Medya ve Piyasalar – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Medya ve Piyasalar – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

4 Mayıs 2023 Medya ekonomisi Nedir? Medya işletmelerinin tanımı 0
TİCARET SİSTEMİ GELİŞİMİ

Medya ve Piyasalar

Pazarlama dünyaları bugünlerde bir kargaşa içinde. Amerikalı tüketiciler her zamankinden daha fazla seçeneğe, daha fazla ürüne, daha fazla hizmete, daha fazla medyaya, daha fazla mesaja ve daha fazla dijital konuşmaya sahip.

Medyayı düşünün:

• Televizyon. Kablo ve uydu arasında, ortalama bir Amerikan hanesi 70 veya daha fazla televizyon istasyonu alıyor, bu sayı artmaya devam ediyor ve izlenerek geçirilen ortalama süre kendi yerini korumaya devam ediyor. Bununla birlikte, 2007’de ağ TV ve spot TV reklam harcamaları, prime-time TV ürün yerleştirmeleri keskin bir şekilde artmasına rağmen düştü.
• Dergiler. Yayıncılar geçen yıl 1.000’den fazla yeni dergi çıkarsa da, toplam dergi sayısı, ortalama dergi tirajı ve tek nüsha satışları düşmeye devam ediyor. Geçen yıl ulusal dergi reklamları arttı, ancak yerel dergi reklamları düştü.
• Gazeteler. Geçen yıl gazete tirajı yüzde 3 düştü; son beş yılda, Web’in hızlandırdığı bir düşüşle yüzde 8 düştü. Ve reklamlar da geçen yıl yüzde 3 oranında düşerek okuyucuları kapının dışında takip ediyor. Sınıflandırılmış reklamlar çevrimiçi olarak Monster.com (işler) ve Craigslist.com (işler ve diğer her şey) gibi sitelere kayıyor. Gazete editörleriyle yapılan küresel bir ankette, yüzde 44’ünün çoğu insanın haberlerini 10 yıl içinde çevrimiçi olarak alacağını söylemesine şaşmamak gerek (yine de mevcut eğilimlere bakılırsa, en fazla beş yıl içinde diyebilirim).
• Radyo. Uydu radyo, çoğu reklamsız olan yüzlerce müzik, spor, haber ve özellik ve yorum kanalı sunar. Reklam dinlemek istemiyor musun? Uydu radyoya abone olun. Bu arada, Nielsen’e göre hem ağ hem de spot radyo reklam harcamaları düştü.
• İnternet. Daha fazla kişi ve şirket oturum açıp sohbete katıldıkça, internet reklam harcamaları artıyor, artıyor, artıyor. eMarketer’a göre, ABD sosyal ağ sitelerindeki reklam harcamaları geçen yıl %70 artarak 1.56 milyar dolara ulaştı ve bu yıl 2 milyar doları aşacaktır.

Yeni ürün pazarlaması da bir kargaşadır, örneğin:

• Gıda Enstitüsü’ne göre, pazarlamacılar geçen yıl 16.000’den fazla yeni gıda ürünü tanıttı (yalnızca 2.500’den fazla yeni içecek). 4.230 yeni kozmetik, 2.793 yeni cilt bakım ürünü ve 1.259 yeni saç bakım ürünü dahil olmak üzere 13.000’den fazla gıda dışı ürünü piyasaya sürdüler.
• Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’ndaki katılımcılar, 10.000’den fazla yeni ses, dijital görüntüleme/video, oyun, ev sineması, ev ağı, mobil ve kablosuz ürünü tanıttı.
• Uluslararası Ev ve Ev Eşyaları Fuarı’ndaki katılımcılar, 10.000’den fazla yeni küçük mutfak aleti, mutfak eşyası, banyo ve duş aksesuarları, dekoratif aksesuarlar ve kişisel bakım aletlerini tanıttı.
• Ulusal Hırdavat Fuarı’ndaki katılımcılar, 5.000’den fazla yeni hırdavat, ev ve bahçe ürünü daha tanıttı.

İleriye bakmadan önce, hızlıca geriye bir göz atalım. Çok uzun zaman önce, pazarlamacılar, ürünleri veya hizmetleri hakkında gazete ve dergi reklamları, reklam panoları, radyo ve televizyon reklamları gibi herhangi bir yolla bilgi sahibi oldular.

Her yeni ortam bir şeyler ekledi. Dergiler, gazete reklamlarına renk ve ulusal dağıtım kattı. Otoyollarda araba sürerken reklam panoları önünüzdeydi. Radyo ses ve müzik eklendi. Televizyon hareket kattı ve reklam panoları veya radyodan bile daha fazla müdahalecilik ekledi.

Pazarlamacının mesajı kontrol ettiği günleri hatırlıyor musunuz? Televizyon izleyicilerinin yapabileceği tek şey izlemek veya kanal değiştirmek (veya tuvalete gitmek) oldu ve uzun bir süre boyunca televizyon reklamcılığı inanılmaz derecede etkiliydi. Birçok durumda hala birçok ürün içindir, ancak başarısı tüketici tepkisini beraberinde getirdi.


Medya ekonomisi Nedir
Medya Ekonomisi Ders Notları
Medya endüstrisi Nedir
Medya işletmelerinin tanımı
Medya Ekonomisi ve İŞLETMECİLİĞİ
Medya ekonomisi pdf
Ekonomi politik Nedir
Medya Endüstrisi


Bugün, TiVo, DVD kaydı veya VCR uzaktan kumandasındaki atlama düğmesi aracılığıyla TV reklamlarından kaçınabilen insanların yüzde 90’ı bunu yapıyor. Aslında, televizyon reklam kampanyalarının yalnızca yüzde 18’i gerçekten olumlu bir yatırım getirisi sağlıyor. Ve toplam TV izleyiciliği sabit kalmasına rağmen, yeni kanallar seyirciyi o kadar parçaladı ki, NBC, CBS ve ABC yayın ağlarının tümü hem göreli hem de mutlak olarak seyirci kaybetti.

Bu ağlar ve diğer TV kanalları, azalan izleyici kitlelerine rağmen reklam oranlarını artırmaya devam ediyor; ortalama bir televizyon reklamının ulaştığı bin kişi başına maliyet yüzde 265 arttı.

Ağ izleyicilerinin boyutu küçülse bile BGBM’ler yükselmeye devam ediyor, bu nedenle TV reklamverenlerinin mutsuz olması şaşırtıcı değil. Bazı büyük harcama yapanlar alternatifleri denemeye başladı, ancak hiçbir büyük reklamcı başka bir şey yapmaya karar vermedi.

Çoğu reklamın inanılmaz derecede verimsiz olduğu haberiniz olmayacak. Kitle iletişim araçlarında reklam verdiğinizde, genellikle ulaşmayı düşündüğünüz potansiyel müşterilerden çok daha fazla kişiye ulaşırsınız. Ancak BGBM’ler küçük olduğu sürece kimin umurundaydı? Belli bir miktar reklam israfı, iş yapmanın bir maliyetiydi.

Doğru, pazarlamacılar reklamlarının verimliliğini artırmaya çalıştılar. Kitle demografik özelliklerini yaş, cinsiyet, eğitim, gelir, hanehalkı büyüklüğünü hedef pazarlarıyla eşleştirmeye çalıştılar. Örneğin, genç erkeklerin en çok izlediği spor programlarında bira reklamları, genç annelerin sıklıkla izlediği gündüz dizilerinde ise tek kullanımlık bez reklamları yer almaktadır.

Yine de demografi, çoğu ürün için bir hedef pazar belirlemeye çalışırken pek işe yaramıyor. Orta yaşlı ve yaşlı erkekler bira içer; babalar tek kullanımlık çocuk bezi alıyor.

150 yılı aşkın bir süredir pazarlamacılar, gazeteler, dergiler ve ardından radyo ve televizyon aracılığıyla, olabildiğince iyi tanımladıkları potansiyel bir pazara mesajlarını yayınlıyorlar.

Reklamverenler, reklamlarını şirketin ürün veya hizmetini satın alma olasılığı en yüksek olan müstakbel müşterilerin önüne koymaya çalıştılar. Ancak hedef her zaman, yeterli ödeme yapan müşterinin yatırımın karşılığını alması için yanıt vermesi umuduyla mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak olmuştur.

Bugün, bilgili pazarlamacılar, geçmişte işe yarayanların şimdi çalışmadığını (ya da iyi çalışmadığını) fark ediyor ve yeni bir yaklaşıma ihtiyaçları var. Yöneticilerine söylediği gibi, Tüketicilere pazarlama şeklimizi yeniden keşfetmemiz gerekiyor. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir