Satın Alma Stratejisi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Satın Alma Stratejisi
Satın alma stratejisi düşünüldüğünde, başarının reçetesi küçük anlaşmalardan oluşan istikrarlı bir diyet gibi görünüyor. En başarılı ileri teknoloji firmalarının gerçekleştirdiği işlemler, kendi piyasa değerleriyle karşılaştırıldığında küçük olma eğilimindedir. Bir anket, bu şirketlerin bir satın alma için piyasa kapitalizasyonlarının %1’inden daha azını ödediğini ortaya koydu.
Ayrıca, hedefin satın alma fiyatının, satın alanın piyasa değerinin %50 veya daha fazlası olduğu anlaşmalar istisnai idi. Daha küçük işlemler daha basit, daha disiplinli organizasyon ve entegrasyona yol açtı; sonuç olarak, daha büyük anlaşmalarda sıklıkla olduğu gibi, satın alma mantığını bozabilecek müzakereleri ve iç çatışmaları da azaltırlar.
Örneğin AT&T, bilgisayar teknolojisinin kontrolünü ele geçirmek için 1990 yılında NCR’yi satın aldı. Kötü yönetim ve değişen teknoloji talepleri nedeniyle satın alma başarılı olmadı. Sonunda, milyarlarca dolar kaybettikten sonra AT&T, 1996’da NCR’den ayrıldı.
Ayrıca, bu şirketler satın almaları Ar-Ge programlarıyla aynı şekilde değerlendiriyor. Başarısızlık riskini kabul ederler ve her anlaşmaya disiplin ve tutarlılık getirerek deneyim eğrilerini optimize etmeye çalışırlar. Her halükarda, bu farklı tipteki kalkınma planları arasındaki seçimde de sadece teknolojik kriterler değil, aynı zamanda şirketin tüm ticari faaliyetlerindeki genel konumu da dikkate alınmalıdır.
Pazarlama yöneticisi, müşteriler, çevre ve rakipler hakkında bilgi sağlayabildiği için stratejik gelişim sürecinde önemli bir rol oynar.
Pazarlama müdürünün rolü, yüksek teknoloji endüstrisinde daha da önemlidir, çünkü performans gereksinimleri, şirketin tepki kabiliyetini ve yenilik kapasitesini tahmin etmenin yanı sıra, sürekli bir stratejik yeniden değerlendirme gerektirir; yüksek teknoloji ürünü dünya, sakin bir nehirden çok azgın bir okyanusa benziyor. Bu çalışma tamamlandığında, pazarlama yöneticisi, elbette şirketin stratejisinin daha genel çerçevesine dahil edilecek bir pazarlama stratejisi tanımlayabilir.
Yüksek Teknoloji Ürünleri İçin Pazarlama Stratejisi ve Pazarlama Planı
Pazarlama stratejisi, şirketin satış faaliyetlerinin dayandığı çerçeveyi temsil eder. Pazarlama stratejisi, pazarlama müdürü tarafından geliştirilir ve daha sonra yıllık bir pazarlama planını tamamlamak için kullanılır. Her şirketin bir pazarlama planı hazırlama yöntemi vardır, ancak aşağıdaki adımlar vazgeçilmezdir. İlk olarak, farklı pazarların hedeflenmesine olanak sağlayacak bir durum analizi içermelidir.
Ardından, bu pazarlara mümkün olan en verimli şekilde ulaşmak için gereken pazarlama karmasının tasarımı gelir. Bundan sonra plan, uygun eylem programları ve izleme prosedürlerine karar vermelidir. Bununla birlikte, yüksek teknolojinin belirli özellikleri, pazarlama yöneticisinin pazarlama planını yaparken dikkate alması gereken bu dört kategorinin her birine belirli ayarlamalar getirecektir.
Satın alma hedefleri
STRATEJİK SATINALMA DERNEĞİ
Stratejik Satınalma Eğitimi
Satınalma metodları
Stratejik Satınalma hedefleri
Satın Alma stratejisinin son aşaması
Satın almanın 7 doğrusu Nedir
Operasyonel satınalma
Yüksek Teknoloji Firmaları İçin Durum Analizi
Durum analizi, şirketin kısıtlarının yanı sıra pazar fırsatlarını da belirlemeyi amaçlar. Bu analiz, detaylı olarak tartışacağımız gibi, çeşitli pazarların potansiyeli hakkında nicel tahminlere de izin verir.
Durum analizi, aynı zamanda, çeşitli politik, ekonomik, sosyolojik ve teknolojik, ekolojik ve yasal güçler tarafından yönlendirilen firma ortamının çeşitli unsurlarını da oldukça dikkate almalıdır. Bu analiz bazen bölümlerinin kısaltması olarak PESTEL analizi olarak adlandırılır. Bu güçlere ek olarak, rekabet de ayrıntılı olarak dikkatle incelenmesi gereken doğrudan ortamın da önde gelen bir unsurudur.
Durum analizinde en önemli faktör kuşkusuz teknolojik güçtür. Bunu yapma nedenleri işin doğası ile ilgilidir. Ancak diğer güçleri hesaba katmamak hata olur.
Özellikle, birçok yüksek teknoloji firması, TV kullanıcılarının çoğunluğunun teknolojiye yatırım yapmaya hazır olmadığı WebTV örneğinde olduğu gibi, yeni bir teknolojinin benimsenme sürecini yavaşlatabilecek sosyolojik kısıtlamaları da hafife alma eğilimindedir. İnternet. PC kullanıcılarının çoğunluğunun aksine, çoğu TV kullanıcısı daha etkileşimli bir iletişim moduna geçmek istemeyen de pasif kullanıcılardı.
Siyasi boyutu da son derece önemlidir. Avrupa’da birçok telekomünikasyon operatörü, 3G lisansı almak için hükümet tarafından belirlenen aşırı fiyatları hemen kabul etti. Bu, France Telecom, Deutsche Telecom veya KPN gibi bazılarını neredeyse iflasın eşiğine getirdi. Diğer operatörler riskleri daha net anlayarak geldiler ve lisans için teklif vermeyi de reddettiler.
Bu nedenle, yüksek teknoloji firmaları için durum analizi, bir teknolojinin mevcut ve gelecekteki yaşam döngüsünü de hesaba katmalıdır. Bu analiz, pazar fırsatlarının yanı sıra rakiplerin konumlarını iyi değerlendirmek için de oldukça gereklidir.
Bu, şirketlerin çığır açıcı bir yeniliğin potansiyelini hafife alma eğiliminde oldukları veya en iyi geleneklerini dikkatle dinlemedikleri için kör kalabildikleri radikal inovasyon ve radikal yeni ürünler durumunda daha da önemlidir. ve yalnızca artan inovasyona yatırım yapar ve sonuçta zemin de kaybeder.
Bu, okyanus nakliye şirketlerinin de klasik tarihidir. İlk başta vapurun sunabileceğinden daha ucuz ton başına maliyetle daha fazla kapasite isteyen en iyi müşterilerini memnun etmek için gemilerine daha fazla yelken açtılar. Ama sonunda yanlış teknolojiyle devam ettiler ve bunu anladıklarında, geçiş yapmak için çok geçti ve çoğunlukla bozuldu.
1990’ların sonundaki internet çılgınlığı sırasında müşterilerini memnun etmek için çok fazla bant genişliği yaratan telekom sağlayıcıları için de benzer bir hikaye söylenebilir. Dot-com balonu patladığında, çoğunluk çok fazla kapasiteye sahipti, ancak bunun için ödeme yapacak yeterli müşteri yoktu ve iflas etti.
Özellikle yüksek teknoloji çözümlerini içeren durum analizi yaparken aynı derecede önemli olan bir şirketin güçlü ve zayıf yönleriyle ilgili çalışması, kaçınılmaz olarak pazarlama ve araştırma ve geliştirme departmanları arasındaki işbirliğinin bir değerlendirmesini içermelidir. Bu ilişki, pazarın belirli zaman dilimleri içerisinde beklediği yeni ürünlerin başarılı bir şekilde geliştirilmesi için çok önemlidir, çünkü daha yaygın olarak da karşılaşacağız.
Operasyonel satınalma Satın alma hedefleri Satın Alma stratejisinin son aşaması Satın almanın 7 doğrusu Nedir Satınalma Eğitimi Satınalma metodları Stratejik STRATEJİK SATINALMA DERNEĞİ Stratejik Satınalma hedefleri