Küresel Bakış Açısı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Küresel Bakış Açısını Sürdürmek
Şunları yapabilmeniz için:
1. Küresel pazarlara açılmak için beş giriş stratejisi belirleyin.
2. Bireysel yetenekleri, rekabetçi stratejiler geliştirebilecek uyumlu bir takımda koordine edin.
3. Strateji ekibinin görev ve sorumluluklarını tanımlayın.
4. Pazarlama fırsatları yaratmak için altı yönergeyi belirleyin.
Küresel Bakış Açısı Tanımlama
Küresel bir pazarlama perspektifi, büyüme için yeni sınırlar bulmak için coğrafi sınırların ötesine geçmek anlamına gelir. Ayrıca, bu çalışmanın temel teması olan bir stratejistin zihnini edinmenizi de zorunlu kılmaktadır.
Bu, gelişmekte olan ve büyüme aşamasında olan pazarlara öncelikle fırsatçı bir gözle bakmanız anlamına gelir; ve her birine, müşterilerin ifade edilen ihtiyaçlarına ve farklı kültürlere göre geliştirilmiş özel stratejilerle benzersiz birer varlık gibi davranırsınız.
İkinci olarak, rakiplerinizin yalnızca sektörünüzdeki geleneksel şirketler olmadığını kabul ederek, rekabet durumunuzu hesaba katarsınız; Kendi topraklarında dünya liderlerini alt etmeye hazır, gözüpek, son derece hayal gücü yüksek yeni başlangıçlar olarak gün geçtikçe daha fazla yüzeye çıkıyorlar. Ve yerel sınırlarının ötesine, gelişmiş pazarlara geçmek konusunda da aynı derecede korkusuzlar.
Sonuç olarak, küresel düşünce, pazarları hedeflemek, kişiye özel ürünler geliştirmek, kültürel olarak duyarlı ürün lansman stratejileri geliştirmek ve pazarda sağlam bir yer edinirken ifade edilen iki yönlü bir yaklaşımı benimser ve aynı zamanda rakipler üzerinde aktif ve kararlı bir kontrol sağlar. .
Aşağıdaki örnekler, 21. yüzyıl yöneticileri için küresel pazarlamanın ne anlama geldiğine dair bir genel bakış sunmaktadır. Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkeler tarafından yönetilen gelişmekte olan piyasalar büyümede patlama yaşıyor.
Bu pazarları özellikle Çin ve Hindistan’da bu kadar çekici yapan şey, yalnızca uzak bölgelerde yaşayan çok sayıda yoksulun tüketici haline gelmesi değil, orta sınıf tüketicilerin hızla büyüyen kesimleridir.
İkinci grupta, 2005 itibariyle, Çin’de 60 milyon ve Hindistan’da 200 milyon vardı ve sayıları çift haneli seviyelerde büyüyor. Bu yeni zengin tüketiciler, Büyük Britanya, ABD ve Japonya’da bulunan aynı tanınmış markaların tadını çıkarıyor.
Cezbedici yeni pazarlara ulaşmak, basit bir pazarlama çabasından çok uzaktır. Ürün tasarımı, inovasyon, fiyatlandırma, iş geliştirme ve rekabet yapısı etrafında inşa edilmiş bir süreç halihazırda mevcuttur.
Ürün tasarımı
Gelişmekte olan ülkelerde, ürünler çoğunlukla basit ve sağlam olmalıdır. Örneğin, Hintli bir bilgisayar yazıcısı üreticisi, Hindistan’ın 1,2 milyon küçük mağazası için cihazlar pazarlamaktadır. Ürün, hepsi bir arada bilgisayar, yazar kasa ve envanter yönetim sistemidir. Katiplerin çoğu okuma yazma bilmediğinden, birimler simgelerle çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır.
Yenilik
Gelişmekte olan ülkelerde pazarlama yapan şirketler, bu pazarların ayırt edici özelliklerine uyacak şekilde yenilik yapmak zorundadır. Örneğin, elektriğin öngörülemez olduğu veya bulunmadığı bölgelerde, Hewlett-Packard, Hindistan’daki gezici fotoğrafçılar için dijital yazıcıları şarj etmek için küçük bir güneş paneli tasarladı. Güney Afrika’da HP, bu tür ekipman için bir güç kaynağı olarak daha ucuz ve daha az kırılgan olan bir güneş kumaşı ile çalışıyor.
Küresel PAZARLAMA Ders Notları
Küresel PAZARLAMA Nedir
Küresel PAZARLAMA PDF
Küresel PAZARLAMA çıkmış Sorular
Küresel PAZARLAMA örnekleri
Küresel PAZARLAMA Ders Notları pdf
Küresel PAZARLAMA AÖF pdf
Küresel PAZARLAMA AÖF
Ürünle ilgili değerlendirmelerin ötesinde, bireylerin yerel çevrelerindeki davranışlarını anlama zorunluluğu vardır. Örneğin Intel, mevcut ürünleri nasıl yeniden tasarlayacağını veya farklı kültürlere veya demografik gruplara uyan yenilerini nasıl bulacağını bulmak için dünyayı dolaşan on antropologdan oluşan bir ekip kullandı.
Fiyatlandırma
Fiyatlandırma üzerindeki artan baskıyla birlikte, HP, ürünleri doğrudan satmak yerine ekipmanı kiralıyor veya benzer kullandıkça öde planlarını deniyor. Bu nedenle pazarlama karmasında ürün tasarımı, fiyatlandırma ve ürün bulunabilirliği dikkate alınır.
İş geliştirme
Pek çok gelişmekte olan piyasada modası geçmiş standart ‘Batı’ iş modelleri ile bu pazarlara giren şirketler yeni yaklaşımlar geliştiriyor. IBM, yerel Çinli şirketlere, ülkenin ulaşılması zor kırsal nüfusu için ucuz ve kullanımı kolay ürünler yaratan teknolojiler sağlıyor.
Yarışma
Cisco, Dell ve Microsoft gibi gelişmiş dünyadan gelen liderlere karşı giderek daha cesur yeni meydan okuyucular yükseliyor. Yaratıcılık, düşük maliyetler ve kendi pazarlarına ilişkin derin bilgilerden yararlanan yerel şirketler, bu liderlerin birçoğunu rahatsız ediyor. Bazı durumlarda, başarı ile hayat bulan yeni başlayanlar, kıyılarını terk eder ve gelişmiş ülkelerde akın eder.
Pazar Olanaklarına Küresel Bir Bakış Açısı
Küresel piyasaların, özellikle de gelişmekte olan piyasaların cazip bir potansiyel sunduğu inkar edilemez. Mevcut pazarlar, karlı fırsatlar için çok az şansla olgunlaştıkça, birçok kuruluş için büyüme için tek yaklaşım budur.
İnternetin artan kullanımı ve gelişmiş tedarik zincirleri ile küresel pazarlar açıldıkça, endüstriden bağımsız olarak dünya çapında şirketinize açılacak pek çok kullanılmayan segment olması muhtemeldir.
Giderek daha fazla, dünya uygun bir küresel pazar yeri haline geliyor. Pazarlama faaliyetlerini sınırlarınızda durdurmak sadece keyfi değil, aynı zamanda dar görüşlüdür.
Gelişmiş ülkelere girmek biraz daha kolaydır, çünkü bunlar genellikle tamamen gelişmiş iletişim, dağıtım ve ulaşım sistemlerine sahiptirler, birkaç kolaylaştırıcı faktörden bahsetmek gerekirse.
Buna karşılık, yukarıdaki örneklerde belirttiğimiz gibi gelişmekte olan ülkeler, ulusal ayrıcalıklarını daha kıskanç ve altyapılarında daha az gelişmiş olma eğiliminde oldukları için daha esnek bir yaklaşım gerektirir. Ancak satış potansiyelleri yine de oldukça önemli. Uyum sağlamaya istekliysen, başarılı bir şekilde dokunulabilir.
Uluslararası işletmelerin aşama aşama nasıl geliştiğini göstermektedir. İlk aşamada, şirketler bir ülkede faaliyet gösterir ve diğerlerine satış yapar. İkinci aşamada, çok uluslu şirketler bir ülkenin satışlarını yönetmek için yabancı yan kuruluşlar kurarlar.
Üçüncü aşama, tüm bir iş kolunu başka bir ülkede işletmeyi içerir. Dördüncü ve şimdiki aşama, ulusötesi olarak bilinen, vatansız görünen ve milliyeti tamamen aşmayı amaçlayan yeni bir şirket türüyle çok daha ileri gidiyor.
Küresel PAZARLAMA AÖF Küresel PAZARLAMA AÖF pdf Küresel PAZARLAMA çıkmış Sorular Küresel PAZARLAMA Ders Notları Küresel PAZARLAMA Ders Notları pdf Küresel PAZARLAMA Nedir Küresel PAZARLAMA örnekleri Küresel PAZARLAMA PDF