Sınırlar ve Rastgelelik – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sınırlar ve Rastgelelik – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

21 Aralık 2020 0

Sınırlar ve Rastgelelik – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

Korelasyon, olayların birbirleriyle az çok uyum içinde gerçekleştiğini gösterir. Bu, gelecekteki belirli olayları değişen doğruluk derecelerinde tahmin etmemize olanak tanır. Ancak doğada bulunabilecek başka bir düzen biçimi daha var. Kaos teorisi adı verilen yeni bir bilim tarafından tanımlanan bu düzen biçimi, tamamen öngörülemeyen ve kısa vadede veya küçük ölçekte istatistiksel analize meydan okuyan bazı fenomenlerin yine de büyük ölçekte oldukça düzenli ve öngörülebilir olabileceğini göstermektedir. Biraz sonra buna bakacağız.

PROBLEM 7-3
Şekil 7-6’da gösterilenler veya doğrudan X ve Y arasında olanlar dışında olabilecek bazı makul neden-sonuç ilişkileri nelerdir? Sebep ve sonucu göstermek için okları kullanın ve gösterilen kısaltmaları kullanın.

ÇÖZÜM 7-3
Aşağıdakileri göz önünde bulundur. Bu kavramların geçerliliğini kontrol etmek ve korelasyonun kapsamını belirlemek için istatistiksel deneyleri nasıl yapabileceğinizi düşünün.

􏰀 H! S (Hipotez: Bazı insanlar diğerlerinden daha stresli doğar.)
􏰀 H! D (Hipotez: Farklı genetik geçmişlere sahip insanlar, diyetlerin çarpıcı biçimde farklı olduğu kültürler geliştirmişlerdir.)
􏰀 E! S (Hipotez: Egzersiz stresi azaltabilir veya azaltabilir.)
􏰀 E! D (Hipotez: Aşırı fiziksel aktivite insanların daha fazla yemesine neden olur
yiyecek, özellikle karbonhidratlar, çünkü daha fazlasına ihtiyaçları var.)
􏰀 D! S (Hipotez: Kötü beslenme alışkanlıkları stresi daha da kötüleştirebilir. Çoğunlukla balık, meyve, sebze ve meyve yiyen çalışkan bir kişiye karşı kahve ve patates cipsi üzerinde yaşayan çalışkan bir insanı düşünün
kepekli tahıllar.)
􏰀 D! E (Hipotez: İyi beslenme alışkanlıkları olan insanlar daha fazlasını alır
Kötü beslenme alışkanlıkları olan insanlardan daha fazla egzersiz yapın.)

PROBLEM 7-4
Şekil 7-6’daki diyagramda sorgulanabilir veya saçma olan bazı neden-sonuç ilişkileri nelerdir?

ÇÖZÜM 7-4
Aşağıdakileri göz önünde bulundur. Bunlardan ilk üçünün önceki kategoriye taşınıp taşınmayacağını öğrenmek için istatistiksel deneyleri nasıl yapabileceğinizi düşünün.

􏰀 H! E (Soru: Belirli genetik geçmişe sahip kişiler doğal olarak diğer genetik geçmişe sahip insanlardan daha fazla fiziksel egzersiz yapar mı?)
􏰀 S! E (Soru: Stres, bazı insanları egzersiz yapmaya motive edebilir
daha fazla, yine de başkalarını daha az egzersiz yapmaya motive ediyor?
􏰀 S! D (Soru: Bazı insanlar stres altında daha çok yer mi?
diğerleri daha az yerken?)
􏰀 S! H (Açıkçası saçma. Stres bir kişinin kalıtımını etkileyemez!)
􏰀 E! H (Açıkça saçma. Egzersiz bir kişinin kalıtımını etkileyemez!)
􏰀 D! H (Açıkçası saçma. Beslenme alışkanlıkları bir kişinin

Frekans dağılım grafiği
Gruplandırılmış Frekans Dağılımı örnekleri
Histogram ve Frekans Poligonu
Değişkenlerin frekans tablolarının oluşturulmasının amacı nedir
Biyoistatistik PDF
Frekans serisi örnekleri
Dağılım Poligonu nedir
Frekans Yüzde hesaplama

Kaos, Sınırlar ve Rastgelelik

Olayların demet halinde meydana geldiğini hiç fark ettiniz mi? Bu senin hayal gücünden daha fazlası. Birkaç on yıl önce, bu fenomen, International Business Machines (IBM) için çalışan bir mühendis ve matematikçi olan Benoit Mandelbrot tarafından analiz edildi. Mandelbrot, pamuk fiyatlarındaki dalgalanmalar ve kişisel gelirlerin dağılımı gibi görünüşte ilgisiz olaylarda benzer örüntülerin bulunduğunu fark etti. Çalışmaları kaos teorisi bilimini doğurdu.

1992 yazının başlarında, Güney Florida, 1965’teki Betsy’den bu yana şiddetli bir kasırga yaşamamıştı. Miami çevresindeki bölge ortalama olarak her 7 veya 8 yılda bir minimum kasırga ve yüzyılda bir veya iki kez aşırı bir fırtına yaşıyor. Miami, 1990’ların başındaki bir kasırga için ” zamanı ” mıydı? Büyük bir darbe için “zamanla ilgili” miydi? Bazıları öyle dedi. Şimdiye kadar, 1992’nin bu bakımdan diğer herhangi bir yıldan daha az ya da çok özel olmadığını anlama olasılığı hakkında yeterince bilgi sahibi olmalısınız. Aslında, kasırga mevsimi o yılın Haziran ayında başladığında, uzmanlar normalin altında bir aktivite sezonu tahmin ettiler.

Sözde ” ortalamalar yasası ” (birçok yanlış bilgi ve aldatmanın temeli olan) 24 Ağustos 1992’de adaletini yerine getirmiş gibi görünüyordu. Andrew Kasırgası Miami’nin güney banliyölerini ve Everglades’i bir kozmik ot avcısı ve o tarihe kadar Amerika Birleşik Devletleri’ni vuran en pahalı kasırga oldu.

Andrew’un ciddiyetinin, önceki iki buçuk yıldaki kasırgaların olmamasıyla bir ilgisi var mıydı? Hayır. Andrew’un pasajı benzer bir olayı 1993 veya 1994’te, Andrew’un güney Florida’yı vurmasaydı olacağından daha az olası hale mi getirdi? Hayır. 1993’te Andrew gibi bir başka fırtına ve 1994’te iki tane daha olabilirdi. Teorik olarak, 1992’nin sonlarında buna benzer yarım düzine daha fazla olabilirdi!

Hiç bir kasırganın bir kasabaya çarptığını, ardından üç gün sonra aynı bölgede başka bir kasırga ve dört gün sonra başka bir kasırga ve bir hafta sonra bir başka kasırga duydunuz mu? Hiç birkaç dakika yazı tura attınız ve arka arkaya 18 kez “tura” çıktınız mı, normalde böyle bir şeyin olmasını beklemek için günlerce çevirmeniz gerekecek mi? “Olay demetleme” nin canlı bir örneğine şahit oldunuz ve bu tür şeylerin neden bu kadar sık ​​meydana geldiğini bize söyleyen bir matematik teoremi bulup bulamayacağını merak ettiniz mi?

SLUMPS VE SPURTS

Rekabetçi yüzücüler ve koşucular gibi sporcular, gelişmenin karakteristik olarak zamanla sorunsuz bir şekilde değil, hamlelerle geldiğini bilirler. Bir örnek Şekil 7-7’de varsayımsal bir atletin 100 metrelik (100-m) serbest yüzüşü için tarihe (varsayımsal bir yıl boyunca aylara göre) karşı zamana (saniye cinsinden) grafik olarak gösterilmektedir. Yatay ölçek ayı, dikey ölçek ise yüzücünün o aydaki en hızlı zamanını gösterir.

Yüzücünün performansının bir süre iyileşmediğini ve sonra aniden iyileştiğini unutmayın. Bu örnekte, iyileştirmenin neredeyse tamamı yaz eğitim sezonunda gerçekleşir. Bu şaşırtıcı değil, ancak başka bir yüzücü aynı eğitim sezonunda kötüleşen performans sergileyebilir. Bu düzensizlik, düz performans zamanlarında yapılan tüm eğitimin boşa harcandığı anlamına mı geliyor?

Koç hayır diyecek! Gelişme neden zamanla yavaş yavaş değil de ani patlamalarda gerçekleşir? Spor uzmanları size bilmediklerini söyleyecektir. Bitki ve çocukların büyümesinde, kurumsal satış departmanlarının performansında ve insanların hastalanma sıklığında da benzer etkiler görülmektedir. Bu “her şeyin olduğu gibidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir