Müşterileri Dağıtım Kanalları – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Müşterileri Dağıtım Kanalları
Dağıtım, ürününüzü müşteriye ulaştırdığınız yoldur. İyi bir dağıtım sistemi, müşteriniz hakkındaki bilgiyi (bu bölümün ilk yarısına bakın) o kişinin ürününüze nasıl ulaştığına dair bilgiyle (dağıtımın konusu budur) harmanlar. Genellikle şaşırtıcı derecede dolambaçlı bir rotadır.
Göstermek için, ziyaretçilerin yerel bir müzeye nasıl ulaşabileceklerine bir göz atın. Her yıl 50.000 ziyaretçinin turnikelerden geçtiğini varsayalım.
Bu ziyaretçilerin 10.000’inin okul grupları, 5.000’inin tur grupları, 5.000’inin yerel moteller ve oteller aracılığıyla önceden satın alınan biletler, müzenin web siteleri ve bölgesel ziyaretçi bürosu aracılığıyla önceden satın alınan 5.000 bilet, 5.000’inin ortak işletmeler tarafından bir parçası olarak dağıtılan biletler olduğunu varsayalım. özel tanıtım programları ve 20.000 müze üyesi veya bağımsız ziyaretçidir.
Müze, bu rakamlara göre bilet dağıtımını şu kanallardan yapıyor:
» Eğitimciler (muhtemelen müfredat direktörlerinden etkilenir)
» Tur şirketleri (muhtemelen eyalet veya yerel seyahat bürolarından etkilenir)
» Konaklama tesisi ön büroları (muhtemelen otel ve motel pazarlama departmanlarından etkilenir)
» İnternet (muhtemelen eyalet veya yerel seyahat bürolarından etkilenir)
» Ortak işletmeler (müze ağlarından etkilenir)
» Müze giriş kapısı (müze pazarlama çabalarından etkilenmiştir)
Ziyaretçi sayılarını ve gelirleri kanalların her birine tahsis ederek, müze gösterilen dağılım analizine ulaşacaktır. Müze, bulguları inceleyerek hangi kanalların en kârlı olduğunu ve hangilerinin artan pazarlama çabalarına olumlu yanıt verme olasılığının en yüksek olduğunu belirleyebilir.
İşletmenize, müşterilerin işletmenize nasıl ulaştığı ve her bir kanalın ürettiği satış etkinliği seviyeleri hakkında bilgi sağlayarak kendi kanal analizinizi oluşturabilirsiniz.
Aşağıdaki adımları uygulayarak bulgularınızı uygulamaya koyun:
1. Satış değişikliklerini dağıtım kanalına göre izleyin. Bir dağıtım kanalı radikal bir şekilde düşmeye başlarsa, o kanala daha fazla pazarlama dikkati verin veya gelir kaybını değiştirmek için başka bir kanalı geliştirin.
2.Her bir kanaldan elde edilen gelirin satış yüzdesinin yüzdesini karşılaştırın. Birim başına ortalamanın altında gelir sağlayan kanallar, ortalamanın altında bir pazarlama yatırımı içermeli veya işletmenize bazı alternatif faydalar sağlamalıdır.
Örneğin, müze söz konusu olduğunda, ortak işletmeler aracılığıyla dağıtılan biletler ortalamanın altında gelir sağlar ve muhtemelen önemli bir pazarlama yatırımı gerektirir. Yine de alternatif bir faydaları var: müzeye yeni insanlar tanıtıyorlar ve bu nedenle üyelik satışlarını, bağışları ve ağızdan ağza desteği geliştiriyorlar.
3. Her dağıtım kanalındaki karar vericilerle iletişim kurun.
Kanallarınızı bildiğinizde, özel promosyon teklifleri için kiminle iletişime geçeceğinizi de bilirsiniz. Örneğin, okul grupları bir müzeye, müze devletin eğitim dairesinde onaylı bir listede olduğu için gelirlerse, o ofis karar noktasıdır ve müzenin pazarlama çabalarını yönlendirmek isteyeceği yer burasıdır.
Okul grupları resim veya tarih öğretmenleri tercih yaptığı için gelirse, müze bu sanat veya tarih öğretmenlerinden bilgi almak isteyecektir.
