Pazarlama Zorlukları – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Pazarlama Zorlukları
Araçları göz önünde bulundurarak, hizmet sağlarken şirketinizin karşılaştığı zorluklar üzerinde düşünmek uygun olacaktır. Öncelikle, tüketicilerin hizmetten memnun kalmadıkları takdirde daha anlayışlı ve hareket etmeye hazır olduklarından hiç şüpheniz olmasın.
Bazen hizmetin gerçeğinden çok algılanmasından dolayı sorunlar yaşanmaktadır. Diğer bir karmaşıklık ise, müşterilerin bazı hizmetlere olan ihtiyacının farkında olmamaları nedeniyle hizmetlerin genellikle “aranmamasıdır”. Tüm tüketiciler ihtiyaçlarını net bir şekilde dile getiremez ve hüsrana uğrayabilir. Hizmetler satın alınmadan önce test edilemez, dolayısıyla bir dereceye kadar risk vardır.
Bu da yetmezmiş gibi hiper rekabet, bir sağlayıcıdan diğerine geçişin kolay olduğu anlamına gelir. Rekabet avantajı, rakiplerinizden sürekli olarak daha yüksek kalitede hizmet sunarak elde edilebilir. Beklentilerine ve algılarına odaklanan titiz pazarlama araştırmasıyla müşterileriniz ve müşterileriniz hakkında daha fazla bilgi edinin. Hizmet kalitesi zor olsa da ölçülebilir ve dışarıdan yardım almak isteyebilirsiniz.
Bu noktada şirketinizin diğer departmanlarındaki veya aynı üst kuruluş içindeki meslektaşlarınıza hizmet veriyor olabileceğinizi düşünmekte fayda var.
Son kullanıcıyı memnun etmek istiyorsanız dahili pazarlama çok önemlidir. Bazen faydaları iş arkadaşlarınıza satmanız gerekir. Müşteri hizmetleri beklentileri aşılacaksa ve sadece karşılanmayacaksa, büyük resmi görmelerini sağlayın. Birçoğumuz düzenli olarak dahili pazarlama yapıyoruz.
BT desteğinin rolünü düşünün; Gerçekten de “Kapatıp tekrar açtınız mı?” sorusundan daha fazlası var. Modern BT departmanları giderek artan bir şekilde müşterileri memnun etmekten bahsediyor. Hizmetlerin ve/veya dahili pazarlamanın etkili olabilmesi için üst yönetimin tamamen kararlı olması gerekir ki bu ne yazık ki her zaman böyle değildir.
Hayır Kurumları ve Küçük İşletmeler
Kotler, pazarlamanın Adam Smith’in basit bir işlem fikrinden daha fazlası olduğunu uzun zaman önce fark etti. Kotler’in sosyal pazarlama teorisi, devlet tarafından finanse edilen hayır kurumlarına kadar uzanır (bazen B2G işletmelerden devlete olarak anılır). Hayır kurumları geleneksel tarzda satış yapmasalar da yine de fon aldıkları hizmetler sağlıyorlar. Bugün hayır kurumu yöneticileri, paydaş beklentilerini karşılamak için artan bir baskı altındadır, bu nedenle bunları daha ayrıntılı olarak ele almak uygun olacaktır.
Hayır Kurumları
Hayır kurumlarının daha iyi bir toplum yaratmak için var olduğu tartışılmaz, insanların büyük çoğunluğu hayır kurumlarının güvenilir olduğunu düşünüyor. Çoğu kişi hayır kurumlarını bir şekilde kullanıyor veya destekliyor ve sektör, 200.000’den fazla kayıtlı hayır kurumunun 32 milyar sterlinin üzerinde ciro elde etmesi ve yaklaşık 600.000 ücretli personel çalıştırmasıyla Birleşik Krallık ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.
Örnek: 2006’da gönüllü sektör kuruluşlarının Yorkshire ve Humber bölgelerine 3 milyar sterlin getirdiği tahmin ediliyor, ancak o zamandan beri Avrupa Hedefi hibelerindeki ve Tek Yenileme Bütçesindeki değişiklikler nedeniyle hayati hizmetler tehdit altında. AB 27 üye ülkeye genişledi ve yeni üyeler daha fazla fon çekiyor.
Bu, hayır kurumlarının mikro ve makro ortamları izleme ihtiyacını doğrular. Pek çok hayır kurumu, genellikle uzun vadeli pazarlama planlamalarını azaltan dış finansmana aşırı bağımlı hale geldi. Finansmanın değiştiği bu günlerde, finansal güvenlik genellikle artık garanti edilememektedir.
Bugün işletmeler daha çok CSR ve sürdürülebilirlik platformları olan hayır kurumlarına benzerken, hayır kurumları daha çok profesyonelce yürütülen pazarlama kampanyaları olan işletmelere benziyor. Artık mesele yeterince fon toplamak değil. Milyarlarca sterlin rezerve sahip olan ve yine de kendilerini yoğun bir şekilde tanıtmaya ve bağış toplama kampanyaları yürütmeye devam eden daha büyük hayır kurumlarının hikayeleri var.
Reklam stratejisi örneği
En iyi reklam stratejileri
Reklam ve PAZARLAMA STRATEJİLERİ
Reklam ve pazarlama Nedir
Reklam stratejileri ders notları
Üretici reklam örnekleri
Reklam ve pazarlama Bölümü
Reklam stratejileri nelerdir
Argümanları, halkın gözünden düşmenin çok riskli olduğu yönündedir. Ayrıca, finansmanın, süreçlerin ve hizmetlerin yaşam döngüleri sürekli olarak kısalıyor ve hayır kurumları artan baskılarla karşı karşıya kalıyor. Ancak, kaynak eksikliği ve (çoğunlukla) ağır üst düzey yönetim iş yükleri, stratejik pazarlama gelişimini engellemiştir.
Genel olarak pazarlama ve özellikle araştırma, hayır kurumları için bir zayıflık alanıdır ve birçoğu değişim ihtiyacını kabul eder. Kendilerini olağan geçici yaklaşımlarına güvenmek yerine koordineli bir şekilde pazarlamaları gerekir.
Bununla birlikte, hayır kurumları, pazarlama ve gelir elde etme konusunda esnek bir yaklaşım benimsemeye her zaman istekli olmuştur ve personel genellikle etkinlikleri etkili ve verimli yollarla geliştirme özgürlüğüne sahiptir. Bir gönüllü sektör kuruluşunun pazarlama kabiliyetini değerlendirebilmek için büyüklüğünü göz önünde bulundurmak gerekir, çünkü hayır kurumlarının çoğu aynı zamanda küçük işletmeler veya küçük ila orta ölçekli işletmelerdir (KOBİ’ler).
Mevcut pazarlama denetim araçları, esas olarak daha büyük şirketler tarafından kullanılmak üzere geliştirilmiştir ve KOBİ’lerin koşulları ve özellikleri farklıdır. Hayır Kurumları Komisyonu, kayıtlı hayır kurumlarının yüzde 75’inin 250.000 £’dan az ciro yaptığını belirtti. Bu nedenle, muhtemelen 250’den az personel istihdam edecekler ve ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluşacaklar. Bu durumda, işletme büyüklüğünün pazarlama üzerindeki etkisini daha ayrıntılı olarak ele almak mantıklıdır.
Küçük İşletmeler
2001’de KOBİ’ler Birleşik Krallık işletmelerinin yüzde 99’unu oluşturuyordu; sektör İngiltere ekonomisinin başarısı için çok önemlidir. Son tahminler, KOBİ sektörünün yıllık cirosunun 1 trilyon sterlini aştığını gösteriyor. Doğruysa, bu, İngiltere’nin özel sektör ekonomik faaliyetinin neredeyse yarısını temsil ediyor.
AT tanımı, KOBİ’lerin ‘bağımsız’ olması ve 250’den az kişiyi istihdam etmesi gerektiğini belirtmektedir. Buna ek olarak, dokuz veya daha az çalışanı olan şirketler mikro işletme olarak sınıflandırılır.
Gilmore ve diğerlerine göre, KOBİ’ler pazarlama yaklaşımlarını belirleyen özelliklere sahiptir:
■ mal sahibinin/yöneticinin doğuştan gelen özellikleri ve davranışları;
■ boyut sınırlamaları ve geliştirme aşaması;
■ sınırlı kaynaklar (finans, zaman ve pazarlama gibi)
■ uzman uzmanlığı eksikliği (sahipler genellikle genelcidir);
■ pazarda sınırlı etki.
En iyi reklam Stratejileri Reklam stratejileri ders notları Reklam stratejileri nelerdir Reklam stratejisi örneği Reklam ve pazarlama Bölümü Reklam ve pazarlama Nedir Reklam ve PAZARLAMA STRATEJİLERİ Üretici reklam örnekleri