İş Değeri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

İş Değeri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

21 Ekim 2022 Değer TEMELLİ PAZARLAMA örnek İlişkisel Pazarlama Nedir Müşteri değeri Örnekleri 0
TİCARET SİSTEMLERİNİ TEST ETME

İş Değeri

Ürünler, hizmetler ve fiyatlandırma

Bu bölüm, bir iş ürünü veya hizmetinin sağlayabileceği çeşitli faydaları göz önünde bulundurarak başlar ve daha sonra ürünlerin, kuruluşun sunmaya karar verdiği standartlaştırma ve özelleştirme derecesine göre nasıl sınıflandırılabileceğini açıklar. Kuruluşların hem yerleşik hem de yeni ürünlerini yönetmek için nasıl stratejiler geliştirebileceğini düşünmeden önce bu arka plan bilgisini oluşturmak önemlidir.

Yeni ürün geliştirme süreciyle ilgili konuları incelemeden önce portföy yönetimi çerçevelerine ve ürün yaşam döngüsüne özel önem verilir. Bu bölüm, yüksek teknoloji pazarlarında uygun olan teknoloji benimseme yaşam döngüsünün değerlendirilmesiyle sona ermektedir.

Bölümün son kısmı, fiyatlandırma konularını ve müşterilerin bir kuruluşun ürün portföyünde ve ürün ve hizmet politikalarında algıladığı değeri dikkate almaya ayrılmıştır.

Bu bölümün amaçları şunlardır:

1 İş ürün ve hizmetlerinin özelliklerini inceleyin.
2 Ürün stratejilerinin doğasını ve önemini takdir edin.
3 Ürün portföylerinin kullanışlılığını değerlendirin.
4 Hem ürün hem de teknoloji benimseme yaşam döngülerini inceleyin ve bunların işletmeyi nasıl etkileyebileceğini belirleyin.
5 Yeni ürün geliştirme sürecini değerlendirir.
6 İş piyasalarında fiyatlandırmanın rolünü keşfedin.
7 İş piyasalarında fiyatlandırma üzerindeki ana etkilerden bazılarını inceleyin.
8 Ana fiyatlandırma yöntem ve stratejilerinden bazılarını düşünün.

Ürün Özellikleri ve Faydaları

Üstün değerin gelişimi bir dizi unsura dayanmaktadır. Bunlar sektörler ve pazarlar arasında farklılık gösterebilir ancak bu bölümde iki ana unsur tartışılmaktadır: hizmetler dahil ürünler ve fiyatlar.

İş ürünleri, müşterilerin bir tedarikçinin rekabetçi duruşunu algılamasına ve değerlendirmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Bununla birlikte, ürünler yalnızca dışta sundukları saf fiziksel form ve faydadan daha fazlasıdır. Ürünler, maddi ve maddi olmayan iki ana nitelik türüne sahiptir.

Somut (veya fiziksel) nitelikler, çekirdek ve artırılmış olmak üzere iki unsurdan oluşur. Temel nitelikler, bir ürünün işlevsel kapasitesini, birincil özelliklerini temsil eder. Örneğin, JCB’nin hafriyat ekipmanının temel özellikleri güç, yetenek ve güvenilirliktir.

Temel özelliklere ek olarak, çeşitli ek müşteri avantajları sağlayan ve ürünleri farklılaştırmaya yardımcı olan artırılmış veya gelişmiş özellikler de vardır. Stil, performans yetenekleri, ambalaj, boyut veya ağırlık, bir ürünü ayırt etmeye yardımcı olan veya rakip ürünlerden daha iyi performans göstermesini sağlayan özelliklerdir. Örneğin, JCB’nin tekerlekli ekskavatörleri, bağımsız olarak çalıştırılabilen stabilizatörlere sahiptir.

Maddi olmayan nitelikler, müşterilerin bir ürünü çevrelemek için algıladıkları diğer tüm özelliklerdir. Bunlar, hizmet ve destek, garantiler ve garantiler, finansal hizmetler, eğitim ve daha da önemlisi, şirketin itibarı ve algılanan statüsü ile ilişkili psikolojik yönlerle ilgilidir.

Bu maddi olmayan unsurlar, giderek artan bir şekilde önemli ayrımcılar olarak kabul edilmektedir ve müşterilerin pazar tekliflerinin göreli değerini anlamalarına yardımcı olabilir.


Değer yaratmak Nedir
Müşteri değeri Örnekleri
Müşteriye değer yaratan faaliyetler nelerdir
Değer TEMELLİ PAZARLAMA örnekleri
Değer TEMELLİ PAZARLAMA Nedir
Süreç yönetimi
Değer nedir
İlişkisel Pazarlama Nedir


Ürünler daha hızlı kopyalanabildiğinden ve temel operasyonel performans seviyeleri standartlaştıkça, farklılaşmanın öncelikle üstün hizmet ve itibar yoluyla başarılması gerekir. Örneğin, JCB, müşterilerinin müşterilerinin son teslim tarihlerini karşılayabilmelerini sağlamaya yardımcı olan 24 saat küresel bir destek hizmeti de sağlar.

Ürün özellikleri ayrıca belirli kuruluşlardaki alıcılar ve belirli bir kategoride veya pazar sektöründe faaliyet gösterenler için değişen düzeylerde de önem taşır. Sonuç olarak, kurumsal alıcılar iş ürünlerini bir nitelikler paketi olarak algılar ve bu nedenle farklı alıcıların hangi paketi tercih ettiğini anlamak da önemlidir.

Bazı özelliklerin belirleyici olarak kabul edilebileceğini, bunun da alıcılar tarafından hem önemli hem de farklılaştırıcı olarak algılandığı anlamına geldiğini önerin. Diğer nitelikler belirleyici olmayabilir, yani ya önemli ya da ayırt edicidir, ancak ikisi de birden değildir.

Alıcıların rekabete göre bir firmanın temel niteliklerine ilişkin algısına önem verilmelidir. Farklılaştırıcı bir özellik olarak değerlendirilebilecek olan şey, alıcılar tarafından piyasada standart bir gereklilik olarak da algılanabilir. Bu durumda, üstün hizmet desteği boyutu gibi yeni bir farklılaşma biçiminin geliştirilmesi de gerekecektir.

İş Hizmetleri

Ürünler ve hizmetler arasındaki karşılıklı ilişki daha iç içe ve karmaşık hale geldi. Bunun nedeni, kuruluşların hızlı büyüme ve kısalan yaşam döngüleri ile karakterize edilen pazarlarda değer katmak ve kendilerini farklılaştırmak için de yeni yollar aramalarıdır.

Neredeyse tüm B2B organizasyonları, bir hizmet düzeyi içeren ürünler sunar. Bir uçta tamamen ‘maddi’ ürünler ve diğer uçta tamamen ‘maddi olmayan’ hizmetlerden oluşan bir süreklilik olarak bakıldığında, iki ana grubun tanımlanabileceğini görmek de mümkün hale geliyor: destek hizmetleri ve saf hizmetler.

Ürün tekliflerini artırmak için destek hizmetleri verilmektedir. Sunucular, kablolama ve disk sürücüleri gibi ürünler sunan ancak bunları kurulum, indirilebilir güncellemeler, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile destekleyen IBM, Cisco veya Sun Microsystems gibi yüksek teknolojili kuruluşlar tarafından en iyi karakterize de edilirler.

Distribütörler ayrıca kanal ortaklarına nakliye, tedarik ve depolama gibi çeşitli katma değerli hizmetler sunar. Ürün sunumunu desteklemek için kullanılan hizmetlerin kapsamı ve kalitesi kaçınılmaz olarak değişecektir, ancak bunlar kuruluşlara sürdürülebilir bir farklılaşma aracı da sağlar. Ek olarak, destek hizmetlerinin sağlanması, genellikle yalnızca ürünlerin satışı yoluyla elde edilen marjlardan daha yüksek marjlarla çok karlı da olabilir.

Birincil hizmet sağlayıcıların somut bir ürünü yoktur ve hizmet tek başınadır. İş sigortası, yönetim danışmanlığı, muhasebe ve mali denetim hizmetleri gibi profesyonel hizmetler, güvenlik ve reklam ve pazarlama araştırma ajansları bu alandaki bazı temel faaliyetleri de yansıtmaktadır.

Somut bir ürünün bulunmadığı bu durumlarda, hizmet sağlayıcılar tarafından sunulan katma değer, bir araya getirilemeyeceği ve ürünler arasında dağıtılamayacağı için yalnızca hizmetin kalitesi ve tutarlılığı üzerinde de yoğunlaşmalıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir