Pazarlama Jargonu – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlama Jargonu – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

2 Mayıs 2023 Perakende terimleri Satış pazarlama Terimleri 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Pazarlama Jargonu

Belki de jargonun bol olduğu böylesine yeni bir mecrada terminoloji konusunda sık sık kafa karışıklığının olması kaçınılmazdır. Örneğin, bir masanın etrafında oturan yarım düzine insan, Web sitesinin sahip olduğu hitlerin sayısını tartışıyor, her biri farklı bir trafik ölçüsünden bahsediyor olabilir.

Bir kişi tarafından açıklanan ham 1 milyon isabetin belki de yüzde 10’u gerçekten sayfa görüntülemeleriydi. Her Web sayfası bir dizi farklı bölümden oluşur ve her bölüm (resim, logo, metin bloğu, grafik köprü vb.) ayrı bir isabet olarak sayılır. Sayfa görünümlerinde bile bazı karışıklıklar olabilir: bir sayfa çerçeveler halinde oluşturulmuşsa, her çerçeve ayrı bir sayfa olarak sayılabilir.

Uluslararası olarak kabul edilen ölçüm standartları, çerçeveler kullanılarak oluşturulmuş olsa bile bir sayfanın bir sayfa olduğu yönündedir, ancak Web trafiği oluşturma sürecinde, bunlar her zaman bu şekilde sayılmayabilir.

Masadaki bir sonraki yönetici, “isabetleri”, her ziyaretin bir dizi sayfa görüntülemesinden oluştuğu ziyaret sayısı olarak tanımlayabilir. Bu noktanın ötesinde, masanın etrafındaki yöneticiler tam olarak anladıkları sürece terminoloji konusunda çok fazla kafa karışıklığı olmamalıdır; örneğin, tek bir ‘kullanıcı’ çok sık geri geliyorsa, ziyaretçiler kayıtlarını siteye vardığınızda, bir kullanıcı bir kişi yerine sunucu olabilir.

Bu nedenle, “isabetler”, ziyaretçi sayısının değil, sunulan sayfa bileşenlerinin sayısının bir ölçüsüdür. Gerçek ziyaretçi sayısını bilmek ilk bakışta göründüğü kadar kolay değildir ve ziyaretçilerin kaydolması gerekmiyorsa, doğru bir sayım yapılması pek olası değildir. Bu, ham ziyaretçi verilerinin, örneğin bir pazarlama e-postası göndermenin etkileri konusunda yararlı bir rehber olmasını engellemez.

E-postanın bir yanıt oluşturduğunu varsayarsak, bir süre sonra siteye gelen isimsiz ziyaretçi sayısında belirgin bir artış olacaktır. Bu bilgilerin kaydedilmesi, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı pazarlama faaliyetlerinin Web kaynakları üzerindeki etkisinin çok iyi bir göstergesidir.

Halkla ilişkiler bültenleri canlanma yaratacaktır: basında yer aldığında, saha trafiğini muhtemelen artıracak ölçülebilir etkiler olacaktır. Buna karşılık, Web sitesini ziyaret edenler telefon görüşmeleri, e-posta ve posta oluşturacaktır. Kayıtlı ziyaretçi sayısını değiştirmek, bu diğer alanlarda ihtiyaç duyulan faaliyet ve kaynaklar hakkında güvenilir bir tahmin verebilir.

BAĞLAM İÇERİSİNDE BIRAKILMIŞ ALIŞVERİŞ SEPETİ

İnsanlar genellikle terk edilen alışveriş sepetlerinin sayısıyla ilgilenir. ‘Terk’ nadiren tanımlanır. Terk edilmiş alışveriş sepetlerinin tamamlanan satın alımlara oranı olabilir, kesinlikle bu sezgisel tanımdır.

Mal satın alıp daha sonra iptal eden ziyaretçiler ve hatta bir çevrimiçi mağazaya girip satın alma yapmadan ayrılan ziyaretçiler olarak tanımlanmıştır. Ana caddeye geri döndüğünüzde, en uygun karşılaştırma nedir?

Bir mağazanın ziyaretçi sayısının yalnızca yüzde 60’ı veya yüzde 80’i, mağazaya girenlerin sayısı bir satın alma işlemi gerçekleştirseydi, birçok işletme hayatta kalamazdı, ancak vitrin müşterilerinin yüzde 20’si veya yüzde 40’ı kaldırımda yürüyen ve bakan insanlar olsaydı mağazanın vitrinlerine doğru gelip alışveriş yaparsak çok mutlu perakendeciler görürüz.

Öyleyse, yüzde 60 ila 80’lik terk oranları gerçekten böyle bir sorun mu? Elbette, bir şirketin tanımlı terk etme oranı yüzde 60 ise ve bu oran yüzde 80’e çıkmışsa, bu gerçek bir endişe ve soruşturma nedenidir.

