Müşteri İlişkilerini Sürdürmek – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

MÜŞTERİ BİLGİLERİ MÜDÜRÜ İÇİN GEREKLİ BECERİLER
Bilgi teknolojisindeki gelişmeler yeni bir sorun yaratmaktadır. Müşteri bilgilerini gerçek zamanlı olarak yönetme konusunda yetenekli pek çok pazarlamacı yoktur. Pazarlama departmanları da yöneticilere daha hızlı karar verme yetkisi verecek şekilde de yapılandırılmamıştır.
“Geleneksel” pazarlama kampanyası yönetimi, tipik olarak, müşteri farkındalığını ve satışları şirketin planına göre en üst düzeye çıkarmak için zamanlanmış bir dizi iletişim üreterek, tipik olarak üç aylık bir planlama döngüsünde de çalışır. Bu, müşteri odaklı pazarlamanın mantığına uymuyor. Bütçelerin genellikle nasıl oluşturulduğunu da düşünün.
İlk adımlardan biri, geçen yılın performansına dayalı olarak, gerekli satışlara, bunları gerçekleştirmek için ayrılan bütçeden de bakmaktır. Bu, ortalama olarak, şirketin benzer zamanlarda, benzer ihtiyaçlara sahip benzer müşterilere sahip olacağını ve en önemlisi önceki yılla benzer miktarlarda para harcamaya hazır olduğunu da varsayar.
Yine de bu müşteriler, yıldan yıla daha ucuza, daha iyi kalitede satın almayı bekledikleri bir dünyada yaşıyorlar. Çok az müşteri “ortalama”dır ve birçok pazarda yıldan yıla benzer miktarlarda satın alma ihtiyacı da duymaz.
Analiz yazılımları artık çok daha kullanıcı dostu ve masa üstü bilgisayarlarda çalışabildiği için pazarlama departmanında çok daha fazla müşteri yönetimi de yapılabilmektedir.
Önceden, BT uzmanlarının ayrıntılı bilgi analizi yapması gerekiyordu. Pazarlamadan ziyade mutlaka bilgi analizinde yetenekliydiler. Becerikli programcılara pazarlamacının dilini ve sezgilerini öğrenmeyi öğretmektense, ham verileri pazarlama bilgilerine çevirmek için yazılım kullanmak çok daha pratik bir önermedir.
Bununla birlikte, müşterilerin ihtiyaçlarını anlayabilmek ve karşılayabilmek ve bu ihtiyaçları çok dar bir fırsat penceresinde pazarlayabilmek için, ürün tasarımı, pazarlama bilgileri ve müşteri hizmetleri için ayrı kurumsal işlevler kullanılmalıdır. Geleneksel olarak ayrı olan bu üç departman arasındaki bilgi akışı, kısa vadeli müşteri beklentilerini karşılamak için sorunsuz da olmalıdır.
• Tasarım, üretim ve pazarlama evriminin sadece bir parçasıyız.
• Müşteriler, ürünleri dijital hizmetler olarak sağlamaları için ortak şirketleriyle sözleşme yapacaktır.
• Pazarlama planlaması, uygulaması ve bütçeleri, ürünlerden çok müşterileri merkeze almalıdır.
• Basitçe tasarlanmış dijital ortamlar, bütçeniz olsa bile karmaşık ve karmaşık bir site tasarlamaktan kaçınmanın en etkili yoludur.
Müşterilere ve müşterilerden gelen bilgi akışının şeffaf ve verimli olduğundan emin olun. Kendinize şu soruları sorun:
• Şirket müşterisinden öğrenebilir mi?
• Net ve açık geri bildirim kanalları mevcut mu?
• Bunlar kullanılıyor ve güvenilir mi?
• Edindiğiniz müşteri bilgileri ondan önce bozuluyor mu?
• Sorunlar servis ekipleriniz tarafından kabul ediliyor mu?
• Müşteriler tarafından olduğu kadar hızlı mı?
• Müşteriler şirketinizi tanıyor ve güveniyor mu?
Müşteri ilişkileri Nedir
Müşteri ilişkileri yönetimi örnek olay
Müşteri ilişkileri Yönetimi uygulamaları Nelerdir
müşteri ilişkileri yönetimi (crm nedir)
Müşteri ilişkileri yönetimi özellikleri
Müşteri ilişkileri yönetiminin Unsurları
müşteri ilişkileri yönetimi (crm eğitimi)
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Müşteri İlişkilerini Sürdürmek
Her ürün, müşteri ödemelerini ürünü nasıl kullandıklarıyla eşleştirerek dijital bir hizmet olarak sunulabilir. Müşteri neden tamamını peşin ödemek zorunda kalsın?
Etkileşimli dijital ortam keşif, ürün gösterimi ve deneme kurulumlarını teşvik eder. Bunlar, bir müşterinin bir ürün anlayışını, daha fazla kullanım yoluyla gelişen bir anlayış oluşturmanın ilk adımlarıdır. Fiyatlandırma yapıları, bu anlayış ve kullanım gelişimini yansıtmalıdır. Müşteriler sonunda ürünü tam potansiyeliyle kullanma uzmanlığına sahip olacak ve daha sonra ekstra kullanım için ödeme yapmayı beklemelidir.
Bu yöntemi benimseyerek, ürün pazarlaması bir hizmet haline gelir ve ödemeler süreklidir, müşterinin kullanımı değiştikçe değişir. Burada karşılıklı bir çıkar söz konusudur: pazarlamacılar müşterileriyle sürekli ilişkiler kurmak isterler; müşteriler, malları kullandıkları kadar ödemek isterler.
ALICI VE SATICI ARASINDA YENİ İLİŞKİLER
Bir şirketin müşterileriyle sahip olduğu geleneksel ‘ilişki’ doğrusaldır. Potansiyel müşteriler, bir pazarda bulunan ürünleri araştırarak özelliklerini, fiyatlarını ve potansiyel tedarikçileri ortaya çıkarır.
Müşterinin önceliklerine göre bir seçim yapılır. Müşteri daha sonra ürünü kullanmadan önce ürünün ücretini öder. Müşteriler daha sonra müşteri hizmetleri desteğinden yararlanabilir.
Dijital müşterilerin satın alma süreçleri ise tersine döngüseldir. Müşteriler, ürünü araştırırken, ürünün servis desteği hakkında fikir edinirler. Ürünün dijital promosyonlarının deneyimi, müşterilerin fiziksel ürünler hakkındaki görüşlerini etkiler.
Ödeme pazarlık edilebilir bir bileşendir; bazen isteğe bağlı bir ekstradır. Geleneksel pazarlama teknikleri bu keşif döngüsünü kesintiye uğrattığında, iletişimler olası müşterileri dönüştürmek için olduğu kadar dikkati de dağıtır. Bununla birlikte, dijital müşteriler, öğrenme döngülerine katkıda bulunan bilgilere açıktır.
Bu keşif ve öğrenme sürecinin her aşamasında müşteriler, satın alma kararlarını verecek özellikleri ve faktörleri ortaya çıkarmaya başlar. Bu veriler, mevcut ve gelecekteki ürünlerle ilgili iletişimleri hedeflemek için kullanılabilir. Verileri bu şekilde kullanarak, pazarlama iletişimleri şirketin satış aracı olmaktan çıkıp bir müşteri bilgilendirme hizmeti haline gelir.
Bu süreç bir adım daha ileri götürülebilir. Bir müşterinin ürünlere düzenli bir ihtiyacı varsa, şirket bu ihtiyacı düzenli olarak karşılamalıdır. Geçmişte, satış yapan şirketler müşteriyle sürekli bir ilişki kurmak istemelerine rağmen, arabalar, bilgisayarlar ve giysiler tek seferde satılıyordu.
Düzenli tedarik ve düzenli ödemeler için sözleşme yaparak her iki taraf da fayda sağlar. Şirketin düzenli nakit akışı ve müşterinin ihtiyaç duyduğu yeni ürünler için hazır bir pazarı vardır.
Sürtünmelerin yoğun olduğu bir ortamda, bu tür sözleşmeleri yönetmek, süper premium müşteriler dışında herkes için ticari bir intihar olur ve sözleşme değerleri, ilgili idari maliyetleri haklı çıkarmaz.
Ancak idari görevlerin ve maliyetlerin çoğunun müşterilere ‘dış kaynak olarak verildiği’ sorunsuz bir ortamda, şirketin maliyetlerinin çoğu ortadan kalkar. Sonuç olarak, şirketler, müşterilerinin daha yüksek bir oranını elinde tutmaktan elde edecekleri önemli kar kazançlarından yararlanabilirler.
Müşteri ilişkileri Nedir Müşteri İlişkileri Yönetimi müşteri ilişkileri yönetimi (crm eğitimi) müşteri ilişkileri yönetimi (crm nedir) Müşteri ilişkileri yönetimi örnek olay Müşteri ilişkileri yönetimi Özellikleri Müşteri ilişkileri Yönetimi uygulamaları Nelerdir Müşteri ilişkileri yönetiminin Unsurları