İçerik Pazarlama Stratejisi

HİZMET HEDEFLERİ
Hedef kitlelerin ürünlerinizi veya hizmetlerinizi zaten satın aldıktan sonra bilgi aradıklarını akılda tutarak, müşteri hizmetleri bilgilerinizin hem arama hem de sosyal medya aracılığıyla daha kolay bulunmasını sağlayarak bu hedeflere ulaşılabilir.
Müşterileri, müşteri hizmetlerinizden memnun ve memnun tutmanın muazzam yararı vardır. Bilgi tabanını, sık sorulan soruları veya genel müşteri destek içeriğini optimize etmek tam da bunu yapmak için altın bir fırsat olabilir.
Örneğin evrensel uzaktan kumandalar üretip sattığınızı varsayalım. Piyasada çok sayıda ürün var ve bunların çoğu, pek çok kişinin kullanıcı dostu olduğunu düşündüğü ürünler değil. Çağrı merkezinize yapılan arama türleri zaman ve nakit tüketebilir. Sekiz dakikalık bir aramanın personel ve teknoloji maliyetleri olarak 32,50 ABD dolarına mal olduğunu hayal edin. Belki de ortalama olarak günde 300 çağrı alıyorsunuz ve dört yaygın soru soruyorsunuz.
Şimdi, bu ürünlerle ilgili destek bilgileri için dikkate değer miktarda arama etkinliği olduğunu belirlemek için küçük bir ev ödevi yaptığınızı ve bu yaygın sorunları ele almak için bir çevrimiçi yardım merkezini optimize ettiğinizi veya oluşturup optimize ettiğinizi hayal edin. Müşteri hizmetleri merkezinizin yükünü almak, zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar ve ayrıca, yalnızca sizin değil, tüm uzaktan kumandalarda bulunan sorunları çözerek iyi niyet ve güven yaratırsınız.
Günün sonunda, ister pazarlama, halkla ilişkiler, müşteri hizmetleri veya işe alma hedefleri belirleyin, hepsi genel iş hedeflerinizden sorumlu olmalıdır. KPI’lar ve başarı ölçütleri, yalnızca veri toplamaktan daha fazlasını içerir.
Hedeflerinize yönelik ilerlemeyi anlamak için dikkatli analizlerin uygulanmasını içerirler. İçeriğinize trafik çeken arama veya sosyal medya kanalları olsun, işletmenizin daha başarılı olmasına yardımcı olmak için hem kanala özel hem de genel hedefleri belirleyebileceksiniz.
Ölçüm ve analitiğin ayrıntılarına giriyoruz ama bu arada, “optimize edilmiş” bir ruh haline giden yolculuğunuzdaki bir sonraki adıma, yani bir içerik pazarlama stratejisi ve yol haritası oluşturmaya geçelim.
İçerik Pazarlama Stratejisi
Bir ev ancak temeli kadar istikrarlıdır ve şimdiye kadar etkili bir içerik pazarlama stratejisi için arama motoru optimizasyonunun, sosyal medyanın ve içeriğin nerede kesiştiğinin anlaşılmasından temel araştırma ve müşteri kişiliği gelişimine kadar birçok temel kavramı ele aldık. – seçenek. Yapbozun bu önemli parçalarını çevirmek, optimize edilmiş bir içerik pazarlama stratejisine giden yolda en önemli adımlardan birini atmanıza yardımcı olacaktır.
Bu bölümde hem arama optimizasyonunun, sosyal medyanın ve içerik pazarlamasının bağımsız rollerini hem de genel çevrimiçi pazarlama etkinliğini artırabilecek bir yaklaşımı entegre etmek için bir çerçeveyi ele alacağız.
Satış, SEO ve web geliştirme alanlarındaki uzun süreli deneyimlerime dayanarak, çok çeşitli ticari pazarlama sorunlarıyla karşılaştım ve bazı ortak konuları gözlemledim. Bu bölümde, içerik pazarlamacılarının karşılaştığı yaygın sorunları ve entegre arama, sosyal medya ve içerik pazarlamasına yönelik daha bütünsel bir yaklaşımın nasıl gelişmiş pazarlama performansı, daha fazla satış ve daha iyi müşteri deneyimleri ile sonuçlanabileceğini tartışacağız.
En iyi içerik pazarlaması Örnekleri
İçerik pazarlama türleri
İçerik pazarlama Nedir
İçerik pazarlamanın 4 temel amacı
Dijital İçerik Pazarlaması Nedir
İçerik pazarlama süreci aşamaları
İçerik pazarlaması Örnekleri
İçerik pazarlaması kaynakları
Beş yıllık bir yazılım şirketinde pazarlama direktörü olarak yeni görevini üstlendiğinde, selefinin pazarlama mirasını devraldı. Buna silolar halinde pazarlama ve reklamcılık taktikleri, güncelliğini yitirmiş bir web sitesi, süresi dolmuş SEO çabaları, simgesel bir sosyal medya varlığı ve ağır tıklama başına ödeme (PPC) reklam harcamaları dahildir.
Çabalar neredeyse tamamen müşteri kazanmaya ve müşteri hizmetleri sorunlarını çözmenin dışında müşterilerle çok az devam eden iletişime odaklanmıştı. Endüstri düşünce liderleri veya medya ile dışarıdan daha da az iletişim vardı.
Bu yazılım şirketi için potansiyel müşteriler öncelikle ağızdan ağza, çevrimiçi reklamcılıktan ve ticaret fuarlarından elde edildi, ancak rekabet arttıkça ve alandaki daha fazla şirket sosyal ağ yoluyla farkındalık ve markalaşma çabalarına dahil oldukça nitelik ve nicelik istikrarlı bir şekilde düşüyordu.
Minimum kaynakla, (1) kategorideki en alakalı şirket olarak yazılım şirketinin pazardaki bilinirliğini artıracak bir çevrimiçi pazarlama stratejisi geliştirme ve (2) çevrimiçi reklam maliyetlerini düşürürken müşteri adaylarının miktarını ve kalitesini artırma görevi verildi.
Tanıdık geliyor mu? Belki de durumunuz o kadar da kötü değildir. Ya da belki daha kötüdür. Atılması gereken ilk adımlardan biri, pazardaki konum, gelir artışı, müşteri ilişkileri ve ürün karışımındaki gelecekteki genişleme veya değişiklikler açısından genel iş hedefleri hakkında net bir anlayış kazanmaktı. Önceki bölümde tartıştığımız gibi, genel iş hedeflerini belirlemek, pazarlamanın kuruluş genelinde nasıl bir etkisi olabileceğini anlamanıza yardımcı olur.
Gelir artışı için pazarlama, olası satışlar ve satışlar arasında bariz bir bağlantı vardır. Ancak pazarlamanın, düşünce liderliği ve medyanın ilgisini oluşturmak, yetenekleri çekmek ve elde tutma ve yönlendirme hedefleri için müşterilerle daha iyi ilişkiler geliştirmek gibi diğer iş hedefleri üzerinde de potansiyel bir etkisi olabilir.
Don’un zorlu mücadelesi zorluydu, ancak buna bütünsel olarak ve müşteri perspektifinden yaklaşarak, içerik, arama ve sosyal medyanın kesişiminin müşterileri çekmek, onlarla etkileşim kurmak ve ilham vermek için nasıl önemli bir yol olduğunu göreceğiz. İçerik pazarlamasının rolünü daha iyi anlayarak Don ve belki de kendi çözümünüzü çözmeye başlayalım.
Her marka potansiyel bir yayıncı olduğu kadar tüketiciler de potansiyel bir yayıncıdır. Herkesin çevrimiçi oluşturma ve paylaşma yeteneği, büyüyen bir içerik dalgasıyla sonuçlandı. comScore’a göre, Google.com her ay 11 milyardan fazla arama gerçekleştiriyor.1 YouTube her gün 3 milyar video sunuyor.
Facebook’un şu anda 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı var. Twitter günde 200 milyondan fazla tweet yayınlıyor. LinkedIn’in 100 milyondan fazla kullanıcısı var, FourSquare 2010’da yüzde 3.400 büyüdü ve Pinterest aylık 11 milyondan fazla tekil ziyaretçiye ulaştı.
Tüketiciler, içerik oluşturma ve tüketim evreninin aktif katılımcılarıdır. Bekle ve gör yaklaşımıyla kenardan izleyen markalar, kendilerini hiç bitmeyen bir yakalama oyununa çok az ve çok geç katılırken bulabilirler.
Dijital İçerik pazarlaması Nedir En iyi içerik pazarlaması Örnekleri İçerik pazarlama Nedir İçerik pazarlama süreci aşamaları İçerik pazarlama türleri İçerik pazarlamanın 4 temel amacı İçerik pazarlaması Kaynakları İçerik pazarlaması Örnekleri