SIFIR HİPOTEZİ – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

SIFIR HİPOTEZİ – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

12 Şubat 2021 Araştırma hipotezi Farksızlık hipotezi Farksızlık hipotezi nedir Hipotez Nedir İstatistiksel hipotez Nedir Karşıt Hipotez Sıfır hipotezi örnek 0
Yasal Politika – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma
  • Kuzey Amerika’nın alçaktan geçişi hızlı hareket edecek ve kasırga karaya ulaşmadan önce Emma ile etkileşime girecek ve kasırganın Şekil 6-1’de belirtilenden daha kuzeyde bir yol izlemesine neden olacak.
  • Kuzey Amerika alçaktan geçerek duracak veya dağılacak veya yavaş hareket edecek ve Emma, ​​Şekil 6-1’de belirtilen yolun yakınında veya güneyinde bir yol izleyecektir.

İlk hipotezi bilinen verilerle birlikte çeşitli bilgisayar modellerine girdiğimizi hayal edin. Aslında, hipotezi gerçeklere dayalı verilermiş gibi ele alıyoruz. Bilgisayar modelleri bizim için tahminler oluşturur. İlk hipotez durumunda, Şekil 6-2A’ya benzeyen bir tahmin haritası elde edebiliriz. Sonra ikinci hipotezi bilgisayar programlarına giriyoruz. Sonuç, Şekil 6-2B’ye benzeyen bir tahmin haritası olabilir.

Hipotezi bir değişken yapabiliriz. Düşük basınç sistemine ve ilgili cepheye çeşitli ileri hızlar atayabilir, bilgisayar modellerine birkaç değer girebilir ve her değer için haritalar alabiliriz.

SIFIR HİPOTEZİ

Diyelim ki, düşük basınçlı hava sisteminin ve kıtayı geçen soğuk cephesinin hızını gözlemliyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde büyük sistemin hızını tahmin etmek için resmi hava tahminlerinden yararlandığımızı hayal edin. Şimdi bu verileri bir kasırga tahmin programına girdiğimizi ve Emma için bir tahmin yolu bulduğumuzu varsayalım. Program bize Emma’nın ortalama yolunun onu ABD’nin orta Atlantik kıyılarına götüreceğini söylüyor. Bilgisayar bu yolu gösteren bir grafik bile oluşturur (Şekil 6-3).

Şimdi, Emma Kasırgası’nın gelecekteki yoluna ilişkin bir hipotezimiz var. Gerçek sonuç, insan kontrolünden bağımsızdır. Şekil 6-3’te gösterilen hipotezi test etmeye karar verirsek, buna boş hipotez denir. Boş bir hipotez, H0 ile sembolize edilir (“‘H-boş” veya “H-boş” olarak okuyun).

Sıfır hipotezi örnek
Araştırma hipotezi
Karşıt Hipotez
Araştırma hipotezi nedir
Farksızlık hipotezi
İstatistiksel hipotez Nedir
Farksızlık hipotezi nedir
Hipotez Nedir

ALTERNATİF HİPOTEZLER

Şekil 6-3’te gösterildiği gibi Emma’nın öngörülen yolunda yatan insanlar H0’ın yanlış olduğunu umarlar. H1’i simgeleyen alternatif hipotez, Emma’nın Şekil 6-3’te gösterilen yolu takip etmeyeceği önermesidir. Birisi Emma’nın H0 tarafından varsayılan yolun kuzeyine veya güneyine gideceğini iddia ederse, o kişi iki taraflı bir alternatif önerir. Bir başkası Emma’nın H0 tarafından varsayılan yolun kuzeyine gideceğini iddia ederse, o kişi tek taraflı bir alternatif önerir. Yine başka bir kişi Emma’nın H0 tarafından varsayılan yolun güneyine gideceğini önerirse, bu da tek taraflı bir alternatiftir.

Bu tür bir durumda, bütün bir insan kalabalığının ortaya çıkıp hipotezler önermesi mümkündür: “Sanırım fırtına Washington, DC’yi vuracak.”

“Hayır, New York City’yi vuracağını düşünüyorum.” “” New York City ile Boston, Massachusetts arasında bir yere vuracağını düşünüyorum. “” “Hepiniz yanılıyorsunuz. San Francisco, California’yı vuracağını düşünüyorum. “” ‘California! Sen delisin! ” Bu senaryodaki olası hipotezlerin sayısı yalnızca elde edilebilecek farklı fikirlerin sayısıyla sınırlıdır. Bazıları diğerlerinden daha mantıklı. Kasırganın New York ve Boston arasında bir yerde vuracağı fikrini ciddiye alabiliriz. Çoğu insan, Emma’nın San Francisco’yu vuracağı hipotezini reddeder, ancak bunu söyleyen bir kişinin deli olduğu hipotezi tartışmaya açıktır. Belki sadece şaka yapıyor.

Bazı insanlar, kasırgaların ABD’nin orta Atlantik kıyılarına neredeyse hiçbir zaman bilgisayar modelinde verilen ve Şekil 6-3’te gösterilen şekilde vurmadığını gösteren tarihsel verilere dikkat çekerek, fırtınanın daha güneyde kalacağını iddia ediyor. Diğerleri fırtınanın öngörülen yolun kuzeyine gideceğini düşünüyor. Bu alternatif hipotezlerden herhangi birine inanmak için iyi nedenler var.

Yaklaşık son 100 yılda, Carolinas ve Kuzeydoğu ABD, Atlantik kasırgalarından Delaware’den daha sık doğrudan isabet aldı. Çeşitli devlet kurumları, akademik kurumlar, şirketler ve düşünce kuruluşları tarafından kullanılan birçok farklı bilgisayar programı vardır. Her program, özdeş veri girişi verildiğinde Emma için biraz farklı bir ortalama yol tahmini üretir. Alternatif hipotezler çoktur. Boş hipotez H0, yalnız bir önermedir.

H0’ın doğru olup olmadığını belirlemek için deney yapılmalıdır. Bizim açımızdan aktif bir çalışma içermeyen bu durumda (en kötüsüne hazırlıklı olmak dışında), sadece bekleyip ne olacağını görebiliriz. Emma, ​​Doğa’nın onu yönlendirdiği yere gidecek.

DONDURMA SEVERLER

İşte başka bir boş / alternatif hipotez durumu. Kanada’daki dondurma severlerin ne kadarının diğer tüm tatlar yerine sade vanilyayı tercih ettiğini öğrenmek istediğimizi varsayalım. Birisi, Kanadalı dondurma uzmanlarının% 25’inin vanilyayı tercih ettiğini ve% 75’inin başka bir tadı tercih ettiğini iddia ediyor. Bu hipotez, büyük çaplı bir araştırma yapılarak test edilecektir. Boş bir hipotezdir ve H0 olarak etiketlenmiştir.

H0’ın yanlış olduğuna dair basit iddia, temel alternatif hipotez olan H1’dir. Yaşlı bir kadın oranın% 25’ten fazla olması gerektiğini iddia ederse, tek taraflı bir alternatif öne sürüyor. Eğer genç bir çocuk “Aklı başında hiç kimse sade vanilyayı sevmez” diyorsa (bu yüzden oran çok daha düşük olmalıdır), tek taraflı bir alternatif de öne sürüyor. Bir kadın oranın gerçekten% 25 olup olmadığını bilmediğini söylese de, önermenin şu ya da bu şekilde yanlış olması gerektiğinden neredeyse kesin olarak eminse, o zaman iki taraflı bir alternatif öne sürüyor. Bu durumda deney, anketin yürütülmesi ve sonuçların hesaplanmasından oluşur.

TEST YAPMAK

“ABD kasırgası senaryosunda”, H0’ın deney gerçekleştikten sonra reddedileceği neredeyse kesindir. Şekil 6-3, bir bilgisayar programı tarafından belirlenen Emma için ortalama yolu temsil etse de, Emma’nın aslında bu yolu takip etme olasılığı düşüktür. Bunu kafa karıştırıcı bulursanız, bunu çifte olumsuz olarak düşünebilirsiniz. Bilgisayarlar Emma’nın Şekil 6-3’te gösterilen yolu izlediğinden neredeyse emin olduğunu söylemiyor.

Bize, belirli veri ve parametrelerine göre gösterilen yolun en düşük olasılıklı bireysel yol olduğunu söylüyorlar. (Bir şeyin olma olasılığından bahsettiğimizde, tarihsel ve bilgisayar verilerine dayanarak tahmincilerin buna ne ölçüde inandığını kastediyoruz. Bunu açıklığa kavuşturarak, kendimizi olasılık yanılgısına düşmekten alıkoyuyoruz.)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir