Pazarlama Sorunları – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Pazarlama Sorunları
Etkinlik sponsorluğunda belki daha da net etik sorunlar vardır. Bunlar, yenilikçi ile sosyal olarak kabul edilebilir olan arasında sınır oluşturan konulardır. Örneğin, tütün üreticilerinin sponsorluk kullanımı, pazarlama iletişimlerinin kabul edilebilir bir biçiminden yasaklı bir biçimine geçmiştir.
Alkolün toplum üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerinden dolayı etik kaygılara da neden olduğunu bildirin. Özellikle alkol ve spor, güçlü bir kombinasyon olmaya devam ediyor ve genç hayranlarla karşılaşma hız kesmeden devam ediyor. Alkol markalarının isimlerini taşıyan replika takım formalarının üretimi buna bir örnektir. Gençlerin destekçi olarak sömürülmesi daha yeni bir durumdur.
ABD genelinde, çıkartmaların yerleştirilmesi karşılığında logolarla süslenmiş ürünler verilen birçok genç kaykaycı var. Belki de daha fazla endişe verici olan, sözleşme verilen gençlerdir. 2003 yılında, böyle 6 yaşındaki bir kaykaycının Jones Soda, Lego ve Termite’de sponsorları vardı ve birkaç ulusal televizyon programında yer almıştı.
Aynı yıl, üç buçuk yaşında bir erkek çocuk Reebok ile sözleşme imzaladı ve ona kendi web sitesi adresini verdi. Bu web sitesinde Mark basketbol oynuyordu ve kendisinin basketbolun geleceği olduğunu ve “Ben Reebok’um” sözlerini söylediği duyuluyordu. Burada etik net değil, ancak Reebok’un iletişim kararları açıktı.
Bir sponsorluktan ve birçok yönden yenilikçi bir şekilde yararlanıyorlardı. Bu bölümde sorulan soru, bunun etik olarak doğru olup olmadığı değil, pazarlama kararı vermeyi yöneten faktörlerin neler olduğudur. Reebok, siteyi Nisan 2004’te kaldırdı ve mesajlarının içeriği, erişimi, algılanan değeri ve hedeflerine en iyi şekilde ulaşılıp ulaşılmadığı onları ilgilendiriyordu.
Kişinin kişisel haklarının sponsorluk için kullanılması da bazı ilginç yeni ikilemler ortaya çıkarıyor. Markalaşma giderek daha yaratıcı ve yenilikçi bir egzersiz haline geldikçe, sosyal olarak kabul edilebilir olan ve olmayan etik çizgiye yaklaşıyor gibi görünüyor.
Vücuda boyanmış ticari markaları ve logoları ortaya çıkaran şeffaf sürat pateni kıyafetleri, yönetim organı tarafından yasaklanana kadar yenilikçi olabilir. Bununla birlikte, boksta vücut reklam panosu, ticari olarak ilgili dövmelerin kullanımına geçti ve televizyon yayıncıları tarafından yasaklanması için hareketler yapıldı.
Etik karmaşıktır, çünkü sadece dövme yapmak tartışmalı bir konu değildir, aynı zamanda medyanın sporun yönetiminde rol oynama hamlesi de tartışmalıdır. İkincisi, etkinlik yönetiminin tüm alanlarında endişe kaynağıdır. Sponsorluk gelirleri arttıkça sponsorların beklentileri de artar ve yatırım getirisi için sponsorluğun açıkça vurgulanmasıyla birlikte medyanın gücü de artar.
Sponsorun da ilgilenmesi gerekir çünkü genel olarak sanat, müzik, spor ve hak sahiplerinin bütünlüğü ne kadar çok etkilenirse, bir pazarlama iletişimi kanalı olarak kurumsal sponsorluğun gücü o kadar az olur.
Bu noktada, etkinliğin ve sponsorunkilere iki bakış açısı ve yaklaşım sunarak birlikte etkinlik sponsorluğu resmini tamamlamaları bakımından tamamlayıcı niteliktedir. Sponsorluk ilişkisi her ne kadar karşılıklı yarar sağlasa ve genellikle bir ortaklık olarak görülse de, yine de bir iş ilişkisidir ve her zaman iki gündem olacaktır. Burada, etkinlik endüstrisindeki kurumsal sponsorlar tarafından artık yaygın olarak aranan hedefler üzerinde durulmuştur.
Bu hedefler özet olarak dört kategoriye ayrılabilir: doğrudan satış hedefleri, marka bilinirliği, dış ve iç kurumsal farkındalık. Beşinci bir kategori hepsini birbirine bağlar. Bir sponsor, bunlardan herhangi birine veya tümüne ulaşarak, en azından rakip şirketleri fırsattan dışlayarak rekabet avantajı elde edebilir.
Sponsorluk kararlarının alındığı süreç, bu hedeflere ulaşılması için kritik öneme sahiptir, ancak sponsor olup olmama kararı ile başlayan bir süreç değildir. Sponsorluk karar verme süreci, pazarlama planlamasının yalnızca bir yönüdür ve bu nedenle sponsorluk, pazarlama iletişimi kanalları için bir dizi seçenekten yalnızca biridir.
Pazarlama Nedir
Maximum pazarlama
Pazarlama Nedir pdf
Pazarlama Nedir Kariyer.
PAZARLAMA is İlanları
pazarlama nedir, nasıl yapılır
Pazarlama mezunu ne is yapar
Neden pazarlama
Karar vermeyi desteklemek için süreç boyunca bir dizi temel bilgi gereklidir ve bunlar arasında herhangi bir sponsorluğun ulaşacağı hedef pazarın tanımlanması ve büyüklüğü, uygun ‘uyum’ olup olmadığı, dağıtım kanallarına nasıl sağlanabileceği yer alır.
Bu sorular, üç temel aşamadan oluşan bir süreç izlenerek yanıtlanmaktadır. İlk aşama, pazarlama planlarının başlatıldığı ve kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirildiği örgütsel pazarlama planlaması ile ilgilidir.
İkinci aşama, pazarlama iletişiminin bütünleşik olmasını sağlamak için diğer kanallara ve temas noktalarına karşı sponsorluk fırsatlarını araştırır, hedefler ve değerlendirir. Sponsorluk ancak etkili ve verimli bir alternatifse bir iletişim tercihi haline gelir. Son aşama, sponsorluğun planlanması, yürütülmesi ve ardından değerlendirilmesi ile ilgilidir.
Başarı için kritik olan üç faktör vardır: kullanma, entegrasyon ve değerlendirme. Sponsorluk haklarının ötesinde ek iletişim faaliyetlerinden oluşan istismar, genellikle sponsorluk amaçlarına ulaşmak için haklar tek başına yetersiz kaldığından gereklidir.
Bu iletişimlerin ayrıca, en büyük etkiye sahip olması için sponsorun genel pazarlama planlarının ayrılmaz bir parçası olması gerekir. Üçüncü faktör olan değerlendirme, pek çok sponsor tarafından yaygın olarak yapılmaz, ancak yine de gelecekteki karar verme için gereklidir.
Gelecekteki sponsorluk kararlarının alınmasında kilit öneme sahip olduklarından dikkate değer bir dizi güncel konu vardır. Özellikle tuzak pazarlamanın ortaya çıkışı ve gelişimi öyle bir etki yarattı ki artık bazı sponsorluk hakları paketlerinin dahili tuzak koruması içermesi bekleniyor.
Sponsorluk karar verme sürecinin önemli bir parçası da, sponsorluğun rakip markaların pazar avantajı için rekabet etmesi için yaratacağı platformu düşünmektir. Bu kadar yoğun rekabet ve giderek artan yüksek sponsorluk harcamaları ile sponsorluk pazarı, sürekli rekabet avantajı arayışı içinde, bazen etik açıdan tartışmalı olsa da, yenilikçi marka faaliyetlerine yönlendirildi.
Sponsorların hedef pazarlara ulaşmak için kat edecekleri yol bunun kanıtıdır. Bu tür piyasa koşullarında, sponsorluk için karşılık gelen ve artan beklenti, hesap verebilir olması ve yatırımın geri dönüşü olması gerektiğidir.
Maximum pazarlama nasıl yapılır Neden pazarlama PAZARLAMA is İlanları Pazarlama mezunu ne is yapar pazarlama nedir Pazarlama Nedir Kariyer. Pazarlama Nedir pdf