Proje Tabanlı Organizasyonlar – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Proje Tabanlı Organizasyonlar
Yaratıcı endüstrilerde çok yaygın bir kadro yapılandırması, bazen proje tabanlı grup olarak adlandırılan ad hoc çalışma grubudur.
Sinema ve reklam filmi yapımcılığı, müzik prodüksiyonu ve proje bazlı organizasyonlar (PBO’lar) alanındaki şirketler, proje tamamlandığında veya farklı bir aşamaya geçtiğinde gerektiğinde dağılan gruplar oluşturabilir. Genellikle bu tür bir ekipte yer alan kişiler, tam zamanlı çalışanlardan ziyade bağımsız yüklenicilerdir veya personel ve serbest çalışanların bir karışımı vardır.
Whitley, bazı önemli PBO türlerini tanımlamıştır. Bir boyut, hedef türleridir: Tekrarlayanlar mı yoksa tek seferlik mi? Bu öğeye hedeflerin ve çıktıların tekilliği adını verir.
Diğer boyut, iş rollerine bakar: Tanımlanmış ve istikrarlı mı yoksa belirsiz ve değişken mi? Bu, iş rollerinin ayrılması ve istikrarı olarak adlandırılır. Whitley, gösterildiği gibi, bu iki boyutun dört tür PBO üretmek için nasıl etkileşime girdiğini gösterir.
Yüksek/yüksek kategoriye giren PBO’ları yönetmek (farklı roller üstlenen kişiler tarafından gerçekleştirilen bir veya birkaç çıktı üretmek) zordur.
Projeden projeye geçen, uzmanlıklarına göre işe alınan kişiler, muhtemelen mevcut işverenlerinden çok kendi meslek birlikleriyle özdeşleşeceklerdir. Ayrıca, projenin belgelenmesine özen gösterilmediği takdirde, deneyimden elde edilen bilgi, proje sona erdiğinde üzerinde çalışan insanlarla birlikte yola çıkar.
Benzer projelerde yer alan (amaç tekilliği düşük olan) ve çekirdek bir çalışan grubunu zaman içinde elinde tutan şirketler, uzun vadeli başarı elde etme konusunda en yüksek şansa sahiptir.
Bu tür PBO yöneticilere yardımcı olur çünkü onlara koordinasyon için prosedürler oluşturma, belirli becerileri belirleme ve geliştirme ve deneyimlerden öğrenme yeteneği verir. Çalışma ekiplerini benzersiz ve yenilikçi içerik üretmeye zorladıklarında bile, yöneticiler ad hoc çalışma gruplarıyla tek seferlik projeleri halletmeleri gerektiğinden daha büyük bir güvenle bütçe ve organizasyon yapabilirler.
Dış Kaynak Kullanımı
Dış kaynak kullanımı, bazı yaratıcı endüstri şirketleri için stratejik bir seçimdir. Bununla birlikte, temel fikri mülkiyetin geliştirilmesini içeren işlerden daha sık olarak sıradan görevleri dış kaynak olarak kullanma eğilimindedirler. Bununla birlikte, animasyon, illüstrasyon, fotoğrafçılık gibi yazılım geliştirme ve görsel oluşturma ve rötuş gibi yetenekli sanatsal görevler genellikle küresel olarak dış kaynaklara yaptırılır.
Dış kaynak kullanımı her zaman bir seçenek değildir. Anahtar yaratıcı çalışmayı kuruluş içinde tutmak için bir motivasyon, şirketin eser üzerindeki mülkiyet iddialarını sürdürmesini sağlayan telif hakkı hususlarıdır.
Sinema filmleri, TV programları ve reklam mesajları gibi yaratıcı endüstri ürünlerinin bazı yönlerinin kültürel ve sosyal boyutlara göre ayarlanması gerekebilir. Bu malzemeler için, dış kaynak kullanımı muhtemelen ya yerel şirketlere ya da kültürel olarak benzer ortamlardaki şirketler olacaktır.
Günümüzün yaratıcı endüstrilerindeki şirketlerin esnek olması gerekiyor. Teknolojiler ve pazarlar değişir, dolayısıyla kuruluşların iş gücüyle etkileşim biçimlerinin de değişmesi şaşırtıcı değildir.
Bu bölüm, yöneticilerin çalışanlarla, sendikalı işçilerle, sözleşmeli işçilerle, ortakları ve çalışanları görevleri yerine getiren satıcılarla ve çabaları şirketin ürün veya hizmetlerinin bir parçası haline gelebilecek müşterilerle ilişkilerinde ele alması gereken insan kaynakları konularını kapsar.
Proje TABANLI ÖĞRENME
Proje TABANLI ÖĞRENME ppt
Proje TABANLI ÖĞRENME Örnekleri
Proje TABANLI ÖĞRENME etkinlikleri
Proje tabanlı Öğrenme basamakları
Proje TABANLI ÖĞRENME pdf
Proje tabanlı öğrenme okul öncesi
Proje tabanlı öğrenme tarihçesi
Çalışanlar örgütün yapıştırıcısıdır. Kurumun yapısını somutlaştırır, kolektif bilgi ve hatıralarını iletir ve istikrar sağlarlar. Operasyonların günlük kararlılığını yürütürler. Yönetim çalışanları, şirketin resmi ve gayri resmi politika ve prosedürlerini oluşturur.
Kuruluş açısından bakıldığında, tam zamanlı çalışanlar pahalı bir yatırımdır. Ancak, her türlü işçi arasında en kolay izlenen ve kontrol edilenlerdir.
Yöneticiler gibi yaratıcı endüstrilerdeki maaşlı çalışanlar, hiçbir ek ödeme olmaksızın standart haftada 40 saatten çok daha fazla çalışırlar. Şirket gizlilik anlaşmaları talep edebilir ve bir dereceye kadar uygulayabilir. Çalışanın görevinden ayrılması durumunda rakip bir şirkette bir süre çalışmaktan kaçınması konusunda ısrar edebilir.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok çalışan, isteğe bağlı olarak bilinen yasal bir şemsiye altında işe alınır; bu, işverenin bir çalışanı herhangi bir nedenle veya nedensiz olarak feshedebileceği anlamına gelir. Lonca ve sendika üyesi olan veya sözleşmeli olarak çalışan işçiler, isteğe bağlı çalışan değildir.
İsteğe bağlı istihdamı düzenleyen yasalar eyalet yasalarının kapsamındadır, bu nedenle yargı yetkisine bağlı olarak değişebilirler. En koruyucu ortamlarda, bir devlet, resmi, imzalı bir belge olmadığında bile, çalışanları sebepsiz yere işten çıkarmaya karşı koruyan zımni bir sözleşme kurabilir.
Bir çalışanın görev süresi, gösterildiği gibi işin tasarımından, işe alımdan işe alıma ve fesih aşamasına kadar istihdamın aşamalarını gösteren çalışan yaşam döngüsü olarak adlandırılır.
Hem organizasyona hem de bireysel faktörlere bağlı olduğundan, çalışan yaşam döngüsü ile ilgili standart bir zaman çizelgesi yoktur. Bazı çalışanlar işe alınabilir ve emekli olana kadar kalabilir, ancak böyle bir kariyer yolu yaratıcı endüstrilerde yaygın değildir. Diğerleri, işin gereklilikleri ile çalışan arasında derin bir uyumsuzluk olduğunda birkaç ay içinde işe alınabilir ve işten çıkarılabilir.
Çalışan yaşam döngüsü, gösterildiği gibi işe alma, geliştirme ve işten çıkarma olmak üzere üç geniş kategoriye ayrılır. Karmaşık prosedürler ve politikalar yaşam döngüsünün her aşamasına eşlik eder. Son on yılda, yaratıcı endüstrilerin yükselişi, bu sektörlerdeki şirketlerin insan kaynakları konularını nasıl ele aldıklarını ön plana çıkardı.
Medya sektörlerinde çalışan işe alımı, diğer birçok sektörde ve önceki dönemlerde olduğundan çok daha açık ve esnek bir süreçtir. Çalışma grupları, tüm bölümler veya birden çok bölümdeki iş birimleri, işin gerektirdiği görevler, potansiyel çalışanların sahip olması gereken nitelikler ve özellikler ve hangi düzeyde işe alınması gerektiği konusunda girdi sağlayabilir.
Bazı sektörlerde arzu edilen yaratıcı beceriler kıt olabilir ve pazar rekabetçi olabilir, bu da bir işe alım stratejisi gerektirebilir. İşin baskısı ve çeşitlendirilmiş bir kampanyaya duyulan ihtiyaç bazen zorlu aramalar için profesyonel bir işe alma görevlisinin işe alınmasıyla sonuçlanır.
Proje TABANLI ÖĞRENME Proje TABANLI ÖĞRENME etkinlikleri Proje TABANLI ÖĞRENME Örnekleri Proje TABANLI ÖĞRENME pdf Proje TABANLI ÖĞRENME ppt Proje tabanlı Öğrenme basamakları Proje tabanlı öğrenme okul öncesi Proje tabanlı öğrenme tarihçesi