Google Hizmetleri ile Pazarlama – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Google Hizmetleri ile Pazarlama – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

9 Mayıs 2023 Google Dijital Atölye Google Dijital pazarlama sertifikası 0
TİCARET SİSTEMİ GELİŞİMİ

Google Hizmetleri ile Pazarlama

Google Trendler

Ürününüzü derinlemesine tanımak ve internette nasıl bir performans gösterdiğini analiz etmek, atılması gereken en önemli adımdır. Google Trends, işletmeniz için Google’da trend olan arama verilerini size sunar. Örneğin, bir Süpermarket sahibi olarak, Google’da trend olan arama terimlerini karşılaştırabilecek ve analiz edebileceksiniz.

İşletmeniz için mevcut arama trendlerini analiz ederek, kullanıcıların küresel ve yerel olarak sorduğu belirli arama terimlerini (teknik olarak anahtar kelimeler olarak adlandırılır) anlamanıza olanak tanır. Google Trendleri analiz ettikten sonra Web Sitesi İçeriğinizi ve Anahtar Kelime Stratejinizi oluşturarak kullanıcılara aradıklarını ulaştırarak onlara hitap edebileceksiniz.

Google Trends’te basit bir analiz yapalım. Hindistan’da iki anahtar kelime olan “süpermarket” ve “bakkal” için arama trendlerini görmek istiyorum. Güney Hindistan’da hangi arama teriminin daha popüler olduğunu bilmek istiyorum, böylece web sitemin alan adını buna göre satın alabilirim. Bu verileri, web sitemin içeriğini bu tür trend olan anahtar kelimeler etrafında oluşturmak için de kullanırdım. İşinizle ilgili anahtar kelimeleriniz için bu analizi benimle birlikte yapmanızı öneririm. Hadi başlayalım.

İyileştirilmiş bir liste elde etmek için Filtrelerin seçilmesi de sağlanır. Örneğin, bir ülkeyi hedeflemek veya aramaların yapıldığı belirli bir zaman çizelgesini seçmek, arama sonuçlarıyla mümkün olmaktadır.

Aramanıza özel kategorileri seçme seçeneği (Marketler söz konusu olduğunda, kategori ticari ve endüstriyel veya alışveriş olabilir) ve bunun YouTube’da görsel veya video olarak aranması da incelenebilir. Belirli bir dönem için verileri de filtreleyebilirsiniz.

Kategoriler ve Arama Türü

Siz filtrelerinizi uygularken Google Trends, anahtar kelimeleriniz için Trend verilerini gösterir. “Zaman içindeki ilgi”, “Bölgesel İlgi” ve “İlgili Aramalar” sağlar Zaman içindeki ilgi, anahtar kelimeleriniz için göreli arama eğilimleri grafiğini gösterir.

Ek bir özellik, haber başlıklarının ve tahmin özelliğinin kullanılabilirliğidir. Haber başlıkları özelliği, alfabetik olarak işaretlenmiştir ve size belirli bir zaman diliminde arama sonuçlarının neden yüksek veya düşük olduğu konusunda fikir verir. Tahmin özelliği, arama teriminin bu yılın ilerleyen dönemlerinde nasıl olacağını size sağlar.

Haber başlıklarını görmek için farenizi harflerin bulunduğu yere getirin ve üzerine tıklayın. Tahmin noktalı çizgilerle gösterilir.

Bölgesel İlgi

Seçilen coğrafi konumlar, arama sonuçlarının eyalet bazında nasıl performans gösterdiğine dair daha derin bir görünüm sergiliyor. Anlık Görüntüde gösterildiği gibi, “süpermarket” anahtar kelimesi çok popülerdir. 

Bu anahtar kelime için Haryana ile karşılaştırıldığında Tamil Nadu’nun göreli puanı 63’tür. Bu eğilim, insanların farklı eyaletlerde nasıl arama yaptığını gösteriyor. Şehirleri daha ayrıntılı inceleyebilir ve belirli yerlere göz atabilirsiniz.

Anlık Görüntüden, “süpermarket” anahtar kelimesiyle ilgili Trend Olan Arama Sorgularını görebildik. Anlık görüntü, “bakkal” için trend olan sorguları gösterir. Ayrıca ilgilendiğiniz belirli Konuları seçebilir ve trend olan arama sorgularını görüntüleyebilirsiniz. Yükselen sekmesini seçerseniz, girilen anahtar kelimeler için diğer yükselen sorguları gösterir.

Google Trendler, belirli bir bölgede veya dünya çapında trend olan anahtar kelimeleri veya arama sorgularını bulmanıza yardımcı olur. Web sitesi içeriğini ve anahtar kelime stratejisini belirlemenize yardımcı olur. Bölgenizdeki işletmeniz için mevcut anahtar kelime trendlerine göre alan adınızı seçmek isteyebilirsiniz. Belirttiğiniz gibi, farklı bölgelerdeki insanlar aynı işletmeyi aramak için farklı anahtar kelimeler kullanıyor.


Google Dijital Atölye
Google Dijital pazarlama sertifikası
Google Dijital pazarlama eğitimi
Google Ads
Google Dijital pazarlama Cevapları
Google Sertifika


Rakip Analizi

Adından da anlaşılacağı gibi, ‘Rakip Analizi’, rakibinizin web sitesini ve izlenen internet pazarlama stratejilerini analiz etmekten başka bir şey değildir.

Rakibimi nasıl bulurum?

Google Trends’i kullanarak işletmeniz için mevcut anahtar kelime trendlerini analiz edin. Yürüttüğünüz işletme için bölgenizde en çok kullanılan anahtar kelimeleri bulduktan sonra, anahtar kelimeyi veya anahtar kelime öbeğini Google Arama’ya yazın. Organik Arama Sonuçları altında görüntülenen tüm web siteleri, çevrimiçi rakibiniz olarak kabul edilmelidir.

Şu bileşenlere bir göz atın:

1. Tüm sayfalarda web sitesi içeriği
2. Kullanılan anahtar kelimeler
3. Ana sayfa tasarımı
4. Teklifler
5. Afişler
6. Menü Öğeleri
7. Teslimat Seçenekleri
8. Logo
9. Resimler
10. Benzersizlik
11. Güvenlik Özellikleri
12. Kolaylık
13. Telefon Numaraları / Soru Formu / Sohbet (Destek Seçenekleri mevcuttur)
14. Şartlar ve Koşullar
15. Ürün Bilgileri (Ürünler için açıklamalara bakınız. Çeşitli açılardan fotoğraflar)
16. Alışveriş sepeti deneyimi (Sepete Ekle, Hemen Satın Al, Ödeme Ağ Geçidi, Kapıda Nakit, Kapıda Kart, 2 veya 3 adımda kolay satın alma deneyimi)
17. Müşteri bülteni ve kaydolma stratejisi
18. Hediye çekleri
19. Festivaller için teklifler
20. Ürün Arama
21. Sosyal Medya ve Videolar (Ne kadar ilgi çekici? Müşteriler ne konuşuyor?)
22. İncelemeler ve Derecelendirmeler
23. SSS
24. Web sitelerindeki her sayfa için Başlık, Meta Açıklama ve Resim Alt Etiketleri

Tüm rakip web siteleriniz için bu tür puanları toplayın ve bir Excel’e koyun. Tüm bu noktalarla, en iyi yaklaşımı ve kusurları belirleyin. Web sitenizdeki tüm kusurları çözdüğünüzden ve en iyi yaklaşımı uyguladığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca, web sitenizi rakiplerinizden ayırmak için benzersiz web sitesi stratejilerinizi oluşturun. Daha iyi Benzersiz Satış Noktaları ve Destek seçenekleri sağlayın.

Ayrıca rakiplerinizin diğer platformlardaki varlığını da analiz edin:

1. Google +, Facebook, Twitter, LinkedIn gibi Sosyal Medya …
2. Çevrimiçi İş Dizinleri
3. Çevrimiçi Topluluklar
4. Çevrimiçi Forumlar
5. Basın Açıklamaları
6. Blogları
7. Youtube

Bu tür platformlarda rakiplerinizin stratejisini analiz ederek, marka çalışmanıza yönelik daha iyi bir yaklaşım oluşturabileceksiniz.

Web Sitesi Stratejisi

Web Siteniz, Dijital Pazarlama Başarınızın anahtarı olduğundan, izlenen strateji eksiksiz ve eksiksiz olmalıdır. Güçlendirilmiş bir Web Sitesi oluşturmak için aşağıdaki temel bileşenler gereklidir:

1. Hedef lokasyonunuzdaki mevcut Trendlerinizi öğrenin ve Web Siteniz için Anahtar Kelime ve İçerik stratejilerinizi oluşturun.
2. Rakibinizin Web Sitesi Avantajlarını bilin ve web sitenizde daha iyi çözümler bulun.
3. Web Sitesi Alan Adınız, başarınızın anahtarıdır. Anahtar Kelime Analizinizden sonra seçin. Alan Adınız çekirdek anahtar kelime içeriyorsa, Google Arama sonuçlarında çıkmanız sizin için ek bir avantajdır.
3. Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi daha iyi anlamak için yeterli İçerik ve Görüntü sağlayın.
4. Ziyaretçinizin kalmasını sağlamak için Benzersiz Satış Noktalarınız vurgulanmalıdır. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir