Medya Endüstrileri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Medya Endüstrileri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

12 Mart 2023 Kültür endüstrisi ürünleri Medya Ekonomisi Ders Notları 0
Ticaret Sisteminin Oluşması

Medya Endüstrileri

Bu yazımızın amacı size şu konularda bilgi vermektir:

■ İçerik endüstrilerinin yapısı ve özellikleri
■ İçerik endüstrilerini oluşturan segmentler
■ İçerik endüstrisi segmentlerindeki geniş iş yelpazesi
■ İçerik endüstrilerinin iş bağlamını oluşturan değişen kültürel, sosyal, politik ve ekonomik koşullar

Filmler, müzik, oyunlar, dergiler, kitaplar, gazeteler, internet, komedi, drama, haberler bu medya içerikleri, medya dünyasının dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri heyecanlandıran ve büyüleyen heyecan verici görünen yüzünü oluşturmaktadır.

Pek çok insan, aktörler, şarkıcılar, yazarlar ve gazeteciler olarak halkın gözü önünde olma fantezilerine sahiptir ve birkaçımız performans sergilemeye devam ederiz. Ancak perde arkasında, bu harika çalışmaları hayata geçirmek ve izleyicilere ulaştırmak için tamamlanması gereken tüm faaliyetleri keşfetmek, tanıtmak, desteklemek ve yönetmek için medya endüstrilerinde pek çok ödüllendirici kariyer var.

Elektronik kitle iletişim araçlarının tarihi kısadır. Haberciler, kitaplar ve gazeteler birkaç yüz yıldır ortalıkta dolaşıyor, ancak kitle iletişim araçları olgusu 150 yıldan daha az. Elektriğe dayalı teknolojilerin kökleri on dokuzuncu yüzyıldadır, ancak gösterildiği gibi hepsi yirminci yüzyılda medya platformları olarak ortaya çıkmaktadır.

Elektronik medyanın kısa ömrü, medya şirketlerinin yapısının eski, endüstriyel işletmelerdeki işletmelerden biraz farklı geliştiği anlamına gelir. Daha yüksek üretim verimliliği arayışıyla ürünleri ve süreçleri standartlaştırdılar. Üretim bir kez geliştirildikten sonra birkaç yıl değişmeyebilir.

Ancak her içerik ürünü, en azından televizyon dizilerinin bölümleri gibi bazı benzersiz özelliklere sahiptir ve sinema filmleri ve müzik albümleri dahil olmak üzere diğerleri tamamen benzersizdir. İçerik ürünlerinin dağıtım ve tüketim için standartlaştırıldığı yer yalnızca dağıtım noktasındadır.

Aynı zamanda medya sektöründeki şirketler ile diğer sektörlerdeki şirketler arasında da pek çok benzerlik bulunmaktadır. Medya kuruluşlarındaki işlerin çoğu, işletme işlerini yönlendirmek, kontrol etmek ve denetlemekle sorumlu yöneticiler tarafından başlatılır ve desteklenir. İşi yürütmek için ellerindeki tüm insani, finansal, teknolojik ve çevresel kaynaklardan yararlanırlar.

Örneğin, televizyonda bir dizinin popülaritesi düşmeye başladığında, ağ yöneticileri yeni bir ürün, o dönemde yayınlanacak yeni bir program geliştirmeyi düşünmeye başlar.

Yapımcılardan ve yazarlardan izleyiciye hitap edecek fikirler sunmalarını, bu fikirleri gözden geçirmelerini, birkaç tanesini geliştirmelerini, birkaç pilot üretmelerini, pilotları seyircilerden oluşan bir grup insanla test etmelerini isteyecekler. ve başarılı olacağını düşündükleri dizinin bölümlerini sipariş ederler.

Benzer şekilde, müzik yöneticileri her zaman yeni yetenekler ararlar, ancak belirli bir tür ülkesinde, hip-hop, etnik bir icracının, eşit derecede yetenekli veya daha başarılı olabileceğini düşünebilirler.

Yöneticiler her türlü organizasyonda, endüstride, coğrafyada, ulusta ve toplumda çalışır. Görev ister bir kimya şirketini, ister büyük bir çiftliği, kar amacı gütmeyen bir sosyal hizmet kuruluşunu veya bir müzik şirketini yönetmek olsun, sorumluluklarının pek çok ortak noktası vardır. Yine de her işletme ve ortamın, yöneticilerin sorunları ve çözümleri nasıl kavramsallaştırdıklarını ve görevlerini nasıl yerine getirdiklerini etkileyen kendine has özellikleri vardır.

Göz alıcı medya endüstrileri de bir istisna değil, rutin, öngörülebilir işler bile bu işletmeleri çevreleyen güç ve görünürlük patinasını taşıyor. İnsan kaynakları, bazen performans gösteren personeli işe alır.

Hukuk departmanları bazen Radiohead’den OK Computer gibi albümler için sözleşmeler müzakere eder ve onaylar. İş geliştirme birimleri ortaklıklar kurar, finans ve muhasebe departmanları borçları ve alacakları yönetir ve organizasyonel maliyet azaltma programları uygular ve pazarlama ekipleri, üretilen tüm içerik için ürünleri nihai olarak tüketicilerin ellerine teslim eden karmaşık toptan ve perakende kanallarını aşar.


Medya ekonomisi Nedir
Medya Ekonomisi Ders Notları
Kültür endüstrisi örneği
Kültür endüstrisi Nedir
Kültür endüstrisi ürünleri
Medya endüstrisi Nedir
Kültür endüstrisi PDF
Bilinç endüstrisi nedir


MEDYA ENDÜSTRİSİNİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ

Yöneticilerin çalıştıkları sektör hakkında çok şey bilecekleri bir gerçektir. Bu bilgiyi birçok kaynaktan alıyorlar. Bazı medya kuruluşları, tüketicileri ve müşterileri hakkında doğrudan temas yoluyla bilgi toplar ve analiz eder. Şirketler dahili bilgilere sahip değillerse, yöneticilere hedef kitleleri, ürün performansları ve pazarları hakkında bilgi veren araştırma raporları alırlar.

Medya, endüstrinin finansal, teknolojik ve kültürel yönleri hakkında haber yapan gazetecilik haberlerinin sık sık konusu olduğundan, kamuya açık birçok bilgi de vardır. Yöneticiler ayrıca içerik satın alma ve tüketme konusundaki kendi kişisel deneyimlerinden değerli bilgiler edinirler.

Yöneticilerin karar alma şekillerini etkileyen bir diğer faktör de medyanın insanların hayatındaki önemidir. Birçoğu, medyayı izlemek, dinlemek ve okumak için, nefes almak dışında başka herhangi bir şeyden daha fazla zaman harcıyor.

Saatli radyo/CD çalar ve televizyonun sesiyle uyanmak, gün boyunca e-postaları kontrol etmek ve yanıtlamak, araba radyosu ve iPod dinlemek, taşınabilir DVD izlemek, oyun oynamak cep telefonlarında, internette gezinirken ve yatmadan önce televizyon seyrederken Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ortalama bir kişi medyayla günde 9,5 saatten fazla vakit geçiriyor ve medya tüketimi için yılda 936,75 dolar harcıyor. Dokuz buçuk saat, çoğu insanın uyumak için harcadığından daha fazla zamandır.

Medya kullanımına ayrılan zaman göz önüne alındığında, medyanın derin kültürel, ekonomik, politik ve psikolojik etkiler göstermesi şaşırtıcı değildir.

Gerçekten de medya, etkisi bazen fiziksel dünyayı bile aşan yaygın, sanal bir ortam oluşturur. Yöneticiler, işlerinin sağladıkları içerikten etkilenebileceğini düşünüyorlar. Pek çok izleyiciyi üzdü, ağ için para cezalarına ve elektronik sürgüne neden oldu.

Endüstri Büyüklüğü ve Bileşimi

Telif hakkı endüstrileri adı verilen daha büyük bir ticari kompleksin parçasıdır.

Telif hakkı endüstrilerini oluşturan kuruluşlar, “yeni telif hakkı alınmış materyalin üretilmesi, üretilmesi ve dağıtılması” ile meşgul olurlar. Spesifik içerik farklı olabilir, ancak bu faaliyetlerin yönetimi, içinde gerçekleştikleri belirli endüstri segmenti veya işletmeden bağımsız olarak çarpıcı biçimde benzerdir.

Telif hakkı sektörlerini dört bileşen oluşturur:

■ Temel sektörler: Birincil amacı yayın, müzik, hareketli resimler, eğlence yazılımı, gazeteler ve dergiler dahil olmak üzere telif hakkıyla korunan materyaller oluşturmak, üretmek, dağıtmak veya sergilemek olan sektörler.

■ Kısmi telif hakkı endüstrileri: Ürünlerin yalnızca bir kısmının veya bir kısmının telif hakkı korumasına hak kazandığı, örneğin arabalarının patentli olabileceği ancak telif hakkıyla korunmadığı sektörler. Ancak şirketin ürettiği broşürler, TV reklamları ve diğer tanıtım malzemeleri telif hakkıyla korunmaktadır.

■ Özel olmayan destek sektörleri: Telif hakkıyla korunan içerik ekonomisine dağıtım, pazarlama ve satış desteği sağlayan sektörler, ulaşım hizmetleri, telekomünikasyon hizmetleri, toptancılar ve perakende satış kuruluşları dahil. Ayrılmamış destek endüstrilerine örnek olarak, içerik için ulaşım ağları sağlayan telefon şirketleri ve internet altyapıları verilebilir.

■ Birbirine bağlı endüstriler: Telif hakkıyla korunan materyalin oluşturulmasına, üretilmesine, dağıtılmasına veya tüketilmesine olanak sağlayan ürünleri üreten ve satan endüstriler.

Bu tür endüstriler, tüketici elektroniği ürünleri ve medya televizyonları, DVD oynatıcılar, oyun konsolları, kameralar, mikrofonlar, aydınlatma ekipmanları, diskler ve teypler, kulaklıklar ve benzeri teknolojilerin üreticilerini içerir; tüketicileri oynatma satın almaya iten içerik için telif hakkı endüstrilerine bağımlıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir