Marka Nedir? – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Marka Nedir? – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

28 Şubat 2023 Marka ne İşe yarar Marka nedir makale 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Marka Nedir?

Pazarlama analizi, öncelikle bir pazarı tanımlamak, onu anlamak ve pazardaki bir ihtiyacı karşılayacak bir ürün geliştirmekle ilgilidir. (Elbette, ürünü karlı hale getirmek için neyin gerekli olduğunu anlamak gibi başka lojistik detaylar da vardır.)

Ancak bir ürün yalnızca fiziksel bir nesne veya hizmettir. Öte yandan bir marka, kendisine bağlı tutarlı duygusal ve işlevsel faydaları olan bir üründür. Ürünler birbirinin yerine kullanılabilir, bir marka değer oluşturur. Markalar tüketicinin ilgisini çeker, duygusal bir tepki uyandırır ve görünümlerinde tutarlıdır.

Stratejik düzeyde markalar, bir şirket ile müşteri arasındaki bir ilişki olarak düşünülebilir. Taktik düzeyde bir marka, müşteriyle mümkün olduğunca çok sayıda temas noktasında buluşan tutarlı bir mesajdır.

Bir markayı tüketiciye bir “söz” olarak düşünebilirsiniz. Tutarlı bir somut ve duygusal fayda sağlar – defalarca. McDonald’s’ta kalite kontrolüne güçlü bir şekilde odaklanılması nedeniyle, yoldan çekip bir McDonald’s’a neredeyse her yerde uğrayabilir ve yiyecek ve ambiyansın tutarlı olmasını bekleyebilirsiniz. Onu güçlü bir marka yapan da budur.

Hangi Özellikler Markaları Yaratır?

Tutarlı Strateji

Stratejilerini ve pazar konumlarını sürekli değiştiren ürünler, tüketicinin zihninde hiçbir zaman tutarlı bir yer tutamaz. Tüketicinin zihninin bir parçasına sahip olmak, bir markayı marka yapar. Bir kahve dükkanı düşündüğünüzde, Starbucks’ın başarılı bir marka olduğu için artık aklınıza Starbucks geliyor.

Tutarlı Görünüm

İnsanlar markanızı düşündüklerinde görsel olarak ne düşünüyorlar? Herkes Nike logosunun zarif, yüksek hızlı bir swoosh olduğunu bilir.

Konumlandırma

İyi markalar, kategorideki rakiplerinden farklı şeyleri temsil etmelidir. Örneğin, Volvo arabaları güvenlikle ilişkilendirilirken, Porsche sportif hızı, Satürn ise değer ve iyi müşteri hizmetini temsil eder.

Hedef Kitle İle Bağlantı

Bir marka, onu kullanan tüketicilerle duygusal bir bağ kurmalıdır. Tüketici, pazarda ikame olmadığını hissetmelidir. Tüketiciler kör bir tat testinde Pepsi veya Kola’yı seçebilirler ancak bu “tercih”in aslında süpermarkette satın aldıkları içecekle çok az ilgisi vardır.

Bir markayı canlandırmanın en iyi 13 yolu

Ürün kategorilerinin her geçen gün daha karmaşık hale gelmesine ve pazarlama bütçelerinin azalmasına rağmen, marka yöneticileri satışları, karları ve pazar payını artırmak için sürekli baskı hissediyor. Bu liste, Brandweek’teki bir makaleden uyarlanmıştır ve şirketlerin markalı ürünlerin pazarlamasını nasıl geliştirdiğine dair mükemmel örnekler sunar.

1. Yeni kullanım durumları yaratın
2. Mevcut hedef kitlenizin dışındaki müşterileri bulun.
3. Ürünü kullanmanın yeni bir yolunu keşfedin.
4. Ürününüzü profesyoneller ve uzmanlar tarafından kullanılan ürün olarak konumlandırın.
5. Ürününüzün kökeni hakkında ikna edici bir hikaye anlatın.
6. Ürününüzün benzersiz özelliğiyle ilgili bir jingle oluşturun veya markanızı belirli çağrışımlar taşıyan müzikle ilişkilendirin.
7. Yeni bir teslimat aracı veya paketleme kolaylığı geliştirin.
8. Ürününüzü, içeriğinizi veya özelliğinizi kişileştirmek için bir karakter oluşturun veya ünlü sözcüleri kullanın.
9. Medya araçlarını yeni bir şekilde kullanın.
10. Etkili bağlar/ortaklıklar arayın.
11. Ürününüzü iyi huylu bir bağımlılık olarak tanıtın.
12. Aile ve arkadaş birlikteliği için bir sebep olun.
13. İyi niyet oluşturmak için bir amaç etrafında pazarlayın.


Marka nedir makale
Logo Nedir
Marka Nedir Teknoloji tasarım
Marka ne İşe yarar
Marka Nedir pdf
Marka Tescili Nedir
Ulusal marka nedir
Marka Örnekleri


Reklamcılığın Temelleri

Pazarlama stratejisini ve marka oluşturmayı anlamak, eksiksiz bir marka kampanyasının arkasındaki “düşünce”dir. İkinci kısım, “yapmak” veya reklamdır. Harika bir pazarlama stratejisine sahip olmak, başarılı bir marka oluşturmadan ve tüketiciler nezdinde marka imajını korumadan işe yaramaz.

Bir Reklamı Değerlendirmek

Bir pazarlama kariyerine hazırlanırken reklamları değerlendirin. İşte televizyonu her açtığınızda, bir dergiyi karıştırdığınızda veya radyoyu açtığınızda kendinize sormanız gereken bazı sorular.

— Bu iletişim parçasının amacı veya hedefi nedir?
— Tüketici hedefi kim? Birden fazla hedef var mı? (yani birçok gıda ürünü hem çocukları hem de annelerini hedef alır)
— Bu reklama ihtiyaç duyulmasına neden olan tüketici içgörüsü veya kabul edilen tüketici inancı nedir?
– Verilmek istenen mesaj nedir? Marka ne vaat ediyor ve bu sözü doğrulamak için hangi desteğe sahipler? Örneğin, Tylenol baş ağrısında etkili bir rahatlama vaat edebilir ÇÜNKÜ diğer reçetesiz satılan ilaçlardan daha fazla ağrı kesici içerirler.
— Mesaj nasıl iletilir? Reklam hangi yaratıcı araçları kullanıyor (müzik, özel efektler)? Reklamın tonu nedir?
— Reklam etkili mi? Hedef gruptaysanız, size hitap ediyor mu? Hedef grupta değilseniz, hedef kitledekileri cezbettiğini düşünüyor musunuz? Unutulmaz mı? Dışarı çıkıp alışkanlıklarınızı değiştirmek istemenize neden oluyor mu?

Bir reklam kampanyası geliştirmenin büyük bir kısmı, bir mesajı iletme aracını seçmektir: radyo, TV, gazete vb.
Hedef kitle: Hedef kitle, demografik (ör. yaş, cinsiyet, gelir, eğitim) ve psikografik (zihniyet, davranış) olarak tanımlanır. Örneğin, Jeep Wrangler’ın hedef kitlesi, hane halkı geliri 45.000 doların üzerinde olan, üniversite eğitimli, 18 ila 45 yaş arası erkekler olabilir.

İletişim hedefleri: Kaç tüketiciye ulaştığınızın (“erişim” olarak adlandırılır) ve onlara ne sıklıkta ulaştığınızın ölçümü.
Coğrafya: Reklamın nerede görüneceği. Alaska’da neden güneş losyonu reklamı yapasınız?

Mevsimsellik/planlama: Reklamları ürünün mevsimselliği veya özel etkinlikleriyle ilişkilendirme. Kış, grip ilacı reklamı için en iyi zamandır. Şubat ayının ilk yarısı, Hallmark reklamları için iyi bir zamandır. Reklamverenler, spor etkinlikleri sırasında Rogaine reklamlarını (erkek saç dökülmesi için) yayınlamayı seçebilir.

Çoğu büyük pazarlama şirketi, reklamlarında çeşitli medya kullanır. Bu, yalnızca daha geniş kitlelere ulaşmalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda her bir ortam birbirini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Örneğin, dergi reklamları bir TV mesajını güçlendirebilir ve derinleştirebilir.

Satın alma yerlerinin yakınında bulunan reklam panoları, tüketicilere, TV veya radyo reklamlarında daha iyi ifade edilebilecek marka güçlerini hatırlatmaya yardımcı olabilir. Radyo reklamları, başlangıçta TV’de duyulan jingle’ları güçlendirebilir. İnternet reklamcılığı, bir tüketicinin bir dergi reklamında görmüş olabileceği ancak keşfetmediği bir ürünü hemen kontrol etmesi için bir yol sağlayabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir