Pazar Seçimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazar Seçimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

5 Ağustos 2022 Hedef pazar Seçimi örnek olay Hedef pazar seçimini etkileyen faktörleri Hedef pazar Stratejileri 0
Ticaret Disiplini

Pazar Seçimi

Başarılı pazarlama firmaları, müşterilerini yakından tanımaları gerektiğinin çok iyi farkındadırlar ve en önemli müşterileri belirlemeleri gerekir. Bunlar, şirketin ürünlerinin müşteri istek ve beklentilerine uygun olmasını sağlamak için gerekli koşullardır.

Aslında çok az şirket tüm tüketicileri veya tüm şirketleri hedef alır. Bu mümkün olduğunda bile, müşterilerin ihtiyaçları o kadar çeşitlidir ki, bu müşterilere farklı ürünler sunulmalıdır. Bir ürünün talebi karşılamaya yettiği dönem sona ermiştir. Tüketiciler daha talepkar ve daha bilgili hale geldi ve rekabet, şirketleri kendilerini farklılaştırmaya ve pazarlarını kişiselleştirmeye itiyor.

Artık tek bir Coca-Cola yok; Klasik Kola, Yeni Kola, Diyet Kola, Vanilyalı Kola ve Vişne Kola var. Ford, General Motors onu geçtiğinde sadece Model T’yi üretmeyi bıraktı; bugün Ford, 20’den fazla farklı model araba üretiyor. Hizmet sektöründe havayolu şirketleri, sık uçan yolculara “bonus”, business class’larında daha fazla bacak mesafesi, daha kaliteli yemekler, daha dostça havayolu görevlileri veya sadece daha pratik tarifeler sunarak rakiplerinden farklı ürünler sunduklarını kanıtlamak için savaşırlar.

Bu duruma yüksek teknoloji dünyasında da rastlamak mümkündür: Kısıtlı kaynaklara sahip üniversitelere ve çok sayıda yazılım uzmanına aynı yazılım, talimat kitapçığı veya bir dizi kurulum kılavuzu olmaksızın temel bir sürüm olarak satılacakken, kurulum, talimat ve bakımı içerecek daha kapsamlı bir versiyon şirketlere daha yüksek bir fiyata satılacak.

Benzer şekilde, 1990’ların sonunda, Nortel Networks, Bell veya France Telecom gibi yerleşik operatörler için Succession adlı bir ürünün bir versiyonuna sahipti, o zamanlar hem IP üzerinden ses konusunda çok isteksizdi, hem de IP Connect adlı farklı bir sürümü vardı. – taşıyıcılar ve büyük işletmeler. Bugün, cep telefonunda. Nokia, müşterilerin tam olarak ne istediğini sağlamak için farklı kategorilerdeki müşterilere 20’den fazla farklı telefon modeli sunuyor.

Herkes aynı üründen memnun olamayacağından, benzer ihtiyaçları olan müşteri grupları belirlenmelidir. Bu sürece “pazar bölümlendirme” denir. Bir “pazar segmenti”, aynı taleplere, satın alma davranışına veya diğer bazı önemli özelliklere sahip müşterileri gruplandırır.

Segmentasyonun her zaman müşterileri ve pazarları ilgilendirdiğini, asla ürünleri ilgilendirmediğine dikkat edilmelidir. Bu gerçek, özellikle bazen dünyayı müşterilerinin ihtiyaçlarından çok ürünlerinin güzelliğinden görme eğiliminde olan yüksek teknoloji şirketleri için herhangi bir yanlış yorumdan kaçınmak açısından önemlidir.

Yüksek teknoloji şirketlerinin pazarlarını bölümlere ayırdıktan sonra, müşterilerine daha iyi yanıt verebilmek ve kaynaklarının kullanımını optimize etmek için bu pazarlardan birini veya birkaçını hedeflemesi gerekir. Güçlü yenilikçi yönleri, bu şirketlerin, daha sonra diğer müşterileri ikna edebilecek en yeniliğe açık müşterileri gruplandırmasını gerektirir.

Ayrıca, kısa ürün yaşam döngüsü ve hızlı ürün geliştirme dürtüsü, sınırlı sayıda müşterinin ihtiyaçlarının çok hassas bir şekilde belirlenmesini gerektirmektedir. 

Bu, yüksek teknoloji ürünleri pazarlarının genellikle çok özel niş pazarlar olmasının nedenlerinden biridir. Bir segment hedeflendikten sonra, nihai adım, firmanın sunmak istediği çözümün, seçilen müşterinin zihninde rakipler karşısında benzersiz bir imaja ve konuma sahip olacak şekilde konumlandırılmasıdır. 


