Pazarlama Planı Nasıl Oluşturulur? – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlama Planı Nasıl Oluşturulur? – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

20 Şubat 2023 Girişimcilik PAZARLAMA planı PAZARLAMA Planı Örneği PDF 0
Güvenilirlik Önyargısı

Pazarlama Planı Nasıl Oluşturulur?

Pazarlama planlamasında kullanılan araçların mükemmel bir açıklamasını verir. Pazarlama planlaması eksikliği şirketinizde ciddi bir sorunsa, McDonald’ı okumanız şiddetle tavsiye edilir. Bu arada bu bölüm, pazarlama planlamasının ana konularını ele alacak ve zor olabilecek bir alanda rehberlik sağlamaya çalışacaktır.

Pazarlama planlaması, nihayetinde şirketinizi nasıl pazarladığınız konusunda daha uzun vadeli bir görüşe sahip olmayı içerir. “Planlama ufkunuz” açısından aylardan değil yıllardan bahsediyoruz.

Bazı yorumcular aşağıdakileri makul kılavuz ilkeler olarak görmektedir:

■ Kısa vadeli: 1–3 yıl.
■ Orta vadeli: 3–5 yıl.
■ Uzun vadeli: 5+ yıl.

Bu parametreleri öylece kabul etmeyin. Yerine. Bunun sektörünüzde/işinizde geçerli olup olmadığını kendinize sorun. Daha önce tartışıldığı gibi, PLC’ler küçülüyor ve şirketiniz ve sektörü için 18 ayı düşünmek mümkün olabilir. Önemli olan, mantıklı gördüğünüz kadar ileriye bakmaktır. (Potansiyel olarak) yıllar sonrasını planlamaktan bahsettiğimiz için, çetrefilli bir strateji sorunu ortaya çıkıyor.

Pek çok kitap stratejiyi ele alır ve pek çok kariyer konunun arkasında şekillendirilmiştir. Görüşler alaka düzeyi konusunda geniş ölçüde değişmektedir. Uygulayıcılar (çoğu zaman haklı olarak), teorilerin gerçekte hiçbir temeli olmayan fildişi kulelerden çıktığını iddia ederler.

Akademisyenler, teorik bir temel olmadan sektör seçimlerinin etkililiğini ölçmek için hiçbir temel olmadığını söyleyerek karşı çıkıyor. Gerçek muhtemelen ortada bir yerdedir, her zaman öyle değil midir? Bununla birlikte, basit bir ifadeyle, strateji yine de şu anlama gelir: Nerede olmak istiyoruz ve oraya nasıl varacağız?

Boşluk Analizi

Çoğu zaman olduğu gibi, en zor kısım nereden başlayacağınızı bilmek olabilir! Bunu ele almanın yaygın bir yolu, bir boşluk analizi yapmaktır. Boşluk analizi, şirketinize stratejik geliştirme sürecinde yardımcı olabilir.

Basitçe söylemek gerekirse, şirketin şu anda nerede olduğunu gösterir ve belirli bir süre sonra hedef noktayı belirlemek için bir tahmin yapılır. Daha büyük şirketlerde bu genellikle ciro olarak ölçülür, ancak bunu dikkatli yapın.

Cironuz üç yıl içinde yüzde 50 artarsa memnun olabilirsiniz, ancak pazar aynı zaman ölçeğinde yüzde 100 büyüdüyse, bir sorununuz var demektir. Pazar payınızı rakiplerinize kaptırdınız ve bunun dramatik etkileri olabilir. Kârda büyüme genellikle daha güvenlidir ancak pazar payı daha iyidir.

Bu, büyük ve küçük, kar amaçlı veya hayır amaçlı çoğu şirket için geçerlidir. Başarınızı marka bilinirliği veya müşteri memnuniyeti gibi diğer bazı kriterlere göre ölçmeyi seçebilirsiniz. Bunlar ölçülebilir ancak biraz beceri gerekir ve dışarıdan yardım almayı düşünebilirsiniz.

Kuruluşunuz potansiyeline ulaşacaksa boşlukların giderilmesi gerekir. O zaman alternatifleriniz var: hedefleri azaltmak veya performansı artırmaya çalışmak (yani fazla teslimat) gerekebilir. İkincisi, şirketinize sunulan fırsatları gözden geçirerek elde edilebilir. Boşlukların operasyonel veya stratejik olabileceğini savunuyor.


PAZARLAMA planı örnekleri
PAZARLAMA planı Excel
PAZARLAMA Planı Örneği PDF
PAZARLAMA planı sunumu
PAZARLAMA planı aşamaları
Girişimcilik PAZARLAMA planı
PAZARLAMA planı PPT
Pazarlama planı nedir


Operasyonel Boşluklar

Bunlar, örgütsel verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi veya fiyatların artırılması gibi bir dizi yöntemle doldurulabilir. Bu, satışları teşvik etmeye veya mevcut ürünlerin alternatif kullanımlarını bulmaya çalışacağınız PLC’nin olgunluk aşamasını uzatmaya ilişkin daha önceki tartışmalarla bağlantılıdır.

Bu operasyonel yöntemlerin nereye odaklanacağına karar vermek için şirketin temel yetkinlikleri belirlenmelidir. Temel bir yetkinlik, algılanan müşteri faydalarına önemli ölçüde katkıda bulunmalı, rakiplerin taklit etmesi zor olmalı ve çok çeşitli pazarlara potansiyel erişim sağlamalıdır.

Temel yetkinlikler, yöneticilerin iç becerileri, çalışanların verimli ve etkili bir şekilde tepki gösterebileceği şekilde teknoloji gibi kaynaklarla ilişkilendirdiği yerdir. Bu alanda çok değerli çalışmalar yapıldı.

Stratejik Boşluklar

Bunlar, yeni kullanıcı grupları bularak, yeni segmentlere girerek, coğrafi genişleme, yeni ürün geliştirerek ve/veya çeşitlendirerek ele alınabilir. Stratejik boşlukları ele alırken, şirketinizin riske karşı tutumunu dürüstçe değerlendirmeniz çok önemlidir.

Biriktirmek için spekülasyon mu yapıyorsunuz yoksa organik artan büyümeyi mi tercih ediyorsunuz? Hiçbiri otomatik olarak diğerinden daha iyi değildir, ancak riskten kaçınıyorsanız, büyük bir büyüme planı yapmak istemezsiniz (yeni pazarlara yeni ürünler satmayı hedeflediğiniz çeşitlendirme olarak bilinir).

McDonald’a göre, yüksek riskli, agresif yaklaşımlar sizi mevcut güçlü yönlerinizden ve yeteneklerinizden en uzağa götürebilir.
Strateji tanımımıza dönersek, artık nerede olmak istediğimizi bildiğimizi varsayarsak, bir sonraki önemli karar oraya nasıl varacağımızdır. Yine, dönümlerce kütüphane raf alanı bu çetrefilli soruya ayrılmıştır.

Nihayetinde, “oraya nasıl varıyoruz”, aşağıdaki sürece damıtılabilir:

■ misyon veya vizyon beyanı;
■ hedefler;
■ strateji;
■ taktikler;
■ değerlendirme (birçok model bir izleme veya geri bildirim döngüsü içermez).

“Misyon” ve “vizyon” ifadeleri arasındaki fark nedir? Bir misyon beyanı, şirketinizin varoluş sebebini ve amacını yansıtmalıdır. Şirketin neden var olduğu, nasıl çalıştığı ve ne tür bir şirket olduğunu iddia ettiği gibi çok çeşitli faktörlerle ilgili birkaç satırdan kapsamlı ifadelere kadar geniş bir yelpazede farklılık gösterirler.

Genellikle (en önemlisi) müşterileri ve sunulan faydaları tanımlarlar. Vizyon ifadeleri, bir şekilde belirsiz olma eğilimindedir, yön verir, ancak genellikle ayrıntılar içermez. Bu kitap, pratik rehberlik sağlamakla ilgilidir, bu nedenle misyon ifadeleri aşağıda tartışılmaktadır.

Görev Bildirimleri

Bir misyon ifadesi genellikle şirketinizin genel amacını ifade eder. İdeal olarak, kilit paydaşlarınızın değerlerine ve beklentilerine uygun olmalıdır. Yöneticiler için bir endişe, başarmak istediklerinde (yani misyonlarında) netlikten yoksun şirketlerin, genellikle yönlendirmeden yoksun çalışanları olmasıdır. Çalışanların, herhangi bir değişikliğin üstesinden gelmek için tamamen motive olmaları gerekiyorsa, şirketin ilerici, istek uyandıran ve ayakları yere basan bir vizyonuyla ilişki kurmaları gerekir.

Bir misyon bildiriminin temel unsurları aşağıdaki gibidir:

■  öz – amaç;
■ uzun vadeli görüş – strateji;
■ şirketin ilgi alanı – ürünler veya hizmetler;
■ temel yetkinlikler – temel güçlü yönler ve müşterilere sağlanan faydalar;
■ politikalar – standartlar – tutumlar, örneğin kurumsal sosyal sorumluluk
■ değer sistemleri, örneğin adil ticaret;
■ müşteriler.

Bir liste sağlamanın tehlikesi, “herkese uyan tek beden” şeklinde yanlış yorumlanabilmesidir. İşe yaraması için misyon beyanınızı şirketinizin çıkarlarına hizmet edecek ve müşterilerinizi onlar için katabileceğiniz değer konusunda bilgilendirecek şekilde uyarlamanız gerekir. Misyon bildiriminiz için yukarıdakilerin tümünü veya bir kısmını düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, müşteri merkezli olmayan misyon beyanlarının küçümsenmese bile dikkatle ele alınması gerektiğini unutmayın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir