Kampanya Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Kampanya Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

8 Ocak 2023 Dijital pazarlama kampanya Örnekleri Perakende kampanya örnekleri 0
Ticaret Sisteminin Oluşması

Kampanya Geliştirme

Bir etkinlik organizasyonu, reklamcılığın nasıl yönetileceğine karar verdikten sonra, belirli bir reklamcılık programının geliştirilmesine odaklanabilir. Bir etkinlik reklam kampanyası geliştirmek, programın hazırlanmasını ve genel IMC planına entegrasyonunu içerir. Bu, genel IMC hedeflerinin benimsenmesini gerektirir.

İlk adım, etkinliğin iletişim pazarının analizini içerir. Bu analiz, rakip faaliyetlerinin seviyesi ve doğası, kilit hedef kitlelerin belirlenmesi ve önceki iletişimlerin ve mevcut pazar konumunun gözden geçirilmesi açısından reklam için mevcut fırsatı değerlendirir. Bu analizin anahtarı, hedef pazarların medya kullanım davranışlarının ve rekabet tarafından kullanılan medyanın tanımlanmasıdır.

Bir sonraki adım, genel IMC hedefleriyle uyumlu reklamcılık hedefleri oluşturmaktır. İletişim pazarı analizinden ortaya çıkan fırsatlar ve kısıtlamaların yanı sıra IMC hedeflerini dikkate alarak, reklam programı için hedefler yapılabilir.

Bir bütçenin nihai olarak ayarlanabilmesi için önce bir taslak program gereklidir. Bu, belirlenen hedeflere ulaşmak için en etkili ve verimli medya sınıflarının, araçların ve zaman periyodlarının belirlenmesini ve ardından seçilmesini içerir. Bu programın uygun olması ve istenen mesajlarla eşleşmesi çok önemlidir. Reklamlar daha sonra üretilebilir.

Reklam Tasarımı ve Üretimi

Bir reklamın merkezinde ‘reklam platformu’ vardır. Bu temel satış önerisidir ve bu nedenle hedef pazar için önemli olmalı ve aynı zamanda rekabet avantajını iletmelidir.

Hedef pazarın medya seçimlerini ve davranışını anlamanın önemi buradan kaynaklanmaktadır. Reklam hedeflerine ulaşmak için bir reklam platformu geliştirilir ve bu nedenle IMC hedefleriyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Platformlar daha sonra görseller, kelimeler, sesler ve semboller şeklinde reklam mesajlarına dönüştürülür, böylece hedef kitlelerine hitap etmeleri umulur.

Reklamların oluşturulması, yaratıcı bir brief’in hazırlanmasıyla başlar. Özet, objektif, tanımlanmış bir hedef pazar, mesaj ve tema, araştırma veya referans gibi mesajı doğrulayabilecek herhangi bir destekleyici materyal ve yasallıklar gibi süreçte olabilecek herhangi bir kısıtlama dahil olmak üzere çeşitli unsurlardan oluşur.

Örneğin, Oakland A’nın beyzbol organizasyonu, reklam ajansı başları için bir televizyon kampanyası oluşturması için bilgi verdi. Organizasyonun pazarlama hedefleri, görünüşte maç günü bilet alımından oluşan bir satış tabanından artan gelir elde etmekti. Bir ya da iki seferlik bilet alanların dört ya da beş kez, dört ve beş biletlerin yedi ya da sekiz kez ve sekiz maça gelenlerin (sezonun üçüncüsü) sezonluk bilet sahibi olmasını istediler.

Diğer pazarlama iletişimlerine ek olarak televizyon reklamcılığının da işe yarayacağına karar verildi. Reklam hedefleri, farkındalığın ve hayran sadakatinin geliştirilmesiydi ve hedefler mevcut hayranlardı.

Ajans, “Farklı bir beyzbol markası” başlıklı yerel bir kampanyada, “A”ların ana ligin geri kalanından ne kadar farklı olduğunu göstermek için tasarlanmış bir tema oluşturdu. Daha sonra, “A’lar” beyzbol deneyiminin oyuncular ve geçmiş oyun görüntülerinde tasvir edilen benzersiz Oakland nitelikleri kullanılarak satılmasına dayalı olarak “Bazooka” etiketli bir reklam üretildi.

Bu, ajansa pazarlama hedeflerinin, satış verileriyle desteklenen net hedeflerin ve bağlılığın geliştirilmesine odaklanan bir mesaj için bir temelin sağlandığı bir brief’in basit bir örneğidir.

Tasarım sürecinde bir geliştirme çerçevesi sağlamak için çeşitli teorik çerçeveler kullanılabilir. Örneğin, daha önce tartışılan etki hiyerarşisi modeli, araç-sonuç teorisi ve görsele karşı sözel model, reklamcılık teorisinde yaygın olarak tartışılır.

İlk iki çerçeve, bir tüketiciyi önce ürünü anlama ve ardından bunu kendi kişisel değerleriyle ilişkilendirme sürecinden geçirebilecek kaldıraç noktaları geliştirmek için kullanılabilir. Böylece dikkat, ilgi, istek ve ardından harekete geçirmek için AIDA’nın sıralı adımları izlenerek bir reklam tasarlanabilir.


Perakende kampanya örnekleri
Kampanya yönetimi nedir
Markaların yaptığı kampanyalar
Kampanya yazısı hazırlama
Dijital pazarlama kampanya Örnekleri
Dijital kampanya örnekleri
Pazarama kampanya
Kampanya mesajları


Araç-sonuç teorisini bir çerçeve olarak kullanmak, hedef kitleleri bir zincirleme reaksiyon yoluyla ve ürünün kişisel değerlerine ulaşacağı inancına taşımayı içerir. Amaç, bir ürünün niteliklerini sağlayabilecekleri faydalarla ilişkilendirmektir. Kaldıraç noktalarını kullanarak, fikir, izleyicilerin daha sonra bu faydalar ve kişisel değerleri arasındaki bağlantıları algılayabilmesidir.

Bir dergi reklamında iki basit resim yer alıyor. Altında yarış tarihinin yazılı olduğu bir çift koşu ayakkabısı resmi ve kopyanın yanında altına etkinlikten sonraki günün tarihinin yazılı olduğu bir çift plaj ayakkabısının ikinci resmi baskı gücü sağlar. 

Kopya, ABD’deki Nantucket sahillerinde, limanlarında ve yollarında koşu, bisiklet, kürek ve yüzme yarışları için ‘demir adam’ yarışçılarını hedefliyor. Yarışçılar yarıştan sonra yerel bir mekanda da parti yaparlar. Resimlerin ve kopyanın kombinasyonu, sadece yarışta değil, yarıştan hemen sonra ve ertesi gün daha rahat aktivitelerle yaşanacak harika bir deneyim olduğunu vaat etmek için tasarlandı.

Tam sayfa spot renkli reklam, Metrosports New York dergisine yerleştirildi ve diğer birkaç yarış reklamıyla rekabet ediyordu. Araç-sonuç zinciri, iki gün boyunca üç farklı deneyimin özelliklerinden oluşuyordu.

Resimler ve kopya, bunları, hedef kitlenin daha sonra heyecan, başarı ve mutluluk gibi kişisel değerlere dönüştürebileceği enerji harcaması ve rekabet, eğlence ve rahatlama faydalarına dönüştürür. Araç-sonuç zinciri konseptini göstermek için başka bir etkinlik ve üç reklamlık bir dizi içerir.

Üçüncü çerçeve, reklam tasarımcısının içeriğin ne ölçüde görsel yerine sözel olacağına karar vermesine izin verir. Bu karar açıkça mesajın niteliği dikkate alınarak verilir.

Hangi çerçeve kullanılırsa kullanılsın, reklam tasarımında ilk adım mesaj stratejisinin belirlenmesidir. Bu, yaratıcı brief’te belirtilen mesaj temasını iletmek için kullanılan taktiktir. Kullanılan dört tür strateji vardır: bilişsel, duygusal, ikna edici ve marka.

Bilişsel Mesaj Stratejileri

Bunlar bilgi amaçlıdır veya rasyonelleştirilmiş argümanlar taşır. Benzersiz bir satış noktası içerebilirler veya bir ürün hakkında doğrudan ve doğrudan jenerik bilgiler taşıyabilirler. Belirli bir üstünlük beyanında bulunma konusunda rekabeti önledikleri için ‘ilkler’ de olabilirler. Ayrıca rekabetle doğrudan karşılaştırmalar da yapabilirler.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir