Mağaza Zinciri Geliştirme – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Mağaza Zinciri Geliştirme
Mağaza zincirleri şeklinde perakendeciliğin büyümesi ile süpermarketleri haline geldi. O zamandan beri perakende ve hizmet ticareti zincirler halinde sürekli büyümüştür. Ve yavaş yavaş zincirlere geçiş kararının yapılandırıcı unsurları ortaya çıktı.
Bu başarıda, hem ekonomik hakimiyet hırsı hem de belirli bir stratejik vizyon üzerine kurulmuş girişimcinin iradesine ek olarak, dağıtılacak perakende kavramının tanımına bağlı en az iki koşulun bu başarıda hakim olduğu görülmektedir.
Mağazanın perakende şirketinin ürünü olduğu kabul edilirse, bu nedenle ticari adı markaya benzetebiliriz ve pratikte, tüketici için önemli terimlerle ifade edilen bir ürün fikrinin ayrıntılı bir versiyonunu tanımlarken konseptten bahsetmek doğal görünür.
Pazarlama kavramının bu tanımı, mağazaya mükemmel bir şekilde uygulanabilir, ancak perakendeciliğe ve hizmete özgü iki temel unsurun, bir yanda format ve diğer yanda know-how’ın ayırt edilmesi şartıyla ilgilidir.
Biçim kavramın tüm kalıcı niteliklerini içerir, bazıları fiziksel (büyüklük) ve bazıları fiziksel olmayan, yönetimsel (satış formülü veya mağaza türü) veya stratejik (konumlandırma).
Mağazanın metrekare cinsinden büyüklüğü şunlar olabilir:
– 50 m2’lik Yves Rocher mağazalarında olduğu gibi (şu anda dördüncü nesil mağazaların 100 m2’ye gitmesi gerekiyor) veya 20.000 m2’lik alana sahip Ikea’da (Fransa’da bu alanın sırayla azaltılması öngörülmektedir) daha küçük şehirlere girmek için);
– Auchan hipermarketleri gibi 10.000 ila 15.000 m2 arasında kısıtlı;
– bankacılık, büyük şubeler ve mahalle şubeleri gibi önceden tanımlanmış ticaret alanının önemine bağlı olarak farklılaşan;
– satış formülü: kişisel satışlar, self servis veya formüllerin herhangi bir kombinasyonu;
– mağaza türü: büyük mağaza, çeşitli mağaza, hipermarket, süpermarket, bakkal, özel süpermarket, restoran, otel, bankacılık şubesi, sigorta ofisi, seyahat acentesi;
– konumlandırma: hem pazarlamada hem de coğrafyada (banliyö veya şehir merkezinde), hem satılan ürünlerin hem de önerilen hizmetlerin kalitesi.
Konumlandırma şunlardan birini yapabilir:
– ticari unvanın ve aynı konuma sahip rakiplerinin küresel imajının temelini oluşturur: örneğin, Aldi, Lidl veya Norma gibi aşırı indirimciler; bu pazarda gerçek “aşırı” indirimciler, daha ılımlı indirimcilerden (Lider Fiyatı) ayırt edilebilir; veya
– bu katı kalite/fiyat konumlandırmasını takiben veya daha genel olarak boyut veya uzmanlık hususlarını dahil ederek gerçek bir mağaza yelpazesinin yaratılmasının temeli olabilir: örneğin, 1930’ların başlarından itibaren mağaza şirketleri başladı döneminde daha az varlıklı tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kendi çeşitli mağazalar zincirini oluşturmak
Hipermarket şirketleri, dahili olarak veya satın alma yoluyla, süpermarketler aracılığıyla hipermarketlerden marketlere kadar çeşitli mağazalar geliştirmiştir.
Auchan, esnek bir çeşitlendirme stratejisi uygulayarak uzmanlaşmış süper mağazalar geliştirmeyi tercih etti; son olarak oteller yıldız sayısına göre sınıflandırılır ve Accor grubu dört yıldızdan (Sofitel) yıldızsıza (Formule 1) üç yıldız (Novotel ve Mercure), iki yıldız (Ibis) ve bir yıldız ( Etap Hôtel) arasındadır.
Teknik bilgi, kavramın ilerici niteliklerinden oluşur. “Servis” (veya hizmet üretimi) sistemini zenginleştirmeyi amaçlayan uygulamaların geliştirilmesinden kaynaklanan teknik bilgi ve dolayısıyla fiziksel olmayan bir ustalık olarak kabul edilir. Tecrübe birikiminin bir sonucu olarak pratik olarak her gün gelişir.
Bu nedenle önemli olması muhtemeldir ve ancak gizli tutularak ve orijinalliğin korunmasına izin verilerek korunabilir. Bu teknik bilgi ilk olarak bir mağazanın işletilmesi sırasında geliştirilir. Kavramın ortaya çıkması için bu know-how’ın yeterli bir kısmının resmileştirilmesi gerekmektedir.
Ancak know-how’ın sözde zımni kısmı, diğer bir deyişle kavramsallaştırılmamış kısmı çok büyükse, bunun mağazalara dağıtımı, zincirin oluşturulma anında veya zincirin kuruluş aşamasında sorun teşkil edebilir. teknik bilgi giderek daha fazla taklit edilme ve rakipler tarafından ele geçirilme riskiyle karşı karşıyadır.
Market satış artırma Teknikleri
Marketlerde satış teknikleri
Mağazada satış arttırma teknikleri
Kıyafet satış Teknikleri
Perakende mağaza satış Artırma teknikleri
Ürün satışını arttırmak için ne yapılır
Perakende satış teknikleri
Gıda sektöründe satış arttırma
Uygulamada, format ne kadar kolay gözlemlenebilir ve dolayısıyla taklit edilebilir olursa, teknik bilgi o kadar kavramın kalbini ve zincirin günlük başarısının kilit unsurunu oluşturur. Bu nedenle know-how, hem rakiplerle günlük rekabette önemli bir taktik unsur hem de coğrafi gelişiminde zincirin stratejisinin ilkel bir unsurudur.
Bu günlük rekabet, tür içi veya türler arası olabilir. Tür içi rekabet, aynı mağaza türleri arasındaki rekabettir: hipermarketler ve diğer hipermarketler. Türler arası rekabet, farklı mağaza türleri arasında meydana gelir: şehir merkezindeki çevredeki süpermarketler ve çeşitli mağazalar.
Bu son unsur, bir mağaza ile genel merkez arasındaki mesafe, konsept tekdüzeliğinin kontrolünü zorlaştırdığı için daha önemli hale gelir. Formatla ilişkilendirilen bu ilk bilgi birikimi daha sonra aynı türdeki diğer mağazalarda kullanılabilecek tekrarlanabilir bir konsepte dönüştürülmelidir.
Böylece, bu iki unsurun kesin tanımına dayanarak, teoride kavramın coğrafi yayılımı başlayabilir. Bununla birlikte, aslında, zincir başlatılmadan önce yayılmada çok önemli bir başka nokta ele alınmalıdır ve bu, organizasyon biçiminin seçimi ile ilgilidir. Mağaza zincirinin organizasyon şekli, hem mağaza lokasyonunun hızında hem de konseptin konsolidasyonunda kilit bir unsurdur.
Uygulamada, Bradach’a göre mağaza zincirleri kendilerini dört zorlukla karşı karşıya buluyor:
– yeni birimler eklemek;
– birimler arasında tekdüzeliğin sağlanması;
– yerel duyarlılık;
– sistem çapında adaptasyon.
Son iki zorluk, olgunluk aşamasına gelmiş ağlar için daha fazla geçerlidir ve bir sonraki bölümde bahsedilecektir. Bununla birlikte, ilk iki zorluk, yani yeni birimler eklemek ve tek biçimlilik, mağaza zinciri geliştirme ile bağlantılıdır.
Yeni birimlerin eklenmesi yoluyla büyüme söz konusu olduğunda, franchising, yeni mağaza kuruluş ritminin hızlandırılmasına olanak tanır: bu organizasyon biçimi özellikle büyük bir artış bağlamında ve daha da spesifik olarak kısa ve tekrarlayan satın alımları içeren mal ve hizmetler için ilgi çekicidir.
Bu sistem, franchise veren ile franchise sözleşmesi kapsamında bağımsız iş adamları olarak finansal riskleri alan franchise alanlar olduğundan, şirkete ait yönetime kıyasla, franchise veren tarafından minimum yatırım için daha yüksek bir konum hızı sağlar.
Campanile otel zincirinin nasıl geliştiğini gösterir. Göreceli bir entropi hesaplamasının yardımıyla, franchising’in (küçük kesikli eğri), şirkete ait yönetimden (uzun kesikli çizgi) daha hızlı bir bölgesel kapsamaya izin verdiği görülebilir. Düz çizgi, otellerin yasal statüsünden bağımsız olarak toplam kapsamın gelişimini temsil eder.
Gıda sektöründe satış arttırma Kıyafet satış Teknikleri Mağazada satış arttırma teknikleri Market satış artırma Teknikleri Marketlerde satış teknikleri Perakende mağaza satış Artırma teknikleri Perakende satış teknikleri Ürün satışını arttırmak için ne yapılır