Satın Alma Aşamaları  – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Satın Alma Aşamaları  – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

25 Ekim 2022 İşletmelerin satın alma süreçleri Modern satın alma Yöntemleri Satın Alma süreci Nedir Satınalma Süreci örnek 0
Güvenilirlik Önyargısı

Doğrudan Yeniden Satın Alma

Bu durumda, satın alma departmanı rutin olarak yeniden sipariş verir ve çoğu zaman onaylanmış bir tedarikçi listesinden çalışır. Bunlar, bir kuruluşun faaliyetlerini sürdürmek için tükettiği ürünler (örneğin, ofis kırtasiye malzemeleri) veya kuruluşun operasyonel, katma değerli bölümünde kullanılan düşük değerli malzemeler (örneğin, üretim süreçleri) olabilir.

Farklı tedarikçiler kararın verildiği ortamı değiştirmeye teşebbüs edene kadar başka hiç kimse uygulamaya dahil olmaz. Örneğin, yeni bir tedarikçi, potansiyel olarak daha iyi bir teklifle prosedürü kesintiye uğratabilir. Bu, değiştirilmiş bir yeniden satın alma durumunun ortaya çıkmasını teşvik edebilir.

Karar verme aşamaları açısından, doğrudan yeniden satın alma durumu, rutin problem çözme olarak adlandırılır. Satın alma kriterleri belirlendiğinden ve iyileştirilmiş tedarik ve/veya tedarikçiler bulmak için çok az neden olduğundan belirsizlik düşüktür ve risk minimumdur.

Doğrudan yeniden satın alma, otomatik yeniden sıralama sistemlerinin kullanımı için klasik koşullar sunar. Maliyetler düşürülebilir, yönetim süresi diğer projelere yönlendirilebilir ve alıcı ile satıcı arasındaki ilişki daha güçlü bir çerçeveye yerleştirilebilir. Olası bir zorluk, koşulların değişmesi durumunda her iki tarafın da sistemi önemli bir çıkış engeli olarak algılamasıdır ve bu, esnekliği caydırabilir veya aynı veya başka ilişkileri geliştirme fırsatlarını kısıtlayabilir.

Elektronik satın alma sistemlerinin doğrudan yeniden satın alma aşamasında kullanılması, kontrol hala satın alma yöneticilerinde olsa da, kuruluşların çalışanları satın alma yapmaları için güçlendirmesini sağlamıştır. Çalışanlar, bilgisayarları aracılığıyla, yetkili tedarikçilerin bir katalog listesinden doğrudan satın alabilirler. Faydaları, çalışanların daha fazla dahil olması, satın alma sürecinin hızlandırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve satın alma yöneticilerinin diğer yüksek öncelikli faaliyetlere daha fazla zaman ayırabilmesidir.

Satın Alma Aşamaları

Satın alma sınıfları olduğu gibi, bir sonuca varılmadan önce satın alma kararının geçtiği satın alma aşamaları veya aşamaları da vardır.

Aşağıdaki satın alma aşamaları dizisi, geliştirilmiş orijinal liste, yeni görev durumuna özgüdür. Bu satın alma aşamalarının çoğu, ürünün karmaşıklığına ve değiştirilmiş yeniden satın alma veya doğrudan yeniden satın alma durumuyla karşılaşıldığında genellikle göz ardı edilir veya sıkıştırılır.

İhtiyaç/sorun tanıma

Kuruluşlar iki ana olay nedeniyle ürün veya hizmet satın alırlar. Zorluklar, ilk olarak stokların tükenmesi veya yeni hükümet düzenlemeleri gibi sorunları çözme ihtiyacının bir sonucu olarak ve ikinci olarak, performansı iyileştirme veya yeni pazarlara girme fırsatlarına yanıt olarak karşılaşılabilir.

Esasen, ihtiyaç/tanıma aşaması, bir boşluğun belirlenmesidir. Bu, bir kuruluşun şu anda sahip olduğu faydalar ile sahip olmak istediği faydalar arasındaki boşluktur. Örneğin, yeni bir ürün üretileceği zaman, gerekli malzeme ve bileşenlere sahip olmak ile stokta olmamak ve üretememek arasında bariz bir boşluk vardır.

Bu nedenle ilk karar, bu boşluğun nasıl kapatılacağı ile ilgilidir ve iki geniş seçenek vardır: üretim sürecinin tamamını veya parçalarını dışarıdan temin etmek veya nesneleri kendi başına inşa etmek/yapmak. İhtiyaç fark edildi ve boşluk tespit edildi. Bu bölümün geri kalanı, verilen bir inşa kararına dayanmaktadır.


Satınalma Süreci örnek
Modern satın alma Yöntemleri
Satın alma yöntemleri
Satın Alma süreci
Satın alma süreci, özellikle kurumsal müşterilerde oldukça karmaşıktır
Satın Alma süreci Nedir
İşletmelerin satın alma süreçleri
Satın alma karar Süreci Aşamaları


Ürün özellikleri

Bir problemin ve boşluğun boyutunun belirlenmesi sonucunda, influencerlar ve kullanıcılar, problemi çözmek için ihtiyaç duyulan ürünün istenilen özelliklerini belirleyebilirler. Bu, işlevsel veya genel bir açıklama veya çok daha ayrıntılı bir analiz ve belirli bir ürün için ayrıntılı bir teknik şartnamenin oluşturulması şeklinde olabilir.

Örneğin, ne tür bir fotokopi makinesi gereklidir? Ne elde etmesi bekleniyor? Dakikada kaç belge kopyalaması gerekiyor? Bir harmanlayıcı veya tepsi gerekli mi? Bu, sürecin önemli bir parçasıdır, çünkü düzgün bir şekilde yürütülürse, tedarikçi aramasını daraltacak ve nihai bir karardan önce değerlendirme ile ilgili maliyetlerden tasarruf sağlayacaktır.

İşlevsel ve ayrıntılı spesifikasyonların sonuçları, genellikle, beş ana bileşenden oluşan bir satınalma siparişi spesifikasyonu içinde birleştirilir.

Tedarikçi ve ürün arama

Bu aşamada alıcı, gerekli ürün(ler)i tedarik edebilecek organizasyonları aktif olarak arar. Bu noktada iki ana konu var. İlk olarak, ürün gerekli performans standartlarına ulaşacak ve spesifikasyonla eşleşecek mi? İkincisi, potansiyel tedarikçi diğer kurumsal gereksinimleri karşılayabilecek mi? Çoğu durumda kuruluşlar piyasayı ve iç bilgi kaynaklarını gözden geçirir ve rasyonel kriterlere dayalı bir karara varır.

Kuruluşlar, mümkün olan her yerde belirsizliği ve riski azaltmak için çalışırlar. Bilinen, kuruluşun doğrudan deneyimine sahip olduğu ve güvenilebilecek diğer kişilerle çalışarak, risk ve belirsizlik önemli ölçüde azaltılabilir.

Bu, birçok kuruluşun ilişkisel alışverişler aramasının ve yerleşik ağlar içinde faaliyet göstermesinin ve birbirini desteklemeye çalışmasının başka bir nedenini vurgular.

Tedarikçi ve ürün arayışı alıcı için kısa bir görev olabilir; ancak, kurulan ağ bir çözüm sağlayamazsa, satın alan kuruluş, uygun tedarikçi kuruluşlarını belirleyebilmek ve kısa listeye alabilmek için yeni tedarikçiler ve dolayısıyla yeni ağlar aramak zorundadır.

Tekliflerin değerlendirilmesi

Potansiyel sipariş(ler)in karmaşıklığına ve değerine bağlı olarak, teklif sürecin hayati bir parçasıdır ve profesyonelce hazırlanmalıdır. Kısa listeye giren kuruluşların teklifleri, iki ana kriter bağlamında incelenir: satın alma siparişi spesifikasyonu ve tedarik kuruluşunun değerlendirilmesi gerekir.

Kuruluş zaten ağın bir parçasıysa, çok az arama ve inceleme süresi ayrılması gerekir. Önerilen tedarikçi kuruluş için yeniyse, uygun olup olmayacağını (fiyat, teslimat ve hizmet açısından) ve uzun vadeli bir ilişki potansiyeli olup olmadığını veya bunun uygun olup olmadığını belirlemek için bir inceleme gerekli olabilir. 

Bu nedenle, bir kez daha, ilişki bir piyasa mübadelesine mi yoksa ilişkisel bir mübadeleye mi dayanacak? Her iki kuruluşun ve ağdaki diğer bazı kuruluşların yeni girene yönelik eylemleri, gelecekteki ilişkilerin biçimini ve doğasını belirlemede kritik olacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir