İç Pazarlar – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

İç Pazarlar
Bir organizasyonun çalışanını organizasyonun pazarlama stratejisinin bir unsuru olarak kavramsallaştırmaya yönelik önemli girişimlerin akademik pazarlama literatüründe gözle görülür şekilde bulunmadığını gözlemledi. Artık konuyu ele alan ve bir organizasyonun tüm bölümlerindeki çalışanların pazarlama etkinliğine nasıl ve neden katkıda bulunabileceğine dair içgörüler sağlayan bol miktarda ‘iç pazarlama’ literatürü var.
Buna ek olarak, Schlesinger ve Heskett, başlangıçta örgütsel davranış uzmanlarından çıkan ve hizmet işletmelerinde çalışan memnuniyeti ve elde tutma yapılarını müşteri memnuniyeti ve elde tutma ile açıkça ilişkilendiren daha önceki araştırmalara dayanıyor.
Çalışanı elde tutma (özellikle ön saflarda çalışanı elde tutma) ile müşteriyi veya işletmeyi elde tutma arasındaki bağlantıların ürün merkezli, işletmeden işletmeye pazarlama durumlarında da var olduğuna dair kanıt, şirket tarafından üstlenilen çalışanın işten ayrılma maliyetine ilişkin dahili bir çalışmada bulunabilir.
İşe Alım Pazarları
Geleneksel istihdam uygulamalarından sözleşmeli çalışma, dış kaynak kullanımı ve ortaklığa geçiş, kuruluşların geçici olarak daha geniş bir uzmanlık becerileri yelpazesine erişmesine olanak tanır. Yine de, becerileri ve deneyimleri kuruluşun temel yetkinliklerini yaratan ve sürdüren belirli çalışan kategorileri vardır.
İşe alım piyasası, bu temel yetkinlikleri sürdürmek ve geliştirmek için gereken niteliklere sahip olan potansiyel çalışanları temsil eder. Ayrıca, bu potansiyel çalışan havuzlarına erken erişimi olan üçüncü şahıs kolejleri, üniversiteler, işe alım ajansları veya diğer işverenleri ifade eder.
Mantık şu ki, bir müstakbel işveren en iyi insanları çekmek istiyorsa, kendisini etkili üçüncü şahıslara ve bireylerin kendilerine ilk tercih edilen işveren olarak sunmalıdır. Ama bu değerli çalışanlarını da elinde tutmak istiyorsa ilk tercihi işveren olmalıdır.
1980’lerin sonlarına doğru, yüksek vasıflı genç işçilerin demografik eksikliğinin, Kuzeybatı Avrupa’daki işletmelerin rekabet yeteneklerini azaltacağına dair yaygın bir endişe vardı. Nitelikli ve yetenekli çalışanların kıt ve değerli bir kaynak olacağı tahmin ediliyordu.
Bu korkular, uzun süreli durgunluğun ardından siyasi manzaradaki değişiklikler ve geniş çaplı işten çıkarmalarla hızla azaldı ve 1990’ların sonunda ekonomik toparlanma ivme kazandıkça Birleşik Krallık’ta intikamla yeniden ortaya çıktı.
Etki Pazarları
Webster ve Wind, firma içindeki bir satın alma biriminin üyeleri arasında etkileyicileri ve kapı bekçilerini listelerken, müşterilerin dahili satın alma birimlerinin sınırlarının ötesine ve daha geniş iş ortamına bakar. “Etkileyen” terimini, kuruluş ve potansiyel müşterileri üzerinde etki sahibi olan bir dizi üçüncü taraf için kullanırlar.
Bu etkileyiciler, hükümetler ve onların kurumları, basın ve diğer medya, meslek kuruluşları, yatırımcılar ve baskı grupları olabilir. Aslında, ‘etki pazarları’ muhtemelen geleneksel olarak halkla ilişkiler ve kurumsal ilişkiler alanına giren tüm seçmenleri içerecektir. Bu taraflarla olan ilişkiler, bir ürün veya hizmete doğrudan değer katmasa da, satın alma olasılığını doğrudan etkileyebilir veya bir teklifin pazara ulaşmasını bile engelleyebilir.
Dış pazar Nedir
İç piyasa nedir
Devlet pazarı nedir
Tüketici pazar nedir
Örgütsel pazar nedir
Pazar türleri ve özellikleri
Pazar Türleri
Üretim yapmak için satın almada bulunan kişi ve
Dikkatli ve proaktif bir şekilde yönetilirse, bu ilişkiler yalnızca pazarlara kapı açmakla kalmaz, aynı zamanda diğer bazı pazarlama faaliyetlerini geliştirebilir ve hatta yerini alabilir.
The Body Shop ve The Virgin Group’un kurucularının gösterdiği gibi, medya ilişkilerinin ustaca yönetimi bazı durumlarda resmi reklamdan daha ucuz ve daha etkili olabilir. Diğer etkileyicilerle iyi yönetilen ilişkiler o kadar açık bir şekilde faydalı olmasa da, kamuoyunu ve yasa koyucuları kuruluşun lehine etkilemek için kullanılabilirler.
Ayrıca potansiyel olarak feci operasyonel aksiliklerin etkilerini de azaltabilirler. Bununla birlikte, bu ilişkilerin yanlış yönetilmesinin sonuçlarını, bahçecilik ve diğer bilimsel ilgi alanlarına sahip, finansal odaklı, İngiliz merkezli bir ilaç şirketi olan Fisons Plc örneğinden daha iyi gösteren birkaç örnek olabilir.
Şirketin kilit etki gruplarına karşı kibirli tavrı, Birleşik Krallık’ta bahçe ürünlerine yönelik tüketici ve perakendeci boykotlarıyla sonuçlandı. Bu arada, Kuzey Amerika’da, ABD’li düzenleyici kurumlarla alenen yaşanan bir tartışma, en önemli farmasötik ürünlerini en büyük ve en kazançlı pazarlarının dışında bıraktı ve sonunda şirketin neredeyse çökmesine yol açtı.
Tedarikçi Pazarları
Pazarlama ve network literatürünün en net bir şekilde birleştiği nokta olarak tedarikçilerle ilişkiler, son yıllarda ilişki pazarlaması ile ilgili makalelerin büyük bir ilgi odağı olmuştur. 1980’lerde, bazı büyük imalat şirketlerinin satın alma davranışlarında, gözle görülür şekilde, Uzak Doğulu rakiplerin en ciddi şekilde tehdit ettiği değişiklikler olmaya başladı.
Birden fazla tedarikçiyi birbirine düşüren geleneksel çekişmeli tedarik yaklaşımı, daha işbirlikçi bir nitelik kazanmaya başladı. Bunu, tedarikçilerin çökme noktasına geldiklerinde, daha iyi ürün ve hizmetleri, daha hızlı ve daha ucuza sunmalarını sağlamak için gerekli olan yeni tesis ve teknolojilere yatırım yapmak konusunda isteksiz olduklarının ve yapamayacaklarının kademeli olarak fark edilmesi izledi.
Bunun yerine, bu üreticiler daha az tedarikçiyle daha az sömürücü ilişkiler kurmayı seçiyorlardı. Bunu yaparken, maliyetler düşerken kalite ve esnekliğin sistemlere entegre edilmesini sağlayan entegre ve nispeten istikrarlı tedarik zincirleri yaratıyorlar. Genellikle bu, paylaşılan altyapı yatırımlarını ve bazı iş sistemlerinin birleşmesini içerecektir.
Sonuç, son müşteri için daha iyi bir değer teklifinin yaratılması ve sunulması yoluyla geliştirilmiş rekabet gücüdür. Bu, işbirlikçi Japon yönetim uygulamalarının geniş çapta benimsendiği motor endüstrisinde olduğu kadar hiçbir yerde daha açık değildir.
Birleşik Krallık’taki erken bir örnek, bir Japon rakip olan Honda ile yapılan ittifakın yardımıyla serveti yeniden canlanan, son derece kârsız bir otomobil üreticisi olan Rover Group’tur.
Rover, “genişletilmiş işletme” kavramını benimsedi ve BMW’ye satılmasının ardından Honda’dan erken “boşanmasına” rağmen Rover, sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş bir tedarik zinciri geliştirmek için tedarikçileri ve bayileriyle çalışmaya devam ediyor.
Devlet pazarı nedir Dış pazar Nedir İç piyasa nedir Örgütsel pazar nedir Pazar Türleri Pazar türleri ve özellikleri Tüketici pazar nedir Üretim yapmak için satın almada bulunan kişi ve