Reklam Araçlarına Odaklanma

Reklam Araçlarına Odaklanma
Facebook, müşteriler ve firmalar tarafından en çok kullanılan sosyal medya olduğundan, çevrimiçi reklamcılığı geliştirmek için bu sosyal ağın sunduğu fırsatlara kısaca göz atmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Facebook reklamları ücretlidir ve şirketin en uygun kitleyi filtreleyerek tüm Facebook kullanıcılarına ulaşmasını sağlar.
Ayrıca, “beğen” ve “paylaş” seçenekleri sayesinde ücretsiz ek ağızdan ağza haber üretebilir. Bununla birlikte, şirketin sayfasını “beğenen” kişilere yönelik tanıtım içeriği (teklifler, etkinlikler vb.) içeren bir gönderi yayınlamak için şirketin eylemini “ücretsiz reklam” olarak kabul edebiliriz. Bu durumda firmalar ağ ile sınırlı kitleyi seçemezler.
Aksine, ücretli reklamcılık, şirket ağının sınırlarının ötesine geçerek daha geniş bir müşteri kitlesine ve potansiyel müşterilere ulaşabilir. Bu nedenle, ağ arkadaşlarının ağızdan ağza sözleri ile güçlendirilebilse bile, ücretsiz gönderilerin yayılması ücretli reklamlardan daha az kapsamlıdır.
(Kurumsal sayfası olan) firmalara sunulan Facebook ücretli reklam araçları: teklifler, sponsorlu hikayeler ve reklamlardır. Teklifler, şirketlerin belirli bir hedef kitleyi seçerek ürünü veya belirli etkinlikleri tanıtmasına olanak tanıyan özel gönderilerdir. Örneğin, bir otel, düşük sezon için Facebook’ta özel bir fiyatın tanıtımını yapabilir ve insanların bir kupon aracılığıyla teklifi kullanmalarına olanak tanır.
Sponsorlu hikayeler, hayranların arkadaşlarının etkinliklerine göre haber akışında görünecek promosyon mesajlarıdır. Yani, kurumsal sayfayla etkileşime giren (yani bir gönderiyi beğenen veya içerik paylaşan) kişilerin arkadaşları, haber akışında diğer arkadaşların gönderileriyle karıştırılan sponsorlu hikayeleri görecektir.
Üçüncü tip Facebook reklam aracı, reklam kampanyası ile temsil edilir. Önceki iki seviye yerine üç seviyeli yeni bir yapı başlatıldı. Bunlar kampanya, reklam seti ve reklamlardır:
• Kampanya: Her kampanyanın, bir veya daha fazla reklam setinden oluşacak belirli bir reklam verme amacı vardır. Şirketler çeşitli hedefler arasından seçim yapabilir:
– Web Sitesine Tıklamalar: insanların web sitesini ziyaret etmelerini sağlayın;
– Web Sitesi Dönüşümleri: web sitesi için belirli dönüşümleri teşvik edin;
– Sayfa Gönderisi Etkileşimi: sayfa gönderilerini tanıtın;
– Sayfa Beğenileri: sayfa beğenilerini artırın (popülerlik);
– Uygulama Yüklemeleri: insanları mobil veya masaüstü uygulamasını yüklemeye yönlendirin;
– Uygulama Etkileşimi: insanların masaüstü uygulamasını kullanmasını sağlayın;
– Teklif Talepleri: insanların mağazanızda kullanmaları için teklifler oluşturun (kuponlar aracılığıyla);
– Etkinlik Yanıtları: bir etkinliğe katılımı artırın.
Reklam Örnekleri
Açık hava reklam araçları
Reklam Türleri
Reklam Nedir
Duyum Süreçleri
Hedef kitle Örnekleri
AdGuard reklam engelleyici
Medya planlaması Nedir
• Reklam Seti: bu seviye, şirketlerin Facebook profil bilgilerine göre bir veya daha fazla belirli hedef kitle tanımlamasına olanak tanır: konum, temel demografik bilgiler (yaş, cinsiyet, dil), gelişmiş demografik bilgiler (doğum günü, ilişkiler, eğitim, iş), ilgi alanları (favori müzik, filmler) , vb.), geniş kategoriler (ör. ebeveynler) ve bağlantılar (ör. şirketin sayfasını beğenen kişiler).
Kitle ölçer, hedef bilgileri filtrelerken potansiyel erişimi gösterir. Reklamverenler daha sonra her bir reklam setine birden fazla reklam yönlendirebilir. Bu yeni seviye, her bir segment için ne kadar harcama yapıldığını izleme ve her kampanya için belirli hedef pazarlara yönelik birden fazla reklamdan oluşan koordineli bir kampanyanın sonuçlarını ölçme fırsatı sunar.
• Reklamlar: şirketin belirli bir reklam setini hedefleyen tanıtım mesajları. Hedef ve ürün türü bazında kişisel bilgiler filtrelenerek seçilen kitleye ulaşılır. Reklamlar genellikle bir başlık, bir resim ve/veya video, bir gövde kopyası ve “beğen” seçeneğinden oluşur. Reklam, Facebook ana sayfasının sağ kenar çubuğunda sponsorlu alanda veya haber akışlarında gösterilebilir.
Facebook tarafından sunulan reklam izleme fırsatlarının sürekli olarak iyileştirilmesi, iletişim bütçelerinin bir kısmını giderek artan bir şekilde sosyal medya ve mobil teknolojilere yatıran seyahat şirketlerini etkiliyor.
Fiyatlandırma ve Gelir Yönetimi Kapsamında Sosyal Medya Kullanımı
İnternet ve sosyal medyanın hem müşteriler hem de şirketler tarafından giderek daha fazla benimsenmesi, fiyatlandırma stratejileri üzerinde belirgin etkilere sahiptir. Fiyatlar, seyahat şirketlerinin resmi web sitelerinde, dağıtım kanallarında ve insanların paranın karşılığını yorumladığı resmi olmayan web sitelerinde (seyahat blogları, sanal topluluklar, seyahat inceleme web siteleri, vb.) İnternette giderek daha fazla yayınlanmaktadır.
Müşteriler, farklı seyahat şirketlerinin tekliflerini kolayca karşılaştırabilir, diğer müşterilerin yorumlarına bakabilir ve ardından meta arama web siteleri aracılığıyla fiyatları karşılaştırabilir. Bu, doğru çözümü seçme konusunda daha fazla güce sahip olan gezginler için açıkça bir avantajdır.
Turizm firmaları için bu hem avantaj hem de dezavantaj olabiliyor. Hatta ücretler ve ücretler sadece müşteriler için değil, diğer şirketlerin kararlarını ve politikalarını daha zahmetsizce takip edebilen rakipler için de görünür hale geliyor. Bu nedenle, firmalar diğer şirketlerin stratejilerini inceleyebilir, ancak karşılığında rakipler tarafından izlenirler.
Ayrıca müşteriler, kalite göstergesi haline gelen ve web itibarını artırma gücüne sahip sıralama, reyting, beğeni vb. sosyal medya metrikleri aracılığıyla kıyaslama sürecine dahil edilmektedir.
Bu nedenle, tüketici tarafından oluşturulan olumlu içeriği (incelemeler, yorumlar, gönderiler vb.) teşvik etme yeteneği, müşteriler tarafından algılanan hizmet kalitesini artırabilir ve dış iletişimde de kullanılabilecek, daha yüksek fiyatlara fırsat verebilir. Örneğin, bir restoran veya otel için TripAdvisor yılı ödül sertifikası52, doluluk oranını ve dolayısıyla gelirleri artırabilecek bir kalite mührüdür.
Önceki trendler, seyahat dağıtımında ve kanal yönetiminde kritik bir unsur haline gelen artan bir fiyat dinamizmi yaratıyor. Seyahat şirketleri, fiyatlarını sürekli olarak geçmişe göre daha dinamik bir şekilde rakiplerin fiyatlarına göre ayarlamak zorundadır. Bu, yeni faktörlerin dikkate alınması gerektiğinden daha karmaşık hale gelen gelir yönetimi uygulamalarını etkiler.
Gelir yönetimi (RM), gelirleri ve karları en üst düzeye çıkarmak için uygulanan bir iş sürecidir. “Fiyatlandırma, segmentasyon, kapasite ve envanter tahsisi, talep modelleme ve iş süreci yönetimi dahil olmak üzere talep yönetimi ile ilgili bir dizi faaliyet” olarak tanımlanabilir.
Sosyal medya, RM sürecinin şu şekilde sınıflandırılan çeşitli adımlarını etkileyebilir: pazar bölümlendirme ve fiyatlandırma yönergeleri, talep tahmini, envanter tahsisi ve fiyat optimizasyonu ve fazla rezervasyon ve fazla satış yer alır.
Açık hava reklam araçları AdGuard reklam engelleyici Duyum Süreçleri Hedef kitle Örnekleri Medya planlaması Nedir Reklam Nedir Reklam Örnekleri Reklam Türleri