PAZARLAMA dağıtım kanalları
Dağıtım kanalları Nelerdir
Dağıtım kanalı türleri
Dağıtım kanalı Nedir
Yoğun dağıtım nedir
Dolaylı dağıtım nedir
Sınırlı dağıtım nedir
Seçimli dağıtım örnekleri
Kanal analizinizin bir parçası olarak, işletmenizin yeni dağıtım kanalları aracılığıyla potansiyel müşterilere ulaşıp hizmet edip edemeyeceğini düşünün; bu, çevrimiçi satışlar, şirket dışı satın alma yerleri, yeni promosyon ortaklıkları veya hedef müşterinize uygun olanlara ulaşmanın başka yolları anlamına gelebilir.
Müşterilerinizin kim oldukları, nerede yaşadıkları, nasıl satın aldıkları ve ne istedikleri hakkında öğrendiğiniz her şeye ek olarak, hepsi için geçerli olan bir ortak paydanın farkına varın: Hepsi internetten etkileniyor.
Müşterileriniz çevrimiçi olmayan birkaç kişiden biri olsa bile, satın alma kararlarının çevrim içi olanlardan gelen girdilerden etkilendiğine bahse girebilirsiniz.
Araştırmalar, tüketicilerin yüzde 89’unun ürün ve hizmet incelemeleri için çevrimiçi kanalları güvenilir kaynaklar bulduğunu ve daha da büyük bir yüzdesinin, yerel pazar alanlarında bile ürün satın almadan önce çevrimiçi medyayı kullandığını gösteriyor.
İşletmenizi müşterilerinizle çevrimiçi bağlantı kurmaya hazırlama hakkında bilgi için. Bulundukları yer orasıdır, bu nedenle işletmenizin onlarla buluşup etkileşim kurması gereken yer burasıdır.
Ürününüzü Tanıma – Müşterinizin Gözünden Görmek
Daha güçlü satışlara giden ilk adım, sattığınız ürünler ve müşterilerinizin satın alma nedenleri hakkında mümkün olan her şeyi bilmektir.
İşletmenizin sağladığı tüm çözümleri değerlendirmek için birincil tekliflerinizin ötesine bakın. Muhtemelen, tekliflerinizin ilk fark ettiğinizden daha çeşitli olduğunu keşfedeceksiniz; bu, daha güçlü, daha hedefli pazarlama çabalarına yol açabilecek bir bulgudur.
Göl kenarındaki bir tesisin ürünlerini düşünün. Sahipleri, kabin sayısını, restorandaki koltukları ve kiralık kayıkları listelerdi. Ardından tesisin yem dükkanındaki alışveriş fırsatlarını da dahil ederler.
Listeleri aynı zamanda yazın gençlik kamplarını, kış kros kayağı paketlerini, her şey dahil şirket inziva yerlerini ve aile hatıraları gibi maddi olmayan varlıkları da içerebilir; çoğu rezervasyonun, yıllık bir tatil olarak göl kenarı ortamına verilen duygusal bir tepkiden kaynaklandığını bulmalarına dayalı olarak. alan.
Benzer şekilde, bir hukuk bürosu, her yıl ele aldığı vasiyetname, tereke planları, şirketler, iflaslar, boşanmalar, evlat edinmeler ve davaların sayısını listeleyerek ürünlerini tanımlayabilir. Ve eğer iyi yönetilirse, avukatlar, devam eden, karlı ilişkiler olasılığı karşılığında bu ürün gruplarından hangilerinin karlı olduğunu ve hangi hizmetlerin zararla yerine getirildiğini bileceklerdir.
İşiniz ne olacak?
” Ne satıyorsun? Ne kadar? Kaç tane? Ürünleriniz yılın, haftanın veya günün hangi zamanlarında en çok satılıyor? Bir müşterinin ürününüzü ne sıklıkla satın alması veya kullanması muhtemeldir?
» Ürününüz veya hizmetiniz müşterileriniz için ne yapıyor? Nasıl kullanıyorlar? Bu onları nasıl hissettiriyor? Hangi sorunu çözer?
» Teklifiniz rakiplerinizden nasıl farklı ve daha iyi?
» Bir yıl öncesine göre nasıl daha iyi?
” Ücreti ne kadar?
» Müşteriler memnun kalmazlarsa veya bir şeyler ters giderse ne yaparlar?
Bu soruları yanıtlayarak, ürünleriniz hakkında fikir sahibi olur ve gelecekteki satışlarını yönlendirme becerisi kazanırsınız.
Dağıtım kanalı Nedir Dağıtım kanalı türleri Dağıtım kanalları Nelerdir Dolaylı dağıtım nedir PAZARLAMA dağıtım kanalları Seçimli dağıtım örnekleri Sınırlı Dağıtım Nedir Yoğun Dağıtım Nedir