PIE GRAFİĞİ – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

TEST YENİLEMESİ
Sonuçları Tablo 4-1’de gösterilen testi yeniden inceleyelim. Bu sefer puan aralıklarını düşünelim. Bunu yapmanın birçok yolu vardır, bunlardan üçü Tablo 4-8, 4-9 ve 4-10’da gösterilmiştir. Tablo 4-8’de, testin sonuçları aşağıdaki dört aralıkta puan alan kağıtların sayısına göre düzenlenmiştir: 0–10, 11–20, 21–30 ve 31–40. En büyük öğrenci sayısının 21–30 aralığında puan aldığını ve bunu 31–40, 11–20 ve 0–10 aralığında takip ettiğini de görebiliriz.
Tablo 4-9’da 10 aralıkta puana sahip makale sayısına göre sonuçlar gösterilmektedir. Bu durumda, en “” popüler “aralık 29-32’dir. Sonraki en “popüler” aralık 21-24’tür. En az “popüler” aralık 0-4’tür.
Tablo 4-8 ve 4-9, test puanlarını eşit büyüklükteki aralıklara böler (bir ekstra puan içeren en düşük aralık, 0 puanı). Tablo 4-10 farklıdır. Puanları eşit büyüklükteki aralıklara bölmek yerine, puanlar A, B, C, D ve F harf notlarına göre tablo haline getirilir. Harf notlarının atanması genellikle özneldir ve genel olarak sınıfın performansına bağlıdır. , testin zorluğu ve öğretmenin eğilimi. (Bu testi derecelendiren hayali öğretmen, sağlam bir kişi olmalıdır.)
PIE GRAFİĞİ
Tablo 4-8, 4-9 ve 4-10’daki veriler, kırılmış daireler kullanılarak grafik biçiminde kolayca gösterilebilir. Bu pasta grafiktir ve bazen pasta grafik olarak da adlandırılır. Daire, bir pastanın dilimlendiği gibi kama şeklindeki bölümlere ayrılmıştır. Veri alt kümesinin boyutu arttıkça, pasta bölümünün açısal genişliği doğru orantılı olarak da artar.
Şekil 4-3’te, grafik A, Tablo 4-8’deki veri sonuçlarını, grafik B, Tablo 4-9’daki sonuçları ve C grafiği, Tablo 4-10’daki sonuçları tasvir etmektedir. Her pasta diliminin ucundaki veya tepesindeki derece cinsinden açı, alt kümedeki veri öğelerinin yüzdesi ile doğru orantılıdır. Bu nedenle, bir kama öğrencilerin% 10’unu tasvir ediyorsa, tepe açısı 3608’in% 10’u veya 368’dir; eğer bir kama öğrencilerin% 25’ini gösteriyorsa, tepe açısı 3608’in% 25’idir veya 908’dir. Genel olarak, bir kama popülasyondaki öğelerin% x’ini gösteriyorsa, bir pasta grafiğindeki kamanın tepe açısı, derece cinsinden 3.6x’tir.
Her pastanın dilimlerinin boyutları da alan yüzdesi olarak ifade edilebilir. Kamaların tümü aynı yarıçapa sahiptir – dairenin yarıçapına eşittir – bu nedenle alanları, tasvir ettikleri alt kümelerdeki veri öğelerinin yüzdeleriyle orantılıdır. Bu nedenle, örneğin, Şekil 4-3A’da, 31-40 puan aralığı, “pastanın% 30 veya 3 / 10’unu” içeren bir dilimi temsil ederken, Şekil 4-3C’de, C notu olan öğrenciler pastanın% 25 veya 1 / 4’ünü de temsil eder.
Histogram grafiği
Sütun grafiği
Histogram grafiği nedir
Daire grafiği nedir
Daire grafiği istatistik
Daire grafiği oluşturma programı
Alan grafiği nedir
Pasta grafiği
DEĞİŞKEN GENİŞLİK HİSTOGRAMI
Histogramlar Bölüm 1’de tekrar tanıtıldı. Bu bölümde gösterilen örnek, sabit genişlikte bir histogram olduğu için biraz fazla basitleştirmedir. Değişken genişlikli histogram adı verilen daha esnek bir histogram türü vardır. Bu tür bir grafik, 1000 öğrenciye verilen varsayımsal 40 soruluk testimizin sonuçlarını çeşitli şekillerde göstermek için de idealdir.
Şekil 4-4, tablolar ve pasta grafiklerle aynı verileri ifade eden değişken genişlikli histogramları gösterir. Şekil 4-4’te, grafik A, Tablo 4-8’deki veri sonuçlarını, grafik B, Tablo 4-9’daki sonuçları ve C grafiği, Tablo 4-10’daki sonuçları tasvir etmektedir. Her bir dikey çubuğun genişliği, puan aralığı ile doğru orantılıdır. Her çubuğun yüksekliği, belirtilen aralıkta puan alan öğrencilerin yüzdesi ile de doğru orantılıdır.
Yüzdeler, Şekil 4-4A’daki histograma dahil edilmiştir, çünkü grafiğin kafa karıştırıcı veya dağınık görünmesine neden olmadan sayıları göstermeye yetecek kadar yer vardır. Şekiller. 4-4B ve C, yüzdeler her çubuğun üstüne yazılmaz. Bu bir tercih meselesidir. B grafiğindeki sayıları göstermek, bazı insanlara çok karışık görünmesine neden olur. C grafiğinde, A notunun yüzdesini göstermek zor olurdu ve kafa karışıklığına neden olabilir, bu nedenle hepsi dışarıda bırakılır. Yüzdeler çubukların üst kısmında listelenmediğinde, histogramlarla birlikte tablo şeklindeki verileri dahil etmek de iyi bir fikirdir.
PROBLEM 4-8
Beş günlük bir çalışma haftasında (Pazartesiden Cumaya) faaliyet gösteren büyük bir şirket hayal edin. Farz edelim ki haftanın her günü hasta arayan işçilerin sayısının uzun bir süre boyunca ortalamasının alındığını ve haftalık hasta-kişi-gün sayısının aynı dönem içinde ortalamasının alındığını gösterir. (Hasta-kişi-günü, bir kişinin bir gün evde hasta kalmasına eşdeğerdir. Aynı kişi, belirli bir haftada üç gün hasta ararsa, o hafta içinde üç hasta-gündür, ancak sadece bir hasta kişi.)
Çalışma haftasının her beş günü için, o gün hasta olan ortalama kişi sayısı, haftalık hasta-kişi-gün sayısına bölünür ve bu iş için bir yüzde olarak tablo halinde sunulur. Hafta içi. Sonuçlar, Şekil 4-5’te bir pasta grafik olarak gösterilmektedir. Bu grafiğin bize Cuma günleri hakkında söylediği iki şeyi adlandırın. Bu grafiğin ilk bakışta görünebileceği, ancak aslında göstermediği, bize Cuma günleri hakkında bilgi veren bir şeyi de söyleyin.
ÇÖZÜM 4-8
Pasta grafiği, çalışma haftasının diğer günlerinden daha fazla kişinin (ortalama olarak) Cuma günleri hasta olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda haftalık bazda toplam hasta-kişi-gün sayısının ortalama% 33’ünün Cuma günleri meydana geldiğini de söylüyor. Pasta grafiği ilk bakışta görünebilir, ancak aslında göstermez, şirketteki işçilerin ortalama% 33’ünün Cuma günleri hasta olduğunu da gösterir.
PROBLEM 4-9
Yukarıda açıklanan şirkette ve Şekil 4-5’in pasta grafiğiyle gösterilen anket dönemi boyunca, haftada ortalama 1000 hasta-kişi-gün olduğunu varsayalım. Pazartesi günleri ortalama hasta-kişi-gün sayısı kaçtır? Pazartesi günleri hastayken arayan ortalama kişi sayısı kaçtır?
ÇÖZÜM 4-9
Tek bir gün için, hasta-kişi günü, hasta olarak arayan bir kişinin karşılığıdır. Ancak bu, bir günden uzun bir süre için mutlaka doğru değildir. Bu tek günlük örnekte 1000 ile% 17,8’i çarpıp 178 elde edebiliriz ve bu bize her ikisinin de cevabını verir. Ortalama olarak Pazartesi günleri 178 hasta günü vardır. Pazartesi günleri ortalama 178 kişi de hastalanmaktadır.
Alan grafiği nedir Daire grafiği istatistik Daire grafiği nedir Daire grafiği oluşturma programı Histogram grafiği Histogram grafiği nedir Pasta grafiği Sütun grafiği