Pazarlamada Dahili Süreç – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Pazarlamada Dahili Süreç
Dahili süreç akışlarını belgelemek, kağıt belgeleri basitçe elektronik yönetim rutinlerine çevirmekten çok daha fazlasını gerektirecektir. En yakından belgelenmiş prosedür kılavuzunda, insanların süreçteki kritik noktalarda ne sıklıkla yargılarda bulunmak zorunda kalması şaşırtıcıdır.
Şirketler, sorunsuz ticaretin avantajlarından yararlanmak için deneyimli çalışanlarının karar alma süreçlerini yakalamayı ve bunları dijitalleştirmeyi başarmalıdır. Bazı hesaplamaların insanlar için çok hızlı yapılması gerektiğinden, insanların dijital pazar yerlerinin kararlarına katılımını sürdürmek taviz verebilir.
Artık bu süreçte insanın rolü, teknolojinin karar verdiği parametreleri belirlemek ve bu parametrelerin belirlenen iş hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır. Şirketlerin bu zorlu süreçten geçmesinin yararı, müşterilerin zevk almak istediği ve talep ettiği gerçek zamanlı fiyatlandırmanın aynı avantajlarından yararlanmaya başlayacak olmalarıdır.
Bir dizi büyük bilgisayar üretim kuruluşu, herhangi bir resmi fiyat listesinden vazgeçmeyi planladıklarını zaten belirttiler: birçok esnek üretim kuruluşunun Web sitesini ziyaret etmek ve bir fiyat listesi aramak şimdiden sonuçsuz bir iş olabilir.
Halihazırda gerçek zamanlı fiyatlandırma açıktır, ancak yalnızca arz yönlü faktörler tarafından yönlendirilmektedir. Müşteri bazında talep faktörlerine yanıt veren tamamen esnek fiyatlandırmayı giderek daha fazla göreceğiz. Müşterilerin satın alma süreçlerinde fiyatın rolü azalacaktır.
Somut olmayan ‘güven’ kavramı daha önemli hale gelecek. Fiziksel bir ortamda, müşterilerin bilinçsizce tanıdığı birçok işaret vardır ve bunların tümü bir kuruluşa duyulan bu güven duygusuna katkıda bulunur. Dijital ortamda müşterilerin, fiziksel dünyada olduğu gibi iş yaptıkları şirketlere güvenmeleri gerekir.
Güvenilir dijital şirketler, tutarlı bir şekilde cana yakın, dokunulabilir ve müşterilerin beklentilerine yanıt veren bir kişilik yaratır ve yönetir. Müşteriler, bir kuruluşun kişiliğini, dijital ortamların tasarımının yanı sıra ürün ve hizmet sunumu yoluyla teslim edildiğini görürler.
Güven duygusu, şirketin teknik kaynakları ve organizasyon yapısında yaratılır. Kuruluşun kişiliği, dijital ortamda tutarlı olmalıdır; dijital ve fiziksel ortamların her zamankinden daha yakın kişilikleri paylaşması giderek daha önemli hale gelecek.
Teknoloji erken “İnternet Çağı”nın büyük bir başarısızlığı olmuştur. Bant genişliğinin yokluğu, Web tasarımcılarının müşterilerinin teknolojisinin yetenekleri dahilinde tasarım yapma konusundaki isteksizliğiyle birleştiğinde, birçok müşterinin güveninin kaybolduğu anlamına geliyordu.
Bant genişliği arttıkça ve tasarımcılar ticari süreçte oynadıkları önemli role karşı daha duyarlı hale geldikçe, teknolojinin güven yaratmadaki rolü olumsuzdan çok olumlu olacaktır.
Güven aynı zamanda bir kuruluşun müşteri ihtiyaçlarına yanıt verme yeteneğine de bağlıdır. Dijital ortamlar, tek bir dijital kanal içinde doğal olarak dokunulabilir, meşgul, kullanıcı tarafından yönlendirilen alanlardır.
İnternette, bir avuç içi bilgisayarda veya bir perakende mağazasının müşteri hizmetleri ekranında, bir müşterinin tıkladığı düğmeler ve bağlantılar arasında neden-sonuç ilişkisi kurmak nispeten kolaydır. Bir dijital ortamdan diğerine yanıt verme düzeyini korumak veya dijital kanallar insan kanallarıyla temasa geçtiğinde daha zordur.
Kişiliğin, teknolojinin ve tepkinin üç unsuru da birbiriyle bağlantılı ve koordineli olmalıdır. Bunu başarmak için kuruluşun hem insan hem de teknik kaynakları yönetmesi, bunları dijital ve fiziksel ortamlarla entegre etmesi ve sürekli olarak güvenilir bir kuruluş sunmak için insan bileşenlerini eğitmesi gerekecektir.
Pazarlama yaklaşımları Nelerdir
PAZARLAMA İlkeleri Ders Notları
PAZARLAMA kavramı
Pazarlama karması
aşağıdakilerden hangisi pazarlama planlamasında yer alan konulardan biri değildir?
Aşağıdaki pazarlama yönetim süreci aşamalarından hangisinde
Pazarlama örnekleri
Eski pazarlama aşamasının özellikleri
GÜVEN BARİYERİNİ AŞMAK
Güven eksikliği, dijital bir ortamda müstakbel müşterilerin müşteriye dönüşmesinin önündeki en büyük tek engeldir. Potansiyel müşteriler, bir kuruluşun çevrimiçi kaynakları arasında yolculuk yaptıkça, güven duyguları giderek gelişir. Bununla birlikte, satın alma noktasında, en güvenilir kuruluşlar arasında bile, müşterilerin güven duygusu, satın alma taahhüdünde bulunduğunda azalacaktır.
Dijital bir ortamda güven duygusunu en üst düzeye çıkarmak için, bir müşteri bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce, tasarımcıların izlemesi gereken bazı net ilkeler vardır. Dijital ortam, müşterilerin üstesinden gelmesi için asgari teknik engellerle mümkün olduğunca erişilebilir olmalıdır.
Farklı ürün ve hizmet türleri için alışveriş yapan farklı müşteriler, ziyaret ettikleri dijital ortamların kabul edilebilir teknik karmaşıklık düzeyine ilişkin çok farklı beklentilere sahip olacaklardır. Benzer şekilde, dijital ortamda gezinmek kolay olmalıdır.
Tıpkı ilk kez gelen ziyaretçilere yolunu bulmaları için destek ve kaynak verilmesi gerektiği gibi, sık ziyaretçilerin de seçtikleri yere hızlı erişimlerine izin verilmelidir. Tüm ziyaretçiler, bilginin değeriyle ilgilenen dijital kaynakları bulmalı, onu bulma çabasını çok aşmalıdır.
Dijital ortamlardan diğer kanallara yapılan tüm bağlantılar, müşterinin kişisel bilgilerini güvende tutarken kolay aktarıma olanak verecek şekilde entegre edilmelidir.
Şirketin dijital kanallarının sunumu, müşterilerin şirket markasına ilişkin algısıyla tutarlı görünmeli, ses çıkarmalı ve hissettirmelidir. Yine, dokunsal özellikler sunmak, baskı ve yayın markaları arasında bazı yenilikler gerektirebilir. Bir kuruluş tüm bu gereklilikleri karşılayabilir ve bunları mutabakata dayalı bir pazarlama ortaklığının yanı sıra güvenilir bir şekilde sunabilirse, o zaman güvenilir olacaktır.
Bu çerçevede pazarlamacılar, müşterilerinin her bir kanalı ne sıklıkta kullandıklarını ve dijital ortamına ne kadar aşina olduklarını bilmelidir. Sık ve deneyimli kullanıcıların kanalla etkileşim kurmasını engellemeden, yeni gelenlerin güvenle keşfetmelerine olanak sağlamalıdır.
Şirketin dijital kanalını ilk kez ziyaret eden deneyimli kanal sörfçüleri, fiziksel mağazayı ilk ziyaret ettiklerinde olduğu gibi kendilerini şirketin sitesinde rahatça yönlendirmek için yeterli sayıda geleneksel navigasyon tabelası bulmalıdır.
Eşit ve zıt bir gereksinimde, şirketin fiziki mağazalarına aşina olan müşteriler, aynı kuruluştan dijital bir ortamda kendilerini evlerinde hissetmelidir.
Teknoloji, çoğu müşterinin anlayabileceğinden daha hızlı bir şekilde toplumu yeniliklerle bombardıman etmeye devam ediyor. Kesinlikle çok az müşteri her yeniliği ve yükseltmeyi karşılayabilir.
İletişim teknolojisi, hem iş hem de ev hayatımızın yapısını değiştirmesinin yanı sıra, bağlanmak ve iletişim kurmak için gereksiz bir aciliyet duygusu yaratıyor. Bu, nüfusun yalnızca bir bölümünde hissedilse de, oldukça varlıklı ve etkili bir kesimdir ve pazarlamacıların başarılı bir şekilde iletişim kurabilmesi için önemli olan bir kesimdir.
Anlık iletişim aciliyeti duygusu, birbirini izleyen her yeni teknolojinin yeniliği ile geçecektir. Dijital iletişim cihazları nüfusun daha büyük bir bölümü arasında daha popüler hale geldikçe, yeni iletişim teknolojilerini ilk benimseyen ve ustalaşan nesil, pazarlamacılara sonraki diğerleriyle nasıl iletişim kuracaklarını öğretecektir.
Gerçekçi olmak gerekirse, pazarlama ve iletişimin teknik ve sosyal bir dengeyi yeniden kurması bir nesil alacaktır.
Aşağıdaki pazarlama yönetim süreci aşamalarından hangisinde aşağıdakilerden hangisi pazarlama planlamasında yer alan konulardan biri değildir? Eski pazarlama aşamasının özellikleri PAZARLAMA İlkeleri Ders Notları Pazarlama Karması PAZARLAMA kavramı Pazarlama örnekleri Pazarlama yaklaşımları Nelerdir