Pazar Analizi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Tarama
Yalnızca önceden belirlenmiş kriterleri karşılayanların öne alınması için tüm fikirlerin değerlendirilmesi gerekir. Bu eleme süreci fikir üretme aşamasından ayrı olmalıdır, aksi takdirde yaratıcılık engellenebilir. Konsept testi, fikri daha da geliştirmek için herhangi bir önemli yatırım yapılmadan önce tutumlarını ölçmek için küçük bir temsili müşteri örneğinin ürün fikrini gözden geçirmesine izin verir.
Tarama, önerilen yeni ürünün stratejik kriterleri karşıladığından ve kurumsal hedeflere uygun olduğundan emin olmalıdır. Temel yetkinliklerin daha önce değerlendirilmesinin ardından, tüm yeni fikirler, müşteri değeri sağlamak için gerekli olduğu belirlenen gelecekteki yetkinliklerin ışığında değerlendirilmelidir.
Diğer tarama süreci, fikirlerin pazarın nasıl tepki vereceğine ve kuruluşun ürünü pazara sunmak için sarf etmesi gereken çabaya göre değerlendirilmesini içerir.
İş Planları ve Pazar Analizi
Yeni ürünlerin başarısız olmasının üç ana nedeni olduğu belirlendi:
1 Ürün için pazar yok.
2 Pazar ihtiyacı var ama ürün müşteri gereksinimlerini karşılamıyor.
3 Ürünün pazar ihtiyacını karşılama yeteneği, tatmin edici olmasına rağmen hedef pazara yeterince iletilmiyor.
Pazarın büyüklüğü, şekli ve dinamiklerinin kapsamlı bir analizinin yanı sıra bir iş planının hazırlanması çok önemlidir. Bu bilgilerden potansiyel karlılık erkenden belirlenebilir.
Zayıf kar tahminleri, sorunlu üretim gereksinimleri, pazar ihtiyacının daha güçlü rekabetçi ürünlerle zaten karşılanıyor olması veya pazarın yeterince güçlü olmaması, ürün teklifinin kuruluşun çıkarlarına en uygun olmayabileceğinin ve iptal edilmesi gerektiğinin göstergeleridir.
Ürün Geliştirme ve Seçimi
Yönetim, elindeki tüm bilgiler ışığında, süreçte bu aşamaya ulaşan fikirlerden hangilerinin daha fazla geliştirilmek üzere seçileceğine karar vermelidir. Bu noktadan seçilen ve ilerleyen fikirlerin artık ticari potansiyele sahip olduğu açıkça görülmektedir.
Bu aşamada prototipler ve test sürümleri geliştirilir ve işlevsel performans testleri, tasarım revizyonları, üretim gereksinimleri analizi, dağıtım araştırmaları ve çok sayıda başka test prosedürüne tabi tutulur. Amaç, riski en aza indirmek ve potansiyeli en üst düzeye çıkarmaktır. Sonuç olarak, riski test etme ve azaltma ihtiyacı ile piyasaya gidip geliri artırma ihtiyacı arasında bir denge vardır.
Test pazarı
Pazara gitme dürtüsü, ürünü bitmiş formatta bir test pazarına götürmenin sondan bir önceki aşaması tarafından yumuşatılır. Bu pilot uygulama prosedürü, ürünü kontrollü, gerçek piyasa koşulları altında başlatmak ve test etmek için tasarlanmıştır.
Belirli bir coğrafi bölgeyi veya belirli sayıda müşteri lokasyonunu kullanmak, ürünü ve tüm pazarlama programını gerçek çalışma koşulları altında değerlendirmektir. Test pazarlaması veya saha denemeleri, tüm pazara sunulmadan önce ürün ve pazarlama planının pazar tepkisi ışığında rafine edilmesini veya uyarlanmasını sağlar. Yine en önemli amaç riski azaltmaktır.
Bölgesel veya sınırlı müşteri koşulları açısından test pazarlaması, ortak müşteri-satıcı ilişkileri yoluyla geliştirilen yeni ürünler için geçerli değildir. Bu ilişkisel koşullar altında ürün, nihai üründe ince ayar yapmak amacıyla ilk olarak müşteri tarafından test edilir.
Pazar analizi örneği
Pazar analizi sunum
Pazar analizi pdf
Pazar analizi aşamaları
Pazar Analizi raporu
Pazar payı Nasıl ölçülür
Restoran pazar analizi
Pazar büyüklüğü nasıl hesaplanır
Ürün Lansmanı
Nihai bir ürünün hedef pazara sunulması, önceki testlerin, analizlerin ve geliştirme çalışmalarının doruk noktasını temsil eder. Yeni bir ürün lansmanı yapmak için organizasyonlar normalde bir lansman planı hazırlarlar. Bu, distribütörlerin, son kullanıcı müşterilerin, pazarlama iletişimi ajanslarının ve birçoğu dahili olmak üzere diğer ilgili paydaşların ihtiyaçlarını dikkate alır. Amaç, lansmanı başarılı kılmak için gereken tüm faaliyetleri planlamaktır.
Ticari ve teknik dergilerde yer alacak makale ve özelliklerin hazırlanması gibi tanıtım çalışmalarına ek olarak, müşterilerin ve/veya bayilerin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Öncelikle ürün yetenekleri konusunda bilgilendirilmeleri ve eğitilmeleri gerekir; daha sonra ürünü kullanmak için eğitilmeleri gerekir.
Satış gücünü eğitmek ve talimat vermek için bariz ihtiyacın yanı sıra, finans, dağıtım, sipariş işleme ve iletişim ekibi gibi dahili müşteri destek hizmetleri de lansman planına dahil edilmelidir.
Amaç, müşterilerin ürünü nasıl kullanmalarının beklendiğini ve tüm faydalarını elde etmelerini sağlamak için ne yapmaları gerektiğini anlamaları için uygun bilgi ve eğitime dayalı ürün desteği sağlamalarını sağlamaktır.
Devir süresi
Bu geliştirme sürecinin uzunluğu, kaçınılmaz olarak projenin türüne, pazara ve teknik karmaşıklık düzeyine göre değişiklik gösterecektir. Ancak genellikle yeni ürün geliştirmeye verilen süreyi, yani çevrim süresini azaltmanın iyi bir şey olduğu varsayılır.
Pek çok sektörde rekabet avantajı elde etmek için yeni ürünleri mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmek hayati önem taşıyabilir. Gerçekten de, bazıları çevredeki değişen koşullara bu şekilde tepki vermeyi bir zorunluluk olarak görüyor.
Ayrıca daha kısa çevrim süresinin başarılı yeni ürünlere yol açtığı varsayılmaktadır. Ayrıca, daha kısa çevrim süresinin finansal maliyetleri azaltacağına ve böylece çalışanların başka projeler üzerinde çalışmasına olanak sağlayacağına dair güçlü bir argüman var.
NPD süreçleri dört ana faktörden etkilenir. Bunlar proje stratejisi, geliştirme süreci özellikleri, organizasyonel özellikler ve firma özellikleridir.
B2B döngü sürelerine yönelik yapılan araştırmalar, istatistiksel olarak kesin bir ilişki bulmadı. Ancak, resmileştirilmiş ürün geliştirme prosedürlerinin ve süreçlerinin ortalama olarak en kısa döngü sürelerine sahip olduğunu belirledi. Bunlar, işlevsel departmanlardan atanan kişilerle ve resmi güç veya kaynaklar olmadan çalışan yeni ürün geliştirme komiteleri tarafından en iyi şekilde de özetlenebilir.
Tam tersine, tek işi kuruluş genelinde yeni ürünler geliştirmek olan tam istihdamlı insanlardan oluşan yeni ürün geliştirme departmanları en uzun döngü sürelerine sahiptir. Bunun, herhangi bir güç, yetki ve kaynak (komite formatında mevcut) olmaksızın, bu ilgili gruplara atanan proje türlerinin bir işlevi olabileceğini ve yüksek düzeyde kişilerarası becerileri teşvik edebileceğini de düşünüyor.
Pazar analizi aşamaları Pazar analizi örneği Pazar analizi pdf Pazar Analizi raporu Pazar analizi sunum Pazar büyüklüğü nasıl hesaplanır Pazar payı Nasıl ölçülür Restoran pazar analizi