Hedef pazar Seçimi örnek olay
Hedef pazar Seçimi
Hedef pazar Stratejileri
Hedef kitle ve hedef pazar
Hedef pazar seçimini etkileyen faktörler
Farklılaştırılmamış PAZARLAMA örnekleri
Farklılaştırılmamış pazarlama
Hedef pazar seçiminde hangi faktör önemli değildir


Segmentasyon, hedefleme ve konumlandırma (STP) dediğimiz bu üç aşamalı stratejik pazarlama sürecini takip ederek, pazarlamacı bir çözüm için etkili bir operasyonel pazarlama karması tasarlayabilecektir. Bu çözüm, ürünün tanımı, dağıtım kanallarının seçimi, promosyon ve iletişim türü ve ayrıca fiyatlandırma politikası şeklini alır.

STP sürecini yönetmek, son yıllarda yüksek teknoloji pazarlarındaki zorlu durgunluğu aşmanın kanıtlanmış bir yolu olmuştur. Ancak Cisco Systems, IBM, Microsoft ve Nokia gibi sadece birkaç şirket bunu etkili bir şekilde yapabildi. Bunun nedeni, ürünleri için etkili bir konumlandırma tasarlama ve uygulama yeteneklerine bağlanabilir.

Yüksek teknoloji firmaları, segmentasyon ve hedeflemeyi anlıyor, ancak ürünleri konumlandıramıyorsa, hiçbir fayda sağlamazlar. Konumlandırma, stratejik pazarlamada nihai işlemdir.

Bu strateji L’Oréal ve Toyota gibi geleneksel pazarlama konusunda bilgili şirketler tarafından iyi bilinmesine ve kullanılmasına rağmen, sadece bir avuç yüksek teknoloji firması ürünleri için bunu yapabilir, ancak bu konuda uzman olanlar bunu yapabilir. tekniği son yılların en başarılı şirketleri arasında yer almaktadır.

Yüksek teknoloji ürünü ürünler ve hizmetler için iki pazar bölümlendirme yöntemi

Şirketler, yüksek teknoloji çözümlerini pazarlamada neyi başaracaklarını düşündüklerinde, seçenekleri vardır: müşterilerin beklediği ürünler için pazar odaklı pazarlama ve teknik olarak devrim niteliğinde ürünler için inovasyon odaklı pazarlama. İlk yaklaşım, piyasa talebini anlamaya dayanırken, ikinci yaklaşım, teknik yaratıcının vizyonuna dayanır ve bir tür piyasa “proaktifliği” gerektirir.

Bir tarafta, açık veya gizli bir ihtiyaca yanıt olarak müşteri talebiyle çok sayıda yüksek teknoloji ürünü piyasaya sürülür. Bu ürünlerin birçoğu, yalnızca orijinal bir ürünün varyasyonlarını, yalnızca müşteriler tarafından talep edilen bazı iyileştirmelerle gösterir.

Yeniliği sürdürüyorlar. Örneğin, mikro bilgisayarlar giderek daha kompakt, taşınabilir ve güçlü hale geliyor; ancak, PDA’ların piyasaya sürülmesinden ayrı olarak, 1981’den bu yana gerçekten değişmediler. Aynısı, lazer teknolojisine dayalı tüketim malları için de geçerlidir: lazer video disklerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, devrim niteliğinde başka hiçbir ürün piyasaya sürülmemiştir.

Pazar odaklı bu ürünler için genellikle geliştirilen ve pazarlamada sıklıkla kullanılan segmentasyon yöntemleri kullanılabilir. Bu segmentasyon yöntemleri, pazarın beklentilerini yakından takip edebilmek için iyi bir pazar anlayışına dayanır.

Ancak diğer tarafta, (bir araştırma laboratuvarından veya yaratıcı bir dehadan gelen) yeni bir radikal yenilik için bir pazar nasıl değerlendirilebilir? Müşterilerin dikkatini ne çekecek? Bir molara gömülebilen ve cep telefonu çağrılarını alabilen bir “telefon dişi”, herhangi bir düz yüzeye yansıtılan bir lazer ışınından yapılmış “sanal” bir klavye gibi 2002’nin bazı icatlarıyla ilgilenecekler mi? PDA’lar, tablet PC’ler ve cep telefonları gibi taşınabilir cihazlara veya bir çip üzerindeki bir kameraya eşlik ediyor musunuz?

Bu yeni teknolojilerin yönlendirildiği potansiyel müşterilerin belirlenmesi için bu teknolojilerin karşıladığı ihtiyaçların yanı sıra bunları hayata geçirecek ürünlerin de önceden tahmin edilmesi ve anlaşılması gerekmektedir. Sony’nin kurucusu Akio Morita, her zaman “halk neyin mümkün olduğunu bilmiyor ama biz biliyoruz” diyordu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir