Planlama Stratejileri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Planlama Stratejileri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

28 Ocak 2023 Stratejik PLANLAMA nasıl yapılır Stratejik planlama ne demek ? 0
Ticaret Sisteminin Oluşması

Planlama Stratejileri

Stratejiler, iş hedeflerine ulaşmak için planlardır. Pratik, ulaşılabilir ve eylem odaklıdırlar. Stratejiler genellikle bir işletmenin pazarlama karması (veya dört p) adı verilen dört pazarlama işlevinde yapmayı planladığı değişiklikleri detaylandırır: fiyatlandırma, ürün, promosyon ve yer vb. (dağıtım olarak da bilinir).

Her yıl pazarlama planınızı oluştururken amaçlarınızı ve hedeflerinizi somutlaştırın, ancak stratejilerinizi esnek tutun, böylece onları rekabetçi güçlere, ekonomik gerçeklere veya yeni fırsatlara göre ayarlayabilirsiniz. İzlemeye değer tek stratejinin, amaçlarınızı ve hedeflerinizi doğrudan destekleyen strateji olduğunu unutmayın.

Amaçları, hedefleri ve stratejileri eyleme geçirmek

Pazarlama hedefiniz konusunda net olduktan sonra, her eylem, istenen nihai sonuca ulaşmak için bir yapı taşı haline gelir.
Küçük işletmeler bazen hedefleri ve stratejileri karıştırır. Haziran ayında yeni bir ofis açmak, yeni bir ürün satmaya başlamak veya fiyatları artırmak hedef değil, stratejidir.

Ulaşmaya çalıştığınız hedef konusunda net olmadan stratejilerinizi bilmek, ormanda gözleri bağlı dolaşmaya benzer. İçinde, iş programının tüm bölümlerinin bir mikro bira fabrikası planında nasıl bir araya geldiğini görebilirsiniz.

Arızaya karşı güvenli planlama dizisi

Başarılı pazarlamacılar, aynı adım adım pazarlama senaryosunu takip eder:

1. Pazar araştırması yapın. Bunu yapmak, müşteriniz, ürününüz, rekabetiniz ve iş ortamınız hakkında mümkün olan her şeyi bilmenizi sağlar. Belirtilen adımları izleyin.
2. Pazarlama hedefleri ve hedefleri belirleyin. Bu bölümün önceki bölümleri, bu adımla ilgili talimatlarla doludur.
3. Pazarlama stratejilerini belirleyin ve hedeflerinize ulaşmak için kullanacağınız pazarlama karmasını belirleyin. Önceki bölüm, bu adımda size yol gösterir.
4. Pazarlama araçlarınızı ve taktiklerinizi seçin.

Asla ama asla 4. Adımla başlamayın. Başka bir deyişle, stratejilerinizi öğrenene kadar taktiğinize asla bir reklam yayınlamaya, yeni bir distribütör kiralamaya veya yeni bir ortak almaya karar vermeyin.

Çünkü stratejilerinizi bildiğiniz zaman hedeflerinizi de bilirsiniz, bu da hedeflerinizi bildiğiniz anlamına gelir, bu da işinizin nereye gitmesini istediğinizi bildiğiniz anlamına gelir. Bundan sonra geriye kalan tek şey, ara kilometre taşları oluşturmak ve yol boyunca sonuçları ölçmek, hedefinize ulaşana kadar araçlarınızı ve taktiklerinizi gerektiği gibi ince ayarlamaktır. Taktikler stratejileri takip eder, tersi değil.

 Bütçeleme

Küçük işletme pazarlama bütçeleri iki değişken içerir: zaman ve para. Müşterilere ücretli reklam ve pazarlama iletişimleri ile ulaşabilirsiniz veya onlara kişisel temaslar yoluyla ulaşabilirsiniz; bu, zaman gerektirir, ancak çok az nakit harcaması gerektirir.

Ağ oluşturma ve satış aramaları, uzun süredir maliyetli reklamcılık hizmetlerine bir alternatif olarak hizmet ediyor. Ancak günümüz pazarında, pazarlamaya zaman ayırabilenlerin cephaneliğinde güçlü ek araçlar var: sosyal medya ve dijital iletişim.

Sosyal medya aracılığıyla müşterilerle çevrimiçi bağlantı kurmayı kapsayan üç bölüm için bakın. Müşterileriniz çevrimiçiyse ve web siteniz, sosyal medya kanallarınız ve diğer siteler aracılığıyla onlarla tanışmak ve etkileşimde bulunmak için zaman ayırmaya istekliyseniz, o zaman pazarlamaya ayırdığınız dolar ihtiyacınız, zaman yatırımınızla dengelenebilir.

  • Küçük işletme pazarlama bütçeleri hakkında gerçekçi bir şekilde konuşmak
  • Pazarlama programınıza verebileceğiniz en önemli taahhüt, bir bütçe oluşturmak ve ona bağlı kalmaktır.

İster zamanı, ister parayı veya her ikisini birden bütçelendiriyor olun, şu dört noktayı göz önünde bulundurun:

» Bir pazarlama bütçesi oluşturun.
» Tahsis edilen zamanı veya fonları planlı bir pazarlama programına harcayın.
» Tahsisi önemli bir iş yatırımı olarak görün.
» Programı iyi yönetin.

Pazarlamayı kısarsanız, işinizi tehlikeli bir yokuş aşağı kaydırırsınız. Elbette, bütçeyi kıstığınızda biraz para veya zaman kazanırsınız, ancak bu bir kerelik tasarruftan sonra ne olduğuna bir bakın. Azalma ile birlikte daha az iletişim çabası gelir. Daha az iletişimle satışlar düşer. Düşen satışlar genel gelirlerinizi düşürür, bu da gelecekteki pazarlama için ayıracak daha az kaynağınız olduğu anlamına gelir.

Pazarlama bütçenizi kısmadan önce uzun uzun düşünün çünkü bu, özellikle müşterileri çekmek ve elde tutmak için belirlenmiş tek harcama kalemidir.


Stratejik planlama ne demek
Stratejik PLANLAMA aşamaları
Stratejik PLANLAMA Örnekleri
Stratejik PLANLAMA pdf
Stratejik PLANLAMA nasıl yapılır
Taktiksel planlama nedir
Bir şirketin stratejik planı
Stratejik planlama Uzmanı


Ne kadar harcamanız gerektiğini bilmek

Pazarlamaya ne kadar para harcayacağınız, sahip olduğunuz işin türüne ve kullandığınız pazarlama araçlarına bağlıdır. Herkes sihirli bir formül ister, ancak böyle bir formül yoktur, özellikle de pazarlamanın ücretli reklamlar yerine çevrimiçi olarak gerçekleştiği günümüzde.

Aşağıdakileri unutmayın:

» Yerleşik pazarlardaki düşük büyüme hedefleri olan olgun işletmeler, satışların yüzde 2 ila 5’i kadar düşük pazarlama yatırımlarıyla paçayı sıyırabilir. Yüksek büyümeyi hedefleyen şirketlerin çok daha fazla yatırım yapması gerekiyor.

» Satışları esas olarak taşeronluktan gelen işletmeler pazarlamaya neredeyse hiç nakit harcamazken, geniş bir perakende müşteri kesiminin dikkatini çekmesi gereken işletmeler, ücretli medya reklamları, çevrimiçi iletişimler ve promosyonlar yoluyla görünürlük elde etmek için yeterli bütçeye sahip olmalıdır. 

» Çevrimiçi ve sosyal medya ağlarında aktif olan müşterileri olan işletmeler, çok az nakit yatırımla veya hiç nakit yatırım yapmadan iletişim ve sürekli etkileşim kurabilirler, ancak sosyal medyanın ve çevrimiçi pazarlamanın ücretsiz olduğuna inanarak kendinizi kandırmayın. En azından, gerçekten etkili bir çevrimiçi varlık oluşturmak ve yönetmek için personel veya dış kaynaklar işe alırsanız paraya dönüşebilecek zaman ayırmanız gerekir.

Sadece on yıl önce, özellikle işletmeden tüketiciye pazarlamacılar için pazarlama başarısı, büyük ölçüde bir işletmenin mesajını pazara iletme çabalarına ne kadar para yatırabileceğine bağlıydı.

Bugün başarı, yalnızca pazarlama mesajlarını iletmekten değil, müşterilerle hem kişisel olarak hem de İnternet aracılığıyla iki yönlü etkileşimler oluşturmaktan kaynaklanmaktadır.

Dolar artık pazarlama etkinliğini ne artırıyor ne de bozuyor. Günümüzün pazarlamacılarının, etkileşim kuran, yanıt veren ve sonuç olarak iki yönlü ilişkiler geliştiren müşterilerle iletişim kurmak ve onları dinlemek için hem para hem de zaman ayırması gerekiyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir