Pazarlama İletişimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Pazarlama İletişimi
Pazarlama iletişimine ya da “marcom”a yatırım yapmak, ekonomik krizler sırasında gelişen yüksek teknoloji firmalarının sırlarından biridir. Rakiplerinin çoğu paradan tasarruf etmek için iletişim maliyetlerini düşürürken, başarılı firmalar pazar paylarını büyütmek için iletişimlerini artırıyor.
Bu, reklam bütçelerini büyük ölçüde genişletmek anlamına gelmez. Elbette bazı büyük şirketler, rakiplerini alt etmek için reklama büyük para harcıyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük iletişim harcamalarını sunar. Bu listeye, 2002 yılında Kuzey Amerika pazarı için 70 milyon dolar ile 400 milyon dolarlık küresel bir reklam kampanyası başlatan Samsung Electronics eklenebilir.
Ancak, paranın büyüklüğü performansın nihai göstergesi değildir; bazı son derece başarılı şirketler yaratıcılık ve tanıtım yoluyla tanınmayı başardılar. 2003’ün en ünlü yüksek teknoloji markalarından biri, bu konuma çoğunlukla ağızdan ağza ve kalite yoluyla ulaşmış, tanınmış Web arama motoru Google’dı.
Amazon, eBay ve Yahoo da düşük reklam bütçeleriyle hemen tanınırlık kazandı. Bu Web tabanlı firmalar, İnternet dalgasını sürmek için rakiplerinden daha iyi başardılar. Yalnızca geleneksel reklamcılığa güvenmek yerine, “etkileyiciler” arasında vızıltı yaratmayı başardılar. Yarattıkları heyecan ve tutku satışa dönüştü.
Bu nedenle, Intel, Microsoft, Intel, Compaq, Cisco Systems ve diğerleri gibi önceki nesil başarılı yüksek teknoloji şampiyonlarını takip ediyorlar. Bu firmalardan ilk olarak Wall Street Journal, Financial Times, Business Week, Forbes ve Fortune dergilerinin sayfalarında bahsedildi. Sadece marka imajları oluşturulduktan sonra bu imajı ve kötü şöhreti korumak için reklama para harcadılar.
Yüksek teknoloji sektöründeki herhangi bir şirket, ürünlerini hedeflenen müşterilere tanıtmak ve çözüm konumlandırmasını güçlendirmek için iletişim kurmalıdır. Bununla birlikte, yüksek teknoloji firmalarının özgünlüğü, bir iletişim bütçesinin geliştirilmesinden, farklı medyanın kullanımı da dahil olmak üzere iletişim kampanyalarının planlanmasına kadar belirli sayıda kısıtlama getirmektedir.
Ayrıca, yüksek teknoloji ürünlerinin iletişim stratejisinde halkla ilişkiler, kurumsal reklamcılık ve viral pazarlamanın (insanları bir mesajı iletmeye iten ağızdan ağıza pazarlama) yanı sıra ön duyurunun da ayrı bir önemi vardır.
Yüksek teknoloji ürünü bir ürün teknolojisinin üç ana özelliği, değişim hızı ve inovasyon, seçilen pazar segmentleri için iletişim stratejisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. İlk olarak, şirketin, ürünün yüksek teknolojik içeriğini, müşterinin ihtiyaç ve isteklerini ne kadar iyi karşıladığı açısından yorumlaması esastır.
Pazarlama iletişimi yöntemleri
PAZARLAMA iletişimi Makale
PAZARLAMA iletişimi örnekleri
Pazarlama iletişimi elemanları
Pazarlama iletişimi araçları nelerdir
Bütünleşik PAZARLAMA iletişimi
PAZARLAMA iletişimi ppt
PAZARLAMA iletişimi amaçları
Tipik bir hata, ana akım müşteri için bir ürünün ana faydaları yerine özellikleri hakkında iletişim kurmaktır. İkincisi, ürünler hızla değiştiğinden, pazarlama departmanlarının yeni ürün modelleri mevcut olduğunda hedef müşterilere haber vermesi gerekir.
Kazanan tüm yüksek teknoloji firmaları, detaylandıracağımız gibi, güçlü ön duyuru stratejilerine ve ayrıca know-how’a sahiptir. Üçüncüsü, yıkıcı bir inovasyon durumunda, şirket yeni teknolojiyi açıklamalı ve geleceğe dair bir vizyon sağlamalı ve bu yeni teknolojinin müşteriye sağladığı katma değeri sağlamalıdır.
Ayrıca, yüksek teknoloji ürünleri için müşterinin temel satın alma kriteri fiyatın yanı sıra satıcı firmaya olan güven olduğundan, bu kriter çok özel bir iletişim tarzını belirler. B2B’de en başarılı yüksek teknoloji şirketleri güven verici ve öğretici olma eğilimindedir.
B2C ilişkilerinde, önde gelen yüksek teknoloji şirketleri, diğerleri arasında Nokia, Samsung ve Vodafone gibi yenilik ve modayı vurgulama eğilimindedir. Öte yandan, örneğin Ericsson ve British Telecom, daha önce profesyonel müşterilere yaptıkları gibi, mesajlarını daha çok teknoloji ve kaliteye odakladıkları için tüketicileri kazanamadılar.
Son olarak, yüksek teknolojili bir çözüm için herhangi bir iletişim kampanyasının hedefleri heterojendir; sadece ihtiyacı tanımlayan kişiye (kullanıcı) değil, aynı zamanda çözüm veya marka öneren kişiye (danışman) ve son olarak çeki imzalayan kişiye (karar verici) ulaşılmalıdır.
İlginçtir ki, bu sadece B2B’de değil, B2C’de de geçerlidir: video oyun konsolları, PC’ler, İnternet hizmetleri veya cep telefonları gibi elektronik ürünlerin tüketicilerinin çoğu, bunları satın alacak parası olmayan çocuklardır. öğeler.
Ürünün etkin bir şekilde pazarlanabilmesi için iletişim stratejisinin sadece bu çocuklara değil, onların ebeveynlerine veya faturaları ödeyen aile üyelerine de ulaşması gerekir. Yüksek teknoloji ürünleri için bu özellikler, iletişim bütçesini belirlerken ve tahsis ederken bulunabilir.
Bir İletişim Bütçesi Belirleme
Bir iletişim bütçesi geliştirmek için önerilen yöntem, pazarlamacıların önce kendi özel hedeflerini tanımladıkları, ardından bu hedeflere ulaşmak için yapılması gereken görevleri belirledikleri ve son olarak da maliyetleri tahmin ettikleri hedef ve görev yöntemidir. bu görevleri gerçekleştirmek için gerekli kaynaklar. Bu yöntem, harcanan dolar, maruz kalma seviyeleri ve satışlar arasındaki ilişki hakkındaki varsayımları heceleme avantajına sahiptir.
Ne yazık ki, yüksek teknoloji işinde bu yöntem pek kullanılmaz, çünkü çoğu ilgili veri kolayca tanımlanamaz. Hedef pazarın yapısı (yenilikçilerden ve erken benimseyenlerden oluşur), bir mesajın maruz kalma maliyetini değerlendirmeyi zorlaştırır ve hedefin bir kısmından önce ihtiyaç duyulan mesaja maruz kalma sayısını değerlendirmeyi daha da zorlaştırır. pazar ürünü denemeye karar verir.
Sonuç olarak, reklam bütçeleri çoğunlukla pragmatik olarak satış rakamlarının veya satış tahminlerinin veya varsa benzer ürünler için önceki yılların reklam bütçelerinin yüzdesi olarak belirlenir. Reklam miktarının, işletmenin türüne bağlı olarak önemli ölçüde değiştiğine dikkat edilmelidir.
Telekomünikasyon ve bilgisayar şirketleri büyük harcamalar yaparken, havacılık, enerji veya biyokimya firmaları reklam ve iletişimde nispeten az para harcarlar.
Kilit nokta, rekabetten herhangi bir hareketi hesaba katarak piyasadaki herhangi bir büyük değişikliğe hızlı ve esnek bir şekilde tepki verebilmektir. 1984’te Apple, Macintosh’u piyasaya sürmek için 15 milyon dolar harcadı ve pazarın reklamcılık için giriş engelini önemli ölçüde yükselten yeni bir eşik belirledi, ancak 1980’lerin sonunda, eski bir Pepsi yöneticisi olan John Sculley, reklam bütçesini 15 milyon dolardan 15 milyon dolara çıkarmak için zorladı. 100 milyon dolar.
Yine 1998’de, Apple’ın yeni eski CEO’su Steve Jobs, iMac’i pazarlamak için yaklaşık 100 milyon dolar taahhüt etti; bu, o sırada PC pazarının lideri olan Compaq’ın ABD tüketici reklam bütçesinin iki katı. Yatırım buna değdi ve Apple’ı bilgisayar pazarına geri soktu.
Benzer şekilde, 2003 yılında IBM, özellikle stratejik pazarlarından biri olan küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) hitap etmek için toplam reklam bütçesinin yaklaşık %25’ini 200 milyon dolarlık bir reklam bütçesine ayırdı.
Bütünleşik PAZARLAMA iletişimi PAZARLAMA iletişimi amaçları Pazarlama iletişimi araçları nelerdir Pazarlama iletişimi elemanları PAZARLAMA iletişimi Makale PAZARLAMA iletişimi örnekleri PAZARLAMA iletişimi ppt Pazarlama iletişimi yöntemleri