunlarla sınırlı olmamak üzere aşağıdakileri içerir:
1. Alışılmış sarhoşluk veya uyuşturucu kullanımı,
2. zina,
3. fiziksel zulüm,
4. zihinsel zulüm,
5. terk etme ve
6. delilik.
Geleneksel olarak bu sebeplerden birinin veya birkaçının varlığından zarar gören taraf boşanma davası açmıştır. Gerekçelerini kanıtlaması istenecek ve bu temelde boşanma kabul edilecekti.
Evliliğin nisbi butlan sebepleri
Mutlak butlan sebepleri
Yanılma nedeniyle evliliğin iptali
Evliliğin iptali sonuçları
Evliliğin iptali Yargıtay Kararları
Nikah iptali için ne yapmali
Mutlak butlan davasını Kimler açabilir
Evliliğin iptali boşanma terditli
Daha yakın zamanlarda, temelleri uzlaştırılamaz farklılıklar olarak adlandırılan kusursuz boşanma kavramı benimsenmiştir. Evlilik bir süre önce sona erdiğinde, tarafların yasal ilişkinin sona ermesini hızlandırmak için belirli bir boşanma gerekçesi üzerinde anlaşacakları uzun yıllardır kabul edilmektedir.
Çoğu zaman, artık evlenmek istemeyen tarafların kanunda belirtilen gerekçeler dışında çeşitli nedenleri vardır. Ayrıca, boşanmanın hem bireylere hem de mahkemelere ayırdığı zaman ve masraf önemli ölçüde artmıştır.
Sonuç olarak, son birkaç yılda her eyalet bir şekilde hatasız bir tüzük benimsemiştir. Boşanmış bir evliliğin ispatı için gerekli şartlar eyaletten eyalete değişse de, öncül aynı kalır. Evlilik bağının kopmasına tek taraflı olarak bir tarafın sebep olduğunu iddia etmek gereksizdir.
Aksine, taraflar artık evlilik ilişkisini sürdürmekle ilgilenmedikleri bir noktaya gelmişlerdir.19 Bu nedenle bağ bozulur ve ilişkinin yasallığı feshedilebilir.
Uzlaşmanın hala sağlanabileceği bir durumda, tarafların hatasız bir boşanmaya girmesini önlemek amacıyla, birçok yasa, evlilik bağının onarılamaz bir şekilde koptuğunu kanıtlama gereklilikleri getirir. Bu tür gereksinimler, kusursuz bir boşanma sağlanmadan önce uzun ayrılıkları içerir.
Taraflara durumu dikkatli bir şekilde değerlendirmeleri ve kararlarından emin olmaları için her fırsat verilmelidir. Ancak, evliliğin sona erdirilmesine kesin olarak karar verenler, boşanmanın hemen kabul edilebilmesi için, bir tarafın kusuruna dayalı olarak bir veya daha fazla gerekçeyi özel olarak kabul etme şeklindeki eski yönteme dönerek bu zorunluluklardan kaçınırlar.
Bu nedenle, yasalar birçok kişiye suçlamadan boşanma konusunda yardımcı olmuş olsa da, kusura dayalı olarak boşanmanın, kusura dayalı boşanma davasından çok daha fazla zaman aldığı bazı eyaletlerde, kusura dayalı olarak yasaların kötüye kullanılması devam etmektedir.
Yasal Ayrım
Daha önce de belirtildiği gibi, boşanma çoğu kez uzun ve karmaşık bir süreçtir. Ayrıca birçok taraf ayrılık anında hemen boşanma davası açmamaktadır. Bu, dini nedenlerle olabilir veya taraflar, uzlaşma olasılığını veya en azından boşanma koşullarını kabul etme potansiyelini düşünmek için zaman isteyebilir.
Bu süre zarfında taraflar yasal olarak birbirlerine ve çocuklarının nafakasına karşı yükümlü olmaya devam ederler. Sonuç olarak, bu yasal ayrılık döneminde tarafların haklarını düzenleyen yasa ve yargı kararıyla özel bir hukuk alanı geliştirilmiştir.
Mahkemeler, özellikle boşanmayı öngören evlilik öncesi anlaşmaları tanıma konusunda isteksizdir. Bununla birlikte, fiziksel bir ayrılık gerçekleştiğinde veya gerçekleşmek üzereyken, mahkemeler, evliliğin yasal olarak var olduğu ancak evlilik varlıkları ve yükümlülüklerinin olmadığı durumlarda, boşanmadan önce tarafların hak ve görevlerini tartışan taraflar arasında bir evlilik öncesi veya ayrılık anlaşmasını dikkate alacaktır. daha uzun paylaşıldı.
Mahkemeler genellikle anlaşmayı adalet, tam ifşa ve her bir taraf için hukuk danışmanının bulunup bulunmadığı açısından inceleyecektir. Ayrılık anlaşmaları, küçük çocukların velayeti, ziyareti ve desteklenmesi gibi konuları içerir; evlilik ikametgahına sahip olmak; evlilik borçlarından kaynaklanan ödemeler için sorumluluk; ve gerektiğinde bakım (nafaka).
Şartlar taraflarca kabul edilirse, taraflara kolaylık sağlayan konularda nihai boşanma kararnamesindeki şartlara da temel teşkil edebilirler. Ancak, yasal ayrılıkların fesih işlemleriyle doğrudan bir bağlantısı olmadığını ve her birinin diğeri olmadan gerçekleşebileceğini belirtmek önemlidir.
- Evliliğin dağılması
Evlilik ilişkisinin sona ermesi (boşanma olarak da bilinir). - Yasal ayrım
Gerçek evlilik ilişkisini sona erdirmeden tarafların mülkiyet haklarını belirleyen yasal belge. - geçici yasaklama emri
Bir tarafın belirli bir şekilde hareket etmesini veya o zamana kadar hareket etmekten kaçınmasını geçici olarak emreden - mahkeme kararı
çünkü mahkeme bir konuda daha kalıcı bir karar verme fırsatına sahiptir. - ihtiyati tedbir
Bir tarafın belirli bir süre boyunca (genellikle bekleme süresi boyunca) belirli bir şekilde hareket etmesini veya hareket etmekten kaçınmasını emreden mahkeme kararı
yasal bir işlem). - geçici yasaklama emri
Bir tarafın belirli bir şekilde hareket etmesini veya o zamana kadar hareket etmekten kaçınmasını geçici olarak emreden - mahkeme kararı
çünkü mahkeme bir konuda daha kalıcı bir karar verme fırsatına sahiptir. - ihtiyati tedbir
Bir tarafın belirli bir süre boyunca (genellikle bir yasal işlemin devam ettiği süre boyunca) belirli bir şekilde hareket etmesini veya hareket etmekten kaçınmasını emreden mahkeme emri.
ÖDEV 10.2
Fesih, iptal, genel hukuk boşanması ve yasal ayrılık arasındaki farkları ayrıntılandıran bir çizelge hazırlayın.
Evliliğin iptali boşanma terditli Evliliğin iptali sonuçları Evliliğin iptali Yargıtay Kararları Evliliğin nisbi butlan sebepleri Mutlak butlan davasını Kimler açabilir Mutlak butlan sebepleri Nikah iptali için ne yapmali Yanılma nedeniyle evliliğin iptali