Rakip İstihbaratı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Rakip İstihbaratınızı Nasıl Yönetirsiniz?
Bu bölümü okuduktan sonra şunları yapabilmelisiniz:
1. Rekabetçi konumunuzu yönetmek için rakip istihbarat tekniklerini uygulayın.
2. Birincil veri toplamanın temel yöntemlerini ayırt edin: deney, gözlem ve görüşme.
3. Üç temel görüşme araştırma stratejisinin güçlü ve zayıf yönlerini karşılaştırın: yüz yüze, telefonla.
Son iki bölümde rakip analizi, pazarınızı anlamak, rakiplerin niyetlerini ve stratejilerini değerlendirmek, yeni pazarlara açılmak ve müşterilerin rakiplerinize karşı sizin tekliflerinize nasıl tepki verdiğini belirlemek için temel bileşen olarak seçildi.
Daha doğrusu, güvenilir ve belgelenmiş rekabetçi istihbarat girdisi olmadan kazanan bir strateji tasarlamaya yönelik pratik bir yaklaşımın olmadığını kategorik olarak belirtmek uygundur.
Dünya çapında çok sayıda şirket, rakip istihbaratının güçlü bir stratejik silah olarak kullanılabileceğini keşfediyor.
Kuruluşlar, çeşitli yeni yollarla bilgi toplayarak temel ürünlerini daha iyi destekleyebileceklerini, kendilerini rakiplerinden ayıran yeni katma değerli hizmetler sunabileceklerini ve pazarlarını genişleten yeni ürünler ve işler yaratabileceklerini keşfederler.
Bilgi, istihbarat ve karar verme
Günümüzün boyun eğmeyen pazarı, içgüdü ve sezgiyle çok fazla yönetime izin vermiyor. Yine de birçok yönetici, yönetim bilimi tekniklerini bunaltıcı ve göz korkutucu buldukları için bu yaklaşımı kullanmak zorunda hissediyor.
Genellikle hassas zekaya eşlik eden niceliksel dil üzerinde çalışmak kolay olmasa da, “kör uçuş” alternatifi pek umut verici değildir. Bu nedenle, iki uç arasında bir uzlaşma çözüm gibi görünmektedir. Yani, içgüdü ve piyasa zekası birleşebilir.
Bununla birlikte, rekabetçi bir dünyada, karar verme sürecinizi desteklemek ve düzene sokmak için bilimsel temelli bilgiler lehine değiş tokuş yapılmalıdır. Bu ihtiyacı yeterince karşılamak için, bilgi kaynakları ve akışları yönetilmelidir.
Bu yönetim, sırayla bilgi toplama ve işlemeyi yönetecek olan bilgi gereksinimlerinizi açıkça tanımlayarak gerçekleştirilebilir.
Karmaşık bir pazarlama bilgi sistemi oluşturma süreci şu basit düşünceyle başlayabilir: “Geçmişte tam olarak ne olduğunu bilseydi ve gelecekte neler olabileceğine dair biraz fikir sahibi olsaydı, hangi eylemlerin gerekli olduğunu daha iyi hissedilirdi.”
Bu ifade, yöneticinin karar vermeyi iyileştirebilecek anlamlı ve güncel istihbarat sağlamak için bir mekanizma geliştirme arzusunu ortaya koyuyor.
Soruları, “Eğer bilseydim dileklerimle” yanıt veren mevcut ve birleştirilmiş bir bilgi deposuna yönlendirebilmelisiniz. Böyle bir rezervuar, veritabanı pazarlaması olarak bilinir ve sorgulama yöntemi ve süreci, bilgi sistemlerinin tipik özelliğidir.
Etkili Karar Verme İçin Veri Madenciliği
Veritabanları genellikle etkili karar verme ve strateji geliştirme için stratejik öneme sahip çok büyük miktarda veri içerir. Ancak bilgiye nasıl erişirsiniz?
En yeni cevap, hem gelirleri artırmak hem de maliyetleri azaltmak için kullanılan veri madenciliğidir. Dünya çapındaki yenilikçi kuruluşlar, daha yüksek değerli müşterileri bulmak ve onlara hitap etmek, ürün tekliflerini yeniden yapılandırmak ve satışları artırmak için veri madenciliğini kullanıyor.
Veri madenciliği, geçerli tahminler yapmak için kullanılabilecek verilerdeki kalıpları ve ilişkileri keşfetmek için çeşitli analitik araçları kullanan bilgisayar tabanlı bir süreçtir. Örneğin, veri madenciliği, geliri 31.000 £ ile Belirli dergilere abone olan 40.000 £, muhtemelen satmak istediğiniz bir ürünü satın alan kişilerdir.
Tipik olarak, çıkarılacak veriler önce bir şirketin veri ambarından bir veri madenciliği veritabanına çıkarılır. Bu süreç genellikle bir kendin yap projesi değildir.
Sistemi bir şirkete kurmak için uygun yazılıma sahip çok sayıda şirket mevcuttur. Aşağıdaki vaka, iş geliştirme, ürün yeniliği ve genel pazarlama stratejilerini yönlendirmek için gereken rakip ve pazar zekasının kapsamını göstermektedir.
Rakip analizi örneği
Rakip analizi tablosu
Rakip analizi Nasıl Yapılır
Rakip analizi sunumu
Rakip analizi İngilizce
Esas rakip analizi
Rakip firma karşılaştırması
Pazardaki rekabete dayalı ihtiyaç türü
Eylem Stratejisi
Temel stratejisini hayata geçirmek için çok önemli olan yöneticileri aşağıdaki eylemlerle ilerledi:
• Etkileşimli bir soru-cevap süreciyle her kadının ihtiyaçları hakkında sınırlı bilgi edinildi. Reflect.com, stratejiyi uygulamak için, müşterilerin bir web sitesinde temel soruların yanıtlarını kolayca elde eden doğal bir diyalog yoluyla soru sormalarını sağlayan bir teknolojide uzmanlaşmış işbirliği yaptı.
• Her bir müşterinin spesifikasyonlarına uygun gerçekten kişiselleştirilmiş bir ürün ve ambalaj formüle etmek için P&G’nin araştırma ve geliştirme laboratuvarını kullandı. Her ürün, sırayla, alıcının adını da içerecektir. Reflect.com yöneticileri, benzersiz ürünleri uyarlamak için 50.000 kadar benzersiz saç, cilt ve makyaj kombinasyonu tasarladı. Ve ürünü, bir kozmetik mağazasındaki üst düzey mallardan daha yüksek olmayan bir maliyetle pazarlayacaktır.
• Engelleri aşmadıklarından emin olmak için, örneğin Calvin Klein veya Chanel gibi markalarla lüks kozmetik ürünleri satan web rakibi yeni rakiplerin diğer ürün tekliflerini izlemek için sürekli pazar analizi yapıldı. ilerlemesini engellemektir.
World Wide Web ve Bilgi Devrimi
Reflect.com’un stratejisinde gösterildiği gibi, World Wide Web artık yalnızca grupların değil, aynı zamanda bireysel davranışların da sınırlı bilgisini elde etmek için tasarlanmış patlayıcı etkinlik düzeyinin tetikleyicisidir. Teknoloji o kadar yaygın ve göz kamaştırıcı hale geliyor ki bireysel Kullanıcılar güvenli bilgisayar işlemleri ile Web’de gezinebilir ve alışverişlerini yapabilirler.
Daha sonra, müşteriler araştırma yaparken veya satın alırken, “çerezler” adı verilen gizli dosyalar veya etiketler bilgisayarlarına yerleştirilir. Yazılım programları daha sonra bu dosyaları çevrimiçi davranışı izlemek ve analiz etmek için kullanır. Bu tür veriler, bire bir yaklaşım etrafında oluşturulmuş bir ürün veya hizmet teklifi tasarlamanın temelini oluşturur.
Britanya’nın ICL’si, yeni bilgi teknolojisinin başlıca yeniliklerini göstermektedir. Örneğin, Avrupalılar, ICL’nin teknolojisini kullanarak buzdolaplarına yerleştirilmiş bilgisayarlardaki ürün barkodlarını tarayarak İnternet üzerinden yiyecek siparişi verebilirler.
Akıllı kartlar, kullanıcıların kişisel bilgileri depolamaktan perakendecilerde bonus puan kazanmaya kadar her şeyi yapmalarına olanak tanır. Buna karşılık, bu tür bilgiler, satıcılara kullanım modelleri, harcamalar, satın alma zamanı ve bir araya getirildiğinde çok sayıda başka bilgi parçası hakkında değerli veriler sağlar.
Bilgi toplama faaliyeti o kadar devasa ki, bir Web portalı olan Yahoo!, ziyaretçilerin bir siteyi tıkladıkları yerler hakkında her gün yaklaşık 400 milyar bayt bilgi topluyor. Bilgilerle donanmış olarak, daha fazla e-ticaret satışı elde edebilmek için hangi reklamların ve ürünlerin ziyaretçilere en çok hitap ettiğini hesaplar.
Esas rakip analizi Pazardaki rekabete dayalı ihtiyaç türü Rakip analizi İngilizce Rakip analizi Nasıl Yapılır Rakip analizi örneği Rakip analizi sunumu Rakip analizi tablosu Rakip firma karşılaştırması