İÇERİK MODELLERİ – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

İÇERİK MODELLERİ – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

9 Nisan 2023 Çekirdek programlama yaklaşımı örnek İçerik DÜZENLEME YAKLAŞIMLARI Program geliştirme içerik DÜZENLEME YAKLAŞIMLARI 0
Ticaret Sisteminin Oluşması

Medya Endüstrisi İş Modelleri

Bir şirketin başarılı olabilmesi için ya borç alarak ya da yatırımcıları çekerek para toplaması gerekir. Bu finansman mekanizmalarının her ikisi de kuruluşun ticari işletmeler için en temel belgelerden biri olan ileriye dönük bir iş planı hazırlamasını gerektirir.

Tipik bir iş planı şu unsurları içerir:

■ Kuruluşun özellikleri
■ Yönetim
■ Ürünler
■ Pazar ve rekabet analizi
■ Potansiyel müşterilerin ve tüketicilerin analizi
■ Pazarlama ve satış fırsatlarının analizi
■ İş modeli
■ Gelir ve kârlılık tahminleri dahil mali plan ve hedefler

Genel bir iş planı, ister aletler, ister vagonlar veya çöp sepetleri üretsin, herhangi bir girişim için hemen hemen aynı bilgi kategorilerini sunar. Ancak iş modelleri, belirli bir sektörü veya sektörü tanımlayan benzersiz adetleri ve uygulamaları yansıtır.

Örneğin, dijital yayıncılığa geçişin zorlu olduğu bir dönemde, bir televizyon kanalının yöneticisi “Şu anki iş modelimiz sadece dijital geçiş yoluyla ayakta kalmak” diye itiraf etti.

Bir model araba, modellediği orijinal otomobilin bazı özelliklerini sunduğundan, bir model orijinalin daha küçük, daha az ayrıntılı bir versiyonudur. Benzer şekilde, bir iş modeli, kaynakların ve süreçlerin modele uygulanması durumunda planlanan şirketin hedeflerine nasıl ulaşılacağını gösteren, işin küçük, daha az ayrıntılı bir versiyonudur.

İdeal olarak, birisi plandaki rakamları modele eklerse, bu şirketin gelecekteki mali durumunu yansıtır. İş planları, şirket tarafından bu bilgilere sahip olma yetkisi olmayan kişilere plandaki gerçek rakamları ifşa etmek şöyle dursun, yöneticilerin tartışamayacağı gizli özel belgelerdir.

Ancak, genellikle şirketin karlı bir sonuca götüreceğine inandığı operasyonlara ve stratejilere atıfta bulunarak iş modelleri hakkında konuşabilirler ve konuşurlar.

Bu bölüm, son birkaç yılda dijital medya ve eğlence pazarı geliştikçe öne çıkan iş modellerini incelemektedir. Gösterildiği gibi içerik, dağıtım, pazarlama ve gelir modellerine bölünmüş olup içerik, hedef kitle, ürün, dağıtım ve işlemlerin özelliklerine göre uyarlanmış benzersiz genel modeller oluşturmak için birbirleriyle herhangi bir sayıda yolla birleştirilebilirler.


ADDIE modeli PDF
İçerik DÜZENLEME YAKLAŞIMLARI
Piramitsel yaklaşım örnek
Sarmal PROGRAMLAMA YAKLAŞIMI
Sarmal içerik DÜZENLEME Yaklaşımı
Çekirdek programlama yaklaşımı örnek
ADDIE modeli örnekleri
Program geliştirme içerik DÜZENLEME YAKLAŞIMLARI


İÇERİK MODELLERİ

İçerik, medyanın heyecan verici kısmıdır, insanların hareketli film biletleri için blok etrafında sıraya girmelerinin nedeni; bir oyunu, popüler bir diziyi, çok duyurulan bir bölümü veya başka bir medya olayını izlemek için TV evi partileri düzenleyin; ve en yeni oyun konsolunu satın almak için acele edin.

İçerik modeli, yaratıcı kişilerin belirli bir kitleye hitap edeceğine inandıkları içerik için fikirler geliştirmesiyle başlar. Örneğin, geleneksel yayın ağı içerik modeli en küçük ortak payda programlaması olarak adlandırılır.

Kitle herkestir, bu nedenle içerik, popülasyonun tamamı tarafından paylaşılan en geniş ilgi alanlarına hitap edecek şekilde tasarlanmıştır ve kimseyi dışlamaz. Zamanla en evrensel ilgi alanlarının seks, şiddet, haberler ve müzik olduğu ortaya çıktı.

Yayın ve kablolu televizyon ağları, radyo ağları ve basılı yayınların tümü, Time dergisi, yayın ve temel kablo ağları gibi geniş bir izleyici kitlesine hitap edebilir.

Tersine, birçoğu yorgancılar için yayınlar ve Hıristiyan odaklı kablo kanalları ve radyo istasyonları gibi daha dar tanımlanmış niş kitleleri hedefliyor. Televizyon ve radyo, tüketici kitlesi için malzeme yaratır; baskı ortamı, her zaman hedef kitleye ulaşan tüketici ve endüstri ticaret segmentlerine bölünmüştür.

Çevrimiçi içerik her şeyi yapar. Siteler, Google gibi geniş bir kitleye hitap edebilir veya mikro niş bir kitleye hitap edebilir. Bir nişin ne kadar dar olması gerektiğine ilişkin sorular, hem içerik hem de ürün oluşturmayla ilgili olduklarından önemlidir. İnternet öncüsü ve Houston Mavericks basketbol takımının şu anki sahibi olan Mark Cuban, bunu özellik ve ürün sorunu olarak adlandırıyor.

Birisinin Porsche otomobilleriyle ilgilendiğini ve zaman ve para harcayan bir hobiyi çevrimiçi bir işe dönüştürmek istediğini varsayalım. Bu kişi özellikle eski 911S modellerini toplar. Araba için bazı parçaları almanın zorluğunun farkındadır.

Site, Porsche tutkunlarını hedeflemeye çalışırsa; klasik Porsche hayranları; 911S toplayıcıları; Porsche, klasik Porsche veya 911S için elde edilmesi zor parçalar; klasik Porsche veya 911S arabaları için parça değişimi; 911S otomobiller için amortisörler ve karbüratörler mi yoksa bunların hepsini tek bir Web sitesinde farklı alanlarda birleştirmek mi? Hangi seçim geçerli bir iş yapacak ve hedefleme ne kadar geniş olmalı? Hangi seçenekler daha büyük bir genel ürünün özellikleridir?

Bu sorun, yeni dijital iletişim alanının birçok sektöründeki ürünlerin geliştirilmesine nüfuz etmektedir. Kablo şirketleri tarafından kurulan set üstü kutuları (STB’ler) alın. STB’nin içinde bir sabit sürücü olmalı mı? Web erişimi için giriş/çıkış yetenekleri sağlamalı mı?

Ne kadar yazılım sunmalı? Kaç servis? Kablo, uydu, telefon ve DSL’ye genişletilebilir mi? Her seçimin ürünün nihai maliyeti üzerinde bir etkisi vardır ve medya şirketleri işlerinin kapsamı, ürün grupları ve bireysel ürün ve hizmetleriyle ilgili kararlarla boğuşmaya devam eder.

Çevrimiçi çabalar bu açıdan özellikle zordur çünkü Web siteleri oluşturma maliyetleri gerçek dünya pazarlarından daha düşüktür ve kararlar için daha az yönerge vardır. Ancak, basılı medya gibi, çevrimiçi içerik planları da genellikle bunun bir tüketici kitlesine mi yoksa ticari bir kitleye mi hedefleneceğine karar verilmesini gerektirir.

Özel içerik, hatta bütün bir Web sitesi, seçilen grubun ilgisini çekecek şekilde oluşturulur. Büyük kurumsal Web siteleri, satıcılara, tedarikçilere, distribütörlere ve satıcılara, kurumsal alıcılara ve çalışanlara ayrılmış parola korumalı özel alanlarla tamamlanan bir kamu alanına sahip olabilir.

Bir site genel halka veya tüketiciye hizmet verdiğinde, işletmeden tüketiciye (B2C) faaliyette bulunur. Site işletmelere hizmet verdiğinde, içerik işletmeler arası (B2B) yönelimi yansıtır. Faaliyetin B2C mi yoksa B2B mi olduğuna bağlı olarak, sitedeki içerik oldukça farklı olabilir.

Genel olarak, dört tür çevrimiçi içerik türü vardır: bilgi, eğlence, hizmetler ve uygulamalar. Birini diğerinden ayırmak zordur ve bunlar genellikle birleştirilir veya bir sitede sağlanan genel içerik karışımının bir parçasıdır. Neredeyse tüm siteler, haberler, gerçekler, anekdotlar ve görüşler ile ilgili metin, grafik ve görsel-işitsel (AV) öğeleri içeren bilgiler sağlar.

Eğlence, kurgusal hikayeler, oyunlar ve müzik gibi materyallerdir. (Eğlence ile ilgili bilgiler ortada bir yere düşüyor!) Servisler ve uygulamaları birbirinden ayırmak özellikle zordur. Hizmetler insanlar için bir şeyler yapar; uygulamalar insanların bir şeyler yapmasına izin verir.

B2C siteleri bilgi ve eğlenceye güvenir, ancak giderek artan bir şekilde, genellikle widget biçimindeki uygulamaları ve hizmetleri içerirler. Widget’lar, bir Web sitesine eklenen küçük yazılım kodu parçalarıdır. Kendi başına eğlence olmadığında bile, geliştiriciler materyali hoş ve görsel olarak teşvik edici bir şekilde sunmaya çalışırlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir