Müşteri Faktörü – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Müşteri Faktörü
Müşteriler de sürekli değişiyor ve teknoloji, örneğin Kelkoo veya Pricecompare gibi maliyet karşılaştırma web sitelerini kullanarak daha hızlı, daha kolay karar vermeyi mümkün kılıyor. com. Müşteriler değiştikçe arzuları, ihtiyaçları ve istekleri de değişir ve bir kuruluş değişip onlara uyum sağlamazsa, müşteriyi tatmin etmeme ve rekabette müşterilerini kaybetme olasılığı yüksektir.
Ortadan kaldırılması gereken başka bir efsane de, tüm pazarlama çabalarının yalnızca büyük bütçeli büyük kuruluşlar tarafından kullanılmasıdır. Aksine, pazarlama felsefesinin küçük bir işletme için küresel veya çok uluslu bir oyuncu için olduğundan daha önemli olduğu tartışılabilir.
Küçük işletmeler, büyük bir işletme için mevcut olan düşük maliyetli tabana veya büyük yatırım fonları havuzuna sahip değildir. Bununla birlikte, müşterilere çok daha yakınlaşma, onlarla güçlü bir ittifak kurma ve kendilerini inanılmaz derecede önemli hissetmelerini sağlama konusunda genellikle bir avantaja sahiptirler.
Ayrıca değişen müşteri ihtiyaçları ve pazar dinamikleri ile esnek ve hızlı hareket edebilirler. Bu nedenle, pazarlama felsefesi her büyüklükteki veya türdeki organizasyonda benimsenebilir ve uygulanabilir. Gerçekten de, kuruluşunuzun boyutu veya türü ne olursa olsun, müşteriyi etkileyebilecek dış güçleri izlemenizin zorunlu olduğunu yinelemeye değer.
Nedir Bu Dış Etkenler Var?
Temel olarak, dünya sürekli gelişip değiştikçe, müşteriler de ihtiyaç duyduklarını değiştirir. Zamana uyum sağlamayan ve değişmeyen kuruluşlar, genellikle sonunda hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalan kuruluşlardır. Pazarlama sadece müşterileri tatmin etmekle ilgili değil, aynı zamanda onları memnun etmekle de ilgilidir. Bu, deneyimlerine etik ve sosyal açıdan sorumlu bir şekilde değer, kalite ve yenilik katmakla ilgilidir.
1990’larda olanları bir düşünün. Bu güçlü dev, ihtiyaçlarını değişen çekirdek müşterilerinden gözünü ayırdı; ve yeni rekabet ana caddeye ve daha geniş dış çevreye girmişti.
Sonuç olarak çok büyük kayıplar verdi. Neyse ki, yönetim kültürünün özüne nüfuz eden ve felsefesinin odağının müşteriyi tanımlama, tahmin etme ve memnun etme haline dönüştüğü bir iyileşme sürecini besleyen büyük değişiklikler yapabildi.
Perakendeci gibi diğerleri o kadar şanslı değildi ve hayatta kalma mücadelesini kaybetti. Bu mağazayı artık İngiltere ana caddesinde görmüyorsunuz. Profesör Malcolm McDonald (Kogan Page’in mükemmel Pazarlama Planlaması kitabında) Birleşik Krallık’ta pazarlamanın son 10 yılda geriye gittiğini savunuyor. Bu, müşteriler ve rakipler gibi dış faktörlerden ziyade ‘sistemlere’ aşırı dahili organizasyonel odaklanmaya atfedilebilir.
Pazarlama Ortamı
Şimdiye kadar, pazarlamanın neyi temsil ettiğini ve kuruluşunuzun neden sürekli olarak müşterileri memnun etmesi gerektiğini daha iyi anlamış olmalısınız.
Son 30 yılda dünyanın nasıl değiştiğini düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Teknoloji, değişim hızını, yaşamlarımızı tanınmayacak kadar etkileyen şekillerde hızlandırdı. Bu nedenle, her kuruluş, zamanla değişmesini sağlamak için kuruluşun içinde olduğu kadar dışında da işleyen faktörleri sürekli olarak izlemek zorundadır. Bu faktörler topluca pazarlama terimleriyle “pazarlama ortamı” olarak bilinir.
Pazarlama ortamı, 1) organizasyonun dışında ve kontrolünün dışında olan faktörlerden oluşur; bunlar topluca ‘makro çevre’ veya ‘durumsal çevre’ olarak bilinirler ve 2) belirli bir işletmeye daha özgü olan faktörlerden oluşur. endüstriler veya sektörler ve bir kuruluşun bunlar üzerinde bir dereceye kadar belirli bir kontrole sahip olduğu; buna genellikle “mikro ortam” denir. Önce makro ortamına bir göz atalım.
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Müşteri ilişkileri Yönetimi uygulamaları Nelerdir
Müşteri memnuniyeti Nedir
Müşteri memnuniyeti örnekleri
Müşteri değeri Nedir
Müşteri değeri Örnekleri
Müşteri ilişkileri yönetimi süreci
Müşteri ilişkileri Nedir
Makro Çevre
Makro çevre, organizasyonun dışında olan bir dizi kontrol edilemeyen faktörden oluştuğu için belki de işletmeler tarafından en çok korkulan çevredir. Kontrol edilemezlerse, bir kuruluşun neden onlar hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor?
Kuruluş, dış ortamda olanları kontrol edemese de, içindeki faktörlerin bir işletme üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Bu nedenle, bu faktörlerin yakından izlenmesi ve mümkünse ortaya çıkan fırsatlardan yararlanılması ve altta yatan tehditlerden uzak durulması temel ihtiyaçtır.
Uygun bir şekilde ele alınmadığı takdirde işletmenizi olumsuz yönde etkileyebilecek potansiyel tehditler olsa da, makro ortam da son derece olumlu olarak görülebilir, çünkü aynı zamanda işletmenize büyüme ve gelişme yeteneği kazandırarak yararlanabileceği birçok önemli fırsat sunar. .
Siyasi faktörler
Herhangi bir ülkenin hükümeti, kuruluşları ve tüketicileri etkileme yeteneğine sahiptir. Kuruluşları ve müşterileri benzer şekilde etkileyebilecek yeni mevzuatlar getirebilir.
Örnek: Kumarhanelerin, tombala salonlarının ve spor bahislerinin tek çatı altında olmasına izin veren oyun yasalarını serbestleştirmek için yakın zamanda yeni bir yasa çıkarıldı. Bu, daha varlıklı insanları İngiltere’deki turistik yerlere çekebilir ve bazı işletmeler bunu büyük bir fırsat olarak görebilir.
Ekonomik faktörler
Ekonomi içinde işsizlik oranları, faiz oranları, vergilendirme ve döviz kurları gibi faktörlerin tümü işinizi ve tüketicilerinizi etkileyebilir.
Örnek: Faiz oranları yüksekse, tüketicilere ürün ve hizmetler için daha az kullanılabilir gelir kalır. Birleşik Krallık emlak piyasası yakın zamanda 4 trilyon sterlin değerindeydi ve bunun üçte biri borç/borç vermeyle bağlantılı. Bu nedenle, faiz oranları düşürülürse, muhtemelen vergi indirimlerinden daha büyük bir etkiye sahip olur.
Sosyal/kültürel faktörler
Sosyal olarak yaş, cinsiyet, gelir ve meslek gibi faktörler müşterilerin taleplerini etkiler. Kültürel olarak, din, dil, değerler ve inançlar gibi faktörler de müşterilerin talep ve taleplerini etkileyebilir.
Örnek 1: Kadınların toplumdaki rolü yıllar içinde değiştiğinden, pek çok kuruluş örneğin otomobil endüstrisi gibi belirli ürün ve hizmetlerle kadınları hedefliyor.
Örnek 2: Dil, pazarlamacılar için önemli bir konudur. Ne yazık ki, ürünlerini denizaşırı ülkelerde piyasaya sürmeye çalışan kuruluşlar genellikle dil farklılıklarını unutmuşlardır. Meslektaşlara iş dili olarak ne düşündüklerini sorarak ilginç bir fikir edinilebilir. Basitçe söylemek gerekirse, iş dilinin müşterinin dili olduğunu açıklamadan önce olağan şüphelileri (İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Mandarin vb.) sunmalarına izin verin.
İnternetin ve ilgili bilgi iletişim teknolojilerinin (ICT) gelişi, nispeten son yıllarda hayatımızı yönetme şeklimizi değiştirdi.
Örnek: Müşterileriyle iletişim kurmanın başlıca yolu olarak interneti kullanır ve onların çevrimiçi uçuş aramasına ve rezervasyon yapmasına olanak tanır. Bu, seyahat acentelerinin geleceğini nereye bırakıyor?
Müşteri değeri nedir Müşteri değeri Örnekleri Müşteri ilişkileri Nedir Müşteri İlişkileri Yönetimi Müşteri ilişkileri yönetimi süreci Müşteri ilişkileri Yönetimi uygulamaları Nelerdir Müşteri memnuniyeti Nedir Müşteri memnuniyeti örnekleri