Kurumsal Kimlik – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Kurumsal Kimlik
İşletmeler arası pazarlama iletişimi, bir kuruluşun ürünleri, hizmetleri ve kendi arzu edilen kurumsal kimliği ve ilgili itibarı ile ilgili olarak diğer kuruluşlarla iletişim kurma biçimiyle ilgilidir.
Bu bağlamda iletişim, durağan, tek yönlü bilgi ile ilgili değil, hem amaçlanan (kaynak kuruluş tarafından) hem de yorum sonucunda iletişim sürecinde diğer izleyiciler (kuruluşlar) tarafından türetilen anlamlarla ilgilidir.
Pazarlama iletişimi, dışlama veya mesafe ile değil, katılım ve katılım ile ilgilidir. Bu nedenle, pazarlama iletişimi öncelikle ürünler, talimatlar ve iletişim araçları ile ilgili değil, daha çok izleyiciler, katılım ve anlamlarla ilgili olmalıdır.
Pazarlama iletişiminin işe yaraması için, kaynak kuruluşun değil, hedef kitlenin bağlam ve ortamının anlaşılmasına dayanması gerekir. Bu, ilgili ve zamanında mesajların geliştirilmesini ve sunulmasını, ayrıca alınan yanıtların değerlendirilmesini ve tepki verilmesini sağlar.
İletişim süreci simetrik olmalıdır, öyle ki hem izleyici hem de kaynak kuruluş, alınan mesajlara göre konumlarını ayarlamaya istekli ve yetenekli olmalıdır. Temel güç veya fiyat olmamalıdır. Bu akılda tutularak, aşağıdaki pazarlama iletişiminin çalışan bir tanımı olarak sunulmaktadır.
Pazarlama iletişimi, bir kuruluşun çeşitli hedef kitleleriyle sohbet ettiği bir yönetim sürecidir. Amaç, belirli anlamlar ve süregelen tutumsal ve davranışsal tepkiler üretmek amacıyla kuruluşun ve/veya ürün ve hizmetlerinin algısını ve anlayışını etkilemektir. Bu tanımda örtük olarak üç ana boyut vardır: diyalog, ilişkiler ve bilişsel işlemedir.
Diyalog. Pazarlama iletişimi, kuruluşların çok yönlü iletişimleri teşvik edecek şekilde hedef kitleleriyle sohbet etmelerini sağlar. Promosyon mesajları, hedef kitle üyelerini odak organizasyona (veya ürüne/markaya) yanıt vermeye teşvik etmelidir.
Bu yanıt, örneğin satın alma davranışı yoluyla anında olabilir veya bilgiler özümsendikçe ve gelecekte kullanılmak üzere değerlendirildikçe ertelenebilir. Bilgi daha sonraki bir tarihte atılsa bile, iletişim dikkati ve mesajın ve anlamlarının dikkate alınmasını sağlayacaktır.
Birkaç kişiyi, çeşitli yerleri içeren ve genellikle önemli zaman dilimlerine yayılan birçok B2B satın alma kararı ile pazarlama iletişimi diyaloğu teşvik etmelidir. Özellikle hem ürünleri hem de organizasyonun kendisi açısından kaynak içinde ve hakkında hızlı sorgulamayı ve merakı teşvik etmelidir.
ilişkiler. Kuruluşlar arası ilişkilerin başlatılması, geliştirilmesi ve olgunlaşması, tutarlı ve ilgili pazarlama iletişimlerine dayanmalıdır. Kuruluşun ve sunduklarının algılanmasını ve anlaşılmasını etkilemek, başlangıç aşamasında ilk ilgiyi, merakı ve kişisel çıkarı teşvik eden bir pazarlama iletişimi yaklaşımı gerektirir.
Bu, karşılıklı çıkar, katılım ve taahhüt üzerine kurulu bir yaklaşımla deneyim yoluyla güvene dönüşmelidir. Kurumlar arası ilişkiler genellikle kişisel ilişkilere dayanır ve kişisel satış yoluyla pazarlama iletişimi güven, bağlılık ve iyi niyet geliştirmeye yönelik olmalıdır.
Bilişsel tepki. B2B hedef kitleleri, satın alma ve organizasyonla ilgili faaliyetlerinde kendilerine yardımcı olmak için pazarlama iletişimini kullanan aktif problem çözücüler olarak görülmelidir.
Kuruluşların, amaçlanan satın alımlarının çoğu ve etkileşime girmeye hazır oldukları kuruluşlar hakkında ilgili bilgileri aktif olarak aradıklarını ve işlediklerini kabul etmek, bu ihtiyaçların hedef kitleye sağlanmasını tavsiye eder.
Bu nedenle, pazarlama iletişimi, kuruluşların kaynağı gözden geçirmesini, üzerinde düşünmesini ve bilişsel olarak kaynaşmasını sağlamak için yeterli ilgili ve güvenilir bilgiyi taşıyacak şekilde tasarlanmalıdır. Bu, tutumsal düzenlemelere ve/veya davranışsal tepkilere yol açabilir.
Kurumsal Kimlik Nedir
Kurumsal kimlik tasarla
Kurumsal kimlik unsurları Nelerdir
Coca Cola kurumsal kimlik
Logo tasarım kurumsal kimlik
Kurumsal Kimlik KILAVUZU örnekleri
Kurumsal kimlik Nelerden oluşur
Kurumsal kimlik fiyatları
Pazarlama İletişiminin Rolü
Pazarlama iletişimi, B2B değişim ağlarında dört temel rolü yerine getirebilir. Bunlar, izleyicileri bir kuruluş ve/veya ürünleri hakkında belirli bir şekilde düşünmeye ve/veya davranmaya ayırt etmek, güçlendirmek, bilgilendirmek veya ikna etmektir (DRIP). Bu, alınan iletişimlere atfedilen anlamlardan kaynaklanabilir. DRIP çerçevesi, pazarlama iletişimlerinin veya belirli bir kampanyanın üstlenmesi gereken kilit rolleri atamak için yararlı bir yol sağlar.
Temel düzeyde, pazarlama iletişimi ürünleri, hizmetleri ve organizasyonları, özellikle rekabet eden teklifleri birbirinden ayıracak çok az şeyin olduğu pazarlarda farklılaştırabilir. Örneğin, belediye, endüstriyel, ticari ve tıbbi kullanım için torbalar, çuvallar ve astarlar gibi atık bertaraf ürünleri büyük ölçüde benzerdir.
Çeşitli kurumsal imajların oluşturulmasına yardımcı olan ve müşterilerin satın alma kararları vermelerini sağlayan, bunları üreten ve dağıtan kuruluşlardan gelen iletişimlerdir. Bu durumlarda, pazarlama iletişiminin yarattığı imajlar ve izleyicilerin onlardan türettiği anlamlar, bir organizasyonu veya ürün markasını diğerinden farklılaştırır ve müşterilerin tutumlarını ve satın alma güvenini geliştirecek şekilde konumlandırır.
İletişim aynı zamanda organizasyonlar ve ürünleri ile ilgili algıları ve imajları da güçlendirebilir. Bu, olumlu algıların oluşturulmasını ve yenilenmesini sağlayabileceğinden, ilişki yönetiminin önemli bir yönüdür.
Takviye, hatırlatan veya güven veren iki ana yoldan biriyle çalışabilir. Mesajlar, izleyicilerin önceki mesajları hatırlamalarına yardımcı olarak çalışabilir, yani alıcılara sahip olabilecekleri bir ihtiyacı hatırlatmak veya geçmiş işlemlerin faydalarını hatırlamak ve böylece onları benzer bir alışverişe girmeleri gerektiğine ikna etmek içindir.
Alternatif olarak, güçlendirme, izleyicileri geçmişte aldıkları satın alma kararlarının sağlam olduğuna veya özellikle kriz durumlarında, organizasyonun devamlılığının sağlandığı ve ilişkinin devam edeceği konusunda rahatlatarak veya güven vererek işe yarayabilir.
Bu, müşteriyi elde tutma sürecinin temel bir parçasıdır ve etkili bir şekilde kullanılırsa, pazarlama iletişimi daha uygun maliyetli bir müşteri yönetimi stratejisine katkıda bulunabilir.
B2B pazarlama iletişiminin önemli bir yönü, paydaşların çeşitli sosyal, kurumsal ve etik konularda ürünler, hizmetler ve kurumsal politikalar ve pozisyonlar gibi ilgili konular hakkında öğrenmelerini ve daha bilgili olmalarını sağlamaktır. Özellikle, pazarlama iletişimi, bir kuruluşun teklifleri veya sorunları hakkında mevcut, süresi geçmiş ve potansiyel müşterileri bilgilendirmek için kullanılabilir.
Son olarak, iletişim aynı zamanda mevcut ve potansiyel müşterileri bir kuruluşun tekliflerini satın almanın istendiği konusunda ikna etmeye çalışabilir ve böylece bir değişim ilişkisinin temelini atabilir.
İkna, pazarlama iletişiminin geleneksel ve birçok bakımdan merkezi yorumudur. Kuruluşlar arası ilişkilerin, çoğunlukla fiyat ve ürün yöneliminden geliştiği zaten tespit edilmiştir.
İkna, ayrık değiş tokuşların gerekli bir unsuru olabilir ve bu nedenle pazarlama iletişimlerinin organizasyonları, alıcıları ve satıcıları bir araya getirmede güçlü bir rolü vardır. Mübadeleler daha sık, yerleşik ve düzenli hale geldikçe ikna ihtiyacı azalır ve ilişkinin dinamikleri baskın hale gelir.
Anlık Görüntü 10.2’de sunulan IBM kampanyası, DRIP çerçevesinin özelliklerini göstermektedir. IBM, uzmanlığı ve yenilikçi teknolojik ürün yelpazesiyle kendisini rakiplerinden farklılaştırmaya çalıştı.
IBM’in farkındalık düzeyi o kadar yüksek ki, kampanyanın potansiyel müşterilere hatırlatma ve mevcut müşterilere ve iş ortaklarına IBM ile çalışmanın değeri konusunda güven verme unsuru vardı. Şüphesiz IBM kampanyası, uygun bir iş altyapısının önemi konusunda piyasayı bilgilendirmeye ve eğitmeye yardımcı olurken, potansiyel müşterilerin IBM’i en güvenilir iş ortağı olarak görmeleri konusunda ikna etmeye de hizmet etti.
Başarılı kampanyaların normalde DRIP hedeflerinden dördüne değil, birkaçına ulaşmayı amaçladığı belirtilmelidir. Dördünü de gerçekleştirme girişimi, kafa karışıklığına, netlik eksikliğine ve ardından başarısızlığa neden olabilir.
Coca Cola kurumsal kimlik Kurumsal kimlik fiyatları Kurumsal Kimlik KILAVUZU örnekleri Kurumsal Kimlik Nedir Kurumsal kimlik Nelerden oluşur Kurumsal kimlik tasarla Kurumsal kimlik unsurları Nelerdir Logo tasarım kurumsal kimlik