Satış Yeri Modelleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Satış Yeri Modelleri İçin Araştırma Perspektifleri
Konum modelleriyle ilgili araştırma perspektifleri iki ana yola yöneliktir: modelleme sonuçlarının sürecinin hızlandırılması ve geçen çekim modellerinin geliştirilmesi gerekir.
Modelleme sonuçlarının üretiminin hızlandırılmasıyla ilgili olarak, perakende satış yeri için optimizasyon yazılım programlarının çoğunun oldukça yavaş olduğu ve oldukça zahmetli buluşsal yöntemlerin izlenmesini gerektirdiği görülebilir. Ancak zaman, perakende satış yeri karar verme sürecinde önemli bir unsurdur.
Hızdaki kazanımlar önemli bir faktördür. Sinyal işlemeden alınan tarama ve evrişim teknikleri, özellikle çoklu konumlar için p-medyan üzerine kurulan modellerin sonuçlarının üretiminde hızlanma sağlar.
En azından adresleri de dahil olmak üzere tüketicilere ilişkin verilere dayanan yaklaşım, öncelikle coğrafi kodlamayı ve ardından bu tüketicilerin konumlarını bir harita üzerinde temsil etmeyi içerir. İkinci aşamada, tarama teknikleri, gerçek veya potansiyel müşterilerin bulunduğu başlıca coğrafi bölgelerin vurgulanmasına olanak tanır.
Son olarak, üçüncü bir adımda, evrişim ürününün kullanılması, bu bölgelerin dış hatlarının kesin ve hızlı sınırlarının belirlenmesine yol açar. Bu yöntem, endüstride kullanılan sensörler ile pazar araştırmaları veya doğrudan gözlemden gelen veriler gibi insan veya sanal kaynaklardan alınan sensörler arasındaki analoji üzerine kurulmuştur.
Bu durumda kesinlikle profesyonel kullanımlardaki potansiyeli kadar bilimsel boyutu da umut verici bir yaklaşımla karşı karşıya kalınmaktadır. Hem kesinlik hem de hıza izin veren başka bir bakış açısı, son zamanlarda bir hiyerarşik analiz süreci ve bir nöro-bulanık ağ yardımıyla geliştirilmiştir.
Son olarak, perakende çekiciliği esasen kutupsal anlamda ele alındığından (başka bir deyişle burada bir kutup, yerçekimi teorisinde “bedenler” olarak adlandırılan eylem yoluyla çevresel unsurları çeker), tüketicilerin artan hareketliliğini alarak. dikkate alınması önerilir.
Bu hareketlilik, hem seyahat sayısında hem de seyahat için harcanan zamanda tüketici seyahatinde bir artış olarak kendini göstermektedir. Tüketicilerin seyahatleri sırasında günlük olarak evden işe seyahatlerinde veya iş veya eğlence amaçlı seyahatlerde ve hatta turistik gezilerde daha az düzenli bir sıklıkta geçişleriyle ilgili perakende konumu böylece tüm şeklini alır.
Hem geçici hem de geçici olan bu çekicilik, turistik seyahatler üzerine yapılan çok sayıda çalışma dışında araştırmacıların pek ilgisini çekmemiştir. Bu, bu geçici veya geçici çekicilik olgusunun daha iyi anlaşılmasına izin veren modeller için tartışılmaz derecede önemli bir araştırma alanını temsil eder.
Perakende satış yeri, pazarlamada eski bir alandır. On yıllardır birçok zengin modelin konusu olmuştur: Reilly yasası, Huff modeli, MCI modeli, MULTILOC, FRANSYS. Geomarketing yazılımının ve tüketicilerin tutumları ve/veya gerçek davranışlarıyla ilgili daha eksiksiz veri tabanlarının kullanılması, bugün akademik camianın çok ötesine geçen ve genel olarak şirketler ve organizasyonlar dünyasını istila eden bir ilginin canlanmasına yol açmaktadır.
Satış PAZARLAMA is İlanları
İlginç pazarlama örnekleri
Satış pazarlama Ne iş Yapar
Bir ürünü pazarlama örnekleri
Hayali bir ürün pazarlama
Bir ürünü pazarlama teknikleri
Satış ve pazarlama departmanı
Satış ve PAZARLAMA teknikleri
Amerikalı perakendeciler, bazıları analog yöntem gibi daha az karmaşık yöntemlere geri dönmüş olsa da, bu tür modellerin kullanımının daha fazla farkındadır.
Bu modellerin birçok profesyonel uygulaması mevcuttur: sistemi ve bir siteye yerleşmeden önce mağaza yeri araştırmalarını ihmal eden bazı perakendecilerin karşılaştığı zorluklar, ilk olarak iyi bilinen yöntemlerin daha genel olarak bilinmesi gerektiğini ve ikinci olarak da bunun daha iyi bilinmesi gerektiğini göstermektedir.
Hem söz konusu tüketici verilerinin hem de karar vericilerin verilerinin dikkate alınması için çok sayıda iyileştirme yapılmış olup, “yer, konum, konum” gibi durumlarda, lokasyon açısından çalışma yöntemini hızlandırmak amaçlanan diğerleri yoldadır. ” bir işletmenin başarısının üç kilit noktasıdır (bu aynı zamanda bir dizi hizmet için de geçerlidir), “zamanlama, zamanlama, zamanlama” rakiplerine göre daha hızlı stratejik ve taktik karar verme için temel sağlar.
Bu şekilde, coğrafi pazarlama, pazarlama operasyonlarının hızlı bir şekilde uygulanmasını kolaylaştırmayı amaçlayan gerçek mekansal pazarlamaya doğru gelişebilecek ve böylece Müşteri İlişkileri Yönetimini veya CRM’yi güçlendirebilecektir.
Bu konum modelleri şu anda teknik olarak oldukça iyi anlaşılmıştır, ancak yalnızca klasik kutupsal çekim durumlarında uygulanabilirler. Bu nedenle artık tüketicilerin artan hareketliliğinin dikkate alınmasını sağlayacak geçiş çekicilik modellerinin geliştirilmesi gerekmektedir.
CBS ve Perakende Lokasyon Modelleri
Bu bölümün amacı, coğrafi pazarlama faaliyeti içinde CBS ve modellerin rolünü incelemektir. Yakın tarihli bir makalede [CLA 98] mağaza yeri belirleme yöntemlerinin geliştirilmesinde üç temel aşama olduğu tartışıldı.
Birincisi, 1970’lerde ve 1980’lerin başında, konum analizinin büyük ölçüde içgüdüsel duygulara, kontrol listelerine ve analog tekniklere dayandığı bir CBS öncesi dönem vardı. CBS devrimi, iş dünyasına uygulamalı coğrafyanın diğer birçok alanından çok daha sonra geldi ve bu nedenle ikinci aşama, CBS’nin birçok perakende kuruluşunda yaygınlaştığı 1980’lerin ortalarına tarihlenebilir.
İkinci aşamada, özellikle CBS teknolojisinin sınırlarını gören şirketlerde, uygulamalı mekansal modellemenin yeniden canlandığı görüldü. Üçüncü aşama, Clarke’ın yazdığı gibi ve büyük ölçüde uzamsal veri analizinde, özellikle veri madenciliği yöntemlerinde (veritabanları içindeki uzamsal ilişkileri ortaya çıkarmak için tümevarımsal yaklaşımlar) ve optimizasyon yöntemlerinde (tümdengelimli uzamsal modelleme üzerine inşa ederek) yeni metodolojik ilerlemelerden yararlanmakla ilgiliydi.
Bu bölümün amacı, gelişimin dördüncü aşaması üzerine spekülasyon yaparak Clarke’ın çerçevesini geliştirmektir. Bu, kendi içlerinde daha fazla teknolojik ilerlemeden ziyade, bu ileri metodolojik yaklaşımların yeni uygulamalarını bulmakla ilgilidir.
Bu, organik gelişim (yeni mağaza açılışları) yoluyla perakende büyümesinin daha az yaygın hale gelmesi ve perakendecilerin pazarda genişlemek için daha yenilikçi yollar aramasıyla ortaya çıktı. Stratejideki bu değişiklik, motor endüstrisi vaka çalışması kullanılarak gösterilecektir.
Uluslararası motor endüstrisinden örnekler kullanarak gelişimin üç aşamasını kısaca gözden geçiriyoruz. Ardından, perakendecilikteki yeni gelişmeleri özetliyoruz (burada büyük ölçüde motor endüstrisi vaka çalışması aracılığıyla) ve mağaza yerleştirme teknikleri için yeni bir araştırma gündemi sunuyoruz. Son olarak, böyle yeni bir uygulama alanını keşfediyoruz, ortak girişim ortakları aramaya yardımcı olacak modeller vardır. Bazı sonuç yorumları sunulmaktadır.
Bir ürünü pazarlama örnekleri Bir ürünü pazarlama teknikleri Hayali bir ürün pazarlama İlginç pazarlama örnekleri Satış PAZARLAMA is İlanları Satış pazarlama Ne iş Yapar Satış ve pazarlama departmanı Satış ve PAZARLAMA Teknikleri