Pazar Araştırması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

YÖNETİCİ GÖRÜŞÜ
Belirtildiği gibi, bu yöntemlerden bir veya daha fazlasında danışılan uzmanlar tipik olarak üç havuzdan birinden işe alınır: yöneticiler, satış görevlileri ve bilgili yabancılar. Bir yönetici görüşü jürisi genellikle satış, üretim ve finans gibi çeşitli kilit işlevlerden üst düzey personelden oluşur.
Bu tür kaynağın en büyük avantajı, tahminlere hızlı bir şekilde ulaşılabilmesidir. Bununla birlikte, bu avantaj, yüksek rütbelerine rağmen, pazarlama başarısını şekillendiren güçlere nispeten aşina olmayan insanları tahmin sürecine dahil etmenin doğasında bulunan dezavantaj tarafından kolayca ağır basar.
BİLEŞİK SATIŞ GÜCÜ GÖRÜŞÜ
Satış gücü görüşü yaklaşımının bileşimi, sahadaki bireysel satış elemanlarından ürün, müşteri ve/veya bölgesel tahminleri toplar. Müşterilerle sürekli temas halinde oldukları için satış elemanları, satın alma planlarını ve ihtiyaçlarını tahmin edebilecek konumda olmalıdır. Hatta olası rekabetçi faaliyetleri hesaba katabilirler.
Çok az şirket, satış tahminini hesaplamak için satış gücünün tahminlerini toplar. Satış kotaları sıklıkla bu tahminlere dayandığından, satış elemanı satışları tahmin etmede muhafazakar veya karamsar olma eğiliminde olacaktır.
Bu eğilim, doğruluğu ödüllendirerek ve geçmiş tahminlerin doğruluğunu gösteren kayıtları dağıtarak veya satış tahmini doğrultusunda bir bölgeye promosyon desteği tahsis ederek kısmen düzeltilebilir.
DIŞ UZMANLAR
Dış uzmanlar söz konusu olduğunda, örneğin ticaret birlikleri veya ekonomistler gibi herhangi bir bilgili kaynağa danışılabilir. Pazarlama araştırmacıları, bayiler ve distribütörlerle birlikte başka bir değerli kaynaktır.
Ancak, bu tür yabancıların endüstri koşullarına ve eğilimlerine aşinalık derecesini değerlendirmek genellikle zordur. Bu nedenle, dikkatli ve yalnızca ek bir kapasitede kullanılmalıdırlar.
Pazar Araştırması
TÜKETİCİ ANKETLERİ
Az önce açıklanan yargılayıcı yöntemler, nihai alıcı olmayan kişilerin tahminlerini içerir. Bazı gözlemciler bu gerçeği bir zayıflık olarak görürler ve sözün doğrudan “atın ağzından” alınmasını önerirler.
Tüketici satın alma niyetleri anketleri, özellikle geçmiş eğilimlerin (enerji tüketimi gibi) devam etme olasılığının olmadığı veya geçmiş verilerin (yeni bir ürün veya pazara ilişkin) mevcut olmadığı durumlarda uygundur.
Bu teknik, büyük dayanıklı tüketim malları ve endüstriyel sermaye harcamaları için en iyi sonucu verir, çünkü bu tür satın alma kararları önemli miktarda planlama ve teslim süresi gerektirir ve katılımcılar kendi davranışlarını makul bir doğrulukla tahmin edebilirler.
TEST PAZARLAMASI
Doğruluk sorunu, yeni bir ürünün veya yerleşik bir ürün için pazarlama karmasındaki bir değişikliğin sınırlı sayıda test şehrinde tanıtıldığı test pazarlaması yaklaşımı kullanılarak çözülebilir. Ulusal bazda planlanmış tüm pazarlama programı uygulamaya konur, yerel düzeye indirgenir, ancak bunun dışında reklam, fiyatlandırma, paketleme vb. dahil olmak üzere her ayrıntıda aynıdır.
Yeni pazarlama çabası artık gerçek bir satış ortamında rekabet etmek zorundadır. Varsa, satın almalar gerçek, varsayımsal değil. Dikkatle seçilir ve izlenirse, test pazarları, planlanan değişikliğe yönelik tam ölçekli tepkinin önemli bir mini resmini sunar. Test pazarlarındaki gerçek satış sonuçlarına dayanarak, satış tahminleri uygun faktörlerle basitçe büyütülür.
Pazar araştırması örneği pdf
Girişimcilik pazar araştırması
Pazar araştırması ingilizce
Pazar araştırması Türleri
Pazar araştırması nasıl Yapılır
Pazar araştırması Şirketleri
Pazar Araştırması Raporu örneği
Kanada pazar araştırması
Portföy Analizi
Portföy analizi, rekabetçi bir pozisyonu değerlendirmek ve yatırım seviyelerini belirlemek için sistematik bir yaklaşım sağlayan resmi modellerden oluşur. Uygulamada, portföy analizi, her pazar veya ürün bazında yatırım kararları verdiğiniz bağımsız organizasyon birimleri bölümleri, departmanları ve ürün hatları için kullanılır.
İşiniz, bu portföy yaklaşımları için gereken bilgileri araştırmak ve işinize uygun olan yaklaşımı belirlemektir. Sonuçlar, durumunuzu sistematik olarak analiz etmede ve rekabet stratejileri geliştirmede ölçülemez yardımcı olabilir.
Finansal kaynak analizi
Finansal analiz, bir iç analizin önemli bir parçasıdır. Strateji kararlarınızı ölçmenizi sağlar. Bu bölüm, bir genel müdürün veya pazarlama müdürünün dahili bir analiz yapmak için anlaması gereken finansal analiz alanlarına odaklanmaktadır.
Aşağıdaki şirket vakası, satış stratejisini izlemek için bir finansal analiz uygulamasını göstermektedir.
Pazarlama giderlerinden satışlara analizi
İzlenmesi gereken en önemli finansal oranlardan biri, pazarlama giderlerinin satışlara oranıdır. Pazar payını savunmak veya agresif bir şekilde pazar payı peşinde koşmak gibi durumlarda farklı stratejileri izlerken, gelecekteki strateji yaklaşımlarının finansal etkisini tahmin etmek için bir platform haline gelir.
Bu oranın bileşenleri, satış gücünden satışa, reklamdan satışa, satış promosyonundan satışa, pazarlama araştırmasından satışa ve satış yönetiminden satışa kadardır. Oranlar, bütçeden sapmaları grafiksel olarak gösteren bir çizelge aracılığıyla veya daha tipik dönemsel bütçe sapma raporlarından izlenebilir.
Güçlü/zayıf yönler analizi
İç analizin bu son bileşeni olan güçlü/zayıf yön analizi, aslında hem iç hem de dış analizin bir entegrasyonudur. Rakiplerinize kıyasla kendi firmanızın güçlü ve zayıf yönlerini inceleyerek rekabet analizinin toplam değerini kavramak için mükemmel bir özet sağlar.
Aşağıdaki örnek, bir şirketin güçlü ve zayıf yönlerini nasıl ortaya çıkardığını ve daha yüksek düzeyde bir rekabet gücü geliştirdiğini göstermektedir.
Firmanın Pazarlama Ortamını İnceleme
TÜKETİCİLER
1. Nihai alıcılarımız kimlerdir?
2. Satın alma kararlarında onları kim veya ne etkiler?
3. Tüketicilerimizin demografik ve psikografik profilleri nelerdir?
4. Ürünümüzü ne zaman, nerede ve nasıl satın alıyorlar ve tüketiyorlar?
5. Ürünümüz hangi ihtiyaç(lar)ı karşılıyor?
6. Ne kadar tatmin ediyor?
7. Hedef pazarımızı nasıl segmentlere ayırabiliriz?
8. Potansiyel alıcılar ürünümüzü zihinlerinde nasıl algılıyor?
9. Hedef pazarımızın ekonomik koşulları ve beklentileri nelerdir?
10. Tüketicilerimizin tutumları, değerleri veya alışkanlıkları değişiyor mu?
MÜŞTERİLER
11. Müşterilerimiz kimlerdir, yani ara alıcılar (toptancılar ve/veya perakendeciler)?
12. Satın alma kararlarında onları kim veya ne etkiler?
13. Müşterilerimiz nerede bulunur?
14. Başka hangi ürünleri taşıyorlar?
15. Büyüklükleri nedir ve her bir grup toplam gelirimizin yüzde kaçını temsil ediyor?
16. Hedef pazarımıza ne kadar iyi hizmet ediyorlar?
17. İhtiyaçlarını ne kadar iyi karşılıyoruz?
18. Ürünümüze ne kadar destek veriyorlar?
19. Bizi onları, onların da bizi seçmesine ne sebep oldu?
20. Bizim için daha çok çalışmaları için onları nasıl motive edebiliriz?
21. Onlara ihtiyacımız var mı?
22. Bize ihtiyaçları var mı?
23. Birden fazla kanal mı kullanıyoruz?
24. Kendi dağıtım sistemimizi kursak daha mı iyi olur?
25. Doğrudan mı gitmeliyiz? Ve internet ne ölçüde kullanılıyor?
YARIŞMACILAR
26. Rakiplerimiz kimler?
27. Nerede bulunurlar?
28. Genel olarak ve özellikle bu ürün alanında ne kadar büyükler?
29. Ürün karması nedir?
30. Bu alana katılımları artıyor mu azalıyor mu?
31. Hangi yarışmacılar sahayı terk edebilir?
32. Ufukta hangi yeni yerli rakipler olabilir?
33. Ufukta hangi yeni uluslararası rakipler olabilir?
34. Hangi rekabet stratejileri ve taktikleri özellikle başarılı veya başarısız görünüyor?
35. Yarışma hangi yeni yönleri izliyor?
Girişimcilik pazar araştırması Kanada pazar araştırması Pazar araştırması ingilizcePazar araştırması Türleri Pazar araştırması nasıl yapılır Pazar araştırması örneği pdf Pazar Araştırması Raporu örneği Pazar araştırması Şirketleri