Pazar Araştırması Eksikliği – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazar Araştırması Eksikliği – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

15 Şubat 2023 Pazar araştırması örnekleri Pazar araştırması yapılmasının amacı Nedir ? 0
TİCARET SİSTEMLERİNİ TEST ETME

Test Pazarlaması

Ürünün lansmanını eksiksiz pazarlama stratejisiyle, yani gerçek ürün ve ambalajla test ettiğiniz yerdir; dağıtılmasını düşündüğünüz satış noktalarındaki fiyatı; markalaşması; ve rakiplere kıyasla nasıl algılandığı.

Test pazarı genellikle coğrafi olarak kontrol edilen bir alanda, genellikle bir kasaba veya şehirde gerçekleştirilir ve pazarlamacılar “testten” ne öğrenebileceklerini görmek için izlerler. Ürünler beklendiği gibi satılıyor mu? Ürünün fiyatını doğru biliyorlar mı? Ambalaj amaçlanan işlevlerini yerine getirdi mi?

Yaptığınız şey, tüm pazarlama stratejinizi “test etmek” için bir test pazarı kullanmaktır. Bu bir güvenlik ağı durumudur. Testten alınan geri bildirim herhangi bir şekilde olumsuzsa, bu, ürününüzü tam olarak piyasaya sürmeden önce sorunları çözmeniz için size zaman tanır.

Ancak, bir test pazarı kullanıyorsanız dikkatli olmalısınız. Tam piyasaya sürülmeden önce harika bir güvenlik ağı cihazı olmasına rağmen, rakiplerinizin sizin nerede “test ettiğinizi” öğrenmesi ve sorunlara yol açması ve laboratuvarlarında ürününüze iyice bakması gibi bir değiş tokuşu vardır. Potansiyel olarak kendi ürünlerini değiştirmeye başlayabilirler ve size karşı çok hızlı bir şekilde saldırarak oldukça rekabetçi bir ortam yaratabilirler.

Ürün Lansmanı

Test pazarınız başarılı olduysa ve ürünün, fiyatının, dağıtımının ve iletişiminin doğru olduğuna gerçekten inanıyorsanız, yeni ürünlerinizi gerçek pazara sunacaksınız. Herhangi bir aşamadan gelen geri bildirim olumsuzsa, süreci durdurmanız çok önemlidir. Süreç boyunca devam ettikçe, geliştirme maliyetleri ve ilgili riskler artmaya başlar.

Bununla birlikte, artık çok sayıda kuruluş yeni ürünler geliştirmek için yukarıdaki gibi bir süreci kullansa da, birçok yeni ürün hala başarısız oluyor. Neden? Çünkü yukarıdaki sistem sistematik olmasına ve ilgili riskleri ortadan kaldırmaya çalışmak için tasarlanmış olmasına rağmen, yine de çok fazla muhakeme ve beceriye ihtiyaç vardır. Yine, NPD sürecinin çeşitli noktalarında üçüncü taraflardan destek almak isteyebilirsiniz.

Siz bu süreçte ilerlerken, tamamlanması haftalar, aylar ve bazı durumlarda yıllar alabilir ve bildiğimiz gibi çevre, pazar yeri ve müşteri sürekli olarak gelişmektedir. Kale direkleri sürekli hareket ediyor gibi göründüğü için bunu yönetmek zordur.

NPD, yönetilmesi kolay bir durum değildir, ancak başarılı olursa son derece ödüllendirici olabilir. Artık sürece ilişkin bir genel bakışa sahipsiniz, ilgili ana risklerden bazılarını ele alalım.

Riskler

NPD, başarılı pazarlama ve girişimin merkezinde yer alır; ancak finansal, profesyonel ve kişisel olarak son derece riskli bir girişim olabilir. Endişe verici sayıda yeni ürün başarısız oluyor.

Piyasaya sürülen 34.000 yeni tüketici gıda, içecek, güzellik ve sağlık ürününden yüzde 2’den azının başarılı kabul edildiğini gösteren araştırmaya bakın. Yeni paketlenmiş tüketici ürünlerinin iki yıl içinde yüzde 90 oranında başarısız olduğunu tahmin eden başka bir araştırmaya atıfta bulunuyorlar.

Bunlar bir anlamda ayıltıcı istatistikler, ancak bir başka açıdan da anlaşılabilir. Genellikle başarısızlığa eğilimli olan genel iş uygulamalarından biri, gerçekten de yeni ürün geliştirmedir ve bunun nedenleri bazen açıktır.

Yeni ürünler neden bu kadar sık başarısız oluyor?

Yeni ürünler çeşitli nedenlerle başarısız olur. Bazılarını ayrıntılı olarak ele alalım.


Pazar araştırması örnekleri
Pazar araştırması örneği pdf
Pazar araştırması nedir
Pazar araştırması nasıl Yapılır
Girişimcilik pazar araştırması
Pazar araştırması yapılmasının amacı Nedir
Pazar araştırması ve pazarlama araştırması farkı
Hedef pazar araştırması nasıl yapılır


Pazar Araştırması Eksikliği

Birçok kuruluş araştırmaya ilk yatırımı yapmakta başarısız oluyor. Neden? Çünkü genellikle zaman alıcı, kaynak yoğun ve pahalıdır. Büyük kuruluşlar mevcut kaynaklara sahip olma eğilimindedir, ancak birçok küçük kuruluş yoktur, bu nedenle içgüdülerine ve mevcut bilgilere güvenirler.

Özellikle hedeflediğiniz alanda ve pazarda çok fazla deneyiminiz varsa, bir dereceye kadar içgüdüleriniz göz ardı edilmemelidir. Ancak sağduyu da kullanılmalıdır. Potansiyel olarak milyonlarca müşteri adına gerçekten empatik kararlar alabilir misiniz?

Süreç boyunca yürütülen araştırmaların doğru bir şekilde toplanıp analiz edildiğinden emin olmanız gerekir. Yine, bu birçok organizasyonun düştüğü bir alandır. Verileri toplamak bir şeydir, ancak veriler doğru bir şekilde analiz edilip yorumlandı mı? Unutmayın, sunulan ve analiz edilen veriler kusurluysa, bunlara dayanarak verdiğiniz kararların da kusurlu olma riski vardır.

Uygunsuz tahmin ve planlama

Ayrıca birçok kuruluş, yeni ürün geliştirme süreci boyunca buna göre tahmin ve planlamada başarısız olur. Satışları ve ciroyu tahmin etmek ve tahmin etmek kolay değildir, özellikle de çok az deneyiminiz olan veya hiç deneyiminiz olmayan pazarlara giriyorsanız, ancak birçok kuruluş gelecek planları konusunda aşırı heveslidir. Gerçekçi olun, ulaşmayı umamayacağınız hedefler koymayın. Yatırım planlanan hedeflere karşı güvence altına alındığında bu özellikle sorunludur.

Zayıf Yönetim

NPD başarısızlığının bir diğer önemli nedeni, tamamen NPD sürecinin yanlış yönetilmesidir. Pek çok kuruluş, NPD’ye uygulanan merkezi bir sisteme sahip görünmüyor; bunun yerine bir yönden diğerine tökezler ve beceriksizce tökezlerler. Bu oldukça kolay bir şekilde iletişimin bozulmasına, kaçırılan bilgilere ve bir dizi çöküş durumuna yol açabilir.

■ Müşterilerin ürünleri satın alması için onları geliştirmemiz, yapmamız ve yönetmemiz gerekiyor.
■ Bir ürün sanıldığından daha karmaşıktır ve hem somut hem de soyut faktörlerden oluşur.
■ Tüketim ürünleri şu sınıflara ayrılabilir: hazırda mallar, alışveriş malları, özel mallar ve aranmayan mallar.
■ Endüstriyel ürünler şu sınıflara ayrılabilir: kurulumlar, aksesuarlar, bileşen parçalar, ham maddeler, hizmetler.
■ Ürün yaşam döngüsü (PLC), bir ürünün bir ömrü olduğu gerçeğini vurgulayan geleneksel bir teoridir: geliştirilir, pazara sunulur, daha başarılı büyür, olgunlaşır ve sonunda geriler.
■ PLC, bir ürünün ömrü boyunca onu desteklemek için hangi ek faaliyetlere ihtiyaç duyduğunu anlamak için yararlı olsa da, sınırlamaları da vardır. Kavram, gerçeğin aşırı basitleştirilmesidir, bir ürünün tam olarak hangi aşamada olduğunu belirlemek zordur ve kavram dış çevreyi göz ardı eder.
■ Ürün benimseme/yayma döngüsü, bir pazarlamacının pazardaki yalnızca bir veya iki müşteri alt kümesini nasıl hedefleyebileceğini ve bunun karşılığında ürünün yaygınlaşmasına ve potansiyel müşterilerin çoğunluğu arasında kabul görmesine yardımcı olacağını gösterdiği için yararlıdır.
■ Yeni ürünler geliştirmek ve bunları pazara sürmek, kuruluşların rekabetçi kalmasına, karlılığı, satışları, pazar payını ve müşteri memnuniyetini ve sadakatini artırmasına yardımcı olabilir.
■ Yeni ürünler geliştirmek de son derece riskli bir girişim olabilir. Ürünün başarısız olması durumunda mali kayıplar, itibar kaybı, imaj, müşteri memnuniyeti ve sadakat kaybı meydana gelebilir.
■ Başarısız ürünlerin sayısını azaltmak için bir dizi eleme süreci geliştirilmiştir.
■ Yeni ürün geliştirme süreci, pazarlamacıyı sistematik olarak daha kontrollü ve organize bir şekilde yeni fikirler ve müteakip ürünler geliştirmeye yönlendiren ve geri bildirimin tamamen olumsuz olması durumunda herhangi bir aşamada geliştirmeyi durdurmasına izin veren tarama sürecidir. Bu, süreçteki mali yatırımı ve umarım kimsenin istemediği bir ürünü piyasaya sürmenin utanç verici başarısızlığını azaltmaya yardımcı olur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir