EVLİLİK VE İPTALİ – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Aile Hukuku
BÖLÜM ANAHTARI
EVLİLİK VE İPTAL Evlilik Öncesi (Prenuptial) Anlaşmaları Evliliğin İptali İçin Gereken Hususlar
Ortak Hukuk Evlilik
Evlilik İlişkisi
Haksız fiil ve ceza hukukunun etkileri
aile içi ilişkiler üzerine
EVLİLİK İLİŞKİSİNİN SONLANDIRILMASI Yargı Yetkisi
Evliliğin Sona Erme Sebepleri Hukuki Ayrılık
Geçici Siparişler
velayeti
Velayeti Kim Alır?
Ortak velayet
Gözaltı Kararlarının Uygulanması
ÇOCUK DESTEK
Çocuk Destek Yönergeleri
Desteğin Değiştirilmesi
Ödeme başarısız
ZİYARET
MÜLKİYET VE BORÇ BÖLÜMÜ Ayrı Mülkiyet
Ortak mülkiyet
Emeklilik ve Çalışanlara Sağlanan Fayda Programları Medeni Borçlar
BAKIM (NAFAK VEYA EŞ DESTEĞİ)
EVLİLİK DIŞI İLİŞKİLER ÜREME HUKUKU
Babalık
Benimseme
Doğurganlık ve Taşıyıcı Annelik
BÖLÜM HEDEFLERİ
Bu bölümü okuduktan sonra şunları yapabilmelisiniz:
• Geçerli bir evlilik sözleşmesinin gerekliliklerini açıklayın.
• Evlilik için gerekli şartları sıralayın.
• Hukuki iptalin amacını açıklayın.
• Evlenmeden birlikte yaşayan tarafların haklarını tartışın.
• Geçici emirlerin işlevini tartışın.
• Mahkemelerin velayet konularını nasıl belirlediğini açıklayın.
• Ortak velayetin dezavantajlarını tartışın.
• Kusursuz boşanma kavramını açıklayın.
Evliliğin feshi Sebepleri
Nikah iptali için ne yapmali
Evliliğin iptali dava dilekçesi
Evliliğin iptali Yargıtay Kararları
Yanılma nedeniyle evliliğin iptali
Evliliğin iptali sonuçları
Mutlak butlan sebepleri
Evliliğin iptali boşanma terditli
Aile hukuku, yirminci yüzyılda olağanüstü bir büyüme yaşayan ABD hukukunun bir alanıdır. O yüzyılın ikinci yarısından önce boşanma nadir görülen bir olaydı. Ayrıca, bir kadının rolü, kamu işyerinde bir işçi olarak değil, öncelikle ev ve çocukların bakıcısı olarak algılanmıştır.
Boşanma durumunda, kocanın, karısının ve çocuklarının maddi ihtiyaçlarından münhasıran sorumlu olacağından başka bir şüphe yoktu. Nispeten az sayıda boşanma, sosyal baskılar ve halkın hukuk konularında büyük ölçüde eğitimsiz olması, mahkeme kararıyla yapılan boşanma anlaşmalarının adilliğine yönelik birkaç zorlukla sonuçlandı.
Yıllar içinde, teknolojik gelişmeler, iş piyasasının kadınlara açılması ve kadınlar için eğitim fırsatlarının artması nedeniyle kadının rolü büyük ölçüde değişti. Yavaş yavaş, kadınlar bağımsız yaşamaya başladılar.
Bu eğilim, çok sayıda kadının ülkenin işgücüne ilk kez girdiği II. Dünya Savaşı sırasında belirgin bir şekilde arttı. Ayrıca, aileler iş bulmak için geleneksel geniş aileden uzaklaştıkça toplumumuz daha hareketli hale geldi. Bu toplumsal değişikliklere, yasal haklar konusunda artan bir farkındalık eşlik etti.
Ve ilk kez, aile içi şiddet mağdurlarının haklarını koruyan özel yasalar yürürlüğe konuldu. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak, pek çok kişi için evliliği sona erdirme seçeneği daha gerçekçi bir seçim haline geldi. Bir yaşamda birden fazla evlilik daha olası hale geldi; sonuç olarak, toplam evlilik ilişkisine ilişkin daha ayrıntılı yasalar gerekli hale geldi.
Aile hukukundaki değişiklikler, birçok eyalette, ortak hukuk evliliğinin tanımlanmasından ve kaldırılmasından, ebeveynler farklı eyaletlerde yaşadığında velayet ve ziyaret haklarının düzenlenmesine kadar uzanmaktadır. Hemen hemen herkesin yaşamı boyunca aile hukukuyla bir bağlantısı olduğu gerçeği bir yana, bu hukuk alanının işyeri üzerinde artan bir etkisi olmaktadır.
Örneğin, bazı işverenlerin çocuk nafakası veya nafaka (nafaka) ödemesi için ücretleri bildirme ve durdurma görevi vardır ve boşanmış bir ebeveyn ziyaret programında değişiklik talep ederken veya bir çocuğu çıkarmak için mahkemeden izin alırken iş transferleri veya değişiklikleri ertelenebilir. devletten.
Bu bölüm, evliliklerin kurulması ve sona ermesi ile sona eren evliliklerden kaynaklanan ilişkileri ele almaktadır. Vurgu, evliliklerin sona ermesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan ilişkiler üzerinde olacaktır, çünkü taraflar çocuk bakımı ve evlilik sırasında eğitim gibi medeni kaygılar konusunda genel olarak uyum içindedir. Uyuşmazlık ortaya çıktığında ve çözülemediğinde taraflar hukuk sisteminden aracı yardım isterler.
EVLİLİK VE İPTALİ
Evlilik var olduğu sürece, bir veya her iki taraf ya da aile üyeleri bakıp “Ben neydim” diye sorduğunda her zaman bir tür “alıcının pişmanlığı” olmuştur. “Ne düşünüyordun?” Yanlış niyetler veya uygun yasal standartlara uyulmaması nedeniyle, bir evliliğin gerçekleşmemesi gereken veya bir hukuk meselesi olarak gerçekten hiçbir zaman yürürlüğe girmediği durumlar vardır. Bu bölüm, yasal bir evliliğin yaratılması veya geçersiz kılınması için neler olabileceğini incelemektedir.
Antenuptial (Prenuptial) Anlaşmalar
Evlilik öncesi anlaşmalar (bazen evlilik öncesi anlaşmalar olarak anılır), evlenecek olan taraflarca yapılan sözleşmelerdir. Bu tür sözleşmeler, taraflar arasındaki evlilik ilişkisi sona erdiğinde mülkiyet haklarının bölünmesini sağlar.
Başlangıçta, evlilik öncesi anlaşmalar sadece bir eşin ölümü üzerine mal paylaşımı ile ilgiliydi. Normalde, bir eş diğerini tamamen mirastan mahrum edemez. Vasiyetle herhangi bir hüküm verilmezse, hayatta kalan eş, özel bir tüzük uyarınca (her eyalette bir tane bulunur) mülkün bir yüzdesini almayı seçebilir.
Bununla birlikte, geleneksel bir evlilik öncesi anlaşmada, her bir eş, diğer eşin iradesinin hükümlerine itiraz etmemeyi sözleşmeyle kabul edebilir. Bu genellikle, bir eşin çok daha fazla servete sahip olması veya bir eşin önceki evliliğinden çocukları olması ve çocukların mirasını korumaya çalışması durumunda yapılır.
Daha yakın zamanlarda, evlilik öncesi anlaşmalar tamamen yeni bir anlam kazanmıştır. Boşanmanın sıklıkla meydana geldiği bir zamanda, bazı taraflar, evliliğin feshedilmesi durumunda borçların ve varlıkların düzenli bir şekilde dağıtılması için önceden düzenleme yapmaya çalışırlar. Bu anlaşmalar artık sadece zenginlere mahsus değil.
Şimdi, her biri bir kariyere sahip olan ve ilişkiye finansal olarak katkıda bulunma becerisine sahip olan eşler için genellikle makul bir alternatiftir. Bu tür birçok çiftin, çıkarlarının korunması gereken önceki ilişkilerinden küçük çocukları vardır.
Bu ve diğer nedenlerle, evlilik öncesi bir anlaşma genellikle tarafların evlenmesini engelleyebilecek endişeleri giderir. Anlaşma, tarafların ilişkilerini daha az endişeyle sürdürmelerine izin veriyor.
Belki de anlaşma hiçbir zaman kullanılmayacak ama eğer ve ne zaman olursa, tarafların her biri diğerine karşı adil davranarak makul şartların düzenlendiğini bilmek bir miktar güvence vardır.
Evliliğin feshi Sebepleri Evliliğin iptali boşanma terditli Evliliğin iptali dava dilekçesi Evliliğin iptali sonuçları Evliliğin iptali Yargıtay Kararları Mutlak butlan sebepleri Nikah iptali için ne yapmali Yanılma nedeniyle evliliğin iptali