Bununla birlikte, bu bile, hedef kitleyi artıran etkili tanıtımın bir sonucu olabilir ve sonuç olarak, bazı ilgili araştırıcılar, ürünlerin tam olarak aradıkları gibi olmadığını fark ederler.

Vazgeçme oranını analiz ederken, ham başlık istatistiklerinin ötesine bakmak ve trend verilerini birkaç farklı şekilde analiz etmek önemlidir.

Örneğin:

• Ortalama tamamlanmış sepette kaç ürün var ve tipik terk edilmiş sepetteki ürün sayısına oranı nedir?
• Bir alışveriş sepetinin içindekileri saklama seçeneği varsa, sepetlerini almak için geri dönen ziyaretçilerin oranı artıyor mu yoksa düşüyor mu?
• Satın alma sürecinin tamamlandığı sepetlerdeki ürünlerin terkedilen ürünlerin profiline göre profili nasıldır? Alışverişlerinden vazgeçen müşteriler, sadece yüksek fiyatlı ürünlerden oluşan bir dilek listesi mi derliyor?
• Tarayıcı ve satın alma işlemini tamamlayan ziyaretçilerin profillerinde farklılık var mı? Belki de Web sitesini kullanma şekillerinde gözle görülür farklılıklar vardır. Mağazanın ön kapısından mı (Web sitesinin ana sayfası) yoksa daha önceki bir ziyarette işaretlemiş olabilecekleri daha düşük bir sayfadan mı giriyorlar? Sitenin satın alma alanına giderken kaç sayfa görüntülüyorlar ve mağaza içinde baktıkları sayfaların ve ürünlerin ne kadarı bir alışveriş sepetine giriyor?
• Alışveriş sepetini derleyip terk eden ziyaretçiler başka bir satış kanalına yönlendirilebilir mi? Birleşik Krallık ve ABD’deki büyük perakendecilerden, hem katalog hem de ana cadde mağazası alıcılarının, perakendecinin Web sitesini de ziyaret etmeleri halinde daha fazla harcama yaptıklarına dair kanıtlar vardır.


Satış pazarlama Terimleri
PAZARLAMA Terimleri Sözlüğü PDF
Pazarlama İngilizce terimler
Satış Terimleri
Reklam Terimleri Sözlüğü PDF
Perakende terimleri
Reklamcılık Terimleri
Dijital pazarlama Sözlüğü


Terk edilmenin yanı sıra, müşteriler arasında doğal bir yıpranma oranı olacaktır. Tipik olarak, ölçülebilen üç potansiyel aşınma oranı vardır:

• alışverişi durduran, dönüşmüş mevcut alıcıların yüzdesi;
• ziyaret etmeyi bırakanların yüzdesi;
• bülten almayı bırakanların yüzdesi.

Bazı müşteriler, örneğin bir çevrimiçi mağazayı daha az ziyaret edip haber bültenleri almaya devam ederek durumlarını düşürebilir. Bu tür müşteriler için diğer kanallardan satın almaya devam edip etmediklerini anlamaya çalışmak son derece önemlidir.

Çok uzak olmayan bir gelecekte, dijital güvenlik çipleri ve kişisel bilgileri doğrulayan sertifikalar içeren akıllı kartlar, bir müşteriyi birkaç kanalda tanıma sorununu çözecektir. Müşteriler kimliklerini sadece kredi veya banka kartlarını kullanarak onaylarlar.

Şirket, tüm satış kanalları için tek bir veritabanı çalıştırdığı sürece, her bir satış kanalındaki her bir müşteriyi tanıyabilecektir. O zamana kadar, tek bir merkezi veri tabanı, devreye alınabilecek en büyük yapı taşıdır. Bazı şirketler için ürün garanti kartları, farklı satış kanallarında yer alan müşterileri tanımak için en çok kullanılan müşteri odaklı araçlardır.

Müşterilere gönderilen yazışmalar ve alışveriş yapmayı seçtikleri adresler çok kanallı olarak ele alınarak daha etkin iletişim kurulabilmektedir. Müşterilere basılı kataloglar ve e-postalar gönderilmeli mi? Bu kombinasyon mağaza trafiğini, telefon görüşmelerini veya çevrimiçi Web satışlarını artırıyor mu?

Bir müşteriye doğrudan posta öğesi gönderiliyorsa, basılı gönderiyi bir parça e-posta ile önizlemek yardımcı olur mu? Yoksa e-posta daha sonra mı gönderilmeli? Şirket, müşterinin tek bir görünümünü sağlayan bir veritabanına sahipse, bu sorunlar ele alınabilir.

Şirket açısından bakıldığında, israf azalır ve gönderilen iletişimler daha etkili hale gelir. Ayrıca müşteriler, umarız, kendilerine doğru düzeyde bilgi veren iletişim kombinasyonunu alırlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir